lauantai 10. lokakuuta 2015

Syysjuttuja




Taannoisella puolukkareissu no. kakkosella kerättiin tyttöjen kanssa marjojen lisäksi pari pussillista askarteluvärkkejä terassin syysistutuksia silmällä pitäen. Ulkoilun lomassa syntyikin muutama pieni jäkäläpallo ja -sydän. Sydän pääsi koristamaan ulko-ovessa olevaa risukranssia.




Metsästä löytyi kauniita jäkäläisiä oksia, joita törkin callunoiden kaveriksi vanhaan kattilaan. Ostin pitkästä aikaa terassille kanervia, mutta jo viikon päästä muistin miksi en ole niitä moneen vuoteen ostanut. Eihän ne meinaa kestää, ainakaan minun hoidossa, kovinkaan pitkään. Osa meni jo viikossa todella huononnäköisiksi ja niinpä kävin vielä ostamassa satsin callunoita jotka vaihdoin kanervien tilalle. Hyvin säilyneet kanervanoksat leikkasin ja laitoin nipussa ulko-ovessa olevaan kranssiin. Talven tullen ajattelin vaihtaa niiden tilalle havuja.


Maanantaina vielä kukkapenkissäni oli näin paljon silkkiunikoiden nuppuja...


ja hopeasyysvuokko oli aloittanut vihdoin kukinnan. Vaan niin vei pakkaspoika molemmat kukkaset. Kyllä harmitti, varsinkin syysvuokkojen kuolema. Punakosmoksen kukat sentään tajusin pelastaa sisälle maljakkoon, mutta jotenkin ajattelin syysvuokon kestävän yöpakkasia. Pitää yrittää muistaa napsia ensi vuonna nuput ja kukkaset maljakkoon, jos kukinnan aikaa on luvattu miinusasteita.



Luonto on nyt mahdottoman kaunis ja upean värinen. Muistakaahan nauttia!

Värikästä viikonlopun jatkoa

34 kommenttia:

  1. Ihania syysjuttuja.. :) Nuo puulaatikot on kivoja, olenkin yrittänyt sellaisia metsästellä vaan vielä ei ole tullut vastaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä oon tehnyt nuo puulaatikot itse jämälaudoista, mutta itseasiassa täälläkin on yritetty etsiä vanhaa puulaatikkoa kuistille tuloksetta. Tuntuu, että vielä vuosi sitten niitä myytiin joka kulmalla, mutta nyt ei löydy enää mistään... :o

      Poista
  2. Voi kuinka kaunis terassi, ihanasti olet sommittellut sinne erilaisia kivoja juttuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tänä vuonna ollaankin otettu terassista kaikki irti (valmistu viime kesän lopulla) :)

      Poista
  3. Kauniita syksyisiä asetelmia. Kivoja nuo jäkäläpallot! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu! Jäkälä- ja sammalpalloista tulee kyllä kivoja! Nyt tein ekaa kertaa tuollaisia ihan pieniä.

      Poista
  4. Kauniita ♡ luonto antaa nyt niin kauniita sisustusjuttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, se on vaan käydä noukkimassa parhaat päältä :) Kiitoksia Marika S!

      Poista
  5. Kauniita ♡ luonto antaa nyt niin kauniita sisustusjuttuja :)

    VastaaPoista
  6. Kauniita ♡ luonto antaa nyt niin kauniita sisustusjuttuja :)

    VastaaPoista
  7. Kauniita asetelmia:) Tuossa jokin aika sitten olimme lasten ja mummon kanssa puolukkaretkellä ja katselin juuri jäkäliä, että niistä saisi nättiä asetelmia, mutta ei lähtenyt sitten mukaani..

    VastaaPoista
  8. Nätti terassi ja ihana syystunnelma! Meillä lapset ovat tuoneet kauneimman väriset lehdet jääkaapin oveen. Kyllä osa onkin todella punaisia ja keltaisia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Meillä taas iloisen värisiä lehtiä löytyy terassilta (lasten tuomia) ja eihän niitä ole raaskinut pois lakaista kun ne on niin kauniin värisiä :)

      Poista
  9. Niin kaunis tuo risukranssi! Syksyn värit hehkuvat kyllä upeasti. Täälläkin pitäisi terassi laittaa syyskuntoon, nyt alkoi lapsilla loma joten ehkä talkoilemne sen kuntoon tulevalla viikolla :)

    VastaaPoista
  10. Niin kaunis tuo risukranssi! Syksyn värit hehkuvat kyllä upeasti. Täälläkin pitäisi terassi laittaa syyskuntoon, nyt alkoi lapsilla loma joten ehkä talkoilemne sen kuntoon tulevalla viikolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Sehän onkin varmaan mukavaa yhteistä lomapuuhaa! Hauskoja lomapäiviä sinne :)

      Poista
  11. Kauniita asetelmia olet tehnyt <3 ihanasti sopii tuo jäkälä callunoiden kaveriksi! Syksyn väriloisto on kyllä hengästyttävän kaunis, tosin täällä se on jo pelkkä muisto vain. Paljaat puut odottavat lumihuntua ylleen. Karun kaunista nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on vielä ruskaa jäljellä, ainakin vielä pikkutovin. Ihan vielä en edes viitsi tarttua haravanvarteen, sen verran löytyy puista vielä lehtiä. Tässä kohtaa pätee lausahdus nurinkurin; ensin huvi, sitten työ :) Kiitos Kaaru!

      Poista
  12. Kauniit syyskoristeet. Minun pitäisi vielä laittaa callunoita. Ne on niin kauniita. Ihana on myös kranssi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Callunat on kauniita minustakin!

      Poista
  13. Ai että, miten kauniiksi jaksat aina teidän terassin laittaa! Pitäis itsekin päästä metsästä hakemaan askarteluvärkkejä, että saisi vähän syysilmettä terassille. Nyt se oikein ammottaa tyhjyyttään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Minä en jotenkin osaa ulkona istua vaan "hiekkalaatikon reunalla", vaan mulla pitää olla itelläkin siellä jotakin tekemmistä, että viihdyn ;D

      Poista
  14. Teillä on kauniita syksyisiä asetelmia, ihania olet tehnyt! Syksyn värit ovat niin upeita. Olipa mukava taas katsella kauniita kuviasi, kiitoksia niistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi vaan Hanna :) Syksyn värit ovat kyllä kauniita ja ispiroivia!

      Poista
  15. Voi miten ihania syksyisiä asetelmia! Minun suosikkini on tuo pikkuruinen jäkälästä tehty sydän! Ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydämestä tuli kyllä kiva. Kokeilin ekaa kertaa taivuttaa pohjaksi kanaverkkoa ja se onkin näköjään kätevä tapa saada jäkälä- ja sammaljutuista jämäköitä. Tuli heti mieleen, että sammalsydämet ym. voisi olla talveksi kivoja. Kiitos Pizzicato!

      Poista
  16. Kauniita ovat nuo syksyiset kuvat!

    VastaaPoista
  17. Ihanat kuvat taas!!
    Kaunis Suomen syksy!!
    Nauttikaa täydellä sydämellä!

    Blogissani on muuten sinulle aivan ihana pieni haaste!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Kyllä me täällä nautitaan <3 Ja suuret kiitokset myös haasteesta!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥