perjantai 29. huhtikuuta 2016

Röyhelötakki




Tarkkasilmäiset ja hyvämuistiset lukijani varmaan hoksasivat jo näistä ekoista kuvista, että melkein samanlainen takki on täällä blogissa ennenkin vilahtanut. Vanhimmalla neidillä oli tarvetta uuteen kevättakkiin ja halusin välttämättä testata miten tämän takin kaava toimii ilman mitään muokkausta. Toisin sanoen halusin päästä ompelemaan takin, jonka takakappale jää leveän liehuvaksi. Se ei tietenkään onnistunut paksulla villakankaalla ja tikkivuorella silloin aikanaan.



Tyttö ei vaan ollut aluksi kovinkaan mielissään ajatuksesta, että tulee saamaan lähes samanlaisen kevättakin mitä talvitakkikin on ollut. Ja kun kaikenkukkuraksi ei löydetty mitään oikein kivaa kangastakaan vaan ostoskoriin päätyi lopulta tylsä (ja talvitakin värinen) musta, niin johan meinasi tyttönen tuomita takin jo ennen kuin pääsin kangasta edes saksimaan.



Tylsä äiti kuitenkin teki melkein talvitakin kaltaisen takin ja sovitusvaiheessa tyttökin vaikutti jo ihan tyytyväiseltä. Eikä valmista tekelettä ole kertaakaan arvosteltu! Paitsi, että takki olisi voinut olla kuulemma vähän lyhempi ja siitä olen itsekin samaa mieltä! Siinä vaiheessa kun takin pituus alkoi häiritsemään, niin olin kerinnyt vuorittamaan takin jo pussiin ja se odotti vain napinläpejä ja nappeja. Ei, en viitsinyt alkaa enää purku- ja lyhennyshommiin, kun muutenkin tätä takkia olin tehnyt pitkään ja hartaasti, sauma kerrallaan!

Kristan blogista löytyy hyvät kuvalliset ohjeet takin pussiin vuorittamisesta!
Ja täytyy todeta, että sen verran siisti takista tuli, että tulen varmasti vastaisuudessaankin takit vuorittamaan pussiin.



Takin sivuilla on taskut, jotka onnistuivat tällä kertaa hyvin!

Takki on siis tehty Suuren Käsityön kaavalla (3/2013) ja takin päällikangas on Eurokankaasta.
Vuorikankaana oleva kangas löytyi omista kätköistä, samoin kuin kaikki muut härpäkkeet.


Olen ottanut takkikuvat mun uudella objektiivilla (tai ei se nyt enää niin uusi ole, mutta en ole vielä sitä kovin paljon käyttänyt) ja jostakin syystä sain melkein kaikki kuvat epäselviksi tai ylivalottuneiksi :o
Siinäpä siis keväälle ja kesälle projektia, että oppisi taas uusia säätöjä tälle putkelle!


Näissä kuvissa on ihan syksyinen tunnelma harmaan sään takia.
Pitkän aikaa onkin ollut harmaan sateista, mutta nyt ainakin meillä paistaa aurinko. 
Jospa se ilmanala tästä taas kaunistuisi ja lämpenisi. Nytpä toivottelenkin aurinkoista ja

hauskaa VAPPUVIIKONLOPPUA kaikille!!

24 kommenttia:

  1. Onpa se nätti tämäkin. Katsoinkin Instassa, että nyt oli kyllä jotain tuttua tässä takkimallissa ;). Onpa kiva kuulla, että ohjeistuksesta on sulle ollut apua <3. Ihanat maisemat siellä teillä. Hauskaa Vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän tylsä äiti kun teki samanlaisen, mutta kun jäi silloin vaivaamaan se takakappaleen liehumattomuus ;D Kuvissa olevat kauniit maisemat ei ole ihan meidän nurkantakana (harmi vaan). Käytiin hakemassa asuntovaunu talvisäilytyksestä ja siellä lähistöllä otettiin takkikuvat. Vähän vaihtelua ainaisille kotitaustoille :) Kiitoksia Krista ja kiitos myös vuoritusohjeista <3

      Poista
  2. Onpa hirmuisen nätti takki! Kaunis ja tyylikäs! Ihan juhlatakki! :)
    Mukavaa vappua teidän porukalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Itsekkin tykkään takista ja onneksi myös tyttökin :) Hyvää alkanutta uutta viikoa!

      Poista
  3. Aivan ihana, tykkään hurjasti! ❤️ Iloa vappuunne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! Meillä oli tosi mukava vappuviikonloppu! Kivaa uutta viikkoa sulle!

      Poista
  4. Niin sievä takki ja tyttö!
    Maisema on seesteisen kaunista katseltavaa...tuo vaalea heinä ja harmaa lato...täydelliset yhdessä!

    Hempeää vappua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna <3 Itsekkin tykkään kuvien sävyistä, vaikka ne syksyisiä ovatkin! Maanläheiset värit on <3 Kivaa alkanutta viikkoa Mantelilaaksoon!

      Poista
  5. Minä olen tehnyt paljon takkeja samoilla kaavoilla.. Kun kankaat on aina olleet e rilaiset, ei ole ollut ongelmaa takin kelpaamisen kanssa.. :) Tämä on kyllä todella kauniin mallinen takki, ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäpä sitä hyvää vaihtamaan :D Nyt kyllä takit olivat samanvärisiä, mutta sentään takaa ihan eri näköisiä. Ja tuo on totta, erilaisilla kankailla saa samalla kaavalla tehdyistä jutusta ihan eri näköisen. Kiitos Raisa!

      Poista
  6. Olet kyllä taitava! Kauniit on kuvatkin :)

    VastaaPoista
  7. Tosi kaunis ja tyylikäs takki! Takin ompelussa riittääkin työvaiheita. Hitaasti ja huolella syntyy näin upeaa jälkeä:) Krista onkin tehnyt tosi hyvät ohjeet takin pussiin vuorittamisesta, siitä oli apua, kun ompelin itselleni takin:) Mustan vaatteen kuvaaminen onkin muuten haastavaa, jotta saa yksityiskohdat näkyviin, muttei kuvista tulisi kuitenkaan liian valoisia. Nämä on oikein onnistuneita otoksia! Mukavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava päästä välillä ompelemaan/tekemään vähän monivaiheisempaa työtä, takissa niitä työvaiheita tosiaan riittää. Tuosta Krista vuoritusohjeesta oli paljon apua. Ihana kun joku jaksaa nähdä vaivaa ohjeiden tekoon <3 Kiitoksia Villa Pipo ja kivaa loppu viikkoa!

      Poista
  8. Hurjan kaunis takki ja niin tyylikäs juuri mustana. Röyhelöt pelastavat aina tämän ikäisillä paljon :) Ihanat kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en oikein osannut nähdä tätä takkia kamalan räväkän värisenä, joten senkin takia varmaan väriksi valikoitui taas musta. Onneksi neitikin oli lopulta tosi tyytyväinen takkiinsa :) Kiitos Pizzicato!

      Poista
  9. Kaunis takki ja kivat yksityiskohdat.
    Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
    Hyvää kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aurinkokujalla! Minäpä tulen kurkkimaan :) Mukavaa kevättä sinullekin!

      Poista
  10. Ihana takki, todella kaunis! Sellainen tyttömäisen tyylikäs :). Ja onhan se kiva, kun on vähän kasvunvaraa, niin ei näin kaunis takki jää lyhyelle käytölle ;) (nimimerkillä aina kasvunvaraa jopa omiin vaatteisiin :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :) Kasvunvara on kyllä lapsilla tarpeen! Tuo oma kasvunvara oli kyllä päivän paras, sait kyllä mulle hymyn huulille :D

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥