tiistai 18. lokakuuta 2016

Pitkä ilo

Lokakuun loppupuolen ilon aiheita on ehdottomasti se, 
kun ulkoa voi vielä hakea tuoreita kukkia maljakkoon. Ihmeellistä! 
Elokuun alussa kukkaan puhjenneet punakosmokset jaksavat tehdä edelleen uusia kukkia. 
Yleensä pakkanen on kerinnyt nitistää ne tähän aikaan vuodesta,
mutta tänä syksynä meidän suojaiselle pihamaalle ei pakkasherra ilmeisesti ole vielä löytänyt.
Pitkä on siis ollut ilo näistä keväällä kylvetyistä kukkasista


Iloa myös tuottaa kirppikseltä löytynyt Arabian vanha voipytty. 
Sellaisia olenkin jo kerinnyt monen monta kertaa ihastelemaan, 
mutta korkeiden hintojen vuoksi ne on aina jääneet ostamatta. 
Voinette siis arvata mikä ilo oli löytää kippo nyt sopuhintaan! 
Sinivalkoinen kokoelmani kasvaa pikku hiljaa. 
Jännä miten vanhat sinivalkoiset astiat jaksavat viehättää, 
vaikka muuten en sinistä väriä oikein osaa sisustuksessa käyttääkkään. 
Olisikohan siinä opettelun paikka :)

Iloista tiistaita!!

18 kommenttia:

 1. Lapsuuden kodissani oli noita sinivalkoisia astioita :) liekö siskollani ne tallessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on :) Vanhat astiat on ihania <3

   Poista
 2. Ihania kosmoksia! Pitäisikin ensi vuonna laittaa :) Minulla on samanlainen voipytty, sain entisen mummolan siivouksen yhteydessä, kun setäni muutti sieltä pois ja talo tyhjennettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arabian vanhat sinivalkoiset astiat on minusta niin kauniita, niissä on häivähdys aitoa mummolantuntua :) Ja kosmokset on <3 Kiitos naurispelto!

   Poista
 3. Kauniita otoksia olet taas ottanut, niin levollisia kuvia. 😊 täällä pakkanen on jo vienyt meidän kesäkukat, syysistutuksia ihatelemaan siis. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katja <3 Tämä on kyllä harvinaista täälläkin, että tähän aikaa vuodesta pihalla vielä kukkii muut kuin purkkeihin istutetut kanervat.

   Poista
 4. Kauniita kuvia jälleen <3 Ajatella, että puutarhasta saa kerättyä vielä tähän aikaan vuodesta kukkia! Tämä on ollut kyllä niin ihmeellinen syksy.

  Sinivalkoiset astiat ovat niin kauniita <3 Tuollaista voipyttyä minäkin olen monesti hivellyt kirppareilla, mutta liikaa ovat maksaneet. Harmi, että kaiken vanhan tavaran hinnat ovat nousseet ihan kohtuuttomuuksiin jopa. Joskus toki tekee ilahduttavia löytöjä :)

  Kaunista lokakuun loppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä ihme, että tähän aikaa saa vielä luonnosta kukkia. Nyt on viime päivät ollut vaan tosi kylmää, että saapa nähdä loppuuko tuo ilo kohtapuoliin. Toisaaltaan odotelenkin jo vähän pakkasaamuja, niiden taianomaista kauneutta :)
   Vanhat arabiat on kyllä monesti ihan hirmuhintaisia, mutta siltikin ne pitää aina kurkata kun kirppiksellä vastaan tulee. Nyt koin yllätyksen kun voipytyn hinta ei ollutkaan aivan pilvissä (täällä niistä on monesti pyydetty 60 jopa 80 e). 25 euroa tuosta maksoin, enempää en olisi varmastikkkaan raaskinnut. Plussaa oli pytyn hyvä kunto. Mukavaltahan se tuntuu tehdä välillä hyviä löytöjä :) Kirpsakoita päiviä sinnekin <3

   Poista
 5. Ihania kukkia. Ollut iloa ns.koko rahan edestä. Ja niin kauniita, levollisia kuvia. Sopivat tähän hiljaiseen lokakuun aamuun, kun kello tikittää ja ei ole kiire mihinkään. 😚

  Lokakuun iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ollut :) Ihan parhaita sellaiset kukat, joista riittää iloa pitkäksi aikaa! Näistä kosmoskukista on tullut minun ihan lemppareita ja niitä tulee laitettua joka kevät! Kiitos Kaisu <3

   Poista
 6. Kosmoskukkien viehkeys kestää yllättävän pitkään vaasissa!! ❤️
  Niin kaunista!

  Syksyn tunnelmallisia iltoja sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä yllättävän pitkäikäisiä myös maljakossa :) Kiitos Susanna!

   Poista
 7. Ihania sinivalkoisia astioita Sinulla. Minäkin aina noista haaveilen, mutta kovin hintavia tahtovat aina olla, kun kirppiksellä tulevat vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne tahtoo täälläkin olla ja ilo olikin nyt moninkertainen, kun nyt sattui löytymään kohtuuhinnalla tuo voipytty. Tuntuu, että monien vanhojen tavaroiden hinnat on nousseet pilviin. Olisko ihmiset hoksanneet alkaa arvostamaan enempi vanhaa tavaraa! Mene ja tiedä!

   Poista
 8. Ihanaa kerrassaan 🌹 Niin kauniita kuvia. Tykkään kovasti myös noista sinivalkoisista astioista. Niissä on hienoa tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään ja juuri niiden tunnelman vuoksi! Niissä on vähän vanhaa mummolantuntua :) Kiitos Kanneli!

   Poista
 9. Tutun näköisiä astioita, äidillä niitä oli, mutta veljeni sai kaikki sinisävyiset jutut, minä sitten muuta :). Tämä on tosiaan ollut aivan poikkeuksellinen syksy, sateistakaan ei ole ainakaan täällä ollut tietoakaan. Onpa kauniita kukkasia, täytyykin laittaa ensi kesää varten ihan korvan taakse muistiin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollut tosi kuivaa koko syksy, ei ole ollut tietoakaan syksyn sateisista päivistä. Tänään päästiin nauttimaan ensilumesta, tosin iltapäivällä lumi- (tai räntäsade) muuttui vesisateeksi. Ihan hyväähän se sadekin välillä tekee, ainakin kukkasipulit tykkäävät ;)

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥