perjantai 12. toukokuuta 2017

Pellavaiset ihanuudet



Miten onkin ollut koko päivän ihan väsynyt ja saamaton olo. Tai tiedänhän minä syyn ja tästä en voi syyttää kuin itseäni, sillä eilenkin tuli luettua kirjaa aivan luvattoman myöhään. Hyvän kirjan parissa aika kuluu kuin siivillä, eikä se ole ollenkaan hyvä asia iltamyöhällä. Ihan huomaamatta sitä havahtuu kellon lyövän puoltayötä ja aamulla olisi taas aikainen nousu. Kait sitä on tulossa vanhaksi, kun ei tahdo jaksaa edes muutamaa yötä vajailla unilla ;D Tänä iltana en ota kirjaa esille, vaan aion pujahtaa suorinta tietä saunan jälkeen yöunille. 

Pitkäaikainen haaveni toteutui, kun hommasimme meille pellavaiset petivaatteet. Ihana on ollut iltaisin kietoutua uusiin, pehmoisiin lakanoihin. Tulisi vaan nyt kesä ja lämpöiset yöt, pellavan kun luvataan olevan lämpöisellä viileän tuntuinen. Malttamattomana odotan jo, että pääsen kokeilemaan petivaatteita kesäkuumalla.


Hyvää yötä ja kesäisiä kuvia 
sekä
oikein ihanaa äitienpäiväviikonloppua

14 kommenttia:

  1. Oiskohan nuo tosiaan hyvät kesähelteillä? Meillä kun tuppaa vintissä olemaan välillä kuuma nukkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ovat, nimittäin meilläkin yläkerta on kesäisin kuuma, niin sekin oli yksi syy miksi ostettiin uudet petivaatteet. Ihana olisi jos nämä ei hiostaisi. Pitääpä kertoa miten kävi, kun hellettä saadaan :)

      Poista
  2. Ihanat lakanat. 💛 Ja varmasti ovat miellyttävän tuntoisetkin. Pellava on ihana materiaali, karhean näköinen, mutta ihanan pehmeä ihoa vasten. Uskoisin, että myös lakanat ovat vilpoiset kesäkuumallakin. Ainakin pellavaiset vaatteet ovat hellekelien pelastus, eivät hiosta ja ovat ilmavia! 😘

    Ihanaa äitienpäiväviikonloppua teillekin, erityisesti Sinulle. 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellava on minun lempparimateriaali <3 Näistä petivaatteista ollaan kyllä tykätty hirmuisesti. Kuivausrumpu pehmentää pellavan ihanan tuntuiseksi, ilman tuota rumpua petivaatteet jäivät aavistuksen turhan karkeiksi meidän makuun. Toivottavasti toimivat kesähelteellä, eivätkä hiosta. Lämpöisiä ilmoja siis odotellessa :) Kiitoksia ja ihanaa äitienpäivää sinullekin <3

      Poista
  3. Ihanat lakanat! Minäkin olen päättänyt että seuraavaksi hankin pellavaiset lakanat meille. Vanhat alkaakin olla niin kauhtuneita, että pian ne saa laittaa matonkuteeksi menemään ja hommata pellavaiset sitten tilalle 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan kyllä tykätty näistä pellavalakanoista. Kuivausrummutuksen nämä meidän lakanat vaatii, jotta pinnasta tulee pehmoinen (tai makuasiahan tuo karkeus on), mutta on ne olleet hintansa väärtit. Kiitos Nanni ja ihanaa äitienpäivää <3

      Poista
  4. Ihanat lakanat ja niin hyvä värivalinta! <3

    Minäkin haaveilen pellavalakanoista, mutta olen kuullut niiden keräävän tehokkaasti kaikki karvat itseensä ja olen sen vuoksi arastellut ostaa niitä. Meillä kun asuu tuo iso ja pitkäkarvainen koirapoika! Kerrohan kokemuksia kun lakanat on olleet käytössä ja käyneet pesussa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kyllä huomanut, että pellava erityisesti keräisi karvaa itseensä (tosin meillä ei ole lemmikkijeä ja lähinnä nyt hiuksista puhun). Ollaan pesty nämä siis nyt muutaman kerran. Kuivausrummutuksen nämä meidän lakanat vaatii, että pinnasta tulee meidän makuun sopivan pehmoinen. Itseasiassa kuivausrummun nukkasihtiin jää kyllä paljon paljon lakanoista pölyä, että pölyä pellava ainakin kerää puuvillaa tehokkaammin itseensä. Liekkö koirankarvoja sitten myös?? Kiitoksia Marika ja ihanaa äitienpäivää sinulle <3

      Poista
  5. Onpa kauniin harmaat.. ja kaunis yksityiskohta nuo tyynynliinojen pikku "solmut" tms.. Kenen mallistosta nuo ovat? Ovatko jämäkän tuntuista pellavaa? Itsellänin on H&M:n (jotka valitettavasti päästivät värinsä), Annon (olleet hyviä vaan kun niitä ei enään saa) ja Balmuirin (paksua pellavaa, mutta hieman karkeata ja kovaa joka ei lukuisista pesuista huolimatta ole muuttunut. Tosin hyvin kestävän oloista).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä meidän lakanat on Ikeasta! Mulla ei ole mitään mihin verrata, kun nämä on meidän ekat pellavalakanat, mutta näihin ollaan oltu tyytyväisiä. Lakanat vaativat meidän mielestä kuivausrummutuksen, jotta pinnasta tulee meidän makuun sopivan pehmeä. Kangas on aika jämäkkää, muttei kuitenkaan mielestäni liian paksua tai kovaa. Nuo solmut on minustakin tosi kauniit, mutta ehkä himpun verran epäkäytännölliset (napit tms. olis näppärämpi), kun ne pitää tosiaan aina solmia, että lakana ja tyyny pysyvät petivaatteiden sisällä ja sitten kun solmu meneekin liian liukaksi, niin niitä on ärsyttävä avata. Ollaan nämä nyt pari kertaa pesty ja ainakin vielä ovat värinsä pitäneet. Kaikin puolin ollaan oltu siis tyytyväisiä!

      Poista
  6. Pellava on kyllä ihana materiaali. Meillä on HM:n lakanat ja ainut miinus on, että pussilakana on vähän tuplapeittoa isompi. Sen vuoksi se ei tahdo pysyä paikallaan vaan saa yhtenään asetella uudestaan. Jostain luin, että Ikeassa olis isompi tuo tuplapeitto, ehkä se on ruotsalaisten standardikoko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin :) Voi harmi! Miellä on Ikean paripeitto ja kaikki paripussilakanatkin myös Ikealaisia, niin mulle ei ole tullut edes mieleen ettei muiden firmojen pussilakanat olisi sopivia peittoon. Onpa hyvä tietää vastaisuuden varalta! Kiitos siis sinulle!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥