lauantai 3. toukokuuta 2014

Keittiön kesäluukki


Viikkosiivouksen yhteydessä laittelin kotiin vähän kesäisempää ilmettä.
Keittiön valkoiset verhot lähtevät pesukoneen kautta punaiseen kammariin tuomaan sinne vähän kevyempää tunnelmaa. Keittiöön puolestaan ripustin talvella Robin Hoodin alekorista mukaan lähteneet kukkaverhot. Ompelin sivuverhoihin solmimisnauhat kun tykkään enempi niistä mitä verhotankoon pujotettavista verhonipsullisista rinkuloista.


Taannoiselta kirpparikierrokselta mukaan tarttui mm. vanha Arabian soppakulho. Tänään käytiin lasten kanssa poimimassa sinne valkovuokkoja ja pihalta loput hyvännäköiset sinililjat. Täällä alkaakin valkovuokot vedellä viimeisiään. Miten minusta tuntuu, että tänävuonna kevät on ainakin täällä meilläpäin, harvinaiset pitkällä. Koivuissakin on jo hyvän kokoiset lehdet.

Keittiön pöydälle laiton mummun tekemän liinan. Huomasin just, että olishan tuosta voinut tietenkin silittää rypyt suoriksi... Olen vain niin laska tarttumaan silitysrautaan, että yleensä silitän kodarin pöydälle kertyneen silitystä kaipaavat tekstiilit yhtenä kertana. Liinat rullaan kaappiin odottamaan käyttöä, enkä jaksa niitä pöydälle laittaessa enää silitellä. Niin, että tokihan niihin jää rullaamisen jäljet, mutta näin meillä :D
 

Nyt minä taidan lähteä vielä jatkamaan aamuisia pihahommia, mitkä lumikuuron mokoma keskeytti!!
Mukavata lauantai-iltaa itse kullekkin!!

6 kommenttia:

 1. Kauniit kukkaverhot ja tuo löytösi on uskomaton.
  Ei täällä kirppareilla tuollaisia nameja ole.

  Meillä vasta valkovuokot aloittavat kukintaansa ja koivut eivät vielä viherrä. Niidenkin aika on varmasti pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvinnut kyllä kahtaa kertaa miettiä saako soppakulho meiltä uuden kodin!
   Sielläpäin on sitten kevään paras aika vasta tuloillaan... :)

   Poista
 2. Keväiseltä ja kodikkaalta näyttää, kesäfiilis palaa, toisin kuin jos täällä katsoo ulos, kun maa on valkea! Minä silitin ennen kaikki (no en alusvaatteita, vuodevaatteita), mutta nykyään en enää hirveästi, tykkään kyllä silittämisestä, mutta pakko priorisoida mitä kotitöitä tekee ja mitä ei ja se silittäminen nyt ei sitten ehkä kuitenkaan ole tärkeimmästä päästä ;) Kauniin soppakulhon olet muuten löytänyt, nätisti käyvät nuo kukkaset siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin satoi eilen aamupäivällä lunta, mutta onneksi se suli sitämukaan pois mitä tulikin! Huh, sää ootkin ollut oikein himosilittäjä ;) Minä yritän aina ravistella ja ripustaa pyykit niin kuivumaan, että pääsisin mahdollisimman vähällä silityksellä :D

   Poista
 3. Tosi kauniit ja kesäiset verhot, aivan ihanat. Onpas siellä kevät pitkällä. Tänään on satanut lähes koko päivän räntää ja koivuissa ei ole lähelläkään lehtiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän mietin verhoja laittaessa, että onko ne liian hempukat meille! Nyt silmä on jo tottunut niihin ja kivasti ne tuovat keittiöön kesäistä tunnelmaa :)

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥