perjantai 13. marraskuuta 2015

Hyvin on pyyhkinyt



Muistatteko kun pari kuukautta sitten kerroin elämäni ensimmäisistä virkkaamistani pöytäluutuista. Eipä niillä kahdella luutulla (kun tosiaan se koukuttu versio päätyi siis lapsille) pitkälle pötkinyt ja niinpä melkein saman tien aloin virkkaamaan muutaman luutun lisää, kun kerran sopivia bambulankojakin sattui jemmassa olemaan.




Ensimmäisen luutun ollessa vielä kesken kävin lasten kanssa kirjastossa ja sieltä tarttui mielenkiintoisen kuulloinen kirja mukaan. 200 virkattua ruutua kuullosti lupaavalta ja sitä se olikin. Kotona sitä paremmin selatessa tajusin, että noillapa malleilla saisi tehtyä ehkä maailman kauneimmat virkatut luutut. Vähän jouduin ruutuja isontamaan ja muokkaamaan, että ne soveltuisivat paremmin pöytien putsaamiseen. Mutta kauniita niistä tuli, vaikka itse sanonkin. Tuossa kirjassa oli myös muitakin tosi nättejä ruutuja mistä saisi vaikka ylisuloisen päiväpeiton tai torkkupeiton tehtyä. Mistäköhän vaan saisi sitä ylimääräistä aikaa kaiken kivan toteutukseen?




Viime tiskirättipostauksen kommenttilootassa pohdittiin, että kestääkö bambulangasta virkatut luutut 60 asteen pesua. Langan vyötteessähän kehotetaan pesemään ne 40 asteessa ja olinkin jostakin lukenut ettei bambulanka kestä korkeampaa lämpötilaa. Osa lukijoista oli kuitenkin pessyt omat luutunsa 60 asteessa eikä rätit olleet mennet miksikään. Niinpä itsekkin olen uskaltanut heittää ne kuudenkympin pyykkiin, eikä niille ole tosiaan mitään käynyt! Tämä tiedonjako on muuten myös yksi ihan parhaita bloggaamisen puolia! Että kiitoksia vain vinkeistä ja kokemuksistanne :)



Elikkä tuo punajuurenvärinen pöytäluutu on virkattu samalla ohjeelle mitä tämä vaaleanpunainen rätti. Kaikkien muiden luutujen mallit löytyvät kirjasta 200 virkattua ruutua (Jan Eaton). Tosin niitä olen vähän muokannut/isontanut. Eikä toki meidän taloudessa yhteensä seitsemää luutua tarvita, vaan pari näistä uusimmista lähti äidilleni lahjukseksi.


Hauskaa viikonloppua

34 kommenttia:

  1. Niin ihania luutuja ettihän nuilla malttaisi etes pyyhkiä pöytiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttöön ne kaikki pääsivät :) Kiitos Miikku!

      Poista
  2. On ne kyllä niin kauniita! Tuntuu, että miten noin ihaniin luutuihin mitään kovin likaista edes raaskii pyyhkiä. Korkeintaan jotain ihanaa vadelmamehua. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelmamehu kuullostaa kyllä ihanalta :D Mutta on nuo ihan normi käyttöön päässyt ja hyvin ne on säilyttäneet kuosinsa ja muotonsa monen pesun jälkeenkin. Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  3. Ihanat kuviot luutuissa! :) Ja värit.

    VastaaPoista
  4. Kyllä kelpaa noin nättejä pitää esillä :) Kestovaipoissahan käytetään bambua, niin niitä pestään kyllä jatkuvasti 60 asteessa, mutta bambulla on taipumis tiivistyä ja kutistua puuvillaa reippaammin eli vähän kangassekoitteesta riippuen tiivistyminen on selvempää tai vähäisempää. Onhan tiskirätit tosiaan välillä ainakin pestävä 60 asteessa, että puhdistuvat kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, en edes hoksannut itse ajatella kestovaippojen pesua... :) Minäkin huomasin ekan luutusatsin kanssa, että kutistuivat/tiivistyivät ekojen pesujen jälkeen (pystyy onneksi kuitenkin ihan hyvin käyttämään). Tämä toinen satsi on sitten virkattukin astetta isommalla koukulla justiinsa kutistumisen takia. Vaikka bambu on luonnostaan antibakteerinen niin jotenkin itse ainakin mielellään pesee ne 60 asteessa, kun alhasempi lämpötila ei vielä tapa kaikkia bakteereja. Tiedä sitten olenko vain turhan tarkka :D Kiitos naurispelto!

      Poista
  5. Niin kauniita <3 miten noin ihania raaskii käyttääkään?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaaru! Kivempihan näteillä luutuilla on pöytää putsata mitä wettexillä millä meillä ennen pöydät pyyhittiin ;) Tosin molemmat ajavat saman asian...

      Poista
  6. Aivan ihania! Ja minullekin saa kertoa, jos keksii, mistä sitä aikaa saa hankittua lisää kaiken kivan toteutukseen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Ai sielläkin olisi enempi ideoita mitä aikaa :D

      Poista
  7. Kauniita! Ihana piristysruiske keittiössä, sopii keittiön sisustukseen täydellisesti:) Tuo punainen on kyllä minun lempisävyjä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Enpä olisi vielä muutama vuosi sitten voinut ajatella, että pöytäluutukin voisi olla sisustuksellinen :D

      Poista
  8. Aivan ihania ruutuja ja luutuja! :) Meiltäpäin löytyi vaan hailakkaa vihreää ja mustaa. Niistä kudoin pöytä luutuja, mutta ne kyllä kalpenevat näiden sinun pirtsakoiden rinnalla. Ja niin kauniita juttuja siellä muutenkin, oi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täälläpäinkään normi marketeista löydy kuulemma kivanvärisiä bambulankoja. Juuri yksi ystävä sitä valitteli. Itse voitin niitä keväällä blogiarvonnasta ja muutaman kerän kävin ostamassa Tampereen Lankamaailmasta kun oltiin sielläpäin reissussa. Ei ole vissiin virkatut luutut enää muodissa... joku aika sitten vähän joka kaupassa myytiin vaikka minkä värisiä bambulankoja. Kiitoksia sinullekin Kaisu!

      Poista
  9. Voi miten ihanan värisiä, kyllä noilla siivous sujuu :))

    VastaaPoista
  10. Maailman sievimmät luutut ainakin!!
    Hurmaavia!
    Kauniita hetkiä viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin noista tuli kauniita! Ihanaa sunnuntaipäivää sinullekin <3

      Poista
  11. Nämä kyllä tosiaan kaunistavat keittiön, uoea väri tuo punajuuri! Malli on tosi nätti, täytyypä laittaa kirjan nimi muistiin ja katsoa, löytyykö sitä kirjastosta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa kirjassa oli tosi monta kaunista virkkuumallia, haaveissa tilkkuinen virkattu pikkupeitto, jospa sitä vaikka joulun jälkeen ilmaantuisi aikaa :) Kiitos Krista!

      Poista
  12. Kauniita kaikki ja ihanan hehkuvia värejä! Mukavia lahjoja!

    VastaaPoista
  13. Kertakaikkisen kauniita luutuja! Virkkaaminen on kyllä mukavaa puuhaa. Toivoisinkin itsekin niitä harrastustunteja lisää:-) .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli :) Pitänee varmaan odotella eläkeikää jos vaikka silloin olisi enempi aikaa ;)

      Poista
  14. Kauniita! Mä tykkään nuista kans kovasti. Käytössäkin näppäriä.

    VastaaPoista
  15. Kauniita ovat, todellakin! Minäkin tykkään tuosta kirjasta paljon, tilasin sen viime vuonna itselleni. Nyt ei ole tullutkaan juuri virkattua, jospa sitä innostuisi taas siitäkin:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa kirjassa oli kyllä sen verta monta kivaa mallia, että ei menisi varmasti rahat hukaan vaikka itsekkin sen hankkisin. Kiitos Hanna :)

      Poista
  16. Jos ei noilla siivous suju niin ei sitten millään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöytien pyyhinnässä nuo on olleet hyviä, mutta en tiedä löytyiskö mistään niin ihanaa pölyrättiä joka teksisi pölyjen pyyhinnästä (yms. siivoukseen liittyvästä) kivaa :D Kiitos Hannele!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥