tiistai 19. huhtikuuta 2016

Pandapeppu




Sain viimein kuvattua ennen vauvan syntymää tekemäni käsityöt.
Tässäpä tulisi niistä eka erä.





Löysin tosi suloiset kaupantädin tekemät housut vauvalle. Ne oli hauskan malliset ja niissä oli takapuolessa kiva kuvio. Päätin kokeilla tehdä samantyyppisiä pöksyjä lisää. Piirsin kaavat valmishousuista ja tuhosin yhdet omat kotihousut sekä isoveljen polvisti puhkikuluneet pöksyt kokeiluun. Takapuoliskoon aplikoin pandan ja ketun ja täytyy sanoa, että näistä tuli tosi suloiset. Nyt kun vauva on vähän kasvanut ja nämä housutkin pysyvät jalassa, niin voin vielä todeta senkin, että housuista tuli kaikin puolin hyvät ja käyttökelpoiset.

Mun pikkuinen pandapeppu



Neuloin vauvalle myös myssyn tällä ohjeella Dropsin Cotton Merino-langasta. Tein myssyn ohjeen pienimmällä koolla ja käytin neuloessa ohjesuositusta pienempiä puikkoja ajatuksena, että lakki mahtuisi heti vastasyntyneelle. Mutta siitä tulikin valtavan iso vastasyntyneelle. Se on itseasiassa vieläkin ihan liian iso (niin kuin kuvasta näkyy). No, tässähän on koko kevät edessä ja nykyään tuntuu, että kesälläkin saa pukea lapsille pipot päähän, että eiköhän myssy pääse vielä käyttöön :) 

Tekaisin huvikseen pienen tupsun ja kokeilin sitä myssyyn. Tästä koetupsusta tuli ihan liian pieni ja koko hatusta tuli ihan pellehattu liian pienen tupsun kanssa. Pitää testata sitten isompaa tupsua kun lakki on sopiva.

Tämmöisiä tälläkertaa :)


...
Säteet auringon saa meren kimmeltämään,
valon kirkkaus häikäistä voi.
Eteenpäin, eteenpäin veteen väreilevään,
kauas aavalta kutsu jo soi.
Tuuli myötäinen yllättäin kääntyä voi,
vaahtopäinä lyö lainehet santaan.
Meren pauhu kun tuimana tuulessa soi,
 vielä kääntyä voit kotirantaan.
Vesi riepottaa uikkua uivaa,
merituuli pian kyyneleet kuivaa.

Silkkiuikkuni mun, vesilintuni pien,
ulapalle kun kerran sä lähdet.
Jotta matkalles löytäisit kauneimman tien,
ota oppaaksi taivahan tähdet.
Öisin ne kalvohon veen kuvastuu,
aamun tullen taas valoksi vaihtuu.
Oma kuvasi kun pintaan veen heijastuu,
luota siihen ja huolesi haihtuu.
Töyhtös hulmuten kulkuas jatka!
Merituulella sama on matka.

Maija Baric


36 kommenttia:

  1. Suloinen pandapeppu!!
    Ja kettu on ihastuttava myös!
    Suukkoja pienelle!

    VastaaPoista
  2. Ai että mitkä panda-& kettupeput ja myssy myös ♥! Oot niin taitava :)

    VastaaPoista
  3. Voi, miten suloinen panda-peppu! Ja ihanat on kettuhousutkin. Sulla on kivan mittaiset hiukset. Olen luullut profiilikuvan perusteella, että olisit pitkahiuksinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo profiilikuva on useamman vuoden vanha (voishan senkin joskus päivittää). Mulla on ollut melkein koko elämän ajan pitkät hiukset, vaan loppukesästä päätin leikkauttaa niitä radikaalisti ja syksyllä leikkautin niitä vielä lisää. Ei näissä lyhyissäkään tavallaan mitään vikaa ole, mutta pitkät hiukset taitaa kuitenkin olla se mun juttu ja nyt yritän taas kasvattaa näitä :) Kiitos Pikku Akka :)

      Poista
  4. Voi miten ihanat housut ja niin suloinen pieni poika ❤ Mukavaa viikon jatkoa teille!

    VastaaPoista
  5. Voi miten suloiset pöksyt ja myssy <3 Ja niin ihanat kuvat ja runo!! Sinäkin oot leikannut hiukset, mullakin tätä nykyä aikalailla samanmittaiset :) Pitkät hiukset tulivat viimein tiensä päähän, monta vuotta sitä pohdin ja puntaroinkin, uskallanko. Toissapäivänä sen sitten tein :) Ihanaa viikkoa sinne teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaaru! Mulla meni hermot viime kesän assarireissuilla kun letti (hiukset oli silloin niin pitkät, että ne piti yöllä olla letillä) jäi aina yöllä miehen harteiden alle ja yritä siinä sitten vaihtaa kylkeä (lue: assarissa niin onnettoman kapea vuode) :D Menin sitten ja leikkautin ne lyhyiksi ja syksyllä leikkautin ne vielä lyhemmiksi. Onhan se vaihtelua kun itselläkin ollut melkein aina pitkät hiuksetja. Eikö muuten tunnu niin kevyeltä kun on lyhemmät hiukset :) Nyt kyllä aattelin kasvattaa taas pitkät, kun ehkä ne pitkät on kuitenkin se mun juttu. Tulipa kunnon romaani ;) Mukavaa viikkoa sinnekin <3

      Poista
    2. Voin kuvitella tuon tilanteen asuntovaunusta niin hyvin! Mulla oli myöskin sen verran pitkä tukka, että se oli letitettävä joka ikinen ilta, jos ei halunnut aamulla selvitellä takkuja. Mulla on kauheen helposti takkuuntuva tukka, kun on luonnostaan kihartuva. Se oli varmaan suurin syy lopulta miksi leikkasin hiukset lyhyeksi. Ja kyllä, nyt on kevyt olo :)

      Poista
  6. Voi, miten suloisia vaatteita ja kuvia! <3

    VastaaPoista
  7. Aivan ihanat pöksyt ♡ ja tuo pieni valloittava muksu myös ♡ on se kiva taito osata ommella kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Nanni! On se kyllä kiva taito ja ennen kaikkea palkitseva :)

      Poista
  8. Suloisia pöksyjä olet ommellut! Ihana pieni poitsu <3

    VastaaPoista
  9. Suloisia pöksyjä! :) Ja myssy on ihana. <3

    VastaaPoista
  10. Niin suloiset vaatteet ja pikkuinen <3. Ihana runo ja kuvat!

    VastaaPoista
  11. Ihanat housut ♡ pikkuinen ♡ kauniit kuvat

    VastaaPoista
  12. Ihanat housut ♡ pikkuinen ♡ kauniit kuvat

    VastaaPoista
  13. Housuja ihailinkin jo instassa, tosi söpöjä! <3 alimmainen kuva on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin housuista tuli kivat, vois melkein yrittää suurentaa kaavaa ja tehdä isomman koon housujakin :) Kiitos Katja!

      Poista
  14. Taitava olet. Tosi ihanat on molemmat pöksyt ja myssy. Kuin myös vauva, tunnen nenässä sen ihanan tuoksun. Vauvat on niin rakkaita. Onnellisia hetkiä pienen kanssa!<3

    VastaaPoista
  15. Onpa kivat ideat housuihin. Itse ompelin vasta lekkareita ja tuubihuiveja. On aina kiva katsoa muiden tuunailuja ja ompeluita.

    VastaaPoista
  16. Tulin vihdoin kurkistamaan tänne blogin puolelle näitä ihanuuksia! Valtavan suloiset ovat molemmat housut (ja pieni tietenkin kaikkein suloisin, vauvat <3). Myssy näyttää kauniin malliselta, tuollaisia olisin toivonut omallekin pojalle vauva-aikana (silloin luulin, etten osaa neuloa ;D). Herkkä, tunteellinen kuva ja runo. Osuu syvälle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ihastuin myssyn malliin, niin pakkohan sitä kokeilla sellainen tehdä. Tiedätkö, minäkin luulin meidän vanhinta odottaessa, etten osaa neuloa ja nyt naurattaakin kun yritin silloin räpöstää tulevalle pienokaiselle villasukkia yläasteen neulontakokemuskella :D En silloin vielä ollut tutustunut tähän internetin ihmeelliseen ohjemaailmaan. Mutta onpas tullut sen jälkeen todettua sekin, että vaikka mitä sitä osaa, jos on hyvät ohjeet ja intoa :) Tuo runo on itseasiassa lastenlaulu, tykkään sen sanoista paljon <3

      Poista
  17. Pöksyt ja pienokainen valloittaa kyllä suloisuudellaan:) Kauniit ja siistin näköiset applikoinnit. Hienosti sait kierrätettyä rikkinäiset vaatteet, aina ei tarvitse ostaa uusia kankaita. Ja varsinkin yksivärisiin on kiva keksiä erilaisia yksityiskohtia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan pieniä pöksyjä saa hyvin tehtyä isompien lasten puhkikuluneista housuista, kun yleensä polvia lukuunottamatta muu kangas on vielä hyvässä kuosissa (lue: polvienpaikkaus on ärsyttävää puuhaa, kivempi ommella ihan uutta ;) ) Kiitos Villa Pipo!

      Poista
  18. On ne suloisia nuo vauvojen vaatteet sekä pienen pienet ihmiset itse <3. Ihana tuo viimeinen kuva teistä yhdessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki pieni on suloista (tai ainakin melkein ;) )! Kiitoksia Krista!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥