tiistai 31. toukokuuta 2016

Syreenin tuoksua ja raparperimehua









Syreeni tuoksuu.
Yksi kesän lempparikukistani, kesän tuoja.
Ilostuttaahan se kukinnallaan aina kesän kynnyksellä.
Lapsuudenkesinä syreeni kukki aina koulujen loppumisen aikaan.
Muistan kuinka minulla oli tapana ihastella koulumatkoilla kukkaan puhkeavia syreenipensaita.
Koulujen loppuminen ja kukkvat syreenipensaat.
Ne kuuluvat edelleen yhteen.
Siitä alkoi lapsena se oikea kesä 
ja siitä alkaa nytkin

Eskarilaisen tai oikeammin tulevan koululaisen alkaneen kesäloman kunniaksi 
herkuttelimme ulkona raparperimehulla ja viipaleleivillä. 
Paitsi minulla oli tummaa suklaata ;)
Tein ensimmäistä kertaa raparperista mehua ja kylläpä tuli hyvää!

RAPARPERIMEHU

3 l vettä
1 kg raparperia pilkottuna
n. 250 g sokeria (tai maun mukaan)

1. Laita raparperit ja vesi kattilaan ja keitä niitä 15 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon sokeri.
3. Jäähdytä, siivilöi raparparperinpalat mehusta ja pullota mehu.
4. Lantraa halutessasi mehua vedellä ja nauti!

Voiko mehun teko mennä enää helpommaksi!

Säästin siivilöidyn raparperihötön ja ajattelin tänään leipasta siitä vielä piirakan.
Muistan, että mummo teki piirakkaa mehustuksesta tulleesta viinimarjahötöstä, 
niin miksipä ei raparperihöttökin taivu vielä piirakkaksi.




Ihana kesäkuu on aivan nurkan takana!

Syreenin tuoksua ja kesäistä lämpöä toivottelen tähän viikkoosi!

ps. Ja kaunista patjarikkoa oli nyt vaan pakko kuvata viikonloppuna
ja niitä kuvia tännekin laittaa! 
Hmmm...  mikäköhän se minun lempparikukka nyt olikaan ;)

20 kommenttia:

  1. Meillä on vielä syreenit kukkimatta.Tuota patjarikkoa löytyy myös mun penkistä.Kyllä on ihania kesäkuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liekkö johtuu näistä helteistä, mutta meillä alkaa jo syreenit lakaistumaan :( Kamalan nopsaan kaikki kukkii! Teillä se ihanuus vielä edessä! Kiitos Aikku!

      Poista
  2. Meilläkään ei vielä syreenit kukit, mutta kielot ja pihlajat kukkivat. Aah, niitä tuoksuja!
    Raparperimehu on kyllä herkkua. Hauska yhteensattuma: leivoin viime viikolla viipaleleipiä. Edellisestä kerrasta oli kulunut muutama vuosi. Ja nyt sullakin on niitä tarjolla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas kielot alkaa olla ihan lakaistunut ja niin kyllä syreenitkin kohta. Varmaan johtuu näistä helteistä (ja kuivuudesta) kun kaikki kukkii niin nopsaan. Tuntuu ettei oikein kerkeä luonnon mukaan. Viipaleleivät on niin herkkua! Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  3. Meilläkin on syreenit kohta kukassa, ne on kyllä ihania :)
    Kauniita kuvia :) ihanaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syreenin tuoksu on kesätuoksuista ihanin <3 Kiitos Jaana!

      Poista
  4. Ihanaa raparperimehua kauniisti tarjoiltuna!
    Raparperia kaipaan täällä ja syreenin tuoksua...
    Ja noita mummon vinoneliöitä (anoppini niitä sellaisiksi kutsuu), niin makoisia!
    Kaunista viikonjatkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperimehu oli kyllä positiivinen yllättäjä. Sitä tulee taatusti tehtyä tulevinakin vuosina. Syreenin tuoksua kaipaisi varmasti minäkin jos täältä muualle muuttaisin. Mutta siellä Mantelilaaksossa näyttää olevan niin paljon kaikkea muuta ihanaa mitä täällä ei ole! Kiitoksia sinulle Susanna!

      Poista
  5. Minäkin rakastan syreenejä♡ lapsuuskodissa niitä on pitkä rivi ja aijon uuden kodin pihaan käydä sitten juurivesoja hakemassa kotikotoa kunhan on pihan laiton aika :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tekisi mieli istuttaa meille liiloja syreeneitäkin, mutta mihin... tuntuu, että piha alkaa olla aivan täysi! Kokonaiset syreeniaidat on aivan ihania <3 Niitä olen lenkillä käydessä ihastellut! Kiitos Nanni!

      Poista
  6. Mummini teki aikoinaan raparperimehua. Muistan kuinka se oli ihan älyttömän hyvää.. Pitäisköhän mun kokeilla tehdä mehua, kun ei ne raparperit näytä piirakkaan itsestään hyppivän.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teeppä ihmeessä ja sitten samalla voit tehdä siivilöidystä raparperihötöstä sen piirakan ;) Tuli muuten hyvää "höttöpiirakkaa"!

      Poista
  7. Oijoijoi! Raparperimehu on niiiiiin hyvää. Itse en ole tehnyt kuin kerran aiemmin, mutta huomenna on vapaapäivä, joten ehkä täytyy ottaa itseä niskasta kiinni :D

    Syreenin kukintaa odottelen kovasti. Ihana kun kukista pääsee nauttimaan kauniiden kuvien myötä jo täällä nettimaailmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan olekkin :) Varmasti itselläkin tulee sitä tehtyä tulevinakin vuosina! Ja siitä siivilähötöstä tuli hyvä piirakka :) Meillä alkaa syreenit jo lakaistumaan. Miten ne kukkivatkin tänä vuonna niin vähän aikaa... Kiitos H!

      Poista
  8. Koko postaus ihania kukkakuvia tulvillaan. Kesässä parasta onkin kyllä lämpö, kukkaset ja ... tuoreet mansikat :). Minä tein viime vuonna raparperimehua, se on herkkua, lapsetkin tykkäsivät, vaikka eivät muuten ole niin raparperin ystäviä. Siivilähötön käytin piirakkaan minäkin. Taisin pakastaakin osan ja käytin talvella piirakoihin esim. mansikoiden kanssa. Hyvin toimi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä ne tulikin, ne kesän parhaimmistot :D Meilläkin lapset tykkäsi mehusta ja siivilähötöstä tuli kyllä mainio piirakka! Tuo onkin kätevää kun saa samoista varsista mehut ja piirakat. Tulee varmasti jatkossakin tehtyä niin. Hyötykäyttöä parhaimmillaan :) Kiitos Krista!

      Poista
  9. Kesä tulvehtii näistä kuvista <3! Sinulla on niin tunnelmallisia kuvia ja kauniita kukkia siellä. Raparperimehua voisinkin keittää tänä kesänä, yleensä se on jäänyt vain suunnittelun asteelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuliko sulla tehtyä mehua? :) Meidän mehut on jo hörpitty, mistäköhän saisi niin paljon raparperia, että mehua riittäis pakkaseenkin :) Kiitos Hanna!

      Poista
  10. Kauniita kuvia! Meillä kukkii myös syreeni:) Voi että, tuli ihan muistoja mieleen, kun lapsena syötiin raparperia dippaamalla sokerissa. Ja sen jälkeen piti juoda maitoa:) Lehdistä tehtiin vielä hatut. Täytyy joskus ihan perehtyä tuohon raparperin kasvatukseen, menestyisköhän se meidän pihamaalla..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin tehtiin ihan samaa, raparperiä ja sokeria ja maitoa. Minä en vaan oikein tykännyt siitä. Mutta nyt kyllä uppoaa kaikki raparperiherkut :) Kiitos Villa Pipo!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥