lauantai 10. maaliskuuta 2018

Mustanpuhuvaa


Talvi on antanut tänä vuonna kyllä parastaan. Eikä minua oikeastaan haittaa vaikka lunta ja pakkasta vielä hetken aikaa riittääkin. En nimittäin yhtään tykkää märistä loskakeleistä. Ja sitä paitsi haluan uskoa, että kun on kunnon talvi pakkaskeleineen, niin kesästä tulisi päinvastoin taas lämmin.


Pakkaskeleillä on taas tarvinnut lämmintä päälle. Minä suosin nykyään kunnon villapipoja, ne kun ovat ihan erihyvät päässä mitä tekokuitupäähineet. Villassakin on eroa ja ihan parasta on merinovilla. Siitä tuleekin nykyään neulottua melkeinpä kaikki pipot, se kun ei kutita ja on ihanan pehmoinen ihoa vasten.



Olen jo vaikka kuinka monesti hehkuttanut Klompelompen kirjoja, mutta hehkutanpa taas. Sieltä löytyy niin mahdottoman kauniita neulemalleja ja ne on olleet vielä todella hyvänmallisia. Täksi talveksi neuloin miehelle elämäni ensimmäisen pipon. Aluksi vähän jänskäsin pääseekö pipo käyttöön, mutta ilmeisesti se on ollut tykätty, kun on ollut lähes aina ulkoilessa päässä. Itselle taas neuloin mustan pitsimyssyn. Molempien pipojen mallit löytyivät Klompelompen kakkoskirjasta.


Samaisesta kirjasta neuloin pipon myös ekaluokkalaisellemme. Poika tarvitsi sellaisen pipon, minkä saa näppärästi luistelukypärän alle sujautettua ja sellaisen hän saikin. Samanlaisella mallilla olen myös neulonut pikkuveljelle pipon ja huivin.

Toivotaan, että näille merinovillapipolle löytyy vielä hetken käyttöä, vai oletko sinä jo kyllästynyt talveen? Minä kyllä odotan jo kevättä, mutta ei minua haittaa jos talvikelejä jatkuu vielä maaliskuun verran ja huhtikuu toisi kevään rysäyksellä tullessaan.

Mukavaa viikonlopun jatkoa

19 kommenttia:

  1. Kauniita pipoja! Tuollainen, jonka miehellesi neuloit, on minullakin nyt puikoilla, esikoistyttärellemme tulossa. Samansuuntaisissa touhuissa siis jälleen oltu, kuten niin monesti aiemminkin! Ihan suorastaan alkaa jo huvittaa tämä yhdenkaltaisuus, vaikka se tietysti kertonee siitä, että meillä on hyvin samantyylinen makumaailma. :D

    Minäkin odotan jo kevättä, vaikka olenkin tästä talvesta nauttinut. Pitkästä aikaa on tuntunut oikealle talvelle eikä pakkanenkaan ole häirinnyt. Ihana niin, sillä onhan tässä talvessakin niin paljon kaunista ja ihanaa! <3

    Mukavia viikonlopun hetkiä sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, kun on samankaltainen maku, niin ei ihme vaikka löydetäänkin itsemme samansuuntaisista puuhista. Vaikka ihan huvittavan usein niin on kyllä käynyt 😄 Tuo miehen pipon kuvio on kyllä tosi kiva, voisin melkein itsekin pitää tuollaista pipoa. Ihana talvi ollut kyllä. Minä toivonkin mieluummin talvella kunnon pakkasia, mitä sellaisia sahaavia plussa-miinuskelejä. Lastenkin kanssa on pakkaset kivempia mitä märkä suojasää. Niitä litimärkiä vaatteita kun ei tahdo saada millään kuivaksi 😌 Kiitos Kaaru ❤

      Poista
  2. Ihania pipoja! Minunkin pitänee hankkia tuo kirja, kun siitä aina vain löytyy uusia kauniita malleja. Olen sitä monesti kirjastosta katsellut, mutta aina se on lainassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kirjaa (tai näitä) voin kyllä suositella hankittavaksi. Harvasta kässäkirjasta voisi toteuttaa vähän joka mallin, mutta näistä kirjoista voisi. Niin ovat kauniita kaikki. Kiitos Pikku Akka ❤

      Poista
  3. Minä nauloin tänä talvena melkein jokaiselle lapselle heijastinlangasta pipot. Ihan yksinkertaiset ja trikoota laitoin vuoriksi. Itse olen koko talven pärjännyt vanhaan tapaan pelkällä trikoopipolla, en edes omista paksumpaa pipoa... :) Mieskin esitti toiveensa heijastinpiposta, mutta toiveen mukaista väriä en ole vielä löytänyt mistään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nauloin = neuloin.. :D Karkasi viesti ennenkuin ehdin tarkistaa ja jäi viimeinen lausekin pois. Tosi kauniita pipoja oot taas tikutellut, nuo kirjat vaikuttaa kyllä kivoilta!

      Poista
    2. Heijastinlankapipot kuullostaa kyllä kätevältä ja ennen kaikkea turvallisilta 👍 Minä en jostakin syystä jaksa neuloa samalla ohjeella kovin montaa juttua. Nytkin teetti vähän tiukka neuloa samaisella kuviolla ekaluokkalaisen ja pikkuveljen pipot ja sitten vielä huivi. Mielenkiinto säilyy, kun vaihtelen mallia. Kiitos Raisa ❤ Ja suosittelen muuten lainaamaan vaikka kirjastosta tuon kirjan 👍

      Poista
  4. Minulla on sama toive kuin sinullakin eli kunnon talvi tuo toivottavasti tullessan myös kunnon kesän :). Kauniita pipoja olet tikutellut valmiiksi, itsekin olen haaveillut neukotusta piposta itselle, mutta en vain ole saanut nyt mitään neulontajuttuja aikaiseksi, säärystimiäkin tarvittaisiin. Ehkä sitten ensi talveksi ;). Mukavaa sunnuntain jatkoa sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista ❤ Mulla taas on ollut ompelujutut ihan jäissä (tai nyt itseasiassa aloitin ompelemaan mulle uutta nahkalaukkua, toivottavasti onnistuu...), mutta neulottu on senkin edestä. On ollut jotenkin hirmu mukava tehdä sellaisia käsitöitä mitä voi tehdä missä vaan, eikä tarvi lukkiutua ompeluhuoneeseen. Ja joo, toivotaan, että saadaan lämmin ja aurinkoinen kesä ☀😊

      Poista
  5. Ihania neuleita! <3 Itsekin tilasin viimein tuon Klompelomope-kirjan, kun oli hyvässä alessa. Juuri aion käydä lankavarastoa läpi ja sitten pitäisi vain päättää, minkä ihanan ohjeen otan ensimmäiseksi testaukseen. :)

    Minä olisin jo ihan valmis ottamaan kevään ja kesän vastaan. Toisaalta eilen ja tänään lapset ovat viihtyneet ennätyshyvin ulkona, kun on saanut tehdä lumiukkoja ja laskea mäkeä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä vähän salaa haaveilen, että jaksaisin neuloa tuosta kirjata itselle yhden villatakin, mutta voi olla että jää haaveeksi, kun mun kaulahuiviprojektistakin uhkaa tulla ikuisuusprokkis 😂 Jotenkin nuo vähänkin isompitöiset neulomukset ei meinaa edetä 😅 Pipoja ja muuta pientä tuleekin aika vauhdikkaasti. Minä en ole jostakin syystä vielä talveen kokonaan kyllästynyt. Ehkä se johtuu siitä kun talvi antoi odotuttaa itseään aika kauan tänä vuonna. Saapä nähdä milloin kevät tänä vuonna saapuu. Kiitos Maria ❤

      Poista
  6. Ihanaa pipotehtailua sielläkin.💕

    Pidetään tämä talvi pakkasineen vielä hetken ja otetaan ihana, lämmin kevät ja kesä sitten myöhemmin. 😉

    Maaliskuun iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talven soisi kyllä vielä hetken täällä viipyvän. Tänä vuonna talvi tuli aika myöhään, niin minä en ainakaan ole kerinnyt siihen vielä kyllästyä. Ja olisi niin ihanaa, jos tänä vuonna saataisiin kunnon aurinkoinen ja lämmin kesä 😍 Kiitos Kaisu ❤

      Poista
  7. Ihania pipoja olet neulonut ❤ minäkin oon tehny monta pipoa noista kirjoista. Nyt pääsi puikoille merinovillaiset housut vauvalle. Nuita neuletakkeja olen itsekin ihastellut, mutta ehkä pitää ensin alottaa ihan pienestä koosta ennenkuin itselle tekee 😁 vois muuten jäädä loppuelämän projektiksi. Tai voishan sitä alkaa jo eläkepäivien villatakkia neulomaan 😄 mitä merinolankaa muuten käytät? Ja ootko tehnyt kesäksi jostain puuvillaisesta langasta noita pipoja? Olis ihana neuloa lapsille kesäksikin pipot kun tietäis hyvän langan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni <3 Minä tein yhden villatakin vauvalle siitä ekasta kirjasta, mutta aika työ siinäkin oli jo minulle. Siksipä tuo villatakki itselle on vain salainen haave :D Tai eihän sitä ikinä tiedä mihin sitä innostuu ja voishan sitä hissukseen tehdä... ehkä! Minä olen neulonut pääasiassa Dropsin Merino extra finestä ja ne olen tilannut Adlibris-nettikaupasta. Siellä taiskin olla maaliskuun kaikki merinovillat -20%, pitäis tilata itekin lankoja taas jemmaan. On ole ikinä kokeillut itse neuloa pelkästä puuvillalangasta pipoja, mutta meidän yksi tytöistä sai joskus puuvillalangasta tehdyn pipon ja se ei pysynyt oikein kuosissaan. Samalla lailla meinaa lörpsähtää yksi bambulangasta tehty pipo. Yhden vauvan myssyn olen tehnyt joskus puuvilla-villalangasta (50% ja 50%) ja se piti kyllä hyvin muotonsa. Jos kokeilet puuvillalankapipoja, niin vinkkaappa ihmeessä onko ollut toimivia!! :)

      Poista
  8. Aivan ihania pipoja<3 Pipokelit on onneksi jo takanapäin, mutta eipä aikaakaan, kun näitä taas tarvitaan:) Sinulla on kyllä mahdottoman siisti käsiala, kauniit myös nuo kuvioinnit. Merinovilla on kyllä parhaimpia matskuja lämpöisiin asusteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on takanapäin 😄 Mutta tämä ajanjuoksu on niin nopeaa, että eipä tässä tosiaan kauaa mene kun saa jo taas kaivaa villaiset esille 😅 Minä olen suorastaan rakastunut noihin Klompelompen neulemalleihin ja merinovillaan myös 😍 Kiitos sinulle!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥