sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kuurankukkia ja synttärikemuja




Luontoäiti on tarjonnut parin päivän ajan ihan parastaan. 
Ensiksi satoi lunta ja sitten saatiinkin pikkupakkaset ja aurinkoiset päivät.
Lasten riemu on rajaton ja ulkona viihdyttäisiin tuntitolkulla. Lasten pulkkailun lomassa ennätin ottaa muutaman kuvan kasvatuskopista, jonka ikkunalaseja koristi kauniit kuurankukkaset.
Ai, että tykkään tälläisistä ilmoista!! :)


Perjantaina vietimme poitsun 3-vuotis synttäreitä.
Poika toivoi synttäreillensä ilmapalloja ja kakkua :) 
Ja molempia hän saikin, ilmapalloilla koristeltiin keittiö ja autokakunkin tein. Loppujen lopuksi poitsu oli niin täpinöissään juhlistaan ettei herkut edes oikein maistuneet. Onneksi autokakkua jäi ja eilen sitä sitten upposikin valtava pala pieneen massuun :)
 
Kamalan hankala muuten saada illalla hämärässä otettua vähänkään fiksuja kuvia. Minulla se ei ainakaan meinaa onnistua! Nytkin saatiin tosi laiha kuvasaalis näistä juhlista :(

 Pakko vielä loppuun vinkata teille huippuhyvä täyte. Itse laiton sitä kääretortun väliin (oikean puoleinen torttu), mutta miksei se kävisi kakunkin täytteeksi.
 Elikkä... 
Yhteen desiin vatkattua kermaan lisätään n. 250g turkkilaista jogurttia, joka maustetaan ripauksella kanelia ja sokeria. Pohjan päälle levitetään ensiksi ohut kerros omppuhilloa ja sen päälle kermajogurttiseos. 
Viimeistelin kääretortun vielä kinuski- ja suklaaraidoilla. Nams!

Luulenpa, että teen jouluksi jonkun jälkkärin tuota täytettä hyödyntäen.
Maistui meinaan niin joululta :)
 

6 kommenttia:

  1. Ihania kuurankukkia! Täälläkin on nyt parhaillaan napakka pakkanen ja aamulenkillä tuntui, että poskia nipisteli aika kovastikin. Herkulliselta kuulostaa tuo täyte. Pitääpä muistaa. Turkkilaista jogurttia tulee aika paljon hyödynnettyä ruoanlaitossa. Aivan ihania nuo tähdet, jotka roikkuu ilmapallojen joukossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taas on tullut käytettyä turkkilaista jogurttia enemmän jälkkäri/leivontajutuissa. Ostin nuo lumitähdet ulos lyhtyjen sisään valojen seuraksi, mutta sitten hoksasinkin käyttää niitä ekaksi synttärikoristeluun!

      Poista
  2. Wau, mitä kuvia! Ja ihanilta näyttää nuo leivonnaisetkin, täytyypä kokeilla tuota sinun täytettä. Itse olen koko syksyn ollut koukussa kreikkalaiseen jogurttiin. Ostin sitä kesällä täytettyjen kesäkurpitsojen lisukkeeksi ja siitä lähtien sitä on löytynyt jääkaapista säännöllisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla ei oo tullut vielä kokeiltua kreikkalaista jogurttia. Vois kyllä joku kerta napata sellaisen purkin testaukseen.. :)

      Poista
  3. Mahtavia nuo kuurankukkakuvat! Ja kiitti vinkistä, mulla onkin ollu pitkään aikomus tehä kääretorttua kerma-omenahillo täytteellä, niin pitääkin lisätä vielä tuota kanelia ja turkkilaista jugurttia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos T! Kannattaa tosiaankin testata tuota täytettä, oli kyllä herkkua :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥