torstai 8. syyskuuta 2016

Pientä piristystä







Kummasti sitä syksyn tullen alkaa taas sisustusintokin nostamaan päätään. 
Tekee mieli päivittää kotia muutenkin, kuin vain vaihtamalla tyynynpäällisiä ja lisäämällä kynttilöitä. Eräänä päivänä innostuin tarttumaan maalipensseliin ja kaksi eteisen hyllyä muutivat väriä tummanruskeasta valkoiseksi. Kummasti raikastui koko pieni ja hämärä tila. Myös pari kynttilänjalkaa ja Lidlistä ostettu harmaa keittiövaaka saivat uuttaa väriä pintaansa. Pieni 100ml kalkkimaalipurnukka riitti mainiosti näihin tuunailuihin ja maalia jäi vielä vähän ylikin. Ihan parasta tuo kalkkimaali tämmöisiin pieniin uudistuksiin, se kun kuivuu niin nopsaan. Hyllyjä hioin vielä kuluneen näköiseksi ja vahasin pinnan lopuksi Osmo Colorin värittömällä lattiavahalla, sitä kun sattuu meiltä löytymään ja se toimii hyvin kalkkimaalin kanssa. 

Eipä tullut kodin päivitys paljoa maksamaan ja 
siitäkin huolimatta tämmöiset pienet tuunailut raikastavat ja tuovat uuden tuntua kotiin

Täällä on pyörinyt pari päivää pieni omenatehdas. Nyt alkaa omppuhillot olla keitelty talven varalle ja useammalla paistoserälläkin ollaan herkuteltu. Tänä iltana ei meillä syödä omenaherkkuja vaan pitsaa. Siispä allekirjoittanut kipaiseekin nyt pidemmittä puheitta pyöräyttämään perheelleen iltapalaherkkua. Nami!





31 kommenttia:

  1. Minä olen taas miettinyt, josko eteisen maalaisin tummalla sävyllä. Mutta saa nähdä jääkö vain haaveeksi. Aina kun niitä inspiraatiota vaan on päässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän niitä on ja välillä on kiva uudistaa, oli se sitten vaalennusta tai tummennusta :)

      Poista
  2. Tällaiset jutut on just niitä parhaimpia piristysjuttuja. Ihanan näköistä todellakin <3 Omenapaistosta pitäisi kyllä tehdä. Omat omenapuut eivät vielä tuota niin paljon omppuja, että niistä voisi sitä tehdä, mutta mummolan puista riitti omppuja meillekin :)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tosiaan aina tarvitse olla mitään suurta ja ihmeellistä, vaan ihan pikkujutuillakin saa uutta ilmettä aikaan :) Meilläkin omasta pienestä omppupuusta tais tulla kaikille vain pari syöntiomppua, mutta onni on ihmiset, jotka niitä lahjoittavat <3 Kiitos Kanneli!

      Poista
  3. Ompputehdas on täälläkin ollut viimeiset viikot käynnissä. Viime vuonna kun jäi pariviikkoisen vauvan kanssa hillot tekemättä, kaipasin koko talven omppuhilloja.. Nyt sitä on! :) Vieläkin täytyisi tehdä, vaan oli hillosokerit kaikista kaupoista loppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä tais ollakin useampi vanha omppupuu pihassa, vai muistanko oikein :) Meidän pikkupuusta ei tullut kuin muutama omppu, mutta onneksi taas saatiin niitä pari laatikollista muualta. Minä oon pakastanut omppusoseet muutaman vuoden ajan ja käyttänyt ihan tavis sokeria. Nyt en laittanut sokeria hilloihin ollenkaan, kun siitä tuli luonnostaan tosi makeeta. Mitä lie lajiketta tämän vuoden saantiomput oli?!

      Poista
  4. Pienillä jutuilla saa kyllä mukavasti piristystä kotiin. Mullakin on kauhea sisustuskuume iskenyt nyt syksyn tullen mutta tämä meidän väliaikaiskoti on niin pieni ettei täälä voi sisustaa yhtään mitään 🙊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, harvoinpa sitä oikeasti tarvitsee mitään kallista ja ihmeellistä uudistusta, vaan pienillä jutuilla saa jo paljon aikaan! Sulla on sitten kiva päästä laittamaan uutta, omaa kotia <3

      Poista
  5. Ihania pieniä muutoksia! Täällä on tehty omena-kaurapaistosta ja sillä ja jätskillä herkuteltu sekä kotona että töissä. Ihania kuvia varsinkin tuo viimeinen jossa nuo kynttilät ja viherkasvi! <3 Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenaherkut kuuluu niin syksyyn! Ja kynttilät :D Kiitos Marita ja kivaa viikonloppua sulle!

      Poista
  6. Kuulostaa tutulta, mielessä pyörii koko ajan kaikenlaisia sisustusideoita. 😊 pienillä tuinauksilla ja maalipurkkilla saa paljon aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vaan paha, kun ei tahdo aika kaikkeen riittää ;) Onneksi sentään jotain pientä kerkeää touhuta välillä. Ja kummasti ne pikkujututkin piristävät!

      Poista
  7. Miten minäkin saisin tartuttua maalipensseliin? Meillä pitäisi maalata keittiö. Olen yrittänyt houkutella Miestä siihen hommaan, kun hän on kotonakin, mutta ei hän vaan innostu. Ehkä vain repäisen itse ja maalaan joku lauantai, kun hän on metsästämässä. :) Valkoinen väri kyllä tuo valoa huoneeseen. Juuri sen vuoksi meillä pitäisi maalata käytävän katto. Se on kyllä valkoinen, mutta jotenkin niin pinttynyt, kun leivinuuni joskus matalapaineella tupsauttaa pikkusen savua. Kauniita syksyisiä kuvia Sinulla taas. Niiden innoittaman taidan vaihtaa tänä viikonloppuna syysverhot. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se aloittaminen taitaa olla se kaikkein vaikein juttu, ainakin itselle! Sitten kun pääsee johonkin asiaan kiinni, niin sitä tekee mielellään, eikä malttais sitten lopettaakkaan ;) Maalausintoa sinulle ja kiitoksia!!

      Poista
  8. Oi mitä omppuja!!
    Ja kivoja pieniä tuunailuja helposti!

    Lempeää syyskuuta teille!

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi ei!! Nyt minä tohelo poistin vahingossa koko kommenttini, kun sählään täällä taas tän uuden puhelimen kans 😲 Mitähän minä olinkaan kirjoittanut, toivottavasti ehdit lukea..

      Poista
    2. Ei se mitään, ehdin kyllä lukea kommenttisi :) Laitoit siihen, että olit ottanut samantapaisia omppukuvia sinäkin. Hauska sattuma tosiaan :) Olispa kiva nähdä ne sun omppukuvat, joten laita ihmeessä ne blogiin meidän ihasteltavaksi! Ja et arvaa, kesällä tuli mieleen teksti (joskus jotkut tekstit putkahtaa vaan mieleen, esim. lenkillä tai illalla jos en heti saa unta), että kirjoittaisin jutun omista mökkimuistoista, aloittaisin sen siitä kuinka lapsuuden mökille ajettiin kurjenpolvien ja niittyleinikkien reunustamaa hiekkatietä... Ja sitten sinä julkaisit sen ihastuttavan jutun vanhempiesi mökiltä :D Ajattelin, että miten voi olla niin samankaltainen juttu, mitä olin jokunen aika sitten ajatellut :D Arvaat siis miten mua huvitti kun laitoit niistä omppukuvista :)

      Poista
    3. Niin huvittavaa tosiaan, että niin samoissa ajatuksissa olet ollut siellä ja minä täällä! Todellista telepatiaa meillä ollut siis nyt ainakin pari kertaa <3 Mutta toisaalta, me tykätään niin samankaltaisista asioista, että loppujen lopuksi ei suurikaan ihme, että toisinaan ollaan niin samankaltaisissa aatoksissa :) Kyllä minä ne jonain päivänä vielä blogiin laitan, joten näet ne kyllä vielä :)

      Poista
  10. Samoissa tunnelmissa siellä ja täällä. Pieniä sieviä juttuja arjen iloksi ja piristykseksi. 😊 Sinun kuvat ovat aina kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä olenkin päässytkin instassa ihastelemaan <3 Kummasti ne pienetkin muutokset piristää, ei tarvitse mitään suurta ja ihmeellistä, vaan pikkujutut riittää! Kiitokset sinulle Kaisu <3

      Poista
  11. Kivoja pieniä tuunailuja mutta kummasti ne piristävät mieltä :)
    Iloista viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kivasti saa jo pikkujutuilla uutta ilmettä kotiin :)

      Poista
  12. Teillä näyttää kyllä niin kauniilta aina, sama mitä kuvia tänne laitat. Tuo maalaushomma on kyllä näppärä tapa uudistaa kotia. Mulla pari maalauskohdetta odottaisi, mutta eipä ole toteutuksen asteelle ehtinyt vielä. ;)
    Voi omppuhilloa... Meillä ei ole omenapuita. Tähän asti saatu aina lahjoituksena omenoita, mutta nyt näyttää kyllä pahasti siltä, että ilman jäädään. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Näppi <3 Mekin ollaan oltu lahjoitusomppujen varassa, kun eipä yhdestä pikkuruisesta puusta riitä kuin vähän maistiasta jokaiselle. Mutta onneksi on niitä, jotka ilomielin lahjoittavat ylijäämä omput muille <3 Päästään mekin, joilla ei omppuja tuu omastatakaa, nauttimaan omenaherkuista. Toivottavasti saatte tekin vielä jostakin omppuja! Ja hei, maalausinspistä sinne :)

      Poista
  13. Valloittava syksyn tunnelma näissä kuvissa ❤ ! Pienet tuunailut piristävät, niillä saa mukavasti uutta ilmettä kotiin. Teillä on niin kaunista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia Hanna <3 Pienet uudistukset tuo kummasti piristystä kotiin!

      Poista
    2. Kummasti ne pienetkin jutut piristää. Minun pitäis juurikin uusia meille niitä tyynynpäällisiä, kun osa tyynyistä menneet vähän kulahtaneen oloisiksi. Täälläkin on säilötty omenia, ajattelin vielä kuivataa lastuja uunissa, ne on niin hyviä :)

      Poista
    3. Juu, eipä sitä uudisteuksen tarvitse olla mitään suurta ja ihmeellistä :) Tyynynpäällisistä puheen ollen, mulla tekisi kamalasti mieli laittaa jotain liilaa meidän olkaariin ja tyynynpäälisillähän sen kävisi helposti ;D

      Poista
  14. Se on niin totta, että pieniilläkin uudistuksilla saa aivan uudenlaista ja mukavaa ilmettä:) Kivan kuuloinen projekti, ja tietysti näköinen:) Eilen juuri mietin, että pitäisköhän pyöräyttää lasten kanssa omenapiirakkaa, yritetäänpä huomenissa leipoa vapaapäivän kunniaksi:)

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥