lauantai 26. syyskuuta 2015

Maailman paras kinkkupiirakka


Tiedän, otsikko lupaa aika paljon, mutta kun tämä on maailman parasta kinkkupiirakkaa. Ja ehkä helpointa ikinä tekemääni kinkkupiirakkaa. Oikeasti en ole muutamaan vuoteen edes muilla ohjeilla enää tehnyt suolaisia piirakoita. En enää sen jälkeen kun sain tmän ohjeen kummitädiltäni. Meillä tätä herkkua saatetaan syödä salaatin kera toiseksi lämpimäksi ateriaksi tai iltapalaksi. Usein tätä piirakkaa on nähty myös meillä juhlissa. Piirakka on myös helppo ja nopea pyöräyttää suolaiseksi palaksi kahvipöytään, kun vieraita sattuu tulemaan. Ja täytteen aineksiahan voi aina vaihtaa oman mielen mukaisesti. Omia lemppareita on tämä kinkku-paprika-sipulitäyte, parsa-fetatäyte sekä broileri-minitomaatti-paprikatäyte.


MAAILMAN PARAS KINKKUPIIRAKKA

Pohja
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kaikki aineet sekoitetaan yhteen ja taikina levitetään voideltuun piirakkavuokaan.

Päälle
2 dl kermaviiliä
2 munaa
3 dl (n.150g) juustoraastetta
n.100 g kinkkua
1 iso suippopaprika tai 2 pientä
1 sipuli
mustapippuria
ripaus suolaa

Pilko kinkut, paprika ja sipuli. Raasta juusto. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja levitä pohjan päälle.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuttia.


Herkuttele raikkaan salaatin kera ja mielellään hyvässä seurassa!! Slurpsista vaan!!


Makoisaa lauantaita sinulle!!

38 kommenttia:

  1. Suolaista piirakkaa ja salaattia - niitä niin mielelläni vierailleni tarjoan. Mun suosikki on poro-kinkkupiirakka, pohjoisen tyttö kun olen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, just sopivan ruokaisaa ja siihen palanpainikkeeksi vielä joku makea tujaus :) Minä en ole ikinä maistanut poropiirakkaa, mutta ei varmasti sekään hullumpaa ole!

      Poista
  2. Voi kuulostaa ja näyttää herkulliselta, juurikin pari päiväyksen yltitänyttä kermaviiliä kaapissa. :P Minulla on yksi varma Jauhelihapiirakan ohje, mutta tämä menee ensi kerralla testaukseen.´!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koklaappa tehdä! Mutta pieni varoitus, tuohon saattaa jäädä koukkuun ;) Jauhelihapiirakkakaan ei kuulosta yhtään pahalta!

      Poista
  3. Slurpsista vaan, kylläpäs kuulostaa hyvälle! :)

    VastaaPoista
  4. Kinkkupiirakka on niin hyvää! Täällä taidetaan illan päälle herkutella kananmuna-katkarapuleivillä :) Makoisaa iltaa sinne myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Toivottavasti teillä oli makoisa iltapala :)

      Poista
  5. kiitos ohjeesta, täytyy testata joku päivä :) Ainakin näyttää niin herkulliselta nuissa sun kuvissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ihastuin heti ekalla kerralla piirakan pehmeeseen pohjaan, se on ihan erilainen mitä perus nypittävät pohjat. Ja tuota täytepuolta voi tosiaan soveltaa miten itse tykkää. :)

      Poista
  6. Ai ku näyttää herkulliselta. Kiitos ohjeesta. Pitääpä kokeilla.
    E-R

    VastaaPoista
  7. tuota on ehottomasti tehtävä,näyttää niin hyvältä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvää, että kannattaa tosiaankin kokeilla. Sitä paitsi se on niin helppo tehdäkkin :)

      Poista
  8. Näyttää herkulliselta. Kiitos reseptistä, ehdottomasti kokeilen. Olen pitkään kaivannut tämmöistä nopeasti sekoitettavaa pohjataikinaa, johon ei tarvitse kaivaa taikinantekoon koko konearsenaalia kaapista. En oikein pidä kaupan valmiista voitaikinoista kun ne on niin raskaita, joten tämä reseptisi vaikuttaa kaikin puolin hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä nopsa ja helppo tehdä ja itse tykkään tästä pohjasta paljon enempi mitä perus nypittävästä versiosta. Tästä tulee kuohkea ja pehmeä. Nami!

      Poista
  9. Nyt minäkin saan uuden reseptin kokeiltavaksi piirakkapohjaan, kiitoksia! Näyttää kyllä herkulliselta. Suolaiset piirakat ovat meilläkin suosittuja vieraille tai sitten itselle juuri iltapalaksi tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaiset piirakat on ihan parhaita! Piti taas viime kauppareissulla napata kermaviilit matkaan, päästään siis joku ilta herkuttelemaan :)

      Poista
  10. Hei. Käyn aina tätä postausta lukemassa, kun haluan tehdä hyvän pyöreän kinkkupiirakan :). Täydellinen. Nam. Kiitos muutenkin kivasta blogista. -EK

    VastaaPoista
  11. Onpas mukava kuulla, että resepti on päässyt käyttöön muillakin kuin itsellä :) Tällä ohjeella tulee kyllä ihan parasta piirakkaan! Kiitoksia kommentista EK!

    VastaaPoista
  12. Hei miten tää pohja pitäis saada levitettyä, vai teinköhän jotain väärin? Koitin taputella ja painella sormin, käsin ja lusikalla, mutta taikina tarttui käsiin ja sit repeytyi aukoille ja irtosi pohjasta jne.

    VastaaPoista
  13. Taikinasta tulee sen verran löysää, että itse olen levittänyt sen aina lusikalla (taikina tulee siis vaan pohjalle, ei reunoille). Toivottavasti onnistut :) t.Eerika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo, että taikina vain pohjalle voisi lukea ohjeessa. Laitoin myös reunoille ja ei se tosiaan siinä ole hyvä 🫣

      Poista
  14. Voisiko vuoan koon merkitä myös ohjeeseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoan koolla ei ole suurtakaan merkitystä. Oon ite tehnyt sekä vähän pienempään että isompaan, molemmat toimii 😋

      Poista
  15. Tein just tätä ja olipa hyvää ja helppoa. Pohjaan tosin ripsautan jatkossa vähän suolaa, muuten en muuta mitään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! Meillä tämä on edelleen ihan lemppari 😊

      Poista
  16. Meillä valmistumassa uunissa tällä hetkellä ohjeen mukainen piirakka! Tein yks päivä sellasen nypittävän pohjan ja se oli liian rasvainen meidän makuun. Innolla odotan et miltä tää maistuu! Vaikuttaa lupaavalta ����

    VastaaPoista
  17. Kiitos hyvästä ohjeesta. Mitä mieltä olet jos vaihtaisin kermaviilin ruokakermaan? Kun teen piirakan uunipellillisen, niin teenkö sen 2 vai kolminkertaisena, pellin koko on 32x34 cm. Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa yhtään sanoa tuon kermaviilin vaihtamisesta ruokakermaan. Niissä on ainakin ihan erilainen rakenne, että mitenköhän mahtaa toimia... Olen tehnyt tuon kokoiseen uunipeltiin 2 kertaisen annoksen. Kolminkertaisella annoksella saattaa piirakasta tulla liian paksu ja siten jäädä helpommin raa'aksi.

      Poista
  18. Oi tämä on aivan mahtava ohje,tässä juuri tein 3 tyttärenpojan rippijuhliin.

    VastaaPoista
  19. Minusta tämä pohja oli niin löysää, että valmiina oli kuin suolainen pannukakku, ei piirakka.

    VastaaPoista
  20. Hei, tehdäänkö pellille 2 x annos, mikähän on paistoaika? ☺️

    VastaaPoista
  21. Kylläpä tuli harvinaisen hyvää. Paprikan tilalle laitoin kaksi mietoa chiliä.

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥