tiistai 22. heinäkuuta 2014

Perussettiä


Vielä tulisi yksi erä keväällä ompelemia vaatteita tänne blogin puolelle.
Elikkäs luvassa olisi perussettiä pojalle.


T-paitaa ommellessa tuli taas vaihteeksi todettua, ettei minä ja raitakankaat tulla erityisen hyvin toimeen keskenämme. Vaikka kait nuo raidatkin saisi harjoittelemalla ja keskittymällä kesyyntymään... Vai mitä luulette?!

Vanhoista pehmeäksi kuluneista farkuistani ompelin vielä yhdet pihapöksyt rikottavaksi. Ja tämähän ei ole suinkaan pessimismiä, vaan arkirealismia parhaimmillaan. Ainakaan viime vuonna en tainnut löytää ainuitakaan täysin ehjiä pihapöksyjä silloin kun oli aika siirtyä asetta lämpimämpään ulkovarusteluun.


T-paitaan tein nappilistan, joka onnistui mielestäni oikein hyvin (tai ainakin jos vertaan sitä edellisiin räpöstyksiin). Rintamukseen aplikoin tähden (olen ihan ihastunut tuollaisiin suttuisiin aplikointeihin), johon  leikkasin silitysarkilta pikku yksityiskohdan. Raitojen kohdistuksia lukuunottamatta paidasta tuli oikein  mieluinen ja kiva!


Samaan syssyyn tein vielä pari päähinettä.
Keväällä pipoa tehdessä ajattelin ettei sitä tarvitse kuin vasta syksyllä, mutta ehei, johan sille löytyi käyttöä jo ennen juhannusta. Juhannuksen jälkeen pääsi kesälätsäkin käyttöön.
 

Käytiin räpsimässä kuvat tulevassa "isojen" huoneessa.
Lastenhuoneiden remppa on taas ihan jäissä, ollut jo pari kuukautta. Mutta kukapa sitä kesähelteillä jaksaa sisällä nakertaa ja sitäpaitsi ulkonakin riittää vielä hommaa vaikka millä mitalla. Kerkeehän sitä syksymälläkin, eipä nuo hommat ole ennenkään mihinkään karanneet. Ja sitä paitsi nyt kun vietetään ulkoilmaelämää niin minua ei edes hirveästi ärsytä tilanpuute ym. pienet asiat. Sivuseikkoja tällähetkellä ;D

6 kommenttia:

  1. Ihana, poikamainen setti :) Tosi kivat applikoinnit ja minusta olet siististi saanut raidat kohdistumaan. Se on välillä kyllä hankalaa puuhaa :) Ei sitä sisätiloja kyllä näillä keleillä niin kaipaa, tietysti välillä on kiva käydä viilentymässä sisällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Toisen puoliskon raidat meni kutakuinin kohdakkain, mutta toinen jäi ihan vinkuraan. Onneksi ei käyttöä hidasta :) Nautitaan ulkoilmaelämästä, syksyllä sitä sitten kerkeää taas sisällä olemaan!

      Poista
  2. Onpa hyvänmallinen tuo samettilippis.
    Kyllä minäkin olen monesti raitojen kanssa tapellut, mutta sitten kun ne saa hyvin kohdistumaan, niin niitä suorastaan rakastaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin tykkään tuosta lätsän mallista (on jostakin vanhasta OB:sta), tein sillä kaavalla jo viime ja edellisvuonnakin pojalle lätsän. Mitäs sitä hyvää kaavaa vaihtamaan ;) Raidat on kivoja, mutta itelle tuottaneet vähän hankaluuksia!

      Poista
  3. On kyllä todelle kiva setti! Hauska applikointi ja tuo farkkujen malli on huikea! Tykkään tuollaisista kapeista farkuista paljon. Ihana, kun näitä pojille ompelijoitakin aina löytyy :). Raidat on kyllä haasteellisia. Itselläni auttoi alkuun se, että neulasin joka ikisen raidan ja ompelin harsintaompeleen koneella neulojen päältä. Sitten neulojen poiston jälkeen ompelin saumurilla siten, että harsintalanka jäi neulalankojen väliin. Ajan kanssa sitten opin kohdistamaan suurinpiirtein näppituntumalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä pojille käy myös hyvin kapeammat farkut, ainakin tuolle meidän laiheliinille :) Tarviipa koettaa tuota harsimishommaa seuraaavan kerran kun raitoja ompelen. Kiitti vinkistä!! Tää on kyllä yksi blogimaailman parhautta, kun vinkit laitetaan kiertoon. Ei sitten tarvi ihan kaikkea kantapään kautta opetella :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥