tiistai 23. toukokuuta 2017

Alkukesän huumaa ♥





Kesä yllätti ja saapui tänne pohjolan perukoille niin nopeasti ettei tämmöinen hitaanpuoleinen ihminen meinaa perässä pysyä. Vain viikko sitten puut huojuivat vielä lehdettöminä ja kukkapenkit näytttivät kovin kaljuilta. Niin kaljuilta, että ihan ennätin jo huolestua niiden kanssa. Pelkäsin pakkasöiden nitistävän ne pienet onnettomat kukkien alut, jotka olivat uhmanneet koleita ilmoja ja lähteneet kurkottelemaan kohtia valoa. 



Ihana lämpö saapui kuitenkin meillekin ja koko piha puhkesi kukkaan suorastaan räjähdysmäisesti. Koivujen lehdet kasvoivat kirjaimellisesti silmissä. Ensimmäiset tulppaanit ja perennat avautuivat auringon syleiltäviksi. Kirsikan kukkaset hohtavat kohta valkoisena pilvenä hennon vihreiden lehtien keskellä. Ja minä hyrisen täällä ja nautin tästä alkukesän huumasta, jota luonto nyt niin auliisti tarjoilee  



Kesähuoneprojektikin etenee hitaasti, mutta varmasti. Kyllä me viimeistään juhannuksesti päästään avajaisia viettämään ;D Oviseinä vaatii vielä rappuset ja viimeistelyn ja sitten pääseekin maalauspuuhiin. Sisällä riittää vielä paneloinnin ja maalaushommien verran puuhaa ennen kuin pääsen mökkiä sisustamaan. Niin ja ikkunoihin olisi tarkoitus jossakin vaihdeesa väsätä poikkipuut.

Eilen uskalsin viimein kylvää kesäkukkasten siemenet maahan ja ruukkuihin. Myöhäiseksi meni niidenkin kanssa, toivottasti lähtevät nyt nopsaan kasvamaan. 


Pakko laittaa vielä loppuun kuva viime torstailta. Yön aikana oli koivujen pulleat silmut viimein avautuneet ja nyt vajaan viikon päästä lehdet ovat kasvaneet jo lähes oikeaan kokoonsa. Uskomaton vauhti :O Toivottavasti kukat eivät kuki yhtä nopeasti, vaan niistä pääsisi nauttimaan pikkuisen pidempään. 

Alkukesän huumaa sinullekin

18 kommenttia:

  1. Ihana kesä on saapunut sinnekin!
    Kaunista, nauttikaa!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia teidän kauniista pihapiiristä ja kesähuoneesta, josta on tulossa valtavan kaunis 😍

    Pitkä odotus palkittiin viimein - kesä todella tuli ihan hetkessä! Me olimme kolme yönseutua kotipuolessa käymässä ja sillä aikaa oli heleä vihreys muuttunut syvemmän sävyiseksi ja monet perennat avanneet kukkansa sillä välin. Tänään leikattiin ensimmäisen kerran pihanurmi. Nyt tuoksuu ihanasti kesä! 😊 Ilo kuplii sydämessä saakka. 💚 Nautitaan joka hetkestä. 😙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko ajan olen odotellut milloin se ihana haalean heleänvihreä kevät alkaa, mutta sellaista ei tänä vuonna tullutkaan. Kesä yllätti ja tuli yhdessä rysäyksessä. Luonto tuntui puhkeavan täyteen juhla-asuun ihan muutamassa päivässä. Viivyttelevä kevät vaihtui nopeaan kesän tuloon ja nyt nautitaan tosiaankin tästä kaikesta ihanuudesta :) Ihan meinaa sydän pakahtua tästä kaikesta <3 Kiitoksia Kaaru!

      Poista
  3. Kesä on myöhässä varmaan joka puolella.Mutta toivotaan,että jatkuu tuolta toisesta päästä sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta Aikku ja jospa nyt tulisi myös lämmin kesä, kun koko kevät oli niin kylmä :)

      Poista
  4. Voi miten ihanan näköistä. Niin kaunis kesähuone valmistumassa. Näyttää todella hienolta ja sijainti niin upea. Kyllä teilläpäin onkin jo kesäistä. Meillä ei ole vielä lehtiä puissa eikä kukatkaan oikein kuki. Voikukkia näkynyt muutamia. Ehkäpä kesä puskee täälläkin jossain vaiheessa 😊👍 Nautinnollisia päiviä sinulle 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se kesä sinnekin kohta tulee ja varmasti yhtä nopeasti mitä tännekin. Yhtäkkiä huomaatte siellä, että onkin jo täysi kesä :) Niin kävi meille, kevään hentoa vihreyttä odoteltiin ja huomattiinkin, että saatiin jo kesä <3 Kiitos Katja sinulle!

      Poista
  5. Ihana ❤ Kyllä tuollaisessa kesähuoneessa on ilo viettää aikaa. Jospa itsekin saisi joskus omaan pihaan kesähuoneen. Tarvikkeitakin siihen on jemmattu jo valmiiksi, mutta tänä kesänä ei vielä ole sen aika vaan keskitytään muihin hommiin. Kylläpä teillä on kesä jo pitkällä kun noin paljon kukatkin jo kukkii. Täälä vasta ensimmäiset ovat hiukan nostaneet päätään mullan alta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni! Meilläkin meni monta vuotta haaveillessa ja suunnitellessa tätä kesähuonetta. Aina oli muuta tärkeämpää hommaa tai sitten ei vaan jaksettu alkaa nakertamaan mitään isompaa. Nyt onkin niin hyvä fiilis, kun viimein tämä unelma alkaa olla loppusuoralla. Sisustamaan tekisi jo kamalasti mieli, mutta hetken joudun vielä maltaa mieleni ;)

      Poista
  6. Aivan ihanan näköinen tuosta kesähuoneesta tulee. Ihan mahtavia kevätpäiviä kyllä ollut, mutta ei meillä silti kesä ole vielä noin pitkällä. Justiinsa on viimeiset lumen rippeet sulaneet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä taitaa olla sama tilanne mitä täällä viikko kaksi sitten. Pidäppä varasi, taitaa kesä sinnekin tulla sitten yhdellä rytinällä ;) Mulle tuotiin eilen jo eka kielokimppu <3 Ihmetys olisi suuri, miten nekin jo nyt kukkivat, kun viikko sitten vasta maassa näkyi ekat pikkuruiset kielojen alut. Nyt pitäisi viettää kaikki mahdollinen aika ulkona ettei mikään alkukesän ihanuus vain menisi ohi :) Kiitos sinulle Outi!

      Poista
  7. Täälläkin puut saivat lehtenssä melkeinpä parissa päivässä, tuollaisesta kukkaloistosta ei olla kyllä vielä päästy nauttimaan, tänään bongasín ekan valkovuokon. Kesä tosiaan tuli ihan rysäyksessä, eikä meinaa tajuta ollenkaan, että koululaisetkin ovat jo reilun viikon päästä lomalla!Lämmöstä on ollut ihana nauttia. Teidän kesähuoneprojekti näyttää niin kivalta, enpä malta odottaa, että päästään joskus kurkkaan sinne sisäpuolelle myös :). Sinut tuntien se tulee olemaan kaunis ja viihtyisä :). Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä miten kevät otti kunnon loppukirin ja ihan muutamassa päivässä joka paikka alkoi viheröimään <3 Nyt meillä on jo aivan täysi kesä, tosin ilmat voisivat olla hitusen lämpöismepiä ;) Täällä ollaan muuten samoissa fiiliksissä, tuntuu ihan oudolta, että koululaisten loma on aivan nurkan takana ja huomenna on jo kesäkuu. Varmasti juuri tämä kesän viipyminen on siihen syynä. Mulla meinaa jo sormet syyhytä päästä sisustelemaan meidän kesähuonetta (muutaman jakkara oli jo pakko maalata), mutta ekaksi pitäisi saada paneelit seinään... Kiitoksia Krista sinulle <3

      Poista
  8. Ihanan kesäiseltä jo näyttää! Kaunis kesähuone ja kevään ensimmäiset ihastuttavat kukat! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkukesä aina sykähdyttää kauneudellaan ja raikkaudellaan <3 Kiitos Maria!

      Poista
  9. Voi että siitä on tulossa kaunis!! Onnenpekka sinä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin, sormet jo syyhyää päästä huonetta sisustamaan :D Kiitos Tiina!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥