torstai 5. joulukuuta 2013

Piparitalkoot


Jo heti aamusta täällä on uunit hönkineet kuumuutta.
Ensiksi lämpeni lasten leikkiuuni. Tonttu oli yön aikana tuonut kalenteriin piparkakkuja ja joulutorttuja niin pitihän sitä heti aamupalan jälkeen aloittaa joululeipomukset. Hyvin näytti lapsilta leipominen sujuvan ja valmiita herkkuja maisteltiinkin heti uunituoreena glögin kera :)

Kalenterista laitan juttua kun saan kuvattua sen!Yksi isompi tonttu oli askarrellut lasten kalenteriin pipareita ja joulutorttuja paksusta huopalevystä pari iltaa sitten. 
Paksu huopalevy on tosi kätevää leikkiruokien tekoon ja muihin askarteluihin. Itse olen tehnyt siitä mm. eläinnaamareita lapsille. Se kun on sen verran jämäkkää ja säilyttää hyvin muotonsa. Osan noista pipareista tein jo viime vuonna ja ne ovat pysyneet tosi hyvinä vaikka niillä on paljon leikitty. Paksun huovan olen ostanut Tiimarista (en kyllä tiedä saako sieltä niitä enää), mutta Sinellistä ainakin saa.Osan pipareista kokeilin myös koristella. 
Pari sai puuvillalankakoristelun ja pariin ompelin tiheällä siksakilla koristelut. Siksakkaamalla tulee mielestäni siistimmät ja kestävämmät koristelut.

 
Päivällä keittiössä tuoksui ihan oikea piparkakku. 
Piparileikkien jälkeen nimittäin siirryttiin leipomaan ihan oikeita pipareita.
Piparien jälkeen vuorossa olikin muffinssien tekoa...
Me kun juhlitaan huomenna itsenäisyyspäivän lisäksi meidän poitsua!


8 kommenttia:

 1. Teillä on ollut oikein leipomistalkoot. Pitäisi minunkin kokeilla tuosta huovasta noita herkkujen tekemistä, kun en ole virkkaamalla saanut yhtään aikaiseksi. Mukava juhlapäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta huovasta saa nopeasti ja helposti kestäviä leikkiruokia, kannattaa ehdottomasti koettaa! Minäkään en ole saanut aikaiseksi tehdä virkattuja ruokia niin kivoja kuin ne ovatkin!

   Poista
 2. Ihanan näköistä. Ensimmäisistä kuvista ajattelin, että piparit ovat oikeita. Niin aidon näköisiä:-). Mukavaa juhlapäivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän aidon näköisiä ne ovatkin :) Torttuihin ei löytynyt oikean väristä huopaa, ne näyttävät ihan raaoilta, vaan onneksi lapset eivät ole niin tarkkoja ;)

   Poista
 3. Minäki luulin ensin että nuo on ihan oikeita. :) Tosi hienoja kyllä ja hyvä idea tehä noita huovasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi, että noista saa aika aidon näköisiä ne ovat nopeita tehdä! Pipareita ei tarvi välttämättä kuin leikata ja torttujen kasaan kursiminenkin kävi nopsaan :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Hauska se on seuratakkin kun lapset muka ihan tohkeissaan leipovat :)

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥