sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Neljännen adventin iltanaMukava viikoloppu alkaa kääntymään pikkuhiljaa uuden viikon puolelle. Jouluviikon! 
Jouluviikon, miten se kuullostaakaan hyvältä. Saa mielen suorastaan hyrisemään.

Perjantai-iltana vietimme pojan synttäreitä. Meillä olikin oikein mukavat ja leppoisat juhlat.  Päivänsankari odotti iltaa jännityksellä ja niin taisivat siskotkin odotella ♥ 
Yritän laitella jossakin vaiheessa (varmaan ensi vuoden puolella) tännekin muutaman kuvan juhlista.
Ja nyt kun synttärijännityksistä selvittiin, niin voikin alkaa jännittämään joulua. Meillä ainakin lapset ovat jo ihan täpinöissään ja laskevat öitä joulukuusen hakuun ym. kivaan. Niin ja tietenkin myös itse jouluaattoon.
Eilen saimme meille kahdetkin kahvivieraat. 
Kiva saada vieraita vaihteeksi lyhyelläkin varoitusajalla kyläänTänään on sytytetty adventtikynttilöistä viimeinen. Joulu on jo todella ovella, niin kuin tutussa joululaulussa lauletaan. Muutamia pieniä jouluvalmisteluja on vielä tekemättä, kuten kuusen haku, paketointia ja muuta lähinnä kivaa puuhastelua. Muuten alkaakin jouluvalmistelut olemaan pulkassa. Ihanaa päästä rauhoittumaan ja hiljentymään jo vähän ennen joulua.

Eteinenkin on saanut tosi hillitysti joulua ylleen. Kynttilöitä, ripaus punaista nauhoissa ja tyttösen eskarissa tekemä tonttu tarkkailemassa valkoisen talon puuhia. Toiselta seinustalta löytyy tuikkulyhtyjä oksankäppyrässä roikkumassa ja taittelemani pahvitähdet. Siinäpä ne yksinkertaisuudessan!


Ulkona näyttää tällä hetkellä varsin kesäiseltä. Eikä säätiedotus näytä lupaavaan sen talvisempaa tunnelmaa jouluksikaan. Onneksi voi sentään fiilistellä lumisilla kuvilla. Saataisiinkin jouluksi yhtä luminen maisema mitä vielä viikon puolivälissä täällä oli. Mutta ei taideta tänä vuonna saada. Eilen hoksasin pihalla, että orvokit siellä vielä kukkapenkissä täyttä häkää kukkivat. Ehkä käyn napsimassa tänä vuonna pihalta tuoreet kukat joulupöytään tai kakun koristeeksi ;) Onneksi joulu ei ole lumesta kiinni, vaikka lumisesta maisemasta tuleekin ihan jouluinen olo. Niin, että viis vesisateesta, ei anneta sen pilata tunnelmaa! Päivän hämyyn sytytettyjen kynttilöiden loisteessa ei edes oikeasti tule ajatelleeksi onko ulkona lunta vai ei. Että on siitä nopeasti laskeutuvasta pimeästäkin jotain hyötyä näin joulu alla ;)


Tulit jo meidän luoksemme,
tulitpa, joulu kulta, 
saimme kuusen ja kynttilät
tuomisiksi sulta.
Koti on valmis ja herttainen,
juhla mielessä kaikkien,
silmät loistavat pienoisten
niin kuin joulun tähdet.

Hilja Haahti 

Ihastuttavaa 4. adventin iltaa 
ja kutkuttavan mukavaa jouluviikkoa ♥


22 kommenttia:

 1. Kaunis eteinen ja kauniit kuvat. Mitä lähemmäs joulua tullaan, sitä enemmän lapsia alkaa jännittää... Ja vielä se odotus aattonakin ;) Ihanaa silti myös tämä odottamisen aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi! Joulun odotus on melkein yhtä ihanaa mitä itse joulukin <3

   Poista
 2. Kauniita kuvia, lämpöisiä tunnelmia, suloisia sanoja - niin kuin aina sulla.
  Vuoden odotetuin viikko alkamassa. Lumi puuttuu, mutta ei anneta sen häiritä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista <3 Nautitaan tästä viikosta!

   Poista
 3. ihana jouluviikko on nyt käsillä :D Niin se aika vaan vierähti....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nopsasti se aika menee :) Nautitaan tästä viikosta!

   Poista
 4. Kaunista, kaunista!
  Aivan ihastuttavia kuvia, oikein henkeä pidätellen katselen!

  Lämmintä joulumieltä tähän viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista maria <3 Hyvää jouluviikkoa sinullekin!

   Poista
 5. Ihanaa, tunnelmallista, kaunista <3! Mukavaa jouluviikkoa :).

  VastaaPoista
 6. On teillä niin kaunista! Meillä on (oli, sillä nyt ne ovat jo pakattu muuttolaatikoihin) porraskäytävässä lähes täsmälleen samanlaiset ikkunanpokat, joissa valokuvia. Muutenkin tuo porraskäytävä näyttää kovin tutulta, mutta niinhän ne taitavat rintamamiestaloissa hyvin samantyylisiä ollakin :)

  Ihanaa jouluviikkoa sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma, tuo kuvassa näkyvä ikkuna on tämän talon vanha ikkuna. Piti säästää ikkunarempan aikaan kaikki hyväkuntoiset ikkunat ja yksi niistä pääsi portaikkoon :) Meillä portaikko (ja moni muukin paikka) huutaa vielä listoja. Kuvista ne aina hyppää omaan silmään, muuten listattomuuteen on melkein jo tottunut :o Kiitoksia Kaaru ja mukavaa jouluviikkoa teille <3

   Poista
  2. En minä ainakaan listojen puuttumista huomaa ;) mutta ymmärrän toki, että niiden puuttuminen pomppaa omaan silmään. Näin ulkopuolisena sitä ei kyllä huomaa :) onko teillä tuossa kehyksenä toimivan pokan vieressä ikkuna, kun katoin ihan että noita kehyksiä olis ollut tuolla porraskäytävässä kaksi rinnakkain. Toinen eri korkeudella vain. Ikkuna oliskin ihana tuollaisessa umpinaisessa portaikossa. Toisi ihanasti valoa! Meillä siirrettiin portaat kuistilta muurin vierestä ylös lähtemään silloin remontin yhteydessä, joten ikkunaa ei ole. Alkuun se häiritsi, kun oli niin hämärä portaikko, mutta kirkkaiden hehkujen myötä saatiin portaikkoon valoa :) Mekin säästettiin vanhoista ikkunoista parhaiten säilyneet ikkunoiden vaihdon yhteydessä. Niistä ollaan tehty peilejä, valokuvakehyksiä ja sen sellaista. Alkuun oli tarkoitus tehdä niistä kasvihuonekin, mutta se toteutettiin lopulta vähän eri tavalla. Monikäyttöisiä kyllä nuokin vanhat ikkunat :)

   Ihanaa jouluviikkoa teillekin <3

   Poista
  3. Listattomuus on just ehkä niitä juttuja mihin muut ei niinkään kiinnitä huomiota, mutta itseä ne, varsinkin aina kuvissa, häiritsee. Normiarjessa harvoin tulee edes ajatelleeksi listojen puutetta, silmä varmaan jo niin tottunut siihen (onkohan se hyvä vai huono asia) ;) Portaikossa on kaksi ikkunakehystä vierekkäin ja tuo mikä jää piilon on uudistuotantoa. Ihan portaiden yläpäässä meillä on pieni ikkuna ja kesäisin kun siitä pääsee paistamaan aamuaurinko, portaikko ja aula on aika valoisat, mutta näin talvisaikaan paikka on todella hämärä eikä ilman valoa selviä. Me ollaan tehty pienenpieni kasvatuskoppi säästetyistä ikkunoista ja loput olisi tarkoitus hyödyntää suunnittelussa olevaan kesähuoneeseen. Ensi kesänä olisi tarkoitus sellainen väsätä (vähän kyllä syksyllä jo sitä aloiteltiin). Saapa nähdä miten sen käy :)

   Poista
 7. Ihania jouluisia kuvia <3 Rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tyynelä! Ihanaa joulunaikaa sinullekin <3

   Poista
 8. Kaunista! Oikein rentouttavaa ja ihanaa jouluviikkoa sinulle:)

  VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥