Syreeni tuoksuu.
Yksi kesän lempparikukistani, kesän tuoja.
Ilostuttaahan se kukinnallaan aina kesän kynnyksellä.
Lapsuudenkesinä syreeni kukki aina koulujen loppumisen aikaan.
Muistan kuinka minulla oli tapana ihastella koulumatkoilla kukkaan puhkeavia syreenipensaita.
Koulujen loppuminen ja kukkvat syreenipensaat.
Ne kuuluvat edelleen yhteen.
Siitä alkoi lapsena se oikea kesä
ja siitä alkaa nytkin ♥
Eskarilaisen tai oikeammin tulevan koululaisen alkaneen kesäloman kunniaksi
herkuttelimme ulkona raparperimehulla ja viipaleleivillä.
Paitsi minulla oli tummaa suklaata ;)
Tein ensimmäistä kertaa raparperista mehua ja kylläpä tuli hyvää!
RAPARPERIMEHU
3 l vettä
1 kg raparperia pilkottuna
n. 250 g sokeria (tai maun mukaan)
1. Laita raparperit ja vesi kattilaan ja keitä niitä 15 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon sokeri.
3. Jäähdytä, siivilöi raparparperinpalat mehusta ja pullota mehu.
4. Lantraa halutessasi mehua vedellä ja nauti!
Voiko mehun teko mennä enää helpommaksi!
Säästin siivilöidyn raparperihötön ja ajattelin tänään leipasta siitä vielä piirakan.
Muistan, että mummo teki piirakkaa mehustuksesta tulleesta viinimarjahötöstä,
niin miksipä ei raparperihöttökin taivu vielä piirakkaksi.
Ihana kesäkuu on aivan nurkan takana!
Syreenin tuoksua ja kesäistä lämpöä toivottelen tähän viikkoosi!
ps. Ja kaunista patjarikkoa oli nyt vaan pakko kuvata viikonloppuna
ja niitä kuvia tännekin laittaa!
Hmmm... mikäköhän se minun lempparikukka nyt olikaan ;)
Meillä on vielä syreenit kukkimatta.Tuota patjarikkoa löytyy myös mun penkistä.Kyllä on ihania kesäkuvia!
VastaaPoistaLiekkö johtuu näistä helteistä, mutta meillä alkaa jo syreenit lakaistumaan :( Kamalan nopsaan kaikki kukkii! Teillä se ihanuus vielä edessä! Kiitos Aikku!
PoistaMeilläkään ei vielä syreenit kukit, mutta kielot ja pihlajat kukkivat. Aah, niitä tuoksuja!
VastaaPoistaRaparperimehu on kyllä herkkua. Hauska yhteensattuma: leivoin viime viikolla viipaleleipiä. Edellisestä kerrasta oli kulunut muutama vuosi. Ja nyt sullakin on niitä tarjolla. :)
Meillä taas kielot alkaa olla ihan lakaistunut ja niin kyllä syreenitkin kohta. Varmaan johtuu näistä helteistä (ja kuivuudesta) kun kaikki kukkii niin nopsaan. Tuntuu ettei oikein kerkeä luonnon mukaan. Viipaleleivät on niin herkkua! Kiitos Pikku Akka!
PoistaMeilläkin on syreenit kohta kukassa, ne on kyllä ihania :)
VastaaPoistaKauniita kuvia :) ihanaa viikkoa sinulle.
Syreenin tuoksu on kesätuoksuista ihanin <3 Kiitos Jaana!
PoistaIhanaa raparperimehua kauniisti tarjoiltuna!
VastaaPoistaRaparperia kaipaan täällä ja syreenin tuoksua...
Ja noita mummon vinoneliöitä (anoppini niitä sellaisiksi kutsuu), niin makoisia!
Kaunista viikonjatkoa teille!
Raparperimehu oli kyllä positiivinen yllättäjä. Sitä tulee taatusti tehtyä tulevinakin vuosina. Syreenin tuoksua kaipaisi varmasti minäkin jos täältä muualle muuttaisin. Mutta siellä Mantelilaaksossa näyttää olevan niin paljon kaikkea muuta ihanaa mitä täällä ei ole! Kiitoksia sinulle Susanna!
PoistaMinäkin rakastan syreenejä♡ lapsuuskodissa niitä on pitkä rivi ja aijon uuden kodin pihaan käydä sitten juurivesoja hakemassa kotikotoa kunhan on pihan laiton aika :)
VastaaPoistaMulla tekisi mieli istuttaa meille liiloja syreeneitäkin, mutta mihin... tuntuu, että piha alkaa olla aivan täysi! Kokonaiset syreeniaidat on aivan ihania <3 Niitä olen lenkillä käydessä ihastellut! Kiitos Nanni!
PoistaMummini teki aikoinaan raparperimehua. Muistan kuinka se oli ihan älyttömän hyvää.. Pitäisköhän mun kokeilla tehdä mehua, kun ei ne raparperit näytä piirakkaan itsestään hyppivän.. :)
VastaaPoistaTeeppä ihmeessä ja sitten samalla voit tehdä siivilöidystä raparperihötöstä sen piirakan ;) Tuli muuten hyvää "höttöpiirakkaa"!
PoistaOijoijoi! Raparperimehu on niiiiiin hyvää. Itse en ole tehnyt kuin kerran aiemmin, mutta huomenna on vapaapäivä, joten ehkä täytyy ottaa itseä niskasta kiinni :D
VastaaPoistaSyreenin kukintaa odottelen kovasti. Ihana kun kukista pääsee nauttimaan kauniiden kuvien myötä jo täällä nettimaailmassa.
Eikö vaan olekkin :) Varmasti itselläkin tulee sitä tehtyä tulevinakin vuosina! Ja siitä siivilähötöstä tuli hyvä piirakka :) Meillä alkaa syreenit jo lakaistumaan. Miten ne kukkivatkin tänä vuonna niin vähän aikaa... Kiitos H!
PoistaKoko postaus ihania kukkakuvia tulvillaan. Kesässä parasta onkin kyllä lämpö, kukkaset ja ... tuoreet mansikat :). Minä tein viime vuonna raparperimehua, se on herkkua, lapsetkin tykkäsivät, vaikka eivät muuten ole niin raparperin ystäviä. Siivilähötön käytin piirakkaan minäkin. Taisin pakastaakin osan ja käytin talvella piirakoihin esim. mansikoiden kanssa. Hyvin toimi :)
VastaaPoistaSiinäpä ne tulikin, ne kesän parhaimmistot :D Meilläkin lapset tykkäsi mehusta ja siivilähötöstä tuli kyllä mainio piirakka! Tuo onkin kätevää kun saa samoista varsista mehut ja piirakat. Tulee varmasti jatkossakin tehtyä niin. Hyötykäyttöä parhaimmillaan :) Kiitos Krista!
PoistaKesä tulvehtii näistä kuvista <3! Sinulla on niin tunnelmallisia kuvia ja kauniita kukkia siellä. Raparperimehua voisinkin keittää tänä kesänä, yleensä se on jäänyt vain suunnittelun asteelle.
VastaaPoistaTuliko sulla tehtyä mehua? :) Meidän mehut on jo hörpitty, mistäköhän saisi niin paljon raparperia, että mehua riittäis pakkaseenkin :) Kiitos Hanna!
PoistaKauniita kuvia! Meillä kukkii myös syreeni:) Voi että, tuli ihan muistoja mieleen, kun lapsena syötiin raparperia dippaamalla sokerissa. Ja sen jälkeen piti juoda maitoa:) Lehdistä tehtiin vielä hatut. Täytyy joskus ihan perehtyä tuohon raparperin kasvatukseen, menestyisköhän se meidän pihamaalla..:)
VastaaPoistaMekin tehtiin ihan samaa, raparperiä ja sokeria ja maitoa. Minä en vaan oikein tykännyt siitä. Mutta nyt kyllä uppoaa kaikki raparperiherkut :) Kiitos Villa Pipo!
Poista