sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Ommeltu automatto


Nyt se on sitten valmis! Nimittäin automatto!
Muistanette keväällä, kun tätä projektia täällä vilautin!?
Tai onhan se ollut valmis jo alku kesästä asti ja jo monta kuukautta luonnoksissakin roikunut. Ja voitteko kuvitella, se oli yksinkertaisesti vain unohtunut sinne luonnoksiin. Tai olinhan se aina jossakin välissä muistanut, mutta silloin oli aina jokin muu postaus ajankohtaisempi. Mutta korjataanpa tilanne ja laitetaan nyt tämä unholassa ollut matto julkisuuteen.

Tarkastellaanpa siis lähemmin mattoa...


Heippa! Hyppääpäs jaguaarini kyytiin niin tutustutaan vähän tarkemmin Karkkilan kylään!


Minä asun perheeni kanssa tässä vaaleanpunaisessa huvilassa, Villa Vaahtokarkissa.
Tuossa viereisessä, Villa Namussa, asustaa veljeni perhe.



Kylässämme on tietenkin oma pikkuruinen sairaala. Kyläpoliisi ja palokunta päivystävät samassa rakennuksessa. Vaikka eihän täällä Karkkilassa paljon muuta tapahdu, mitä nyt kissa kiipeää puuhun ja siihen tarvitaan palokuntaa.


Sairaalarakennuksen vierestä löytyy kylämme kauppa.
Ja niin kuin kaikissa oikeissa kyläkaupoissa, asuu kauppis itse rakennuksen vintillä.
Kauppamme takana löytyy puistoaluetta, jossa on kiva viettää aikaa.
Käydä vaikka piknikillä tai pelata porukalla palloa.


Kylän laidalla olevassa mintunvihreässä huvillassa asustaa herttainen vanha mummo kissansa kanssa.



Tämä Karkkilan kylä ei sunkaan ole ihan pikkupitäjä, vaikka ensisilmäykseltä siltä näyttääkin.
Kylästä löytyy myös ihka oma, ja vieläpä toiminnassa oleva juna-asema, vanhoine asemarakennuksineen. Juna-asema onkin vilkas paikka. Parkkialueella pidetään myös markkinoita ja kirpputoria kerran kuukaudessa. Asemarakennuksen yläkerrassa asustaa muutama perhe sekä lipun myyjänä että paikan talonmiehenä toimiva vanhapoika.


Sitten täällä on eräs keltainen huvila, mitä kutsutaan huvikummuksi.
Siinä asuu kyläkoulumme opettajatar. Opettajattaren vanhan puutarhan omenapuihin on kylämme kaikki lapset tervetulleita kiipeilemään. Joskus opettajatar joutuu hieman komentamaan lapsia, kun meno yltyy villiksi, mutta erään omenasodan jälkeen lapset ovat olleet siellä hyvinkin nätisti.


Muutamia perheitä asustaa vielä kylän laitamilla, mutta muuten tämä meidän Karkkilan kylä taitaa olla tässä.
Pieni, mutta viihtyisä paikka asua!



Sitten tulisi muutama sananen automaton työvaiheista. Maton pohjana käytin Eurokankaasta osatamaani jämäkkää puuvillaa, johon maalarin teipin avulla tein teiden ääriviivat. Tiet olen maalannut mustalla kangasvärillä ja valkoiset katkoviivat olen piirtänyt valkoisella kangastussilla. Rakennukset, puut ja pensaat on ommeltu tiheällä siksakilla paikoilleen. Koko maton nurjalle puolelle laiton vielä tukikankaan ja pohjaksi ompelin pätkän valkoista lakanakangasta. Matosta tuli juuri sopivan jämäkkä, eikä se rullaannu leikkijöiden alle, vaan pysyy hyvin paikoillaan.


Tämmöiset automattoaiheet tälle sunnuntaille.
Nyt lähdenkin tästä kattamaan pöytää, että pääsee porukka syömään!

Mukavaa sunnuntai päivää ja ehkä voin toivottaa jo hyvää alkavaa uutta viikkoa!!

32 kommenttia:

  1. Kylläpä se on hieno!
    Taidolla ommeltu ja pidän kovasti kuoseista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Susanna! Kyllä tuohon sai ainakin aikaa tuhrattua :)

      Poista
  2. Ihan mahtava ja niin nätit kodit! Kerrassaan karkki koko homma. Ihan oikea karkkila. Ihanuus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Ekaksi ajattelin, että tuleekohan matosta kamalan lälly, kun leikkelin talot niin hempeistä kankaista, mutta ei siitä kuitenkaan tullut :)

      Poista
  3. ihana matto,maino idea :) Ei hajoakaan niin helposti ku valmis matto,ainaki meillä,rupes purkaantumaan käsiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suvi! Kaupasta ei oikein löytynyt mitään sellaista mattoa mitä olisin halunnut (siis pieneen tilaan menevä ja kestävä) ja niin sitten päätin koettaa tehdä itse :)

      Poista
  4. Tosi upea! <3 Tuli nostalginen fiilis tuosta, koska meille teki äiti joskus vastaavan! Siinä oli myös silta, jonka sisään laitettiin pahvia kovikkeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Tuo silta olisi ollut kyllä huippu idea :)

      Poista
  5. Ihana! :) Olenkin aina välillä muistanut tuota vilautustasi ja miettinyt milloinkahan saanet valmiiksi. On kyllä upea automatto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kesäkuusta asti se on roikkunut tuolla luonnoksissa, en oikein itsekkään tajua miten olen sen sinne unohtanyt :D

      Poista
  6. Meillä ei lapset muuten oo pitkään aikaan leikkineet automatolla, mutta nuin söpöllä leikkisivät varmasti :) Kivoja yksityiskohtia tekemässäsi matossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essi! Meillä tuo on ollut erityisesti legoleikeissä käytössä (pikkulegot ja dublot) :)

      Poista
  7. Ihan mahtava matto! On sulla ollut kova urakka tuota tehdessä! Tääläkin olis innokkaita kuskeja ajelemaan noin kauniissa kylässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni! Onhan tuohon mennyt aikaa, harmi kun ei tullut huvinpäiten laskettua tunteja. Mutta olen kyllä itsekkin tyytyväinen lopputulokseen, niin silloinhan ei ne tunnit niin merkkaa :)

      Poista
  8. No ei kyllä yhtään lälly! Tosi upea ja taidokasta jälkeä. Tuo kannattaa säästää jälkipolvillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ei siitä onneksi lopulta minustakaan lälly tullut, vaikka taloja leikatessa niin ajattelin. Hempeät talot pehmittävät kivasti beigenrusehtavaa pohjakangasta. Etsin muuten taustakankaaksi haalean metsän vihreää, mutta sellaista ei löytynyt mistään. Mutta onneksi tuokaan ei hullumpi ole. Kiitos Krista!

      Poista
  9. Kerrassaan valloittava automatto! Viitsisipä itsekin toteuttaa tällaisen. Tuskailen nimittäin usein kun en millään haluaisi laittaa sitä kaupasta ostettua rumilusta pilaamaan lastenhuoneen sisustusta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli ihan sama; en halunnut automattokuosista mattoa lastenhuoneeseen ja eipä sellaisia taiteltavia, pieneen tilaan meneviä ole kauheena tarjolla... Kiitos Susanna!

      Poista
  10. Voi miten mainio automatto! Ja ihana tuo tarina asukkaista ja miljööstä :)
    Sain ihanan paketin tänään postista. Kiitos siitä! Luulenpa, että istahdan illalla kutimen kanssa nauttimaan kynttilän valosta ja uudesta lyhdystäni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato :) Kiva, että lyhty löysi perille, tunnelmallisia kutomishetkiä sinulle!!

      Poista
  11. Kerrassaan ihana matto <3 suorastaan houkuttelee leikkimään ja niin taidokkaasti tehty sekä kuvailtu tuon maton tarina...ai että!! Passaa siinä leikkiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Odessa! Legoleikeissä matto on ollutkin usein mukana :)

      Poista
  12. Kerrassaan ihastuttava postaus, tarina ja ennen kaikkea itse matto! Kyllä meidänkin lapset tykkäisivät tuollaisesta ja minä myös. Niin kuin Susanna sanoi kommentissa, niin minuakaan ei houkuta ne kaupasta ostettavat liikennematot...:) Heeei..tilkkumatto lastenhuoneeseen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Juu, eipä minuakaan ne kaupan automatot houkutelleet ;)

      Poista
  13. Tuo on niin hieno! Voi kun joskus saisi aikaiseksi ommella jotain vastaavaa meidän pienimmälle. Onneksi tässä on vielä reilusti aikaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsikka! Nyt kun alat suunnittelemaan, niin eiköhän se ole valmis kun teidän vauveli tulee leikki-ikään ;)

      Poista
  14. Aivan huippu automatto! Tuollaisen voisin minäkin tehdä, kun ei nuo kaupan automatot oikein houkuta ulkonäöllään. Vaikka enpä tiedä, viitsinkö ryhtyä noin suuritöiseen ompelutyöhön juuri nyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! No, eipä tosiaan ja sitten kun melkein kaikki on sellaisia oikeita mattoja, enkä itse ainakaan halunnut lastenhuoneeseen liikennekuosista mattoa ;)

      Poista
  15. Niin ihana automatto<3. Kiireinen alkuviikko pitänyt minut koneelta pois, mutta nyt ehdin ihastelemaan tätä:-) . Niin ihana tarina taustalla. Olis muuten satukirjaks sopiva:-) . Hyvin näkyy valkoisella kangastussilla piirretyt viivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Tuo oli sellainen tussi mikä oli tarkoitettu tummille kankaille. Onneksi tuli puhetta Sinellissä, muuten olisin tietenkin ostanut juuri sellaisen millä jälki olisi ollut hailakka :)

      Poista
  16. Vilautuksen muistan oikein hyvin ja hyvää kannatti odottaa! Karkkilan kylä on upea, kauniit talot ja yksityiskohdat ❤ . Lisäksi ihanan harmoninen värimaailma. Wau. Ja tarina vielä kaiken lisäksi kruunaa tämän postauksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Karkkilan talot on kyllä aika karkinvärisiä :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥