tiistai 17. marraskuuta 2015

Punaisen paluu




Tämä syksy on käsitöitteni osalta ollut harvinaisen virkkauspainotteinen ettekä tässäkään postauksessa pääse kokonaan virkkuujuttuja karkuun. Sorry vaan! On valkoisessa talossa kuitenkin muutakin käsitöitä kuin virkkausta kuluvana syksynä harrastettu (vaikka tälläkin hetkellä on yksi isompi virkkuujuttu kesken...) kuten ommeltu eskarilaiselle uusia vaatteita. Minulla vaan on meinannut osa kuvista jäädä vallan kokonaan kameraan roikkumaan enkä ole saanut aikaiseksi saatella niitä tänne bloggeriin asti. Mutta korjataanpa tilanne nyt yhden ompeluserän osalta...




Eräänä sateisena ja harmaatakin harmaana sunnuntaipäivänä tyttö ilmoitti, että haluaa laittaa maanantaina eskariin samaisella viikolla valmistuneen uuden tunikasetin. Eipä siinä sitten auttanut kuin tarttua kameraan ja kuvata kyseinen setti vaikka harmaan sumuinen päivä ei ollutkaan mikään paras kuvaamiselle. Minä kun tykkään kuvata valmistuneet vaatteet ennen kuin ne pääsevät käyttöön, a) sen takia, että juuri paininjalan alta tulleena ne on vielä aika sileitä ja suoria (= olen äärettömän laiska silittämään) ja b) ei voi olla ikinä täysin varma onko vaatteet kuinka kuvauskelpoisia enää useamman käyttön jälkeen (sellaistakin on tullut joskus havaittua :o). Siispä nämä kuvat eivät nyt ole niitä kaikkein laadukkaimpia, mutta enpä ole laiskuuttani jaksanut enää uusia kuvia näistä tässä postauksessa esiintyvistä vaatteista ottaa. Että näillä nyt mennään!


Eskarilaiselle on siis valmistunut muutama uusi vaateparsi. Tyttö ihastui kauan kaapissa pöyrineeseen Noshin sienikankaaseen ja toivoi siitä itselle vaateetta. Kangas riittikin melkein Ottobren 4/2015 lehdessä olleeseen kivanmalliseen tunikaan. Ainut mitä en enää saanut kyseisestä kankaasta oli etu- ja takakaarrokkeet, mutta tilkkukattilasta löytyi sopivaa punavalkopilkullista trikoota. Näin jälkikäteen ajateltuna oli vaan hyvä ettei sienikangasta riittänyt kaarrokkeisiin, nimittäin pilkullisista kaarrokkeista tuli piristävät pienet yksityiskohdat. Tein myös neidille pitsiliinan palalla höystetyt leggarit yhden valmisvaatteen kaveriksi, mutta nehän passivat tosi hyvin hyvin myös sienitunikaan.



Virkkuusaralla on valmistunut vaihteeksi taas pari kärpässientä. Toivottavasti ette kyllästy näihin ainaisiin sienijuttuihini, niitä kun on syksyn aikana nähty täällä enemmänkin! Pakko oli kuitenkin tehdä vielä pari kaveria näille punalakeille kun kolmesta tehty sieninaru näytti niin kamalan nysältä. Tämä virkattu sienipötkylä koristaa isompien lasten huoneessa olevaa kirjahyllyä. Nämä uusimmat ja isoimmat sienet virkkasin ihan fiiliksellä.




Tyttö sai toisenkin punaisen vaatekappaleen kaappiinsa. Metsolasta aikanaan tilattu joustofrotee taipui ihan peruspaidaksi. Edessä oleva leikkaus ja rypytys tuo kuitenkin hitusen tyttömäisyytä peruspaitaan, samoin kuin kyynärpäitten kohdalle aplikoidut sydänpaikat. Paidan kaava löytyy myös Ottobrestä 4/2014.


Eskarilaisen ollessa vielä vaahtosammutimen kokoinen minulla tuli tehtyä/ostettua tytölle paljon kirkkaanpunaisia vaatteita. Nyt onkin mennyt useampi vuosi ettei tytön vaatekaapista ole löytynyt juuri mitään punaista. Ja nytkin vähän niin kuin vahingossa tuli sekä tunika että paita punaisena. Nimittäin ompelin ensiksi tytölle samalla sienitunikan kaavalla Noshin vaaleansinisestä ompputrikoosta tunikan, mutta laiskuuttani en jaksanut mittailla kaavoja, vaan leikoin tunikan sillä koolla mitä tyttö käyttää ja tadaaaa, aivan liian iso! Suorastaan teltta! Siispä saatte tuosta yllä vilahtavasta ompputunikasta sovituskuvia vasta ehkä ensi keväänä tai syksynä. Että se siitä laiskuudesta!


Muutama muukin vaatekuva odottaa läpikäymistä ja ne saatte nähdä...
tai no, parempi kait sanoa vaan, että joskus!

Seuraavaksi aion laitella vaihteeksi terassikuvia, kun sellaisiakin tuli yksi päivä räpsittyä!
Niihin asti, harmaasta säästä huolimatta, toivotan valoisia päiviä juuri sinulle 

26 kommenttia:

  1. Voi että! Onpa ihania juttuja taas ❤️

    VastaaPoista
  2. Punainen on niin pirtsakka väri! Ihania vaatteita ja virkkailuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se onkin, ei ollenkaan paha :) Kiitos Raisa!

      Poista
  3. Punainen on kyllä niin kaunis väri - tykkään hirmuisesti. Nättejä vaatteita olet ommellut. Tämä punainen postaus henkii jo aika paljon joulua. Se tuo mukanaan valoa ja iloa. Sitä siis sinnekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis ja jouluinen :) Ja puna-valkoinen se vasta jouluinen yhdistelmä onkin :D Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  4. Kauniita vaatteita. Ekan paidan malli on ihana. Olen sitä itsekin ihastellut:-). Sienet on niin söpöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään tuosta mallista, kaarrokkeiden alla olevat tereet antavat kivasti ilmettä malliin :) Kiitos Kanneli!

      Poista
  5. Onpas siinä vaan niin kauniita vaatteita taas! Ja virkkailuihin ei voi kyllästyä ollenkaan, niin kauniita ne ovat ja osaat kuvata niin ihanasti, että ilolla näitä katselee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun virkkailut ei vielä kyllästytä, sillä niitä on vielä tulossa lisää ;) Kiitoksia Hanna Mi!

      Poista
  6. Ihania vaatteita olet ommellut ja nuo sienet on ihastuttavia, taidampa yrittää virkata niitä jos
    Ehdin :))

    VastaaPoista
  7. Ihanan pirtsakat punaiset ompelukset :) Ja nuo pienet yksityiskohdat tekevät vaatteista vielä kivempia. Meillä ei ole punaista juuri lainkaan tyttöjen vaatekaapissa, vaikka olen kyllä huomannut, että se sopii todella hyvin kalpeille tyttösille. Mutta ehkäpä sitä väriä ei ole ollut nyt viime vuosina ollut paljon tarjollakaan vaatekaupoissa. Ainakin nyt joulunaikaan tuo väri sopisi mitä parhaiten. Kivaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirkkaanpunainen on kyllä kaunis vari, mutta jostakin syystä tässä oli pitkä tauko ettei sitä löytynyt vanhimman neidin kaapista, vaikka tyttö itsekkin väristä pitää. Enpä ole tosiaan minäkään paljon punaisia valmisvaatteita nähnyt, ei ole tainnut olla viimeisten vuosien muotiväri :D Kiitos Kirsikka ja ihanaa joulunodotusta myös sinne!

      Poista
  8. Punainen on kaunis perusväri. Nykyään ehkä vähemmän ollut punaisia juttuja. Kauniita vaatteita olet tehnyt. Pitsileggarit ihkut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja nyt on tainnut olla enempi pinnalla pastellisävyt mitä kirkkaat värit. Kiitos Kaisu sinullekin!

      Poista
  9. Punainen ja valkoinen on niin ihana ja pirteä mutta silti jotenkin ajaton yhdistelmä. En tiennytkään, että Noshilla on ollut tuollaista Sieni-kangasta, aika hauskan näköistä. Minäkin muuten kuvaan vaatteet ennen kuin annan ne käyttöön :D. Kyllä on ollut harmaata ja pimeää, jokohan tämä emäntäkin saisi terasseille viriteltyä vähän valoja piristykseksi. Kiva nähdä, mitä kivoja juttuja olet teidän terassille taikonut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekkin tykkää puna-valkoyhdistelmästä, se on jotenkin ajattoman raikas. Sienikangas on lojunut kaapissani varmaan sen kaksi vuotta, että siitä on aikaa kun sitä on ollut myynnissä! Mulla meinaa aina jäädä jotkut kankaat pötköttelemään kaapinperukoille :D Sitä kun tulee monesti tilattua kangasta vähän enempi mitä aika antaa ompelulle myöden. Ulkovalot kyllä piristää tätä harmaata ja pimeaa jaksoa. Kiitos Krista :)

      Poista
  10. Kärpässienet ovat niin kivan näköisiä, ettei niihin kyllästy ikinä! :) Niin raikkaita settejä olet ommellut, pirteä puna-valkoinen on kiva yhdistelmä. Minäkin haluan ainak kuvata vaatteet, ennen käyttöön ottoa. Joskus ne jäävätkin odottamaan iavan liian pitkään, kun sopivaa kuvaustuokiota ei tunnu löytyvän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että joku muukin tykkää kärpässienistä :) Meillä yleensä lapsilta alkaa tulla kommenttia, jos uudet vaatteet odottelevat liian pitkään ompelupöydällä kuvausta. On vissiin aina kiire päästä testaamaan uusia tamineita :) Kiitos Manda!

      Poista
  11. Kauniita vaatteita, pitsileggarit on kyllä aivan ihastuttavat! Virkkailu on kyllä mukavaa puuhaa, vaikka itse sitä olen kokeillut vain pienissä määrin. Mielenkiinnolla odotan virkkailujasi:) Kuvaan itsekin valmistuneet vaatteet juurikin noista samoista syistä:) Ihania kuvia, harmaudesta ei ole tietoakaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Yllättävän valoisia noista kuvista tuli verrattuna siihen miten ankeen harmaa päivä silloin oli. Tosin noi on osa ihan tärähtäneitä ja johtuu pelkälteen siitä kun säädin "vähän" kameraa ettei kuvat näytä aivan samalta mitä ulkona keli. Ehkä noista tärähtäneistä saa kuitenkin paremmin selvää mitä ylitummista :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥