keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kesäkioski lapsille


Sateisen päivän kääntyessä vähän vähemmän sateiseksi illaksi päätimme lasten kanssa viettää uuden kesäkioskin avajaiset.



Kesäkioskin tekoon sain idean lasten kauppaleikki innostuksesta. Pihalla lojui myös sopivasti yksi ylimääräinen puulava ja kasa, polttopuiksi aiottuja, lastenhuoneen purkuhommista tulleita lautoja.


Naulannyppimis-operaation jälkeen sahasin kehikon laudat ja ruuvasin, lasten avustaessa, paikoilleen. Pitihän sitä näet jonkun pitää kehikkoa suunnilleen kasassa kun omat kädet eivät meinanneet riittää. Laudatkin tuli sahailtua käsisahalla kun meidän oma sirkkeli on niin iso ja jäykkä ettei voimani tahdo riittää siihen. Saatiin teitenkin pienempi sirkkeli lainaan heti kun kioski oli valmis, että olisihan sitä voinut pari päivää odotella. Mutta kun on tälläinen hätähousu niin nyt saan sitten katsella "ei niin suoria"-laudanpäitä :o


Kaksi sivua jätin tarkoituksella auki, jotta leikkejä voi sujuvasti jatkaa kioski ulkopuolellekin. Yksi seinä piti laudoittaa umpinaiseksi, mutta kas kun laudat loppuivat kesken niin siitä tulikin puolikas seinä. Mutta eipä tuo haittaa ulkonäköä eikä leikkejäkään kun saatiin kuitenki hyllyt laitettua seinänpuolikkaaseenkin. Itseasiassa nyt on helpompi seurata keittiöstäkin jälkikasvun leikkejä.
Maalausprojektissa piti lasten tietenkin päästä myös auttelemaan, olivathan he olleet mukana jo kasaamishommassa. Yllättävän vähän siitä sotkua tuli. Pelkäsin pahempaa.


Katon ompelin Ikean jämäkästä raitakankaasta. Saimaisen kankaan jämäsoirosta tein vielä kioskinmyyjälle essun. Sen verran hilkulle meni kangas, että essu piti tehdä kahdesta eri kappaleesta.
Vielä pikku lisukkeeksi piti värkätä (elämäni ensimmäinen) viirinauha. Aika hauska väripilkku!


Avajaispäivän kunniaksi kioskista sai ostaa jäätelöannoksia.


Normaalisti sieltä voi ostella tämän tapaisia herkkuja.

Ylemmän puulootan naputin pikaisesti koekäyttöön. Jos se on toimiva leikeissä niin niitä voisi tehdä lisää. Alemman puulaatikon sain kaupan hedelmäosastolta. Niitäkin voisi olla pari lisää... Pitää siis kulkea kauppareisulla silmä kovana.


ps. Kiitokset kaikille edellisen postauksen kommentoijille!! Sitä kun välistä miettii, että viitsiikö sitä laitella tuollaisia pelkkiä "fiilis-postauksia" missä ei ole mitään sen kummempaa... Toisaaltaan tämä blogi on itselle paikka mihin on kiva tallentaa tekemiäni juttuja kuin myös tehtyjä juttuja!

30 kommenttia:

  1. Ihanan kesäkioskin olet taitavasti askarrellut viirinauhoineen kaikkineen. Ja ne vinot sahaukset kuuluvat ehdottomasti vain tyyliin ja rentoon tunnelmaan :) Mukavia kesäpäiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Juu, mitäs sitä turhan tarkaksi ryhtymään ;)

      Poista
  2. Tosi upean kioskin tekaisit lasten kanssa :)! Nähtävästi pysyy vasarakin sulla kädessä :). Ihana viirinauha ja myytävät herkut kaikki. Kyllä nyt kelpaa leikkiä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Meillä menee miehellä suunnilleen kaikki liikenevä aika remppaan, niin on pitänyt ite opetella jos on halunnut jotakin extraa :D Ihan hauskaa hommaa nämä nikkarointihommatkin!

      Poista
  3. Voi ihanuus, mikä kioski!! :) Olet kyllä melko mimmi, kun tällaisia teet! Hienosti sahattu. Mulla olis paljon vinompia laudan päitä ja varmasti vinossa koko kioski :) Ihania leikkihetkiä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D Alkuinnostus lapsilla ainakin on kova. Tänä aamuna hyvä jos kerkesivät kunnolla edes aamupalaa syödä kun piti päästä jo leikkimään :) Kiitos Pizzicato!

      Poista
  4. Siis ihan tosi ihana. Niin hyvä tunnelma kioskilla. Viirinauha ja raitakatto. Varmasti lapset eivät osanneet edes unelmoida tällaisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsille olisi varmasti kelvannut katotonkin kioski (pääasia, että pääsevät ostamaan, myymään ja asettamaaan tavaroita hyllyille), mutta tokihan sitä piti itellekin silmänruokaa olla ;D No, joo olihan nuo nappulatkin innoissaan kun laitettiin katto ym. paikoilleen ja saivat vielä essunkin! Ainakin olin kuulevinaan lauseen: äiti, tästä tuli niin hieno :)

      Poista
    2. Niin ja kiitos paljon Pikku Akka!!

      Poista
  5. Ihanan kioskin olet lapsille tehnyt! Meilläkin on lapsilla kioski, saivat viime kesänä lahjaksi. Siellä saa kyllä vaikka minkälaiset leikit aikaiseksi ja toimii hyvin juhlissa ja kaverivierailulla, jos haluaa jotain tarjoilla. Hauskaa, että mun seuraava postaus on kanssa kioski - ja essuaiheinen, kunhan saan tekstin joku ilta valmiiksi :) Teidän kioski on tosi tyylikäs, tuo musta-valkoinen katos on tosi hieno (meillä se on vaan ihan valokatetta) ja viirinauha on piste ii:n päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska sattuma! Nyt jäänkin mielenkiinnolla odottamaan sun postausta :) Valokate oliskin paljon käytännöllisempi. Tuon rättikaton joutuu aina huonolla ilmalla kiikuttamaan sisälle, mutta tämä onkin tälläinen jämätarvikekoju :D Kiitos Krista!

      Poista
  6. Aivan ihana! Minä just kattelin naapurin puretun leikkimökin ovea siihen malliin, että siitä sais kivan kioskin lapsille tehtyä ;) meilläkin kun tykkäävät kioskileikkejä leikkiä kovasti. Tosi hienon oot kyllä jaksanu värkätä viirinauhoineen kaikkineen. Tuonnehan vois äitikin pujahtaa ostoksille ;) minä just kinusin miestä opettamaan mulle sirkkelinkäytön ettei tarvi käsisahalla sahata :D meillä kun on lasten kanssa leikkimökin sisustuspuuhat meneillään ja äitin tarvii rakentaa sinne kalusteita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni! Ostoksilla on käyty, tarjosivat mulle palikkaleipää tammenlehtisalaatilla :D Se on kyllä kätevä osata käyttää noita "miesten koneita". Meillä ei ainakaan mies jouda jokavälissä olla toteuttamassa omia kotkotuksiani, niin hyvä se on kun tietää miten porakone toimii jne... ;D

      Poista
    2. Kyllä mullakin porakone kädessä pysyy ja saha ja vasara. Mutta tuon sirkkelin salat täytyy opetella niin ei tarvi miestä vaivata kaikilla omilla projekteilla ;) lapset olikin aivan ylpeänä ympärillä yks päivä kun porakoneella ruuveja ruuvasin :D

      Poista
  7. Ihana kioski! Kelpaa kyllä lasten leikkiä. Ja ostajatkin ovat suloisia kelta mustissa mekoissa ja saappaissaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Päivällisen sateen jälkeen maa oli illalla vielä sen verta märkä ettei viitsinyt kastella normikenkiä (tai olla avojaloin), että kummareilla mentiin ja oltiin kuvissakin :D Pussitkin piti laittaa takamusten alle ;D

      Poista
  8. Voi miten söpö, kyllä tuolla kelpaa leikkiä :)

    VastaaPoista
  9. Aivan huikean hieno! Tässä on varmasti ollut suuri työ, kyllä nyt on ihana katsella lasten leikkejä kioskissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Itseasiassa aika nopsaan tuo valmistui (ottaen huomioon, että auttamassa pyöri kolme vauhtivekaraa ja yhtä piti viihdyttää väillä rattaissa ;) ) siis pari päivää meni kasaushommissa ja sitten vielä maalaus. Niin ja nuo ompelujutut vielä, mutta ne tein lasten ollessa untenmailla. Kiva tuosta tuli ja kovasti siellä on jo leikitty :)

      Poista
  10. Reissussa ollaan ja kännykällä yritän tässä auringossa kurkkia. Ihanalta näyttää. Olet niin taitava keksimään ja toteuttamaan. Kotona katson vielä tarkemmin:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kanneli! Oikein mukavaa reissun jatkoa :)

      Poista
  11. Aivan ihastuttava kioski viireineen ja muine rekvisiittoineen! Kyllä tuossa saa upeat leikit aikaan! :) Tuollainen täytyy kyllä ehdottomasti saada meidänkin lapsille, kun vain ehtisi tehdä. Itse en tosin taida ruveta nikkaroimaan, vaan mies saa hoitaa vasaroinnin ja minä hoidan sitten ompelupuolen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinullekin Maria! Meillä miehellä on niin paljon kaikkea muuta hommaa niin en viitsi sitä kaikkeen pikkujuttuihin vaivata. Joskus mies sanoikin, että sitten kun remppa helpottaa niin se kerkee enemmän nakertaa noita mun kotkotuksia :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥