torstai 10. maaliskuuta 2016

Vähän jo pääsiäistä



Parin viikon päästä on jo pääsiäinen. Me ollaan etsitty jo tiput ja muut pääsiäisjutut esille ja ripoteltu ne ympäri kotia. Ei minulla tule pääsiäiseksi koristeltua taloa samalla lailla mitä vaikka jouluksi, mutta jotakin pientä on sentään kiva laittaa esille mistä tietää tulevan juhlan lähestyvän. Ja saapahan näillä pääsiäiskoristeilla myös vähän vaihtelua sisustukseen.



Lähempänä pääsiäispyhiä pitää hakea kaupasta vielä kukkia koristeeksi. Auringonkeltaiset pikkunarsissit ja tulppaanit kuuluvat ainakin pääsiäiseen. Yleensä olen tykännyt laitella pääsiäisen aikaan myös terassille keväisempää ilmettä, mutta saapa nähdä miten tänä vuonna käy. Nyt on ollut, ainakin täällä päin, öisin vielä reippaasti pakkasta, että enpä ainakaan ihan vielä viitsi sinne kukkia laitella. Vaikka toisaaltaan pikkunarsissit kestävät kyllä pikkupakkasia, ainakin jos niitä jaksaa totutella hiljalleen kylmyyteen.



Lasten kanssa ollaan askarreltu keittiöön vähän värikkäämpiä pääsiäisjuttuja. Huh, miten minusta taas tuntui etten ole yhtään mikään askartelijaäiti. Tykkään kyllä valtavasti itse askarrella ja näperrellä kaikkea, mutta, että askarrella lasten kanssa. Jotenkin vaan minulla ei meinaa kärsivällisyys riittää siihen tai siis sellaiseen ohjaukseen. Meillä lapset tykkäävät kyllä askarrella itsekseen ja eikä minulla ole sitä mitään vastaan, päinvastoin. Minusta on hienoa kun he keksivät itse uusia ideoita mitä toteuttavat ja nähdä miten he ovat ihanan ylpeitä omista tekeleistään. Enempi meillä siis harrastetaan rinnakkaisaskartelua. Lapset tekevät omia juttuja keittiönpöydän ääressä ja minä omia. Ja minulla säästyy hermot kun ei tarvitse leikkiä askarteluohjaajaa ja lapsilla louvuus kehittyy kun saavat itse ideoida ja toteuttaa juttujaan ;D

No, ihan kaikkeahan ei voi antaa lasten itsekeeen tehdä ja 
toisinaan sitä on kait ihan hyvä kasvattaa niitä kasvattajan hermojakin! 


Eilen kylvettiin pääsiäisruohot kasvamaan. Lasten piti jo heti tänä aamuna käydä kurkkimassa, joko ruoho on lähtenyt itämään ja se petymys kun mitään ei ollutkaan tapahtunut! Ihanaa miten nuo nappulat on innoissaan! Kasvun ihmeitä siis taas odotellessa! Mutta onhan se hentoisen raikas vihreä mikä puskee ruohokupista ylös ja ne koivun ensimmäiset silmut mitkä avautuvat maljakossa olevissa oksissa... ne on vaan niin ihanan keväisiä  

30 kommenttia:

  1. Minäkin sanoin eilen lapsille, että perjantaina laitetaan pikkusen pääsiäiskoristeita, kun saadaan viikkosiivous tehtyä. Pääsiäiskoristeet on niin ihanan keväisiä. Kevään juhla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne onkin ja monesti olekin miettinyt, että joulua tulee laitettua esille tosi hyvissä ajoin, niin miksi ei myös pääsiäisjutut voisi laittaa useampi viikko etukäteen esille. No, tänä vuonna sitten laitettiin :)

      Poista
  2. Voi, minä voin niin samaistua tuohon ei-askartelija-äitiin. Meilläkin lapset mielellään askartelevat, mutta ohjaajana en ole koskaan jaksanut olla. Muutenkin me touhutaan kotosalla aina rintarinnan niin, että lapset tekevät omia juttujaan ja minä omiani. Sopii meille parhaiten ja kaikki on tyytyväisiä :)

    Pajun- ja koivunoksat tuovat kyllä ihanan raikkaan tuulahduksen keväästä ja saapuvasta pääsiäisestä. Kauniita koristeita olet laitellut jo esille <3 Samaisissa tunnelmissa täälläkin, pääsiästä odotellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että täältä löytyi muitakin ei-askartelija-äitejä! Sitä monesti miettii, että on suunnilleen itse ainut joka ei jaksa askarrella ja näperrellä lasten kanssa. Onneksi meilläkin lapset tykkäävät ja keksivät itse arkarreltavaa ja tyytyväisen oloisia ovat kun saavat itsekseen touhuta. On se vaan ihanaa kun kevät tulee <3 Tässä kohtaa meinaa aina kevään odotukseen suorastaan pakahtua! Ja pääsiäinen on niin kevään juhla <3

      Poista
  3. Ihanan näköistä, voi kun tuo pääsiäinenkin tosiaan on kohta :)) ihanan keväinen juhla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna pääsiäinen on tosiaan tosi aikaisin, taitaa jäädä kokonaan maaliskuun puolelle. Kiitos Jaana!

      Poista
  4. Kaunista!
    Olen myös jo laitellut pääsiäistä.
    Ihanaa, kun kevät tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään tulo on kyllä niin mahtavaa, eikä hullumpaa tämä odotuskaan kun tietää kaiken ihanan olevan vielä edessä <3 Kiitoksia Sari!

      Poista
  5. Sehän pitäisi itsekin laitella pääsiäistä jo. Tuppaa menemään nämä päivät niin vauhdilla ettei perässä pysy ;) täälä myös toinen ei-askartelija äiti :D mutta kyllä mekin toisinaan ollaan niin reippaita että askarrellaan yhdessä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, joskus sitä pitää yrittää olla reipas ;) Me koristeltiin pajunoksia ja tehtiin rairuohokipot ja ne oli vähän semmosia, että muksut tarvi apua. Varsinkin pienempi väki!

      Poista
  6. Ihanan näköistä teillä! Huomenna tai viimeistään ylihuomenna meilläkin laitetaan pääsiäisruohot kasvamaan. Ja virpomavitsatkin täytyisi myös askarrella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aidafoun! Mekin tehtiin lasten kanssa jo virpomisvitsoja. Ne on kans kivoja koristeita. Mukavia askarteluhetkiä sinne :)

      Poista
  7. Teillä on niin kaunista! Kivoja keväisiä koristeita. :) Samaten meilläkin tuo askartelu hoituu.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Juu, ei sitä jaksa ja kerkeä joka juttuun paneutua ;)

      Poista
  8. Niin tuttuja tuntemuksia askarteluohjaajana toimimisesta! :D Meillä kanssa rinnakkaisaskarrellaan sujuvasti, ja minä tuon askartelutarvikkeita sitä mukaa kun lapset niitä tilaavat, mutta itse saavat toteuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sama homma, helpompi toimia tavarakuskina mitä askarteluohjaajana :D

      Poista
  9. Sievää...herkkää ja keväistä!
    Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna ja aurinkoista sunnuntaipäivää :)

      Poista
  10. Täälläkin on jo pääsiäistä laitettu. Ihana kevään juhla. Tänään ostettiin lisää "rikkaruohon" siemeniä. Pussissa lukee Kissanruohoa. Saapa sitten nähdä. Ohrat on jo oraalla!
    Kaunista teillä on! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, pääsiäinen on oikea kevään juhla <3 Ja nyt kun se on niin aikaisin, niin tuntuu, että pääsiäinen tuo kevään tullessaan! Ihanaa aikaa tämä! Kissanruoho ruoho kuullostaa kyllä mielenkiintoiselta :) Kiitos Kaisu!

      Poista
  11. Täällä on kaikki pääsiäiskoristeet vielä kaapissa, ruoho peräti on kyllä ostettu, mutta vielä laittamatta! Josko huomenna olisi sellainen päivä ;). Teillä näyttää jo niin pääsiäiseltä ja keväiseltä muutenkin, nättiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ruohon itämisessä ei mene montaa päivää, että hyvin kerkeette vielä kylvöpuuhiin :) Kiitos Krista!

      Poista
  12. Teillä näyttää niin keväisen raikkaalta:) Suursiivouksen sainkin tehtyä, mutta pääsiäiskoristeet puuttuu. Itseasiassa emme taida omistaa sellaisia:D Luulen, että ihan tulppaani, rairuoho ja tipukoriste -linjalla mennään. Täytyykin huomenna muistaa ostaa ruohot..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Me laitettiin pääsiäiskoristeet, mutta suursiivouksesta ei ole tietoakaan :D Jospa koristeet korvaa isommat siivoukset ;) Kivasti ne kukkaset ja rairuohokin tuo kevään ja pääsiäisentuntua kotiin. Eipä sitä oikeasti paljookaan tarvi!

      Poista
  13. Raikasta, keväistä, kaunista! Minä joka vuosi haaveilen, että laitan pääsiäistä vähän aikaisemmin. On niin mukava nauttia koristeista vähän pidempään. Joka vuosi havahdun siihen, että pääsiäiseen on kaksi viikkoa aikaa ja mitään ei ole laitettu esille :D. Ensi vuodeksi laitoin jo puhelimen kalenteriin muistutuksen, että varmasti muistan pääsiäisen lähestyvän. Minä taas tykkään askarrella lapsen kanssa, tosin paljon se on meilläkin sitä, että lapsi tekee omiaan ja minä omia. Pienempänä ehkä enemmän yritin ohjata niitä hetkiä, mutta pian huomasin, ettei poika ohjausta kaipaa. Ja parhaat lopputulokset syntyvätkin, kun lapsi saa itse tehdä mitä tykkää ilman isoja rajoituksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisen hoksaamista taitaa hankaloittaa se, että joka vuosi se sijottuu vähän eri kohtaa kevättä. Tänä vuonna se onkin aika aikasissa, kun se sijoittuu tämän ja ens kuun taitteeseen. Kiitos Hanna taas kommentista <3

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥