torstai 18. helmikuuta 2016

Ommeltu hiirikaksikko


Eräs päivä meidän huusholliin tupsahti tyttöhiiri ja 
seuraavana päivänä tänne pelmahtanut siimahäntä sai kaveriksi hiiripojan. 
Tämä veikeä kaksikko sulatti heti perheen pienimmät ja 
kovasti näitä haluttiin leikkeihin vaikka vaatteetkin vielä uupuivat.

- Hei, arvaa mitä löysin?
- No, mitä?
- Pipareita! Nappaan meillekin muutaman!

- Ota nyt nämä herkkupalat vastaan...

Kaikkea sitä innostuukin kokeilemaan. Nimittäin, yksi päivä sain päähän koettaa tehdä Mailegin kaltaisia hiiriä. Ihan ei kaikki mennyt tämä kaksikon kohdalla putkeen... Kyllähän noita pikkuruisia ruumiinosia ompeli, mutta kääntäminen olikin sitten työn ja tuskan takana. Ohuen virkkuukoukun avulla sain viimein jokaisen raajan oikeinpäin ja seuraava taisto olikin sitten saada vanu tasaisesti ohkasiin käsiin ja jalkoihin. Eikä kyllä hiirten kokoon kursiminenkaan siitä helpoimmasta päästä ollut. Välillä jouduin ompelemaan käsinkin kun ompelukone ei vaan taipunut pieniin ja ahtaisiin kohtiin. Mutta valmista tuli ja olen enemmän kuin tyytyväinen :)

- ...ja auta minut sinne ylös!

- Hiiii-op, täältä tullaan!

- Nyt aletaan herkuttelemaan!


Tyttöhiirulainen sai pitsisomisteisen mekon ja pojalle taas ompelin ruudulliset henkselihousut. Niistä tuli kyllä kunnon pappapöksyt. Nappivarastosta löytyi juuri sopivia pienen pieniä nappeja jotka ompelin asuihin koristeeksi. Mekon taakse laitoin käsin ommeltavat pienet nepparit, niin pienten sormienkin on helpompi pukea ja riisua tyttöä. Mekko näytti kaipaavan vielä jotakin ja niinpä virkkasin siihen somisteeksi kukkasen. Samaan syssyyn innostuin virkkaamaan tytön päähän vielä rusettipannan. Poika taas sai asuunsa lisukkeeksi huivin. Minusta hiiret ovat melkein kivempia ilman pantaa ja huivia, mutta onpahan nyt sitten leikkeihin pari tilpehöörää lisää mitä voi pukea ja riisua.

- Olipas herkullisia! Nyt on vatsat täynnä ja kova jano.
Minä hörppään ainakin palanpainikkeeksi vähän teetä.

- Niin minäkin!


Tämmöisiä pieniä näperrysjuttuja tällä kertaa. 
Seuraavaksi voisikin siirtyä ompelunsaralla vähän vähän suurempiin linjoihin.
Paitsi, että lupasin kyllä seuraavaksi vaatettaa tyttöjen nakuna kulkeneen iskäbarbin.
Tytöt kun tulivat yksi päivä pyytämään, että tekisin iskäbarbille vaatteet, kun he kuulemma joutuvat aina leikkimään, että perheen ainut mieshenkilö on koko ajan töissä, kun ilkosillaan olevalla barbilla ei ole kiva leikkiä. No, niinhän se on! Että seuraavaksi sitten miesreppanaa vaatettamaan!

Mukavaa torstaita!
Täällä lähdetään illaksi kässäilemään ja nauttimaan hyvästä seurasta

34 kommenttia:

  1. Suloisia! :) Aika näprääminen, ei lainkaan mun hermoille sopivaa hommaa.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Kyllä mullakin meinasi hermot mennä, mutta sitä palkitsevampaa olikin sitten saada nuo valmiiksi :D Mutta ei meille kyllä taida ihan heti muuttaa lisää hiiriä ;)

      Poista
  2. Ihastelinkin näitä jo instan puolella - aivan herttaisia! On varmasti ollut näpertäminen, jollaiseen minusta ei olisi :D Barbien vaatteita ovat meidänkin lapset pyytäneet monesti tekemään, joitakin olen tehnytkin, mutta sekin tuntuu aikamoiselta näpertämiseltä. Minulle sopii parhaiten suurien linjojen ompelukset ;)

    Söpö tuo tarinakin, joka kuviin kätkeytyy. Mukavaa loppuviikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitinkin jo Raisalle, ettei taida meille kyllä ihan heti lisää hiiriä muuttaa, sen verran niiden tekeminen otti omillekin hermoille ;) Vaikka onhan se sitten myös tosi palkitsevaa saada haastavat työt valmiiksi. Tulee suorastaan voittajafiilis :) Mullakin on tullut kierrettyä barbien vaatteet kaukaa, mutta nyt tarvii ottaa itseä niskasta kiinni ja vaatettaa ainakin isäraukka. Mietinkin, että onkohan jotakin barbien vaatteiden kaava-/ideakirja olemassa!?! Olisi jotenkin helpompi mallista alkaa tekemään, mitä itse soveltamaan, kun en ole aikaisemmin barbeja vaatettanut. Pitääkin kysyä googlelta :) Kiitoksia Kaaru!

      Poista
  3. Voi miten herttaisia hiirulaisia ja niin kauniisti vaatetettuja :) Sinun pitäisi alkaa kirjoittaa lasten kirjoja. Tällaiset itsetehdyt hahmot seikkailemaan. Voi vain kuvitella, miten lapset (ja aikuisetkin) mielellään katselisivat sellaisia kirjoja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia Kanneli <3 Välillä on kiva saada kuviin mukaan vähän tarinaakin :D

      Poista
  4. Voi ei, miten suloisia! Kuvat ja kuvatekstit ovat ihan satukirja-ainesta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon Pikku Akka sinullekin <3 Juuri tuossa Kannelille mainitsin, että välillä on kiva saada kuviin myös tarinaa mukaan :D

      Poista
  5. Voi kuinka ihania :) Monta muutakin kivaa ideaa täältä löytyi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia sinullekin Jani / Kaikki Paketissa ja tervetuloa lukijaksi :)

      Poista
  6. Onpa ihan tosi suloiset hiirulaiset! Melkoinen näpertäminen varmaan noissa? Kannatti kuitenkin, ihania ♥♥ Jäin lukijaksi, en tiedä miksen ole tänne muka aiemmin löytänyt! Nyt asia korjattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan noissa näprääminen ja hermotkin meinasi mennä, mutta lopputulos oli sitten sitäkin palkitsevampi :) Kiitoksia Hannariina ja tervetuloa joukkoon mukaan!!

      Poista
  7. Niin hyvää mieltä tuottavat kuvat ja tarina <3. Täytyy sanoa, että itse en ole kyllä pahemmin hiirten ystävä, mutta nämä suloiset veijarit sulattavat kyllä sydämen kuin sydämen :). Ihanaa, kun olet jaksanut värkätä niille noita asuja myös. Minulla on joskus ollut jokin barbinvaatekirja kirjastosta lainassa, mutta nyt en kyllä muista oliko siinä miehille mitään. Muutenkin se vaatteiden vääntäminen kaavoista oli melkoista touhua ja palasin sittemmin omaan barbinvaatemuotoiluun :D. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eipä kyllä itseenikään iske mitkään oravaa pienemmät eläimet, mutta nämä on aika vekkuleita! Ei mitään perushiiriä :) Kiva kuulla sun kokemuksia barbien vaatteista. Pitäisköhän munkin vaan summissa leikellä ja kokeilla... Ei luulisi loppupeleissä olevan kauhean vaikeaa, jos ei mitään monimutkaista ala vääntämään. Eikä kankaan menekkikään kovin suurta ole, jos ei heti onnistu ;D Kiitoksia Krista ja hauskaa viikonloppua myös sinne!

      Poista
  8. Eikä, miten ihanat :)!! Tiedän tunteen kun ompelee pieniä ja kapeita raajoja ja sitten alkaa niitä kääntämään ja vanulla täyttelemään, ei ihan helpoimmasta päästä :)... Mutta voi että oot tehnyt nämä taitavasti ja näyttää ihan mailegin aidoilta hiirulaisilta. Innolla jään odottelemaan iskäbarbin vaatteita ;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei mitään helppoa eikä herkkua hommaa, mutta valmis lopputulos on palkitsee :) Sinä ootkin tehnyt jos jonkinmoista pehmoa! Kiitoksia paljon Maarit <3

      Poista
  9. Moi Eerika! Aivan ihania hiirulaisia! ...täälläkin edelleen Tildaa ommellaan silloin tällöin, mutta käsityö bloggaukset vaihtui kun valokuvaus vei sydämen kokonaan. :)Tervetuloa kurkkaan uutta blogiani (hannelehyyppa.com -sukunimikin vaihtunut tässä välissä) Pitkästä aikaa olen blogikierroksella bloggerissa, kaikkea ihanaa täälläkin edelleen! Mukavaa viikonloppua sulle ja terkkuja! -Hannele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla susta Hannele ja kiitoksia! Pitääkin tulla kurkkaa sun uuteen blogiin, kiva kun vinkkasit :) Kivaa sunnuntaita sulle!

      Poista
  10. Voi ei mikä ihana pikkuruinen hiiripariskunta <3 On näissä tosiaan ollut näpertelemistä, mutta kylläpä näistä tulikin suloisia! Ihana tarina ja kuvat kaiken lisäksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato <3 Minä (ja lapsetkin) tykätään näistä siimahännistä :)

      Poista
  11. hurmaavat hiiret ja ei varmaan ihan helpoimmasta päästä tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei ollut helpoimmasta päästä nämä hiirulaiset, mutta se tunne kun sai ne valmiiksi.. :D Kiitos suvi!

      Poista
  12. Valkoinen talo tarinoi hiirulaisista:) Oi miten ihastuttavat hiirulaiset ja ihana tarina:) Kylläpä siinä on ollut näpertelyä! Barbin vaatteiden ompelusta ei ole kokemusta, mutta tein toissa jouluna yhdelle tyttöselle lahjaksi monster high-nuken mekon, kengät ja laukun. Kaavan mekkoon taisin bongata etsystä. Muistaakseni meidän kirjastossa taitaa olla tuo Kristan mainitsema barbin vaatekirja. Mukavaa kässäilyä sinne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo :) Leikkelin nyt sitten kuitenkin vaan summissa barbille housut ja kauluspaidan (tai takin) ja surautin kasaan. Hyvin kelpasi tytöille, vaikka itse en ollut niin tyytyväinen lopputulokseen ;D Pitäisi hioa vähän kaavoja. Tarvii joku kerta etsiä, josko meidänkin kirjastosta löytyy tuo barbien vaatekirja, sais ainakin ideoita sieltä :) Kuullostaa muuten melko näpräämiseltä tuo sun tekemä asukokonaisuus, varmasti tullut upea setti!!

      Poista
  13. Apua! Hiiriä! Ei tosiaan, nämä ovat niin suloisia ja herttaisia, että mielellään tällaiset kotiini ottaisin. Tykkään paljon! Olet kirjoittanut ja kuvittanut ihanan tarinan näihin <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillähän niitä hiiriä on siellä näkynytkin, meillä on onneksi ollut vaan näitä pehmeämpiä versioita (kop, kop vaan) ;D Ja juu, mulle kyllä riittää nämä vaatetetut tapaukset, sen verran kammoan kaikkia oravia pienempiä otuksia :D Kiitos Hanna Mi!

      Poista
  14. Suloisia hiiriä! Varmasti todella pientä näpertämistä näiden valmistaminen, mutta kannatti oikein siisti lopputulos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelmallinen, itsekkin tykkään tälläisistä pehmeistä ja vaatetetuista versioista :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥