tiistai 5. tammikuuta 2016

Punaisen kammarin uudet





Uusi vuosi on pyörähtänyt mukavasti käyntiin.
Saatiin uuden vuoden mukana myös kunnon talvi paukkupakkasineen ja ohuine lumikerroksineen. 
Kyllä luonto näyttääkin nyt kauniilta. Tosin tällähetkellä kauneutta meinaa taretta katsella 
vain ikkunasta, sen verran kylmää ulkona on.

Muistatteko kun syksyllä punaisen kammarin pöytä vaihtoi väriä. 
Uudistuneen pöydän myötä huone tuntui huutavan muutenkin pientä päivitystä. 
Uusista verhoista olin kerinnyt haaveilla jo jonkin aikaa. 
Maalausoperaation jälkeen lähtikin Jotexille verhotilaus menemään, sieltä kun löytyi 
järkihintaiset ja sopivan simppelit verhot. 




Punainen kammari sai myös uuden maton lattialla. Virkatun helminauha-maton.
Taisi vähän jäädä syksyllä tämä virkkuuinnostus päälle ;) 

Kerkisin aluksi virkkaamaan yhden ontelokudevyydin helminauha-mattoa, mutta sitten löysinkin tämän salmiakkiruutumaton ja aloitettu helminauha joutui purkuun. Taas ensimmäisen vyyhdin jälkeen aloin arpomaan, että olisi se helminauha ehkä kuitenkin ollut parempi... Ja sitäpaitsi salmiakkiruutuisesta olisi tullut turhan leveäkin punaiseen kammariin... Niinpä salmiakkiruutuinenkin joutui purkuun ja aloin tekemään uudestaan helminauha-mattoa. Kolmas kerta toden sanoi ja niinpä lattia sai lopulta uutukaisen helminauha-maton. Virkkasin ohjeesta poiketen mattoon yhden mallikerran lisää ja reunoja kiertämään kerroksen pylväitä.

Matosta tuli oikein kiva, mutta kertokaapas te, 
jotka olette virkanneet suorakaiteen mallisen maton, pysyykö se teillä suorakaiteen muotoisena?
Meidän matto kun tuntuu venyvän ja vanuvan jalkojen alla välillä aivan muodottomaksi, varsinkin jos pikkujalat sitä tahalleen innostuvat venyttelemään. Joskus aikoinaan virkkaamassani pyöreässä matossa tämmöistä ongelmaa ei ole ollut.




Löysin syksyllä myös uusia tai siis vanhoja tuoleja pöydän ympärille. Eriparisia ja erivärisiä.
Kolme tuolia saivat pienen hiomisen jälkeen uuden raikkaan valkoisen värin ylleen. Mutta kahta kauniisti patinoitunutta ruskeaa tuolia en raaskinut maalata. Ne saivat jäädä alkuperäisasuunsa. Sai muuten olla viimeinen (vannomatta paras) kerta, kun sisätiloissa maalaan normi kalustemaalilla, sen verran paha käry (joka toi pääkivunkin tuliaisenaan) noista tuoleista ja muutamasta muusta maalattavasta lähti. Siispä kevättä ja ulkomaalauskelejä jo odotellessa. Ei vaineskaan, ensiksi tämä tyttö aikoo kuitenkin nauttia tästä talvesta :)

Kirpsakoita pakkaspäiviä kaikille!!

ps. Olen räpsinut nämä kuvat kauniina aurinkoisena päivänä, jolloin matalalta paistava talviaurinko  värjäsi huoneen osan kalusteista hauskasti vaaleanpunertaviksi.

38 kommenttia:

  1. Ihana huone! Joskus kyselinkin enemmän kuvia tästä huoneesta ja sen jälkeen niitä laitoitki, en muista kommentoinko silloin siihen postaukseen. Jokatapauksessa, punainen ja valkoinen on ihana yhdistelmä, itse ainakin tykkään enemmän näistä uudistuksista! :) nätti matto myöskin!
    Saanko kysyä, onko teidän lattia puuta, jos on niin millä olette käsitelleet? :)
    Hyvää ja onnekasta uutta vuotta teidän perheelle!! ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma, valkoiset kalusteet tuntuvat tekevän koko huoneen raikkaaksi eli itsekkin tykkään :) Lattia on puuta ja siinä on OsmoColorin vaha, sävynä on antiikkitammi. Ollaan vaihdettu rempan yhteydessä koko taloon kunnon lankkulattia muovimattojen tilalta kun meidän mielestä vanhaan taloon kuuluu ehdottomasti oikea puulattia :) Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle ja kiva kun jätit kommenttia!

      Poista
  2. Kyllä vanhoissa taloissa on aivan oma sielukkuutensa ja henki, kuten nyt tuolla teidänkin punaisessa kammarissa ja kodissa kaikenkaikkiaan. Nyt sen vasta ihan oikeasti tajuaa, että tästäkin 90-luvun vuokrakodista, jossa nyt asumme, puuttuu jotain. Vanhan talon remontti siintääkin jälleen haaveissa vaikka joskus taisin ääneenkin sanoa, ettei enää koskaan ruveta uudelleen tähän ruljanssiin, kun entisen kotimme remontti saatiin viimein päätökseen. Vannomatta paras :)


    Oletpa virkannut kauniin maton <3 En tiedä miten sen saisi kuosissaan pysymään, meillä kun ei tahdo pysyä pyöreätkään virkatut matot kuosissaan, sen verran äityy kovaksi toisinaan tuo iltavilleily meidän vekaroilla ;)

    Tännekin satoi vähän lunta toissapäivänä. Maa oli vihreä silloin kun muutimme :) mukavampi näin vaikka vähän liikaa tuota pakkasta onkin!

    Mukavaa loppiaista teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niissä oma henki <3 Mekin ollaan usein mietitty, että jos tästä joudutaan joskus muuttamaan, niin ei kyllä ikinä enää aleta uutta remppaamaan, vaan rakennetutaan uusi. Mutta saahan sitä tosian aina puhua ja vannoa :D Oikeasti salaisena unelmana on itselläkin vanha hirsitalo, jossa olisi iso piha, eikä mieskään ole ikinä hirsitaloja huonolla silmällä katsonut... Mietin tuosta matosta, että auttaiskohan venymiseen, jos pesasisin sen koneessa ja se vähän tiivistyisi. Ainakin meidän pyöreä kun se aika tiiviisti virkattu niin on pysynyt kuosissaan. Kokeilemallahan se selviäisi :) Pakkasta on tosiaan tällähetkellä aikas paljon, eikä talvesta pysty oikein nauttimaan muuta kuin ikkunoista. Hyvää loppiaista teillekin ja kiitoksia taas Kaaru <3

      Poista
    2. Niin, saahan toki uuteenkin taloon vanhan talon tunnelmaa materiaalivalinnoilla, mutta eihän se silti ihan sama asia ole kuin aidosti vanha talo. Jos me vain suinkin löydämme mieleisen tuntuisen vanhan hirsitalon/kehikon kohtuulliseen hintaan, aiomme remonttiurakkaan vielä uudemman kerran ryhtyä. Todennäköisempää kuitenkin on, että mekin lopulta rakennamme uuden talon ellei sitten valmista, suhteellisen uutta mieleistä kotia satu löytymään :)

      Pesu saattaisi tosiaan tuohon matto-ongelmaan auttaa. Kokeile :)

      Poista
    3. Monet onkin saanut ihanaa vanhan ajan henkeä uusiin taloihin, mutta kyllä niistä kuitenkin yleensä puuttuu se jokin... eli vanhan talon aito henki :) Ja sekin olisi vanhoissa taloissa plussaa, jos sattuisi olemaan piha valmiina istutuksineen ja puineen, niin ei tarvis ihan alusta alkaa sitä tekemään ja kasvattamaan.

      Poista
  3. Kertakaikkiaan ihana, raikas ruokailuhuone teillä. Upeat nuo tuolit ja matto on aivan fantastisen kaunis!

    VastaaPoista
  4. Upea matto! Ihanasti tosiaan aurinko antaa valoa :) Minun puolestani voisi pakkaset jo vähän hellittää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essi! 20 astetta on kyllä vähän turhan paljon minustakin. Jos se vähän laskis niin ulkonakin tarkenisi olla eikä tarvis pelkästään ikkunasta tuijottaa :)

      Poista
  5. Ihanan punainen huone, tuo matto on kaunis. Olen tehnyt yhden suorakaiteen muotoisen
    Maton ja oli vähän samanlaista ongelmaa reunojen kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Kiva tietää, että muillakin ollut samanlaisia ongelmia eikä vanuminen johdu vaan esim. kuteesta tms.

      Poista
  6. Matto on ihana, samaa helminauhamaton ohjetta olen kaiholla katsonut mutta juurikin tuo pitkän mallinen virkattu matto on epäilyttänyt. Joku lyhkänen suorakaiteen muotoinen meillä on ollut ja se ei oikein pysynyt kuosissaan. Äidillä oli ajatus kokeilla Esteri-kuteesta suorakaiteen mallista, tuo tekokuitu kude tuntuu pitävän hyvin kuosinsa, on jopa 60 asteessa vesipestävä. :) punaisen ja valkoisen yhdistelmä on ihanan kotoinen mutta myös raikas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, kuullostaa hyvältä tuo Esteri :) Tämä mun kude oli suurimmaksi osaksi puuvillaa ja pyöreässä matossa kude onkin toiminut hyvin, mutta tämä uusi onkin sitten venyvä tapaus. Mietin, jos pesasisin sen koneessa ja se vähän kutistuisi auttaiskohan se venymiseen... Pitää testata! Kiitoksia Katja!

      Poista
  7. Kertakaikkisen ihana huone! Ja kauniin maton olet virkannut. Mullakin tuolla leikkihuoneen maton kuteet huutelee, että "Virkkaushommiin!" Ensin meinaan kuitenkin vään suursiivota. Minä tein takavuosina suorakaiteen mallisen maton ja se muuttui aikaa myöten niin lieringaiseksi reunoistaan, että ennen joulua purin sen. Se tosiaan oli leikkihuoneen matto ja sitä oli venytelty ja vanuteltu. Sen sijaan kylpyhuoneen ja vessan suorakaiteet ovat pysyneet kuosissaan, mutta ovat ne kyllä paljon pienempiäkin. Jospa tämä sun kaunis helminauhamatto pysyisi tämmösenään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pysyy, harmittaisi kyllä jos sen joutuu kokonaan purkamaan. Ja sitäpaitsi tykkään tuosta mallista tosi paljon ja se sopii meidän punaiseen huoneeseen hyvin :) Harmi kun jouduit purkuhommiin, ehkä se on just noiden pidempien mattojen ongelma tuo venyminen. Kiitoksia sinulle Pikku Akka ja virkkuuintoa sinne :)

      Poista
  8. Hieno matto, valtava työ sen tekemisessä on ollut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Olihan tuossa oma hommansa, tai hartijoille se on varmaan kaikista pahinta tuo mattojen virkkaus.. ;)

      Poista
  9. Ihana matto! Oletpas melkoisen työn tehnyt jos kahteen kertaan purkanutkin.. :) Näillä pakkasilla ehtii jäädyttää monta jäälyhtyä yhden päivän aikana! ;) Mutta totta puhuen, kyllä vähempikin riittäisi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Olihan tuossa homma ja jos ois jaksanut alkuun yhtään suunnitella, niin olisi kannattanut aloittaa uusi malli aina uudesta kudekerästä, niin olis säästynyt ainakin yhdeltä purkamiselta. Mutta kun on tapana tehdä puolet asioista aina vaikeimman kautta... :D

      Poista
  10. Voin vain ihastella tuota puna-valkeaa raikkautta!
    Ja niin kaunis matto!!!

    VastaaPoista
  11. Minäkin katselin kans tuota mattoa. Ihana. Kiva malli. :) Minäkin kerran virkkasin tavoitteena suorakaiteen muotoinen, mutta tulos oli mutkikaskaide. ;)
    Nyt haaveilen pyöreän tekemisestä. Saa nähdä. Niskat siinä saan ainakin jumiin.
    Mutta vielä huoneestasi. Kaunis on kamari! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mattojen virkkaus on kyllä sellaista niskajumihomaa, ettei tosikaan! Nytkin meni hartiat niin jumiin, että sain pääkivun palkaksi :o Olis pitänyt muistaa aina virkkuusession jälkeen venytellä, mutta... Toivottavasti tuo pysyy suht suorakaiteena eikä muutu ajansaatossa kovin vinokaiteeksi :D Pyöreä meillä on säilyttänyt hyvin muotonsa, että se on ainakin turvallisempaa tehdä. Kiitos Kaisu kommentista!

      Poista
  12. Kaunis matto, valtavan työläs!
    Virkatut matot, etenkin suorakaiteen muotoiset, tahtovat "vääntyä" lattialla, olkoonkin lattia puuta tai muovimattoa!! Ongelman voi helposti ratkaista laittamalla maton alle sellainen kapea, nihkeä "matonalunen" (liukueste)! Niitä saa ostaa marketeista ym.Myydään valmiita rullia, koko jotain... 40×150 ?!!! Tosi kätevä ja turvallinenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja! Juu eipä tuollaista yhdessä illassa virkkaa, mutta lopputulos palkitsee vaivan :) Meillä onkin tuollaista liukuestettä lastenhuoneen mattojen alla, pitääpä koitaa miten se toimii tämän maton kanssa. Ainut, että paistaakohan se rumasti noiden reikien kohdalta läpi. Kokeilemallahan se selviää.. :)

      Poista
  13. Jestas kuinka upea matto, alkoi ihan tehdä itsekin mieli tuollaista, vaikka meidän makkariin! Venymiseen ei ole minulla vinkkejä antaa, vinkkaathan sitten sen ratkaisusta täällä blogin puolella myös, jos sellaisen löydät :). Joiatkin vinkkejä olet jo siihen saanutkin. Vanhat tuolit ovat kylllä niin sympaattisia, näyttävät ihanalta pöydän ympärillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Matosta tuli kyllä kiva ja passaa hyvin huoneeseen. Pitääkin yrittää sitten muistaa kertoa täällä kuinka venymisenestokokeilujen kävi :)

      Poista
  14. Aivan upea matto! Ja niin kaunis ja raikas koko kammari! Minulla on yksi trikookuteesta virkattu pyöreä matto joka kyllä venyy joka suuntaan, mutta tällaisista pitkänmallisista virkatuista matoista minulla ei ole kokemusta. Toivottavasti saat pulman ratkaistua, sillä matto näyttää todella hienolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! Meillä taas on ontelokuteesta virkattu pyöreä matto säilyttänyt hyvin muotonsa, niin en osannut edes ajatella, että suorakaidekkaan venyisi ja vanuisi :O

      Poista
  15. Voi että miten ihanalle ja kodikkaalle näyttää! Upea matto! Tällaisia virkkauksia ei ole tullut kokeiltuakaan..meidän eteisen käytävään sopisi kyllä täydellisesti sellainen salmiakkiruutumatto:) minulla kävi mielessä myös tuo Tarjan mainitsema liukuestematto, mutta se taitaa vähän ikävästi näkyä tuolta virkatun maton raoista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Salmiakkiruutuinen on myös tosi kaunis matto ja olikin vähän valinnanvaikeus päättää kumman tekisin :) Sitä itsekkin ajattelin liukuesteestä, että näkyyköhän se hassusti maton reijistä. Pitää melkein huomenna kokeilla, kun meiltä löytyy liukuesteet lastenhuoneen mattojen alta.

      Poista
  16. Jälleen niin kaunista teillä! Matto on todella ihana. Minäkin haaveilin nimenomaan suorakaiteen muotoisesta virkatusta matosta, mutta en ole pystynyt kuteista virkkaamaan mitään olkapään takia. Toivottavasti saat ratkaistua venymisongelman, minullakaan ei siihen ole mitään vinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Mattojen virkkaus ottaa kyllä hartioihin ja käsiäkin joutuu käyttämään ihan eri tavalla mitä normivirkkuussa. Aika raskasta hommaa sanoisin, enkä yhtään ihmettele vaikka et olkapääsi takia pysty mattoja tehdä.

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥