sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Vähän jo joulua




Arvatkaapa mitä, mekin ollaan viimein päästy nauttimaan ensilumen pehmeistä hiutaleista. Toissa yön ulkona tuprutti räntää ja aamulla olikin hauska kuunnella lasten ilon huudahduksia talven tulosta ja lumesta. Pitkät taisivat olla aamutoimiin kulutetut minuutit lasten mielestä ja heti aamiaisen jälkeen pitikin kirmata ulos. Ja ulkoilun päätteeksi sisälle tuli onnellisia, mutta litimärkiä lapsia



Tuli kyllä ihan oma lapsuus mieleen, se huikea tunne ensilumen sadeltua. Silloin talvi ja lumi oli parasta mitä tiesi. Paljon parempaa mitä kesä ja uiminen. Ja niin tuo jälkipolvikin eilen kuului väittäneen!


Ja kyllähän se ensilumi vieläkin kutkuttaa mukavasti omaakin vastanpohjaa. 
Ne ensimmäiset valkoiset hiutaleet mitkä taivaalta leijuvat 
ja se hiljaisuus mikä laskeutuu lumen mukana luontoon 
ja se kauneus
ja joulun tuntu...
se on jotakin aivan mahtavaa!


Sisälle oli suorastaan pakko hakea ensilumen kunniaksi pieni pöytäkuusi ja arvatkaapa tekikö eilen mieli työntää pää joulukoristelaatikkoihin. Jos oltaisiin oltu ilta kotosalla niin olisin varmaan työntänytkin. Valoja, kynttilöitä ja talvisia juttuja meiltä on jo jonkin tovin sisältä löytynyt, mutta ensi viikolla voisi jo tosissaan tutkia joulukoristelaatikon sisällöt ja ripotella osan jouluisista jutuistakin esille!



Ulkona meillä onkin vähän enempi jouluista tuntua. Terassia on mukava laitella vuodenaikojen mukaan. Näyttää sisääntulokin kutsuvammalta. Ulos innoistuin tehtailemaan havutähtiä. Ne olikin tosi nopeita ja helppoja tehdä. Pari tähteä sai jäädä terassille ja yhden ripustin pihakoivuun nojaaviin heinäseivästikkaisiin. Ohjeen tähtiin löysin täältä. Vanhaan saunanikkunaan maalasin lumihiutaleita ja sekin pääsi terassille. Pieni ja vähän isompi kuusikin on tullut sinne taas tuotua ja valoja laitettua. Huonoksi menneiden syysjuttujen tilalle olen vaihdellut havuja, mutta vielä voimissaan olevat callunat ja yksi ainokainen kanerva saivat jäädä vielä ilostuttamaan ulkoilijoita.



Olin ottanut näitä terassikuvia jo viime viikolla, joten niissä vilkkuva maa on vielä aivan paljas. Eilen oli pakko käydä nappaamassa vielä yksi räntäinen luminen kuva tännekin muistoksi ennen kuin lapset kerkisivät pihalle. Nyt meillä onkin lämpöasteet vaihtuneet pikkupakkaseen ja ulkona oli yöllä sadellut lisää lunta, joten maisema on vielä kauniimpi. Toivottasti vaan pakkaset jatkuisivat ja luntakin tulisi lisää!

Ps. Käykääpä osallistumassa heijastin arvontaan!!


37 kommenttia:

  1. Kaunista ❤️ Suloista sunnuntaita sinne teille :)

    VastaaPoista
  2. Täälläkin talvi tupsahti ihan kunnolla kahdessa päivässä. Tosi kivaakin minusta, että lunta tuli heti kerralla enemmän, maisemat muuttuivat kyllä kauniiksi ja valoisammaksi kertalaakista. Teidän terassi näyttää kyllä tosi kauniilta, ja nyt ihastuin hirveästi noihin havutähtiin, sellaiset olis meillekin aikas kivannäköiset! Mukavaa tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä lunta ei ole vielä ihan hirveästi, mutta sen verran kuitenkin, että se peittää maan ja puutkin on valkoisena :) Havutähdet oli minullekin uusi tuttavavuus, kiva saada uusia idiksia havutöihin. Ne oli kransseihin verrattuna paljon nopsempia tehdä. Kiitos Krista ja mukavaa alkavaa viikkoa myös sulle!!

      Poista
  3. Kaunista teidän terassilla <3 Ihanan kranssin olet tehnyt oveenkin!

    Minäkin tehtailin noita havutähtiä, kun löysin ohjeen niihin juuri tuolta mistä sinäkin :) Kauniita, erilaisia koristeita tavanomaisten havukranssien sijaan, vaikka kauniita ne on nekin kyllä, mutta vaihtelu virkistää :)

    Mukava, että saitte lunta sinnekin. Kyllä se vaan tuo niin paljon valoa tullessaan ja maisema muuttuu ihanan jouluiseksi heti kerrasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaaru <3 Mulle nuo havutähdet oli uusi tuttavuus ja kivoja niistä tulikin. Ja plussaa on tietty helppous ja nopeus :) Yksi perineinen kranssikin oli pakko tehdä heinäseiväsaitaan. Nekin on kyllä kauniita, mutta kiva tosiaan tehdä joskus vähän uudenlaisia juttuja. Toivottavasti lumi pysyisi nyt maassa ja eikä haittaa vaikka sitä vielä lisääkin tulisi, kyllä se niin paljon piristää mustaa maata.

      Poista
  4. Voi, miten kauniita kuvia olet ottanut! Ihana tunnelma! Tuollaista havutähteä en olekaan koskaan itse tehnyt. Voisin joskus kyllä kokeilla. On niin kaunis! Täällä on kans lapset iloinneet sataneesta lumesta. Ja on kyllä paljon valoisampaa niin lenkillä kuin autolla ajaessakin, kun märkä tie ei ole musta, vaan valkoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka, mukava jos tunnelma välittyy ruudun toisellekin puolelle :) Mullakaan ei ole aikaisemmin tullut tehtyä havutähtiä ja ne olikin positiivisiä yllättäjiä. Helppoja, nopeita ja näyttäviä! Toivotaan, että lumi pysyisi nyt maassa, luonto on niin kaunis lumivaipassaan!

      Poista
  5. Ihania nuo havutähdet ja terassi tosi kaunis. Täällä on otettu kanssa ensilumesta
    Ilo irti :)) hauskaa sunnuntaita teille!

    VastaaPoista
  6. Minä tein viime vuonna muistaakseni kranssin tilalle tuollaisen havutähden, tosin mistään mitään ohjeita en tullut katsoneeksi ja teinkin sen ilman mitään tukirankaa. Hyvin pysyi silti muodossaan (kieputtelin vihreällä rautalangalla) :) Nätin näköisiä asetelmia oot tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti naurispelto! Varmaan tähti pysyy kasassa ilma kepakkojakin, mutta silloin siihen menee varmaan enempi havuja ja rautalankaakin saa kieputella tuplasti. Yllätyin vähän miten vähän noihin meni loppupeleissä havuja, minä kun leikkelin niitä niin kuin kranssiin olisin leikellyt :)

      Poista
  7. Minä tein viime vuonna muistaakseni kranssin tilalle tuollaisen havutähden, tosin mistään mitään ohjeita en tullut katsoneeksi ja teinkin sen ilman mitään tukirankaa. Hyvin pysyi silti muodossaan (kieputtelin vihreällä rautalangalla) :) Nätin näköisiä asetelmia oot tehnyt!

    VastaaPoista
  8. Teijän sisääntulo on aivan ihana, toivottaa kyllä tulijansa tervetulleeksi. Täällä on myös iloittu ensi lumesta, täytyy myöntää että itsekin sitä taisi vähän innostua valkoisesta maasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että se näyttä hyvältä, kiitos Katja! Onhan ensilumi aina yhtä huippua ja joka vuosi sitä pitää ainakin muutaman lumienkelin verran heittäytyä hankeen :D

      Poista
  9. Niin kaunisra! <3 Täällä on käyty koristelaatikolla jo useamman kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita! Minä en ole vielä käynyt kuin kerran ja silloin hain sieltä kaikki valot ja enempi talvisia juttuja. Alkavalla viikolla sitten pyöräytetäänkin laatikot ympäri :D

      Poista
  10. Onpas kauniita, harmittaa kun en tajunnut ja jaksanut kerätä luonnonmateriaaleja tänä vuonna joulua varten säilöön - ennen oon muistanut. Mutta ehkä noi pienet lumet vielä sulaa ja voin käydä hakemassa hitusen lämpiämään ja kuivamaan asetelmiin minäkin näitä luonnon "sisustusmateriaaleja". Ihanaa ensilumen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etköhän sä vielä kerkeä sisustusretkelle metsään. Jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin lumet kerkiää vielä moneen kertaan sulamaan. Vaikka kyllä sitä toivoo, että lumi pysyisi maassa ja mun puolesta sitä sais tulla rutkasti lisääkin :) Kiitos Anni sulle!

      Poista
  11. Niin nättiä, että kyllä tuota voisi jäädä ihastelemaan, eikä pian raskis tulla sisään. ;)

    VastaaPoista
  12. Niin nättiä, että kyllä tuota voisi jäädä ihastelemaan, eikä pian raskis tulla sisään. ;)

    VastaaPoista
  13. Täälläkin satoi lunta ja jo seitsemän aikaan olis lapset olleet lähössä ulos.. :D Oispa kouluaamuina yhtä innokasta väkeä.. Mutta kyllä lumi vaan toi kaivattua valoisuutta! Kunpa vaan ensi viikolle luvatut lämpimät eivät sulattaisi kaikkea..Ensi viikolla on jo ensimmäinen adventti, joten kyllä joulujuttuja jo saa esillle laittaa.. Minäkin ihastelin noita samaisia havutähtiä, mutta en ole saanut aikaiseksi niitä tehtyä.. Oiskos ensi viikon hommia.. :) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa siellä lapset aikasissa :D Meillä sentäs malttoivat nukkua melkein kasiin. Minäkin hoksasin eilen, että viikon päästähän on jo eka adventti. Siitä se joulun odotus sitten lähtee, ihanaa <3 Noissa havutähdissä ei kyllä kauaa nokka tuhissut, jos vaan havuja ja kepakkoja on saatavilla. Testaappa joku ulkoilukerta tehdä sellainen :) Hyvää alkanutta viikkoa teillekin!!

      Poista
  14. Voi että olet laittanut kauniita koristeita. Niin ihana tuo tähti :) Pitäisi itsekin hakea kuusen oksia sisälle. Niistä tulee niin ihana tuoksu. On niin ihana kun tulee joulu ja saa koristella kotia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Kuusen tuoksu niin ihana ja kuuluu ehdottomasti tähän vuoden aikaan. Tänään otettiin lasten pyynnöstä kalenteritonttu esille. Muut tonttujutut saavat pysyä vielä piilossa, mutta kalenteritonttua lapset on kyselleet jo aika tovin ja tänään sitten hellyin ;) No, viikon päästä sinne ilmestyykin jo ekat yllärit...

      Poista
  15. Voi kun joku laittaisi meillekin näin ihania joulutunnelmia ja upeita asetelmia! Minä olen niin huono tällaisissa. Mutta nyt meinaan kyllä ronskisti vähän plagioida ja nappaan tästä muutaman idean :) Ihanat kuvat ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappaa pois! Niinhän sitä tulee itekkin poimittua idean sieltä toisen täältä.. :) Kiitos Pizzicato!

      Poista
  16. Voi että miten kauniilta näyttää teidän kuisti, ihanan jouluinen tunnelma:) Havutähdet näyttää tosi upeilta! Aika vähän olen itse ehtinyt joulusisustusjuttuja toteuttamaan. Tosin, lasten kanssa tuossa pari päivää sitten askarreltiin taikataikinasta kuuseen koristeita. Se oli kyllä mukavaa puuhaa, lapset tykkäsi kovasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikataikinaleipojaiset kuullostaa hyvältä. Tuli varmasti kivoja koristeita! Mullakin on tullut laitettua lähinnä vasta ulos jouluisia juttuja. Sisälle saa koristeet tulla pikkuhiljaa, vielä ei innosta esim. tonttuja ottaa esille :) Kiitoksia Villa Pipo!

      Poista
  17. Niin ihanaa joulun tunnelmaa ❤ ! Minustakin olisi ihana laittaa ulos koristeita enemmän, mutta en taida tänä jouluna ehtiä kovin kummoisia laittamaan. Huokaan vielä, niin upean kutsuva terassi teillä :). Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Mulla pitää olla ulkoilun aikana jotakin tekemistä, en jotenkin jaksa kulkea vaan lasten perässä tai tönöttää paikoillaan ja niinpä ulkoilujen lomassa tuleekin tehtyä pihahommia, laitettua terassia vuodenaikojen mukaan ym... Ihanaa adventtiviikonloppua myös sinulle <3

      Poista
  18. Kauniita kuvia, ihania tekosia <3 kyllä luonnosta sitten saa niin hyviä materiaaleja... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noora! Luonto on kyllä oikea aarreaitta :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥