maanantai 2. joulukuuta 2013

Tyttöjen talvitamineet


Valmistuihan nämä takit sitten kuitenkin,
ja juuri parahiksi ennen pakkasia ja lunta!
Vaan pitkään ja hartaasti niitä on tehtykkin, suorastaan viikkotolkulla! 


  Minulla on alkanut perinteisesti ompeluaika kun lapsukaiset on saatu untenmaille. Nyt vaan on itseäkin väsyttänyt iltaisin niin paljon ettei ompelusta ole tullut mitään tai sitten se on tarkoittanut paria kolmea valmista saumaa. Mutta hiljaa hyvä tuli, ainakin näissä takeissa ;)


Välillä olisi kyllä mukava ommella päivisinkin, mutta tuo meidän pienin sähikäinen on pitänyt visusti huolen ettei sellaista tarvi edes vakavasti harkita! Kangaskaapissa vaan olisi muutamia herkkuja kankaita ja päässäkin ideoita... no, onneksi ne kankaat pysyvät kaapissa ja ideatkin toivottavasti päässä, jotenka ehtii kait tuota :)


Mutta nyt takkeihin...
Alunperin minun piti ommella takki vain isommalle neidille, mutta Eurokankaassa kävi taas perinteiset! Nimittäin en taaskaan muistanut tarkistaa kaavoista kankaan menekkiä jotenka summissa piti heittää senttimäärä myyjälle. Isompaa takkia leikellessä huomasin kangasta jäävän sen verran paljon yli, että siitä saattaisi saada pienellä kikkailulla yhden pienemmänkin takin tehtyä. Ja saihan siitä, tosin hihoissa langansuunta ei ole ihan sitä mitä pitäisi ja kaulus on tehty neljästä palasta ja... 
Ja kangasta ei jäänyt yhtään jäljelle, ei edes sen vertaa, että olisin saanut tehtyä tuohon toisen taskun! Vaan saipahan kirppukin oman siistimmän talvitakin :)

Kankaat ovat siis Eurokankaasta pakalta ostettua villasekoitetta. Vuori ja napit löytyivät kotoa. Vuorin ja päällikankaan väliin laitoin vielä lämpövanun, ettei kovillakaan pakkasilla tarvi palella. Viime vuoden villakangastakeissa käytin nimittäin vuorina vain valmista tikkivuorta ja tuntui, että lapsilla meinasi palella kovilla pakkasilla. Toivottavasti lämpövanu toimii paremmin..! Onkohan kellään kokemusta asiasta?

Isomman takin kaava on jostakin vanhasta Ottobrestä minulla on paha tapa piirtää kiiressä kaavat ja unohtaa merkitä mistä lehdestä ne piirsin :/. Pienemmän takin kaava on omaa käsialaa.


Lankalaatikosta löytyi sopivasti vanhan roosan värinen Isoveli-lankakerän loppu, josta virkkasin isommalle neidille uuden, takkiin sopivan, pipon. Aloitin pipon virkkauksen garnstudion-sivulta löytämälläni pitsimyssyn ohjeella vain todetakseni ettei lanka riitä siihen malliin. Siispä nopea purkaminen ja oman pään ohje kehiin!

Tytön huivi ja Kirpun pipo on kaupantädin neulomat. 
Kirpun pitsihuivin taas olen ommellut vuosi pari sitten isommalle tytölle, nyt se siirtyi sujuvasti pikkusiskon käyttöön.


Innostuinpa yksi päivä kokeilemaan heijastimien tekoa :) 
Koekappaleena valmistuikin Kirpun takkiin heijastinruusuke. Minusta tuosta tuli tosi kiva! Jospa sitä vaikka tekisi itselle tuollaisen mustavalkoisena!


Loppuun vielä vähän yksityiskohtaa takista ja asusteista :)

Vika kuva räpsästy nopsaan eilen. Oltiin saatu vähän lisää lunta juuri edellisyönä :)

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!!
Ajatelkaa, nyt on jo joulukuu <3
Ja sehän tarkoittaa sitä, että pääsee aloittamaan joulunlaiton ihan kunnolla!!

11 kommenttia:

  1. Voi mitä sinä oletkaan tehnyt!! Aivan ihanat takit tytöille ja asusteetkin niin nättejä. Ja miten heijastinkin voikin olla nätti. Tuo on hieno idea. Mulla on jotain heijastinkangasta olemassa, pitäisikin kokeilla tehdä tuollaisia. Kaikkeahan sitä suunnittelee ja ideoi, mutta suurin osa jää tekemättä. Jotenkin aika vaan karkaa käsistä. Missä se lie kuluukaan:) Mutta takeista vielä, ihana kun saa pukea kauniit takit lapsille kun lähtee johonkin. Näin joulun allakin monenlaisia tilaisuuksia riittää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Minusta on kiva pukea muksuillekkin nätit vaatteet päälle kun lähdetään "ihmisten ilmoille" ja näin kun itse tekee niin siihen on mahdollisuuskin. Nimittäin eipä tullut kauhean kalliiksi nuo takit :) Jotenkin oon myös aina tykännyt ommella takkeja, niihin kun on kiva keksiä kaikkia yksityiskohtia ja täydentää kivoilla asusteilla :)

      Poista
  2. Voih! Ihan täydelliset takit! <3 Ja nuo kengät on ihan huiput! Mistähän olet mahtanut ostaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iina! Molempien tyttöjen kengät löytyivät Kärkkäiseltä!

      Poista
  3. Aivan ihanat, klassiset takit olet tehnyt ja yksityiskohdatkin on niin upeat, että! Kyllä villakangastakkien tekeminen vaan on ihanaa :). Minäkin olen joskus kerroksen vanua laittanut väliin, niin kyllä se vaan mukavasti lämmittää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Minustakin takkien ompelu on mukavaa :)

      Poista
  4. Niin kauniit takit! Ihania yksityiskohtia <3

    VastaaPoista
  5. Oih ja vau! Upeet takit ja asusteet. :)

    VastaaPoista
  6. Aivan ihanat takit ja tytöt myös! :) Voi kun osaiski ommella ite takkeja (tai mitä vaan), vois tehä just sellaset kun haluaa.

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥