maanantai 14. heinäkuuta 2014

Tavallisen mukava päivä


Eilen saimme nauttia ihanan lämpimästä kesäpäivästä. Eihän tuollaisena harvinaisen lämpöisenä päivänä malttanut pysytellä kotona vaan pakko oli päästä sellaiseen paikkaan missä pääsee pulikoimaan. Niinpä pakattiin lapsukaiset uimakamppeineen autoon ja kurvattiin kaupan kautta viime kesänä löydettyyn ihanaan retkipaikkaan.


Perillä yritin ottaa muksuista kuvan, mutta mitä vielä, kaikki kolme olivat nenät kiinni maassa eikä kukaan suostunut vilkaisemaankaan kameraan. Pakkohan sitä oli itsekkin lähteä kurkistamaan mitä ne lapset siellä tiirailivat...


Ja siinä ihan lammen rannalla loikki satoja pikkurillinpään kokoisia sammakonpoikasia. Ei siis ihme vaikka jälkikasvu siellä niin maata kuikuili kun riitti siinä itsellekin ihmettelemistä. Tulipahan myös mieleen, että montakohan sammakonpoikasta me kerittiin jo talloa ennen kuin huomattiin ne :o
Lammen raikkaaseen veteen tuli huuhdottua päivän pölyt ja jopa tämä allekirjoittanut uskaltautui heittämään talviturkiksen viimein pois.Lammen rannalta löytyy useampi nuotiopaikka, mistä yksi ei kuulu niihin vaatimattomimpiin sellaisiin. Sieltä kun löytyy kesäkeittiö patoineen ja pannuineen sekä muineen tarvikkeineen.


Vaikka nuotiopaikka ei ole niitä tavallisimpia, niin tämänkertaiset eväät oli niin tavallista kuin olla ja voi.


Makkaroiden ja karjalanpiirakoiden jälkeen maistui mustikat taivaallisilta.


Tulispa tälläisiä tavallisia, mukavia päiviä tälle kesälle vielä paljon!Ruohonkorren laulua tänään ymmärrän.
Kuinka tuuli täyttää voi aamuhämärän,
kuinka alla varpujen sykkii elämä,
pieneen hentoon perhoseen valonsäde jää.

Västäräkin virsiä tänään kuuntelen.
Kuinka tuoksuu sateessa kylki sammalen.
Korkea on käytävä metsän holvien.
Hiljainen on huokaus kurjenpolvien.

Sinäkin sen ymmärrät. Sinä kuuntelet.
Näet vilkkaat kiitäjät, sulkaperhoset.
Sinäkin voit rakastaa sisiliskoja,
kanssa pajulintujen laulaa ilosta.

Sinäkin nyt näet sen. Vaivut katsomaan,
kuinka peiponpoikanen kurkkii kolostaan.
Näetkö kun luumupuu kukkaan avautuu?
Joka vuosi uudestaan sekin rakastuu.

Anna-Mari Kaskinen


14 kommenttia:

 1. Nämä sun postaukset on vaan niin ihania <3 Kuvat ovat niin kauniita. Olet kyllä mestarillisesti napannut hetkiä talteen. Tuollaiset tavalliset kesäpäivät ovat juuri niitä parhaimpia. Eipä sitä mitään ihmeellisiä viihdykkeitä kaipaakaan kun on oman perheen kanssa kauniissa luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kanneli mieltä lämmittävästä kommentista <3 Eipä sitä tosiaan tarvi mitään ihmeellistä. Luonnosta löytyy kylliksi viihdykettä niin isoille kuin pienille ja se yhdessä olo ja kun saa vain olla on ihan parasta! Kesällä tulee vielä extrana uimisen ihanuus :)

   Poista
 2. ihania,ainutlaatuisia hetkiä lasten kanssa :)Sitä kesän parasta antia...Luonto on niin ihmeellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retkillä ja reissuissa kerkeää keskittyä lapsiinkin ihan eri tavalla mitä arkipyörityksessä. Ilmankos lapsetkin tykkää retkeillä :) Luonto on ihmeellinen ja sen hiljaisuus niin rauhoittavaa <3

   Poista
 3. Ihania hetkiä :)! Olisko kuitenkin juhlaa noin ihana yhdessäolo ja luonnon ihmetteleminen, meillä ainakin arki on tylsempää ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, onhan tuollaiset retket myös juhlaa. Meille vanhemmille juhlantuntua tuo jo se, että saa vaan olla ja kukaan ei kiukuttele, vaan kaikki viihtyy yhdessä ;D

   Poista
 4. Ihania kuvia! Mukavaa yhdessä tekemisen meininkiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! On se vaan kiva välistä irrottautua arjesta edes muutamaksi tunniksi :)

   Poista
 5. Onpa teillä ollut ihana retkipäivä. Kuvat ovat tosiaan aivan ihania tunnelmaltaan. Suloisilta vekkuleilta näyttävät nuo sammakonpoikasetkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan älyttömän mukava päivä! En oo ikinä nähnyt noin paljon sammankonpoikasia kerralla mitä tuolla, vaikka lapsena noita sammakonpoikasia pongattiin ties mistä :D Kiitos Krista!

   Poista
 6. Monet jo ehtivätkin sanoa, miten ihanan tunnelmallisia sinun postaukset ovat! Kuvista voi melkein jo tuntea metsän ja nuotion tuoksun. Kaunis tuo löytämänne paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sinullekin Hanna Mi! Välistä sitä miettii viittiikö sitä edes laitella tälläisiä postauksia missä ei ole tavallaan mitään erikoista. Mutta toisaaltaan blogi on itelle tavallaan niin kuin päiväkirja niin kiva tänne on tallentaa myös palasia mukavista hetkistä.

   Poista
 7. Ihana koko teksti ja Wau miten ihanasti saat hetket talteen kuvilla! <3

  VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥