torstai 17. joulukuuta 2015

Joulun tuoksuja



Kylläpä nämä joulukuun päivät menevät nopsasti. Jos muutenkin aika tuntuu juoksevan, niin joulukuun päivät tuntuvat menevän ihan pikavauhtia. Alkukuusta ajattelin, että tässähän on hyvin aikaa valmistautua vuoden odotetuinpaan juhlaan, mutta kuinkas kävikään. 



Meidän pikkuväki sairastui ja melkein pari viikkoa menikin pieniä hoidellessa. Kyllähän siinä aina jossakin välissä on tullut jotakin tehtyä, mutta ei sitä niin kerkiä joka hommaan tarttua, kun lapset vaativat enemmän kipeinä ollessa. Nyt onneksi on koko katras taas terveiden kirjoilla (kop, kop!) ja huomenna olisi tarkoitus juhlistaa meidän poitsua. Tänään saatin miehen kanssa tehtyä joulusiivous viikkosiivous ja pojan kanssa leivottiin vähän herkkuja huomisiin juhliin. Että eiköhän ne synttärijuhlatkin saada tässä pidettyä ennen joulua, vaikka toissa iltana sitä vielä epäilinkin.




Joulua on tullut laitettua tänä vuonna tavallista vähemmän. Jotenkin nyt on tuntunut vähempi on enempi -periaate hyvältä. Liekkö siihen vaikuttanut aikapula (ja väsymyksen poikanen), mutta uskokaa tai älkää meillä on varmaan vielä puolet joulukoristeista laatikoissa ja tuskinpa ne sieltä, kuusen koristeita lukuunottamatta, pois tuleekaan. Ja silti olo on ollut yhtä jouluinen kuin ennenkin! Keittiöön joulun tuntua tuovat kynttilät, katajan oksat ja punaposkiset omenat. Hyasintista lähtee niin jouluinen tuoksu.  Ja samoin piparikranssista lähti.



Niin siis lähti, kranssinmokomasta! Tein taas, niin kuin useana vuonna olen tehnyt, piparikranssin huuvan päälle, mutta mokoma otti ja rösähti reilun vuorokauden jälkeen. Olen aina "liimannut" palaset yhteen sokerikuorrutteella ja hyvin kranssit ovat pysyneet kasassa, mutta tämän vuoden tekele ei pysynýtkään. Korjasin jo kranssin kertaalleen Erikeeperillä (juu luit oikein! Ja lapsetkin kerkesivät surkutella ettei sitä enää pysty syömää!) ja sillä se pysyikin pari päivää kasassa, mutta sitten taas... räksis vaan ja koko kranssi mäsänä :o Sen jälkeen syömäkelvoton kranssintekele sai lähteä sulostuttamaan roskapönttöä! Ja me joudumme käymään tavallista useammin piparipurkilla, että saadaan tuoksutella keittiössäkin piparintuoksua! Harmi ;)


Yläkerran aulassa sentään tuoksuu vielä piparkakku. Pujottelin muutaman ukkelin naruun ja ripustin aulan peiliin. Aamuisin onkin mukava hipsiä alakertaan ja nuuhkaista matkalla joulua.

Ukkelinauhan idean nappasin Pikku Akalta!


Astiakaapit ovat saaneet taas tänäkin vuonna puolukkakranssit oviinsa. Tykkään puolukkakransseista tosi paljon. Ne kun säilyvät niin pitkään hyvän näköisinä ja sopivat niin joulu- kuin talvikoristeeksikin. Punaisen kammarin astiakaapin kranssit saivat perinteiset satiinirusetit koristeeksi, mutta keittiön kranssiin oli pakko vaihtaa pieni kynttilä rusetin tilalle sen jälkeen kun näin Kaarun tekemät kranssit. Aivan ihanat, etten sanoisi Punainen kammari on saanut muutamia uusia juttuja ja niistä ajattelinkin postata joku kerta ihan oman jutun.

Nytkin olisi vaikka kuinka paljon tärkeämpää tekemistä, mutta en malttanut olla tulematta moikkaamaan teitä, kun kerran yksi päivä tuli muutama kuvakin räpsästyä :)

Touhukkaita päiviä kaikille ♥

26 kommenttia:

  1. Ihania pieniä tunnelmakuvia. Jostain syystä meilläkin jäi tänä vuonna tosi paljon joulukoristeita kaappiin. Osasta jopa ajattelin luopua ihan kirppikselle asti. Mitäpä sitä semmosia säästelemään, mitkä eivät tunnu omilta ja jotka ovat vain turhana kaapin täyttönä. Miksikähän se piparikranssi ei pysynyt kasassa? Ompas jännä juttu! Teilläkin tuli mukavan näköiset piparipojat. Just samat muotitkin kuin meillä. Ihanaista eloa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kierrätys kunniaan. Mulla pitäisi kyllä käydä muutkin tavarat kuin joulukoristeet läpi ja varata kirppispöytä. En ole vaan saanut aikaiseksi. En kyllä tajua miksi piparikranssi ei tahtonut pysyä kasassa. Ekaksi ajattelin, että sokerikuorrutteessa olisi vika, mutta kun ei edes liimalla pysynyt... Tuli kyllä mieleen, että jäikö sydämet kuitenkin liian pehmeiksi ja siten liimaukset ei pysyneet piparissa... tiedä häntä :O Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  2. Teidän joulu näyttää todella kauniilta ♥

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan jouluisia kuvia, kranssit, omput, piparipojat...
    Mukavaa joulunaikaa sinne kauniiseen kotiin ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon Tiina <3 Ihanaa joulunaikaa myös sinulle!!

      Poista
  4. Ihania joulutunnelmakuvia! Niukkaa koristelua täällä meilläkin, yli puolet koristeista jäi varastoon, liekö se tämän vuoden trendi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään aika moni on ollut tänä vuonna niukalla linjalla, että liekkö toisiaan tämän vuoden juttu :) Kiitoksia sinullekin Kikka <3

      Poista
  5. Kaunista, niin jouluista! Ihana tuo piparikranssi! Taidanpa tehdä samanlaisen! :) Kyllä se joulu tulee vähemmälläkin laittamisella. Meillä myös jonkinverran koristeista jäi tänä vuonna laatikkoon.. Joka vuosi lapset.tuo koulusta lisää kivoja koristeita joten aina niitä vannhempia jää siksikin sinne laatikkoon kun ei kaikki voi kuitenkaan yhtäaikaa olla esillä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teeppä ihmeessä :) Minusta siitä lähti ihana tuoksu ja kiva koristekkin se OLI! Meillä eskarilainen toi tänä vuonna ekat omatekemät koristeet kotiin ja kyllä ne piti laittaa paraatipaikalle <3 Kiitoksia Raisa!!

      Poista
  6. Kaunista joulua teillä. Kiva idea nuo pipariukkelit narussa.
    Ihanaa joulunaikaa teidän perheelle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ukkelinauhasta tuli kyllä hauska! Tosin yksi ukkeli sai tärskyn eilisillä synttäreillä, kun lapset olivat niin innoissan ilmapalloista, mutta sattuuhan sitä :D Kiitos Miikku ja oikein ihanaa joulun aikaa myös teille <3

      Poista
  7. Oi, ihana joulun tunnelma! Ja niin kauniita koristeita. Piparikranssillepa kävi sitten hassusti, höh. Kurjaa, että pienet ovat olleet kipeinä. Toivottavasti saatte nauttia joulusta terveinä.

    Ei kaiken tarvitse ollakaan niin runsasta ja joka paikan täynnä, joulun tunnelma tulee kuitenkin aika pienistä asioista :). Meillä on ollut monen tyylistä joulua tässäkin kodissa. Kahdestaan ollessamme hyvin simppeliä ja hillittyä valkoisen ja hopean värein, välissä yksi joulu aika hmm jenkkityylillä runsauden kanssa (ja ei ikinä enää sitä meille) ja nyt on hiipineet punaiset jutut tonttuineen kotiin. Kiva, kun voi tehdä erilaisia jouluja mielen mukaan. Mukavaa joulun odotusta ja hauskoja synttärijuhlia teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritinkin tsemapta itseäni ajattelemalla, että kun joulukuun alussa sairastetaan niin jospa sit joulun aika oltaisiin terveinä. Toivottavasti tauti ei vaan uusi! Niinpä, ei se joulu tarvi suuria puitteita, kyllä se tulee vähemmälläkin hössöttämisellä. Se, että saavuttaa joulun tunnun sisimpään on tärkeintä <3 Toki kotiakin on kiva laittaa jouluiseksi, mutta olen ajatellut, että mennään aina tilanteen ja sen hetken fiiliksen mukaan :) Kiitoksia Hanna <3

      Poista
  8. No voi kiitos sinulle ihanista sanoistasi tekemieni kranssien suhteen <3 Mukava, että nappasit kynttiläidean teillekin. Minustakin se antaa mukavasti erilaista ilmettä niiden perinteisten nauhojen tilalle :)

    Niin kaunista joulun tunnelmaa teillä <3 Kaunis tuo piparikranssi! Harmi vain, että sille kävi hassusti. Mikähän siinä lie sitten ollut, ettei tänä vuonna suvainnut kasassa pysyä?

    Miten minustakin tuntuu, että tänä vuonna jäi joulukoristeista suurin osa laatikkoon vaikka tavallisesta kaikki possut ja nisset sun muut on kaivettu esille jo paljon ennen joulua! Tänä vuonna tein niin paljon koristeita luonnonmateriaaleista, että ehkä ne muut koristeet jäivät senkin vuoksi laittamatta. Mutta jotenki tykkään tästä vähäeleisemmästä ilmeestä ehkä enemmän kuin siitä runsaammasta :) Ensi vuonnahan mieli saattaa taas muuttua koristeiden suhteen. Ainakin oma mieleni on kovin muuttuvaista sorttia ;)

    Mukavia synttäreitä teille sinne ja ihania hetkiä jouluvalmistelujen parissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun kranssit on kyllä tosi kauniita ja yksi bloggaamisen hyvä puoli on just tuo ideoiden jako <3 En tiedä jäikö piparikranssin sydämet kuitenkin vähän liian pehmeiksi ja siksi se ei kestänyt kasassa, vai missä lie vika. Mulla on piparityöt aina olleet vähän sattumanvaraisia... Tosin kranssit on kyllä ennen kestäneet. Ensi vuonna sitten uudella onnella :) Sama homma täälläkin, että tänä vuonna runsas koristelu ei tuntunut yhtään omalta jutulta. Jotenkin pelkistetymmässä koristelussa koristeet ja kukkaset nousevat ihan eri tavalla esille. Juu ja ensi vuodesta ei tosiaan taas yhtään vielä tiedä ;) Itse olen ajatellut, että mennään ja touhutaan jouluna fiiliksen ja jaksamisen mukaan, ei se joulu ole ikinä jäänyt tulematta <3 Kiitoksia myös sinulle Kaaru!!

      Poista
  9. Täällä myös koristelut jostakin syystä vähentyneet vuosi vuodelta. Tänä vuonna kaikki koristelu keskittyi alakertaan ja yläkerta jäi ilman koristeita. Terassilla meillä on yleensä ollut jotain jouluista myös, mutta nyt siellä ei valojen lisäksi nökötä kuin tonttuluuta :). Olen ottanut kovin rennosti tänä jouluna, olemme sukuloimassa joulunpyhät ja ehkä sekin sitten vaikuttaa. Kuusta vielä mietimme, lapset saavat sen kuitenkin mummolassa koristella, mutta tykkäisin vaikka ihan pienestäkin kuusesta silti itse, pidämme sitä kuitenkin aina loppiaiseen, joten hyvin ehtisi siitä nauttia ( ja lakaista neulasia ;)).

    Toivottavasti pöpöt jättävät teidät jouluksi rauhaan, itse olin muuten lapsena/nuorena aika usein kipeänä juuri jouluna, mikähän sekin oli. Hyviä juhlajärjestelyjä teille, teidän kotinne on niin nättinä vastaanottamaan sekä joulun että vieraat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monella on näköjään jäänyt koristelut tänä vuonna tavallista vähemmälle :) Itsekkin tykkään muuten nauttia kuusesta loppiaiseen asti. Minusta kuusi pitää tuoda sisälle vasta päivää paria ennen aattoa ja jos sen jo vuoden vaihteessa laittaisi pois, niin eihän siitä tosiaan kerkeisi täysillä nauttia :) Tervettä joulua tässä itsekkin hartaasti toivon! Minä olen kans ollut muutaman joulun kipeänä ja eihän se mukavaa ole, kun ei jaksa mitään, eikä mikään maistu... Onneksi nyt koko sakki on terveenä! Kiitos Krista <3

      Poista
  10. Voi kuinka sievät piparkakkukranssit ja -nauhat!
    Joulun tunnelmapaloja taas! Kiitos!

    VastaaPoista
  11. Sinulla on ihana blogi, jäänpäs seurailemaan ja inspiroitumaan ihanista käsitöistäsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Ma-Ri-A <3 Ja tervetuloa joukkoon mukaan!!

      Poista
  12. Ihanat joulukuvat, teillä on kyllä kaunista :). Harmi että meni piparikranssi mäsäksi, mutta onneksi teiltä löytyy tuo ukkelikranssikin :). Ja puolukkakranssi on niin kaunis ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit <3 Ens vuonna sitten uusi yritys piparikranssin kanssa :)

      Poista
  13. Ihanat joulukuvat, noita punaisia omenoita on meilläkin joka joulu ja tuo
    piparikranssi on kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana <3 Punaiset omput kuuluvat ehdottomasti jouluun!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥