maanantai 12. toukokuuta 2014

Äitienpäivänä


Eilen aamulla sain herätä pienten murujen onnittelulauluun ja korttitulvaan.
Isoin neiti, tuo huolehtija, oli askarrellut pienempienkin kanssa kortit minulle.
Monta päivää niitä piiloteltiin sängyn alla ja välillä käytiin salamyhkäisesti tarkistamassa ;)

Onhan nuo pienet aika liikkiksiä kun niin tosissaan laulavat paljon onneeaaa vaaata ja tohkeissaan esittelevät tekemiään kortteja <3


Itse leivoin itselleni äitienpäivän kunniaksi mehevän minttusuklaakakun. Meillä mies ei ole mikään kakkujen tekijä niin, että olipahan hyvä tekosyy taas leipoa.
Vyötärön seudun parhasta ajatellen tein kakusta vähän normaalia pienemmän, vain tuollaisen kahdeksan palan kakun.

Laittelen tännekin kaakun ohjetta, jos vaikka joku innostuu testaamaan!


MEHEVÄ MINTTUSUKLAAKAKKU

Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
150 g sulatettua voita
1 1/2 dl Marianne-karkkimurskaa

Kostutusliemi
1 dl vettä
1 rkl sokeria
(pari tippaa minttuaromia)

Kuorrutus
3/4 dl kuohukermaa
150 g minttusuklaata (itse käytin Fazermintiä)

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon. Lisää maito, sulatettu rasva ja karkkirouhe ja sekoita tasaiseksi.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkasija 24cm) ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 40-50 min.
3. Anna kakun jäähtyä hetki vuuassaan ennen kumoamista. Pyyhi vuoka talouspaperilla ja laita kakku takaisin vuokaan.
4. Valmista kostutusliemi kiehauttamalla vesi ja sokeri. Voit halutessasi maustaa sen minttuaromilla. Anna liemen jäähtyä. Kostuta kakku liemellä ja peitä vuoka foliolla. Nosta kakku vuorokaudeksi mehevöitymään jääkaappiin.
5. Valmista kuorrutus laittamalla kerma ja minttusuklaa kattilaan. Kuumenna hellalla pienellä lämmöllä niin kauan, että suklaa on sulanut tasaiseksi.
6. Kaada suklaakuorrutus kakun päälle ja anna sen valua myös reunoille.
7. Nautiskele kakku hyvässä seurassa :)

Kakun alkuperäinen ohje on Pipareista pitsikakkuun- kirjasta.

Ja loppuun vielä pari vinkkiä!!
Kakun voi siis tehdä muutama päivää ennakkoon. Omasta mielestä kakkun minttuinen maku pääse parhaiten oikeuksiin kun kakku kuorrutteineen on seissyt jääkaapissa vielä yhden päivän.

Jos kuorrutteen tekee fazermintistä kannattaa suklaata laittaa n. 200g (tai jos laittaa 150g niin vastaavasti kerman määrää vähentää), kun muuten kuorruttesta tulee niin löysää että se valuu pöydälle...
Liekkö tuohon syynä se, että niiden täyte on jo valmiiksi löysää, mene ja tiedä! 


Raittoisaa uutta viikoa kaikille!!

10 kommenttia:

  1. Kauniit kuvat ja komia kaakku, oli varmasti hyvää :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Maarit! Hyvää se oli... :)

      Poista
  2. Upean näköinen kakku! Tuo on kyllä niin hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Mulla tuli mieleen, että pitää koettaa joskus tehdä tuosta täytekakkuversio! En kyllä tiiä toimisko se, mutta kokeilemalla se selviäisi :)

      Poista
  3. Tuo lasten odotus on niin hauskaa katsottavaa :) Kun heti pitäisi päästä lahja antamaan. Ihania herkkuja siellä ollut .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ihana kun toiset ovat niin tohkeissaan :) Kiitoksia Saga!

      Poista
  4. Oi, mitä herkkuja! Ihanan näköinen blogi, jäänpäs seurailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni ja tervetuloa joukkoon mukaan! :)

      Poista
  5. No nyt pääsin tänne! Tosi kivalta näyttää :D Täytyy jäädä hetkeksi tutkimaan - tai palaan viimeistään huomenna. (Kello alkaa jo olla paaaaljon ja silmät seisoo päässä, heh.)

    Ja wau mikä kakku! Niin kauniit kuvatkin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia HoO! Tervetuloa seurailemaan touhujani :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥