sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Matkan varrelta


Käykö teille muille tekeville ikinä niin, että sellaiset yksittäiset käsityöt, 
tuunailut ym. kättentyöt eivät meinaa saavuttaa tätä blogimaailmaa ikinä?

Minun osalle töille meinaa käydä ja on silloin tällöin käynytkin. Se on siinä mielessä harmi, kun kiva niitä olisi saada talletettua vaikka vaan itselle muistoksi tänne blogiin. Niinpä nyt keräsin yksittäiset työt  nippuun ja päätin tehdä niistä oman postauksen. Osa kuvista on otettu silloin joskus, mutta muutamat napsin samalla kun kävimme lasten kanssa retkellä auringonkukkapellolla ihastelemassa noita iloisen värisiä kukkia.




Pikkutytöille tein jo keväällä rusettipipot, mutta ne on päässeet oikeastaam vasta nyt käyttöön.


Retkeltä toimme kotiintuomisiksi kaksi isoa kukkakimppua.


Koulutytön ompputunikan olen ommellut jo viime syksynä, mutta koska silloin kaavoja piirtäessä en tarkistanut kaavan todellista kokoa oli lopputulos teltta. Eskarimekosta tuli siis koulumekko. Onneksi tyttöselle kelpaa vielä tämän tyyppiset lapsekkaat vaatteet.



Eskaripoika on puolestaan saanut peruspuseron kaikkien muiden puseroiden joukkoon.


Vuoden keväisemmällä puoliskolla tuunasin kokeilumielessä tyttöselle kaupasta ostettua peruspaitaa. Painoin paitaan tyllin läpi kangasväreillä sydämen, lisäsin pitsirusetin ja muutaman helmen ja johan oli tyttö tyytyväinen. Ja aika kiva siitä äidinkin mielestä tuli. Pienellä vaivalla muuttui peruspaita astetta persoonallisemmaksi.



Kesän reissuja varten tuli ommeltua vauvan vaunuihin vaunuverho. Toinen puolisko siitä on mustavalkoraidallinen ja toiseen aplikoin pandan. Perheen miesväki sai kesäiselle lapinreissulle uudet pipot. Innostuin värkäämään niihin nahkasta pienet yksityiskohdat. Niistä tulikin sen verran kivat, että taidan niitä värkätä muihinkin ompeluksiini.


Täällä on taas pengottu juhlavaatekaappi läpi ja kokeiltu ja mietitty mitä kukanenkin laittaa päälle tulevaan hääjuhlaan, mihin olemme saaneet koko perheellä kutsun. Pienimmälle neidille on paininjalan alla uusi mekko ja tulipa sitä aloitettua piiitkästä aikaan ompelus myös itselle. Jos siitä tulee käyttökelpoinen saattaa se täälläkin vilahtaa ;)

ps. kuvassa olevan neidin juhlamekon olen ommellut aikanaan isosiskolle raakasilkistä.¨
Ja postauksen alussa ja lopussa vilkkuvat dominot virkkasin lasten serkkutyttön synttäripakettiin.


25 kommenttia:

  1. Ihania ompeluksia! Tuo nahka on kyllä mukava lisä moniin ompeluksiin. Noiden sun tekemien pipojen innoittamana tein minäkin kesällä pipon vauvakoossa, pitäisikin kokeilla oliskl se nyt sopiva 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nahkapaloilla saa kyllä kivaa ilmettä ompeluksiin. Tykkään tuommoisista pikku yksityiskohdista ja nuo tulee vielä niin pienellä vaivalla. Kiva kuulla, että innostuit noista piposta :) Instassa nämä kaikki taitaakin olla jo vilahtaneet ;) Kiitos Nanni!

      Poista
  2. Voi miten ihania ompeluksia olet tehnyt, itse en ole päässyt ompelukoneen lähellekään kun muut hommat on vienyt toisaalle :)) Kyllä tekisi niin mieli ommella pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla onkin ollut siellä vähän erilaista käsityötä. Kävin puhelimella kurkkimassa jo portaat (pitäis opetella kommentoimaan sillä...) ja oli kyllä upea muutos <3 Kiitoksia!

      Poista
  3. Ihania! Onko pipoissa vain pala nahkaa vai ootko painanut tms siihen jotain? Jos,niin millä? Onko kestäny pesua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula! Pipoissa on vaan nahkaa. Pohjapala on "nurinpäin" ja siihen päälle ompelin 2 palaa "oikeinpäin", keskeltä näkyy siis tuota nurinperinpuolta.

      Poista
  4. Ihania! Onko pipoissa vain pala nahkaa vai ootko painanut tms siihen jotain? Jos,niin millä? Onko kestäny pesua?

    VastaaPoista
  5. Kaikkea kaunista olet tehnyt! Ihania nuo auringonkukat - niin reippaan värisiä. Minulla jää paljon kuvaamatta. Ehkä ne on mulla sellaisia liian perusjuttuja, etten niitä siksi saa kuvattua ja blogiin asti. Esimerkiksi tällä viikolla ompelin Neidille pyjaman ja yöpaidan. Ne eivät esim. taida koskaan päätyä kuviksi asti, vaikka ihan kivat kamppeet olivatkin. Mukavia syyspäiviä Sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän sama vika, jos on jotain tosi pientä ja yksittäistä tai perusperusjuttua, niin ne ei tahdo tänne asti päätyä. Samoin kun monet tuunaukset ja maalukset on jääneet nykyään postaamatta. Auringonkukat on oikeita piristysruiskeita sisällä. Ja kokonaiset auringonkukkapellot on käsittämättömän upeita, jotka joka syksy jaksavat ilahduttaa ja ihastuttaa <3 Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  6. Ihania kädentöitä! Ihailen tuota sun taitoa ommella puseroita ja mekkoja! Itse olen muutaman mekon ommellut, mutta ei niistä tullut ollenkaan noin nättejä! Ja nuo puserot on niin kauniita, eikä varmasti kenelläkään ole samanlaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos ihansta kommentista Hanna <3 Tuo on ompelussa yksi parhaita puolia, kun lopputulos on monesti uniikkia!

      Poista
  7. Ihania vaatteita kaikki. Suloisia hattuja,pipoja,paitoja. Hurmaavia jokainen. Olen sanaton ihastuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpöiset kiitokset sinullekin suvi <3 Ihania lukijoita mulla <3

      Poista
  8. Oioi, ihania! Eipoä ole käynyt mielessäkään tuunata peruspaitoja itse, se vois minultakin onnistua kun tuo ompelu ei suju :D Kiitos vinkistä, ehkäpä jonain päivänä innistun tuunaamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika pienellä vaivalla peruspertsakin muuttaa näköä :) Kiitos Hannele!

      Poista
  9. Upeita juttuja olet ommellut!
    Nuo virkatut dominot on ihanat!
    Kivaa maanantai päivää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Virkatut dominot on kieltämättä aikas herkkuja :)

      Poista
  10. Tuo kaupan paidan tuunaus on kyllä tosi kiva! Pitsirusetti sopii siihen hienosti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Pienellä vaivalla sais kaupan peruspaidoistakin tosi kivoja, jos vaan viitsisi nähdä vaivaa. Usein ei kuitenkaan viitsi tai jaksa... :/

      Poista
  11. Niin kaunis miljöö teillä! Ja ihania käsitöitä, nahkamerkeistä tykkään minäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Noita nahkamerkkejä tulee varmasti laitettua muihinkin asusteisiin, sen verran kivalta ne näyttää omaankin silmään :)

      Poista
  12. Varsinkin instan tultua ovat monet käsityöt jääneet postaamatta blogiin. Siellä kun tulee usein heti tuoreeltaan laitettua jotain makupaloja. Paremminhan ne työt täällä blogin puolella esille tulevat, kun saa kuvat isommaksi ja tekstit kuvien lisäksi. Tosi kauniita juttua olet taas tehnyt! Minun silmääni pisti erityisesti tuo ihanan pojan raitapaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vika ja instaan on helpompi myös laittaa ne yksittäiset työt, kun taas blogiin ei minulla tule esim. pelkkiä pipoja laitettua. Ja sitten kun ei taas hetimiten töitä tänne laita, niin ne tahtoo sitten jäädä... Tuossakin olen niin samaa mieltä, että blogissa tekeleistä saa usein paremman käsityksen, yhdestä kuvasta ja muutamasta sanasta saa vaan usein pientä esimakua :) Kiitos sinulle!

      Poista
  13. Voi että mitä ihanuuksia postaus pullollaan, olet ehtinyt surautella vaikka mitä! Hienot yksityiskohdat nuo nahkamerkit! Pojan paitakangas näyttää tutulle, noshin raitatrikoota?:) Ollaan muuten ommeltu melkein samanlaiset paidat:) Mekko raakasilkistä, vau! Upean näköinen ja juuri niin ylellisen näköinen kuin kuuluukin olla. Itselläni ei muistaakseni ole koskaan ollut silkkivaatteita, saatikka ommellut sellaisia. Minkälaista ommeltavaa se on, onko siihen jotain erityisjippoja? Herkullisen näköisiä virkattuja keksejä vielä, nams:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nahkamerkeistä minäkin tykkään ja niitä tulee taatusti tehtyä muihinkin asusteisiin. Antaa varmasti kivaa ilmettä villapipollekin :) Ja juu, Noshin raitakangastahan tuo on! Onpa hauska sattuma, että samanmoiset paidat ollaan tehty, toisaaltaan tuo on tosi simppeli paita, että siinä mielessä ei ihme vaikka niitä tulee useammalla tehtyä. Raakasilkki on ihanan mattapintaista ja elävää, ei yhtään niin liukasta mitä normisilkki, joten tuota on helppo ommella. Paljon helpompi mitä monia liukkaita ja ohkasia juhlakankaita. Minusta kangasta oli helppo käsitellä ja työstää :) Kaunis kiitos Villa Pipo <3

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥