keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Pikkutyttöjen huoneesta



Enpä olekkaan ennen tainnut kuvata pikkutyttöjen huonetta laajemmin. Nyt kun vihdoin löysin isomman pikkutytön sängyn yläpuolelle etsinnässä olleen hyllykön innostuin tarttumaan kameraan ja kuvaamaan huonetta vähän laajemmassa kuvakulmassa. Ja sitäpaitsi oikeastaan nyt syysauringon paistaessa matalalta huone on kaikista valoisimmillaan lattianrajassa olevan ikkunan takia tai oikeammin tällähetkellä ansiosta.




Lapset ja puolivaltakuntaa eli puolikas yläkerrasta on lasten käytössä. Rempatessa tuota isoa tilaa päätimme jakaa huoneen käytännön syistä kevyellä seinällä kahtia. Vähän erikoisen mallisiksihan huoneet tulivat ja pikkutyttöjen huone jää melkeinpä kokonaan vinon katon alle, Pikkutyttöjen huoneen kautta on siis myös käynti isompien kammariin, mikä näkyykin muutama kuva ylempää.




Huoneeseen mahtuu hyvin kaikki tytöille tarvittavat jutut ja leikkeihinkin jää hyvin tilaa. Isompi neiti nukkuu minun vanhassa päästävedettävässä sängyssä (joka on kylläkin ihan aikuisena ostettu). Ja pienempi köllii vielä pinnasängyssä, mistä ei nyt tullut kuvaa, kun sillä puolella huonetta ei sitten, lelujen lisäksi, juuri muuta olekkaan. Jossakin vaiheessa etsin huoneeseen punavalkoraidallista mattoa, mutta kun sellaista ei löytynyt niin heitin väliaikaisesti lattialle jemmassa lojuneen iloisen värisen räsymaton. Ja sen verran kivasti matto passasi huoneeseen, että punavalkoisen metsästys jäi. Tytön sängyllä olevan tilkkupeiton ja naulakossa roikkuvan Tilda-enkelin olen tehnyt vanhimman tytön ollessa ihan pikkuinen. Sillon tuli enemmänkin ommeltua Tildajuttuja. Valkoisen ja kellertavänruskea nallen olen taas tehnyt yläasteella ja ne löytyivät viime keväänä minun vanhemmiltani.



Olin jo laittamassa postauksen otsikoksi "vaaleanpunaisia unelmia", kun minusta tämä huone tuntuu niin vaaleanpunaisen hempukalta, mutta nyt kun näitä kuvia olen tässä katsonut, niin eipä tuolla mitenkään hirvittävän paljon vaaleanpunaista edes ole. Muutama pompom, tyynyt ja pikkuruinen verhontekele... Hassua miten sitä on mukamas kuvitellut huoneen niin vaaleanpunaiseksi :)


38 kommenttia:

  1. Tosi kaunista! :) Onko tuo ylimmässä kuvassa isompien puolella oleva (ilmeisestikin) kaappi itse rakennettu? Löytyykö siitä blogistasi kuvia tai oliskos mahdollista saada kuvia? :) Näyttää sellaiselta kuin haaveilen meille eteiseen ja kodariin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysinkin selailemalla kuvaa kaapista. :) Kivasti tuunattu. Meillä ei tuohon eteiseen vaan mahdu kaupan valmiit kaapit joten rakentaminen tai teettäminen taitaa olla ainut vaihtoehto..

      Poista
    2. Tuo vaatekaappi on tosiaan tuunattiin paneelilla ja koristelistassa. Tuli jotenkin ihan eri ilme normi kiinteään kaappiin. Meillä pitäisi yläkerran aulaan kans rakentaa jonkinmoinen vaatekaappi vaatelipaston tilalle, tarvittais kohta kipeesti lisää vaatesäilytystilaa... Pitäisi vaan saada joskakin innostus ja joku järki idea. Kiitos sulle Raisa!!

      Poista
  2. Suloinen huone tytöillä ja kauniita yksityiskohtia!
    Kaunis paneeli seinissä ja kyllä tumma lattia on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Tarja! Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä tuohon vahattuun lankkulattiaan. Ei näy joka muru ja roska tummassa pinnassa :)

      Poista
  3. Tosi kaunista, tuo sänky on ihana.
    Laitoin sun kommenttiin blogissani vastauksen :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Kävinkin yksi päivä katsomassa tabletilla olitko vastannut, en vaan osaa sillä laittaa kommenttia :o Eihän se kyllä olisi kun vaan opetella...

      Poista
  4. Ihanan rauhallinen ja yhtenäinen tunnelma :) Nuo sienet on suloiset! Minä olen tehnyt samanlaisen nallen myös kouluikäisenä. Tai ainakin näyttää hyvin samanlaiselta kuin sellaisen nallepaketin nalle, siinä kun oli ne turkikset ja muut mukana. Toisenkin tein, mutta se ei näytä kyllä niin paljon toiselta nalleltasi, kun on ihan erilaista karvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos naurispelto! Tuo pienempi nalle on tehty just sellaisesta valmiista nallepakkauksesta ja valkoisen nallenkin kaavat on muistaakseni siinä pakkauksessa mukana tulleen toisen nallen kaavoista tehty. Tein yläasteikäisenä enemmänkin noita nalleja, jopa muutaman myyntiin :D Nuo on muistaakseni ekat tekemäni ja ne tosiaan löytyivät vanhemmiltani. En ollut edes muistanut koko nallejen olemassa oloa. Tuonne pikkutyttöjen huoneeseen ne sopivatkin, vaikken enää mikään nallefani olekkaan :)

      Poista
  5. Ihana pikkutyttöjen valtakunta! Minusta tuota vaaleanpunaista on juuri sopiva annos tuola :) mulla on muuten melkein samanlainen naulakko kuin tuo jonka päällä nuo laukut on. Se vain kaipais maalia pintaansa ja pienen hionnan ennen sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni (sulla on muuten uus hieno kuva) :) Löysin tuon naulakon meidän kellarista ja lyhensin sen tuohon nurkkaan sopivaksi. Vanhat koukkujen reiätkin jäi näkyviiin, kun en jaksanut alkaa pakkeloimaan, mutta eipä tuo haittaa :)

      Poista
  6. Onpa soma huone! Kaikkea pientä ihanaa. :)

    VastaaPoista
  7. Oi miten suloinen huone <3 Ihana tunnelma kuvissa!

    VastaaPoista
  8. Sinun sisustajan taidokkuutesi jatkuu täällä tyttöjen huoneessa! Ihanan herttainen tunnelma, kauniita yksityiskohtia ja toimivuus kruunaavat kokonaisuuden! Tilda-jutut on suloisia, ei olekaan tullut tutustuttua mitä uutuuksia niihin on tullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama, mullakaan ei ole tullut vähään aikaan seurailtua Tildauutuuksia. Ennen tuli kaikki kirjat ym. luettua ja ihasteltua tarkaan. Liekkö aikapulaa vai mitä ilmassa!? Kiitos Hanna Mi!

      Poista
  9. Voi että, kyllä tyttösten kelpaa! Teillä on kyllä kauttaaltaan niin kaunista ja viihtyisää - ihana KOTI!

    VastaaPoista
  10. Oi, kun on kaunista <3! Minä niin ihailen sinun sisustustaitoa :-)!

    VastaaPoista
  11. Ihanan raikkaalta näyttää tämä valkoisen, vaaleanpunaisen ja punaisen yhdistelmä. Ja tumma puu istuu yhdistelmään, kuin nenä päähän. Tuo pieni kampauspöytä on aivan mielettömän suloinen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se kyllä aika raikas yhdistelmä ja eipä tule liian lälly kokonaisuus kun mukana on kirkkaan punaista. Kiitoksia Pizzicato <3

      Poista
  12. Kaunis ja viihtyisä huone:) ihania tyttömäisiä yksityiskohtia ja kauniita esineitä. Tunnelma on todellakin rauhallinen kun kaikki on niin tasapainossa eikä tavaroita, leluja, esineitä ole tupattu huone täyteen, lapsilla on tilaa touhuta ja leikkiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Puulaatikko toimittaa lelulaatikon virkaa ja sinne vaihdellaan aina "uusia" leluja lasten toivomusten mukaan. Mulla menisi hermot, jos koko talon leluvarastot pitäisi änkeä lastenhuoneeseen, kun sen tietää missä ne yleensä ovat (eli lattialla) ;) Ja onpahan lapsetkin innostuneita aina "uusista" leluista :)

      Poista
  13. Niin kaunis huone:) Näin syksyllä enemmän innostuu sisustamiseen. Meillä olisikin yksi päästä vedettävä sänky varastossa. Pitäisikin kaivaa se sieltä esille ja laittaa myyntiin lasten huoneessa tällä hetkellä majaileva ylimääräinen sänky. Päästä vedettävä olisi paljon kivemman näköinen :) Ihania yksityiskohtia olet keksinyt sisustuksessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä sitä tulee touhuttua niin paljon ulkona ettei enää jaksa sisäjuttuja laitella, mutta syksyllä taas asia kääntyy ihan päinvastaiseksi. Huoh.. muutamat ulkojutut odottavat täällä vielä tekijää, mutta motivaatio sillä saralla hukassa :/ Pitää varmaan yrittää ottaa tulevalla viikolla itseä niskasta kiinni ja tehdä hommat pois. Kiitos Kanneli!

      Poista
  14. Ihan mielettömän upea huone. Koko tyyli just sammaa josta ite tykkään. Kivoja pieniä yksityiskohtia kuten sieninaru, pompomit. Sulla on kyllä silimää saaha kaunista aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sullahan on sitten hyvä maku ;D Tykkään kyllä itsekkin tuosta tyttöjen pikkuruisesta kammarista. Kiitos Näppi!

      Poista
  15. Ihan mahdottoman kaunista ❤️
    Oli muuten tuoTilda-buumi melkoinen silloin vuosia sitten! Itsehän en oikein päässyt ompelutaidottomana siitä osalliseksi :D

    VastaaPoista
  16. Ihan mahdottoman kaunista ❤️
    Oli muuten tuoTilda-buumi melkoinen silloin vuosia sitten! Itsehän en oikein päässyt ompelutaidottomana siitä osalliseksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, silloin taisi Tilda olla jonkin sortin muoti-ilmiö kun itsekkin noita hahmoja jaksoin väkertää. Varmaan joka toinen niitä silloin ompeli :D Kiitos Hannele!

      Poista
  17. Kaunis pieni kammari <3 Ihana tuo sieninaru ja pompomit! Tumma lattia on kyllä nätti, varsinkin tuo teidän näyttäisi olevan ihan kunnolla tumma. Tykkään! Oma lattiamme olisi vaatinut useamman vahaiskerran, jotta siitä olisi tullut sen värinen kuin alunalkaen oli tarkoitus. Nyt se on sellainen punaiseen tai keltaiseen taittava, enkä sen vuoksi tykkää kovinkaan siitä. No, täytyy sitten uuteen kotiin (kunhan joskus sellainen on) tehdä lattiasta juuri sellainen josta tykkää. Tällä hetkellä vaan kiehtoo vaaleampi lattia, mutta eihän sitä tiedä miten mieli muuttuu vuodessa tai kahdessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin lattia taitta himpun verran punaiseen ja itse tykkäisin kyllä enempi jos sen taitto olisi harmaaseen, kun minäkään en niin välitä punertavasta tai kellertävästä (viime asunnon lattia taittoi keltaiseen) ruskeasta. Mutta pääasiassa olen kyllä tyytyväinen laittian väriin. Se on siis vahattu Osmo Colorin antiikkitammisävyllä. Rempatessa olisin halunnut vaaleanharmaaksi maalatut lattiat, mutta mies ei suostunut ja nyt olen tyytyväinen ratkaisuun, kun portaikkomme on maalattu (ainut paikka missä on alkuperänen lattia) ja sitä sais olla kokoajan uudelleen maalaamassa. Vaaleampi vahattu lattia olisi täälläkin seuraavan asunnon, jos sellaiseen joskus hairahdutaan, tämänhetkinen haave :) Kiitos Kaaru kommentista <3

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥