sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Askarteluvinkki (jouluksi)



Nyt jaan teille helpon ja hauskan askarteluvinkin tammenterhon hatuista tehtyihin kärpässieniin. 
Me askarreltiin kokonainen sienitarha tyttöjen kanssa joulua silmällä pitäen. 
Nämä sienet pääsevät koristamaan tulevia joulupaketteja.





Olin ajatellut askarrella sieniä itse, mutta lapset kerkesivät jo hakea matskut ulkoa ja kyseivät askarrellaanko tammenterhosieniä (ollaan tehty näitä siis ennenkin ja käytetty mm. jouluiseen tonttumetsään ). Niinpä sitten tehtiin sienikokoelma yhteistuumin. Pikkuneiti 2,5 veekin ilmoitti topakkana tulevansa askartelemaan, mutta ehkä näiden teko kuitenkin sujui hieman paremmin 4 ja 7 vuotiailta, mitä pikkuneidiltä ;) No, tyttönen oli ihan mielissään kun sai maalata sotkea pari sientä.


Kärpässieniin tarvitset: 
Tammenterhon hattuja 
Keppejä
Punaista ja Valkoista Maalia
Liimapyssyn


Täytä tammenterhojen hatut liimalla ja paina oksat liimaan pystyyn.

Tyhjästä maitopurkista saa näppärän apuvälineen sienien tekoon. Maitopurkkiin tehtyihin reikiin saa näppärästi sienet kuivumaan niin liiman kuin maalinkin kuivumisen ajaksi.




Maalaa sienet.

Me maalattiin ekaksi sienien hatut ja sitten jalat. Ja huomattiin, että lapsilla oli haastellista saada maalattua koko valkoinen osio niin ettei punaiseen hattuun mene valkoista maalia. Lasten kanssa tehtäessä olisi ollut siis helpompi maalata ekaksi jalat ja niiden kuivuttua upottaa sieni hattua myöten maitopurkin reikään, niin hatun olisi saanut maalattua ilman sotkuja (toisinsanoen sientä ei olisi tarvinnut pitää maalatessa kädessä) ja lopputulos olisi ollut vieläkin siistimpi. Ensi kerralla sitten jos muistaisi tuon järjestyksen, kun se on nyt ylöskin kirjoitettu :)

Tämmöinen askartelupostaus tälläkertaa ja nyt toivotankin sinulle
SULOISTA SUNNUNTAITA ♥

20 kommenttia:

  1. Kivoja. Taidan ehdottaa lapsille samanlaista askartelua.

    VastaaPoista
  2. Voi miten suloisia sieniä, ja luonnon aineista vieläpä. Ihania! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kermaruusu! Luonnonantimista on moneksi :)

      Poista
  3. Ihania sieniä!
    Oisko sulla ohjetta ed. postauksen puolukka-toffeekakkuun? -K-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos -K- ! Kakussa on normi sokerikakkupohja ja kostukkeena käytin laimennettua appelsiinimehua. Välissä on 3 dl kermaa, 2 1/2 prk rahkaa, 1 prk vaniljatuorejuusto, sokeria ja kokonaisia puolukoita että puolukkasurvosta (antamassa kauniin vaaleanpunaista väriä :) ). Kuorrute on kinuskikissan ohjeella tehty toffeemassa, joka on fudgekarkeista tehty (ohje löytyy kinuskikissan sivuilta). Tuo kakku halkasijaltaan 28cm. :)

      Poista
  4. Ihania sieniä. mukavaa yhteistä tekemistä. Ja kiva, kun niille on jo käyttökin tiedossa. Ihana jouluinen ajatus, tykkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ainakin jouluiset askartelut aloitettu ajoissa :) Saapa nähdä miten muille ideoille käy, jääkö ne viimetinkaan ja siirtyykö osa toteutuksesta sitä seuraavaan jouluun, niin kuin monesti tuppaa käymään ;D Onneksi näistä ei tarvi ottaa paineita, vaan touhuta oman fiiliksen ja jaksamisen mukaan. Kiitos Kaisu!

      Poista
  5. Ihania sieniä totisesti ja se parasta, kun lasten kanssa tehtyjä! On joulupaketit kauniita sienien kanssa! Hyvää syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin on hyvä visio pakettien suhteen, toivotaan että toteutus vastaa ideaa. Jos ei toimi niin sitten sienet pääsevät johonkin muuhun tehtävään :) Kiitos Ride ja hyvää syksyä myös sinne teille <3

      Poista
  6. On kyllä suloisia pikkusieniä 😊 Ihana kun pienetkin voivat osallistua askarteluun. Mukavaa alkavaa viikkoa 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Nämä on minustakin kivoja :) Mukavaa viikkoa myös sinne teille <3

      Poista
  7. Aivan ihania! Just parasta askartelua lasten kanssa:) Meidän perheestä löytyy yksi todellinen sienifani:) Ostettiin loppukesästä pari sienikirjaa ja 4v tyttö selaa niitä lähes joka ilta. Tunnistaa sienet paremmin kuin minä:) Ei varmasti tarvitsisi paljoa houkutella sieniaskarteluun, laitan idean korvan taakse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana iltakirja teidän tytöllä :) Hauskoja nuo lasten mielenkiinnonkohteen ja kun niihin perehdytään koko pienellä olemuksella <3 Kiitos Villa Pipo ja nappaappa idea itselle :)

      Poista
  8. Kivoja ja sopivan rustiikkisia<3

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥