sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Pikkuneidin synttäreiltä




Insta seuraajat jo tietävätkin, että eilen meillä juhlittiin pikkuneitimme 2-vuotis synttäreitä.
Tosin ihan pienesti vain. Taisin mennä tänäkin vuonna tämän kyseisen neidin juhlinen kohdalla sieltä mistä aita on matalin. Leivoin juhliin nimittäin ainoastaan vain täytekakun ja senkin mahdollisimman helpon sekä suolaiselle puolelle maailman helpointa ja parhainta kana-paprika-tomaattipiirakkaaSuklaa-karpalocookiesit sekä vaniljaleivät löytyivät pakkasesta ja Runebergin torttuja tuli tehtyä toissapäivänä sellainen satsi, että niitä riitti myös juhliin. Muut herkut löytyivätkin kaupan hyllyltä.




Täytekakun väliin laitoin mansikkatuorejuusto-rahkaa, joka on neidin herkkua. Mutta eipä tyttö suostunut vieläkään maistamaan kakkua. Ihmeellinen tämä meidän neiti. Suklaa ja kaikki ruskea on ihan kammotusta tytön mielestä. Tyttö on saanut vissiin jonkin sortin trauman, kun kerran halusi maistaa suklaakiisseliä, eikä hän yhtään tykännyt siitä ja sen jälkeen neiti on kiertänyt kaikki ruskeat herkut kaukaa :D Mutta eipä vaan neiti suostunut maistamaan mansikkakakkuakaan, vaan halusi mieluummin rusinaa ja yhden vaivaisen vaniljaleivän, vaikka kakun välistä löytyikin herkkurahkaa. Olispa mielenkiintoista tietää onko tyttö vaan epäileväinen nirso maikeidenkin syömisien kanssa (niin kuin normiruuan kanssa), vai eikö hän vain yksinkertaisesti ole makean ystävä. Tuohan on oikeasti vaan hyvä, ettei tyttö välitä edes maistella makeita herkkuja. Kyllä sitä sokeria kerkiää myöhemminkin syömään ihan liian kanssa!



Tämän synttärisankarin lemppariväri on vaaleanpunainen ja sitä pitikin laittaa ripaus synttäripöytään. Jos vaan tyttö saa itse päättää vaatteet, niin aina olisi vaaleanpunainen mekko päällä. En kyllä muista, että meidän isoimmilla neideillä olisi näin aikaisin tullut vaaleanpunainen prinsessakausi. Onkohan pikkuneiti saanut vaikutteita vähän liikaa isommilta siskoilta ;D



Olkkarikin sai pikku ripauksen vaaleanpunaista, kun viikolla vaihtelin vähän keväisempää ja värikästä ilmettä kotiimme. Olipa kuulkaa mukavaa ja piristävää etsiä värikkäät tyynynpäälliset kaapista ja asetella ne olkariin. Muutaman uuden kukkasenkin kotiutin meille. Orkidea on ehdoton suosikkini. Kaunis ja pitkäikäinen kukkija.

Vaikka muut talvijutut saivatkin väistyä keväisempien juttujen tieltä, suolalyhtyjä en ihan raaskinut vielä pesaista puhtaaksi, vaan siirsin ne vielä hetkeksi keittiön hellanurkkaan. Siinä ne saavat vielä tuoda tunnelmaa muutaman hämärän iltahetken verran


29 kommenttia:

  1. Onnea kaksivuotiaalle sekä äidille myös <3 Niin ne lapset kasvaa. Kauniita tunnelmapaloja pikkuneidin synttäreiltä. Orkidea on tosi ihana kukka. Jopa minäkin opin sitä viimein hoitamaan, vaikka tavallisesti saanko kaikki kukat hengiltä hyvinkin pian :/
    Päivä on tosiaan jo paljon pidempi. Lisääntyneen valon myötä kevätfiilis valtaa mielen ja tekee mieli laitella kotiin yhä enemmän keväisiä juttuja.

    Mukavaa alkavaa uutta viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kaaru <3 Minä oon kans vähän surkea kukkien hoitaja, mutta orkideat on yleensä kukkineet meillä pitkään (kop, kop vaan!). Ehkä se johtuu siitä kun ne ei tarvi erityistä hoitoa, riittää kun upottaa ne silloin tällöin veteen lillumaan. Mun hoitoon sopii just tommoset kukat :) Hyvää uutta viikkoa myös Pieneen lintokotoon!

      Poista
  2. Kivoja kuvia prinsessan juhlista, onnea paljon!

    VastaaPoista
  3. Onnea onnea! Kauniilta näyttää, sopivasti pientä hempeyttä mausteena. Minullakin on joskus ollut orkidea, ei ole kyllä enää ;D. Täälläkin on suolalyhdyt vielä koristuksena, niitä täytyy kyllä tehdä ensi jouluksi. Mukavaa tulevaa viikkoa teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista :) Jotkut saa orkideat kukkimaan useamman kerran, mutta itse en ole onnistunut ja sen jälkeen kun ne on lopettaneet kukinnan olen heittänyt ne roskiin ja ostanut uudet. Noita pienimpiä kun saa suunnilleen leikkokukkien hinnalla :) Hyvää alkanutta viikkoa myös teidän väelle!!

      Poista
  4. Ihanat juhlat teillä. En muistanutkaan miten saman ikäisiä nämä meidän pienet on ,meillä poika täyttää ensi kuussa kaksi.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Teillä on sitten varmaan kans siellä huvittavan raivostuttavan ihana uhmaikäinen ;D

      Poista
    2. No niin on, kyllä osasit osuvasti kuvata tätä ihanaa ikää! :D

      Poista
  5. Äkkiä ne vauvat kasvaa. Meidänkin vauva täyttää ensi kuussa kaksi. :)
    Kiva idea tuossa kakussa tuo viirinauha. Teidän kodissa näyttää jo niin kauniin keväiselle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne kasvaa, ainakin kun aikaa taaksepäin ajattelee. Vastahan tyttö syntyi! Minustakin viirinauhasta tuli kiva koriste ja eipä tarvinnut alkaa kakkua muuten koristelemaan. Helpolla pääsin :)

      Poista
  6. Voi että miten kaunista teillä <3
    Paljon Onnea 2- vuotiaalle! :)

    VastaaPoista
  7. Kauniita kuvia, niin keväistä <3

    VastaaPoista
  8. Kylläpä on kaunis kattaus kahvipöydässä!

    VastaaPoista
  9. Ihana tuo viirinauha kakun päällä:) Onnea sankarille:)
    Kaunis koti☺

    VastaaPoista
  10. Niin kaunis kahvipöytä ja keväistä tuulahdustakin jo kodissanne. :)
    Pienen tyttölöisen vaaleanpunaista juhlaa.
    Kodin ihania juhlahetkiä nuo pienten synttärit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne, ja lapsille varsinkin niin tärkeitä <3 2-vuotias ei tuntunut vielä hirveästi ymmärtävän synttäreitten päälle, mutta isommille sisaruksille se oli enemmän kuin tärkeää järkätä pikkusiskolle juhlat. Ihanan ajattelevaisia <3 Kiitoksia Kaisu!

      Poista
  11. Onnea 2-vuotiaalle! Ihanat tarjoilut ja kaunis koti! <3

    VastaaPoista
  12. Keväisen raikasta ja kaunista teillä! Onnea pienelle <3! Minä itse totuin syömään täytekakkua vasta 6-vuotiaana, joten ehkä teillä hitaasti totutellaan makeaan :). Tai sitten on tosiaan niin, että pieni neiti tykkää enemmän suolaisista jutuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Juu, ei se ole yhtään huono juttu, jos 2-vuotias ei ole vielä sokerin perään :) Muutenkin kun sitä yrittää välttää lapsilla turhaa sokerinsyöntiä, niin tuo on vaan hyvä!

      Poista
  13. Ihanat synttärit teillä ollut <3.
    Instassa jo ihailinkin:-)

    Kotinne on niin ihanan valoisa ja niin keväinen. Orkidea ja tulppaanit on niin kauniita kukkia. Yritänkin saada omaa orkideaani kukkimaan uudestaan, mutta saapa nähdä:-)

    Mukavaa loppu viikkoa sinulle:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli <3 Minä en ole ikinä vielä onnistunut saamaan orkideaa uudelleen kukkimaan. Ehkä olen ollut liian kärsimätön... Nykyään mulla tuleekin laitettua kukkat pois, kun ne on lopettaneet kukinnan. Pitäisi melkein olla jokin valoisa paikka mihin ne saisi jätettyä "oman onnensa nojaan" kukinnan loputtua.

      Poista
  14. Ihanuuksia pöytä ja talo täynnä!
    Niin kaunis kakku ja ihanat herkut!
    Teillä on hyvin viehättävä koti.
    Sydämellistä ystävänpäivän viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Susanna! Ihanaa huomista ystävänpäivää sinulle <3

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥