Tiedän, otsikko lupaa aika paljon, mutta kun tämä on maailman parasta kinkkupiirakkaa. Ja ehkä helpointa ikinä tekemääni kinkkupiirakkaa. Oikeasti en ole muutamaan vuoteen edes muilla ohjeilla enää tehnyt suolaisia piirakoita. En enää sen jälkeen kun sain tmän ohjeen kummitädiltäni. Meillä tätä herkkua saatetaan syödä salaatin kera toiseksi lämpimäksi ateriaksi tai iltapalaksi. Usein tätä piirakkaa on nähty myös meillä juhlissa. Piirakka on myös helppo ja nopea pyöräyttää suolaiseksi palaksi kahvipöytään, kun vieraita sattuu tulemaan. Ja täytteen aineksiahan voi aina vaihtaa oman mielen mukaisesti. Omia lemppareita on tämä kinkku-paprika-sipulitäyte, parsa-fetatäyte sekä broileri-minitomaatti-paprikatäyte.
MAAILMAN PARAS KINKKUPIIRAKKA
Pohja
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kaikki aineet sekoitetaan yhteen ja taikina levitetään voideltuun piirakkavuokaan.
Päälle
2 dl kermaviiliä
2 munaa
3 dl (n.150g) juustoraastetta
n.100 g kinkkua
1 iso suippopaprika tai 2 pientä
1 sipuli
mustapippuria
ripaus suolaa
Pilko kinkut, paprika ja sipuli. Raasta juusto. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja levitä pohjan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuttia.
Pohja
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kaikki aineet sekoitetaan yhteen ja taikina levitetään voideltuun piirakkavuokaan.
Päälle
2 dl kermaviiliä
2 munaa
3 dl (n.150g) juustoraastetta
n.100 g kinkkua
1 iso suippopaprika tai 2 pientä
1 sipuli
mustapippuria
ripaus suolaa
Pilko kinkut, paprika ja sipuli. Raasta juusto. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja levitä pohjan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuttia.
Herkuttele raikkaan salaatin kera ja mielellään hyvässä seurassa!! Slurpsista vaan!!
Makoisaa lauantaita sinulle!!
Nams, herkulliselta näyttää:)
VastaaPoistaJa maistuu :)
PoistaSuolaista piirakkaa ja salaattia - niitä niin mielelläni vierailleni tarjoan. Mun suosikki on poro-kinkkupiirakka, pohjoisen tyttö kun olen. :)
VastaaPoistaSama täällä, just sopivan ruokaisaa ja siihen palanpainikkeeksi vielä joku makea tujaus :) Minä en ole ikinä maistanut poropiirakkaa, mutta ei varmasti sekään hullumpaa ole!
PoistaNamskis! Varmasti hyvää!
VastaaPoistaOn kyllä :)
PoistaVoi kuulostaa ja näyttää herkulliselta, juurikin pari päiväyksen yltitänyttä kermaviiliä kaapissa. :P Minulla on yksi varma Jauhelihapiirakan ohje, mutta tämä menee ensi kerralla testaukseen.´!
VastaaPoistaKoklaappa tehdä! Mutta pieni varoitus, tuohon saattaa jäädä koukkuun ;) Jauhelihapiirakkakaan ei kuulosta yhtään pahalta!
PoistaSlurpsista vaan, kylläpäs kuulostaa hyvälle! :)
VastaaPoistaNiin ja maistuu :)
PoistaKinkkupiirakka on niin hyvää! Täällä taidetaan illan päälle herkutella kananmuna-katkarapuleivillä :) Makoisaa iltaa sinne myös!
VastaaPoistaNiin on! Toivottavasti teillä oli makoisa iltapala :)
Poistakiitos ohjeesta, täytyy testata joku päivä :) Ainakin näyttää niin herkulliselta nuissa sun kuvissa!
VastaaPoistaMinä ihastuin heti ekalla kerralla piirakan pehmeeseen pohjaan, se on ihan erilainen mitä perus nypittävät pohjat. Ja tuota täytepuolta voi tosiaan soveltaa miten itse tykkää. :)
PoistaAi ku näyttää herkulliselta. Kiitos ohjeesta. Pitääpä kokeilla.
VastaaPoistaE-R
Kiva, jos lähtee testaukseen :)
Poistatuota on ehottomasti tehtävä,näyttää niin hyvältä :P
VastaaPoistaSe on hyvää, että kannattaa tosiaankin kokeilla. Sitä paitsi se on niin helppo tehdäkkin :)
PoistaNäyttää herkulliselta. Kiitos reseptistä, ehdottomasti kokeilen. Olen pitkään kaivannut tämmöistä nopeasti sekoitettavaa pohjataikinaa, johon ei tarvitse kaivaa taikinantekoon koko konearsenaalia kaapista. En oikein pidä kaupan valmiista voitaikinoista kun ne on niin raskaita, joten tämä reseptisi vaikuttaa kaikin puolin hyvältä.
VastaaPoistaTämä on kyllä nopsa ja helppo tehdä ja itse tykkään tästä pohjasta paljon enempi mitä perus nypittävästä versiosta. Tästä tulee kuohkea ja pehmeä. Nami!
PoistaNyt minäkin saan uuden reseptin kokeiltavaksi piirakkapohjaan, kiitoksia! Näyttää kyllä herkulliselta. Suolaiset piirakat ovat meilläkin suosittuja vieraille tai sitten itselle juuri iltapalaksi tms.
VastaaPoistaSuolaiset piirakat on ihan parhaita! Piti taas viime kauppareissulla napata kermaviilit matkaan, päästään siis joku ilta herkuttelemaan :)
PoistaHei. Käyn aina tätä postausta lukemassa, kun haluan tehdä hyvän pyöreän kinkkupiirakan :). Täydellinen. Nam. Kiitos muutenkin kivasta blogista. -EK
VastaaPoistaOnpas mukava kuulla, että resepti on päässyt käyttöön muillakin kuin itsellä :) Tällä ohjeella tulee kyllä ihan parasta piirakkaan! Kiitoksia kommentista EK!
VastaaPoistaHei miten tää pohja pitäis saada levitettyä, vai teinköhän jotain väärin? Koitin taputella ja painella sormin, käsin ja lusikalla, mutta taikina tarttui käsiin ja sit repeytyi aukoille ja irtosi pohjasta jne.
VastaaPoistaTaikinasta tulee sen verran löysää, että itse olen levittänyt sen aina lusikalla (taikina tulee siis vaan pohjalle, ei reunoille). Toivottavasti onnistut :) t.Eerika
VastaaPoistaTuo, että taikina vain pohjalle voisi lukea ohjeessa. Laitoin myös reunoille ja ei se tosiaan siinä ole hyvä 🫣
PoistaVoisiko vuoan koon merkitä myös ohjeeseen...
VastaaPoistaVuoan koolla ei ole suurtakaan merkitystä. Oon ite tehnyt sekä vähän pienempään että isompaan, molemmat toimii 😋
PoistaTein just tätä ja olipa hyvää ja helppoa. Pohjaan tosin ripsautan jatkossa vähän suolaa, muuten en muuta mitään :)
VastaaPoistaKiva, että tykkäsit! Meillä tämä on edelleen ihan lemppari 😊
PoistaMeillä valmistumassa uunissa tällä hetkellä ohjeen mukainen piirakka! Tein yks päivä sellasen nypittävän pohjan ja se oli liian rasvainen meidän makuun. Innolla odotan et miltä tää maistuu! Vaikuttaa lupaavalta ����
VastaaPoistaKiitos hyvästä ohjeesta. Mitä mieltä olet jos vaihtaisin kermaviilin ruokakermaan? Kun teen piirakan uunipellillisen, niin teenkö sen 2 vai kolminkertaisena, pellin koko on 32x34 cm. Kiitos jo etukäteen vastauksesta.
VastaaPoistaEn osaa yhtään sanoa tuon kermaviilin vaihtamisesta ruokakermaan. Niissä on ainakin ihan erilainen rakenne, että mitenköhän mahtaa toimia... Olen tehnyt tuon kokoiseen uunipeltiin 2 kertaisen annoksen. Kolminkertaisella annoksella saattaa piirakasta tulla liian paksu ja siten jäädä helpommin raa'aksi.
PoistaOi tämä on aivan mahtava ohje,tässä juuri tein 3 tyttärenpojan rippijuhliin.
VastaaPoistaMinusta tämä pohja oli niin löysää, että valmiina oli kuin suolainen pannukakku, ei piirakka.
VastaaPoistaHei, tehdäänkö pellille 2 x annos, mikähän on paistoaika? ☺️
VastaaPoistaKylläpä tuli harvinaisen hyvää. Paprikan tilalle laitoin kaksi mietoa chiliä.
VastaaPoista