keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Neidin kevättakki


Onko teille muille tekeville sattunut niin, että jokin tekele ei meinaa valmistua sitten millään? 
Ensimmäiset vastoinkäymiset alkavat jo kangaskaupassa kun ei löydy kivaa kangasta (visio kankaasta kyllä löytyy!). Sitten ei meinaa saada aloitettua kun ei löytynyt sitä visiota vastaavaa riepupalasta. Kun vihdoin kankaalle on näytetty saksia, palaset lojuvat (liian) pitkään pöydällä, kun eihän tästä voi nyt kivaa eikä edes keskinkertaista tulla kun ei löytynyt mieleistä kangasta. Ompelukin takkuaa, ei meinaa löytyä aikaa jne...



Minulle kävi juuri noin tämän takin kanssa.
Edellä luetellujen lisäksi valmistumista hidasti ajatus, ettei tällä takilla edes kauhea kiire ole kun viimevuotinen fleecevuorellinen takki mahtuu vielä päälle.
Yhtenä päivänä kuitenkin päätin, että nyt sen on valmistuttava! Johan se on kumma jos tytön pitäisi kulkea näinkin lämpimillä ilmoilla fleecevuorisella takilla. Kulkisinko muka itse?!


No, mites on tuleeko teille ikinä voittajafiilis kun jokin tekele, jonka visio kokee kammottavan romahduksen ja jonka tekeminen mättää, valmistuttua osottautuukin kaikkien visioiden voittajaksi?

Tässä takissa pääsi käymään myös näin!
Kerrankin joku ompelus osottautui sata, eikun ainakin tuhat kertaa paremmaksi mitä suunnitelmassa oli! Olen niin tyytyväinen tähän takkiin, että en kyllä muista milloin viimeeksi olen näin tyytyväinen ollut johonkin ompelukseeni.



Takin kaveriksi ompelin huivin.
Kankaan nurjapuolisko ei tietenkään ole kauhean kaunis ja tuollaisessa pitkänmallisessa huivissa se olisi jäänyt ikävästi näkyviin. Niinpä keksin ommella kuminauhapoimutuksia huivin päihin ja keskelle ja niiden ansiosta huivi kiertyy rullalle, eikä nurjaa puolta juurikaan jää näkyviin.
Huivin päihin ompelin vielä puuvillapitsiä somisteeksi.


Tykkään älyttömästi tuosta huivin väristä. Vähän jo ajattelin pölliä huivin itselle ja tehdä tytölle uuden. Tyttökin vaan tuntuu tykkäävän siitä, jotenka perhesovun ja yleisen rauhan kannalta teen mieluummin itselle samanmoisen kun kerta kangastakin on vielä aikalailla jäljellä.


Molemmat kankaat, sekä huivin että takin, on ostettu Eurokankaasta. Takin vuori on saksittu kirpparilta löytyneestä vauvojen pussilakanasta.

Takin kaava on Ottobrestä (1/2013). Pari pienoista muutosta tuli tehtyä kyseiseen kaavaan. Ensinnäkin taskuissa menin sieltä missä aita on matalin eli tein valetaskut. Kyseisellä neitokaisella kun takintaskut saattavat koitua katastrooffiksi. Varsinkin jos ne ovat valkoiset ja siellä säilytetään aarteita kuten kahviloiden värjääviä hötöservettejä...
Toiseksi laitoin valkoiset tereet rikkomaan tummansinistä kokonaisuutta.
Kolmanneksi ja viimeiseksi muokkasin noita hihansuutamppeja käytännöllisemmiksi.


Jotakin pikkuruista yksityiskohtaakin piti värkätä.
Tämä takki sai vähän erilaisen ripustuslenkin. Tuli muuten aika suloinen yksityiskohta, harmi vaan kun se on tuolla takin niskassa piilossa ;)


ps. Kun kerta takin aloitus takkusi ja tekeminen kesti, niin kuvaaminenko olisi käynyt suitsaitsukkelaan!?!
Takki on roikkunut jo jonkin pitkän tovin kuistin naulakossa...

18 kommenttia:

  1. Tämä on täydellinen takki. Ihanan herkkä ja kuvatkin niin kauniit. Allekirjoitan kaikki,mitä kirjoitit työn aloittamisen takkuamisesta, tuollaista se joskus on. Taitaa tälläkin hetkellä minulla olla yksi huppari tekemättömissä,kun tuntuu, ettei siitä voi hyvä tulla...liikaaa muokkasin kaavaa, hupun vuorikangas ei natsaa ja kankaaseenkin olen jo kyllästynyt...Reipas olit,kun sait tuon tehtyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula! Oon kyllä niin tyytyväinen kun takki ei lentänyt romukoppaan vaan sain sen valmiiksi ja siitä tuli vieläpä hyvä :) Jospas se sinäkin vielä innostut tekemään hupparin valmiiksi...

      Poista
  2. Tämä on ihana, klassinen, valloittava, suloinen, tyttömäinen, kaunis, täydellinen - kaikkea mitä takki voi olla! Nuo tereet, ripustuslenkki ja 2-rivi napitus <3<3<3. Huivikin raikastaa kokonaisuuden niin kivasti. Tuo täydellinen onnistuminen ompelussa on ihana tunne sekin - joskus olen sen kokenut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, huh täällä ihan punastellaan :) Kiitos Krista! Harvoin kyllä tulee tuollainen täydellinen onnistumisen kokemus, mutta nyt tuli :) Takista tuli ihana <3

      Poista
  3. Todella kaunis takki! Ja ihana on myös huivi. Voin hyvin kuvitella tuon onnistumisen tunteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! Itekkin tykkään valtavasti takista (ja huivista) :) Kiva kun kerrankin tuli parempi mitä kuvittelin!

      Poista
  4. Voi voi... niin tuttuja fiiliksiä. Mulla on ollut kesken jo monta viikkoa kevät-takki itselle. Mutta elän siinä toivossa että joskus innostun sen saamaan valmiiksi. Tuosta sun tekemästä takista tuli kyllä mahtava, ihania yksityiskohtia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Heidi! Kiva kuulla etten ole ainut jolla joku juttu takkuaa eikä meinaa valmistua ;)
      Toivottavasti saat kevättakkisi valmiiksi, kuvia odotellessa ;D

      Poista
  5. Voi kuinka kaunis takki ja huivi sopii kyllä hienosti sen kanssa. Olen itse katsellut tuota samaa kaavaa ja keskimmäisellä tytöllä olisi takille tarvekin, mutta se kangas puuttuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninnu! Tuo on kaunis malli ja kaavakin sillä tavalla hyvä ettei tarvinnut mitään isompia muokkauksia tehdä! Ei muuta kuin kangaskaupoille ;)

      Poista
  6. Ai mieletön kuinka kaunis takki!! Aivan ihastuttavan kaunis. Tuollaisiahan ne takit pitäisi olla, kaunista katseltavaa. Kuvasi ovat aivan suloisia. Minulle hyvinkin tuttuja juttuja kirjoitit. Nyt varsinkin on kovasti nuo jutut pinnalla. Vielä kun tietää, että pitäisi tehdä tiettyjä juttuja valmiiksi, niin kummasti hidastuttaa aloittaa. Varsinkin hieman vaikeammat ompelukset vaativat enemmän miettimisaikaa :), ennenkuin ne pääsevät työn alle. On se vaan niin mukavaa kun onnistuu. Siitä saa virtaa seuraaviinkiin projekteihin :) Huivi passaa ihanasti takin kanssa. En ihmettele, vaikka olisit tykännyt itsellesikin tuollaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Itelläkin monesti takkuaa just ne jutut mitkä olisi pakko saada valmiiksi (ja tekeminen jää viime tinkaan :o ). Kiva se on kuitenkin välillä tehdä tälläisiä peruspureroita astetta haastavampia juttuja (kunhan ei kuitenkaan liian usein tarvitse tehdä ;D ). Niistä ne parhaat onnistumisen kokemukset yleensä saa! Tsemppiä sinun projekteihin ja tekemisen iloa :)

      Poista
  7. Kuulostaa niin tutulta! Juuri olen tuskaillut, kun olisi monta visiota päässä, mutta en ole löytänyt sopivia kankaita niiden toteutukseen! Todella kauniin takin olet ommellut! Niin nätti ja tyttömäinen :) Itse en edes haaveile ompelevani mitään noin suuritöistä ja haastavaa. Hienoa, kun jotkut jaksavat ja osaavat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pitäisi näköjään ikinä luoda liian tarkkaa mielikuvaa päähän kankaista/mallista, ainakaan jos se joku pitää saada nopeasti valmiiksi... Silloin ei ainakaan löydy sopivia kankaita! Kiitos Maria! Joskus tulee pakottava tarve "ylittää" itsensä eli päästä kokeilemaan jotakin haastavampaa :)

      Poista
  8. Siis ihan täydellinen takki!!! ♥ ♥ ♥ En millään ikinä osaisi valmistaa moista upeutta! Olet taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos <3 Mulla on välillä ihme tarve päästä "ylittämään" itseni ja sitä paitsi taidan olla vähän noiden takkien tekoon koukussa ;)

      Poista
  9. Täällä sinun blogissa on kyllä ihan mielettömia ompelutöitä ja kaikkea niin ihanaa ja jotenkin kevyt ja raikas tunnelma :) Nauratti kun luki tätä, oli niin tutun kuuloista, kaikki nuo vaiheet on koettu:) ei mene aina niin kuin strömsöössä mutta loppujen lopuksi nii mahtava kun saa valmista! Tämä takki on ihan mielettömän kaunis voih!

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥