maanantai 28. syyskuuta 2015

Virkattuja prinsessaleivoksia ja kasviksia


Minulle on tullut nyt syksyllä oikea virkkuu innostus. Mikä sen mukavampaa kuin istahtaa sohvannurkkaan koukkua heiluttamaan. Nämä uusimmat leikkiruuat saivat oikeastaan jo alkunsa kuukauden takaisella Ahvenmaan reissulla. Laivamatkoilla oli hyvää aikaa virkkailla lasten leikkipaikan reunalla. 



Lisää lankaherkkuja on siis valmistunut. Tai eihän nuo kärpässienet nyt mitään herkkuja ole muulle kuin silmille. Eikä kyllä mitään kasviksiakaan. Mutta mhdottoman hauskan näköisiä ne on ja ne päätyikin isompien lasten huoneeseen koristeeksi. Prinsessaleivokset taas joutivat lasten herkuteltaviksi.



Samoin kuin tatit ja porkkanatkin. Jotenkin nyt tuo kasvispuoli on ollut pinnalla. Liekkö johtuu tästä sadonkorjuuajasta vai siitä kun herkkupuolta meiltä jo löytyy vaikka kuinka. Monta uutta kasvisideaa onkin mielessä ja ajatuksena olisikin virkata terveellistä puolta lasten joulukalenteriin.


Tattien ohjeen löysin täältä ja porkkanoita aloin virkkaamaan tällä ohjeella. Tosin porkkanat sovelsin loppujen lopuksi ihan omasta päästä, kun en halunnut niistä ihan identtisiä. Kärpässienet olen tehtaillut tatteja muokkaillen ja prinsessaleivokset on leivottu ihan omalla reseptillä.

Tälläinen vähän vähäsanainen päivitys ennen ikkunoiden pesua (plääh, en tykkää yhtään, mutta pakkohan se on ne muutamat vimpat ikkunat saada kuurattua!)!

22 kommenttia:

  1. Suloisia! Sinä se ehdit ja jaksat väkertää näitä :) meilläkin kyllä pikkukokit tykkäis kun sais tuollaisia leikkeihin muttei riitä tunnit vuorokaudessa tekemään kaikkea mitä haluaisi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon monesti tehnyt näitä virkkuujuttuja automatkoilla ja meidän kylän kässäilloissa (pystyy samalla höpötellä :D). Nyt on joku ihme virkkuu innostus päällä ja oon aina pikkuisen iltaisinkin virkannut tai aina jossakin pyykinpesun välissä. Pitäisi kyllä ennemmin neuloa pojalle uudet villasukat, mutta neulomukset ei tunnu innostavan... Kiitos Nanni!

      Poista
  2. Ihania! Virkatut leikkiruuat ovat vaan niin suloisia, ihan parhaita :) Itselläkin on ollut mielessä virkata jotain syksyisiä sieniä... lankaostoksille siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, kauniita ja samalla lapsille mieluisia!! Minä pyörittelin juuri tänään käsissä kanttarellinkeltaista lankakerää, mutta sinne kauppaan se nyt toistaiseksi jäi, samoin kuin liila ja roosa villalankakin, ja mukaan tarttui 3 kg ontelokudetta :) Jäänkin odottelemaan sun sienisatoa ;) Kiitos Mira!

      Poista
  3. Voi näitä suloisia herkkuja!!
    Niin sieviä katsella, saatika pienten kätösten leikkiä!

    Ihastuttavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on aika herkkuja, vaikka itse sanonkin! Ja mieluummin tuollaisia lattialla katselee mitä muoviroinaa ;) Ihanaa viikkoa myös sinulle Susanna!

      Poista
  4. Söpösiä! Oikein semmosia silmäniloja!
    Mun pitäisi tulla auttamaan sua ikkunan pesussa - mun suosikkihommaa. Pesen joka lauantai sisäpinnat, jotka ovat viikon aikana likaantuneet syystä tai toisesta. Niin tykkään puhtaista ikkunoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Näitä kyllä itsekkin katselee mielellään :) Arvaappa mitä, nyt meillä on kaikki ikkunat putipuhtaat! Sain kuin sainkin ne muutamat jääneet ikkunat kuurattua ja eihän siihen mennyt aikaa kuin pari tuntia eli turhaan olen hommaa siirtänyt ja siirtänyt. Kaikkein nolointa hómmassa oli se ettei mulle itselle jäänyt tänä vuonna kuin nuo muutamat ikkunat pestäväksi, kun miehen siskon tytöt kävivät täällä ahkeroimassa, enkä kuitenkaan meinannut saada edes niitä pestyä :O Voi, kerroppa mulle miten minäkin oppisin tykkäämään kyseisestä hommasta!? Puhtaat ikkunat on kyllä kivat, mutta itse se työ...

      Poista
  5. Ihania virkkailuja.. :) Pitäisikin aloittaa joku virkkuu tai neulomus kun ne on paljon helpompia jättää kesken ja jatkaa taas sopivan hetken tullen kuin ompelukset.. Tarvekin olisi parille pikkukorille ja trikookudettakin kaapissa.. Kai se koukku nyt täytyy oikein kaivaa tänä iltana esille.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, virkkailuita voi tehdä pikkuisen silloin, vähän tällöin. Minä olen lähinnä vain iltaisin päässyt ompelukoneen äärelle, mutta viimeaikoina en ole jaksanut enää iltaisin kauheasti ommella (verottaa yöunia), niin virkkuujutut on olleet varmaan siksikin pinnalla. Pakko kuitenkin jotakin omaa päästä tekemään :D Kiitos Raisa ja mukavia virkkuuhetkiä sinne :)

      Poista
  6. Nää on kyllä niin viehättäviä :) Tuommoinen pieni kuljetettava käsityö olisi kiva juttu ja parasta olisi, jos ei tarvitsisi ohjetta olla mukana. Itsellä tuppaa käsityöt useimmiten vaatimaan saumuria, ompelukonetta yms. että vaatii sitten yleensä jo omaa aikaa, että pääsee niihin kunnolla käsiksi. Välillä sitten nautinkin käsin tehtävistä "aivottomista" jutuista kuten tilkkupeiton viimeistelystä käsin tms. mutta tilkkupeittoja ei viitsi oikein raahailla autossa yms. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virkatut ruuat on jotenkin vastuttamattomia :) Tälläiset on muuten just sellaisia käsilaukkukäsitöitä, mitkä kulkee kätevästi mukana ja niitä on myös kotona helppo tehdä pikkuisen silloin tällöin. Mutta pieni varoitus loppuun, näihin leikkiruokiin voi jäädä kirjaimellisesti koukkuun :) Kiitos naurispelto!

      Poista
  7. Voi että ku osaavat olla söpöjä! Varsin ihanilta näyttävät vielä söpössä pallolaatikossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essi! Minustakin nämä lankaherkut on syötävän ihania :) Ja kaikki pallo- ja pilkkukuosit myös!

      Poista
  8. Voi apua taas, niin ihania herkkuja! Olet kyllä oikea mestari näissä leikkiherkkujen teossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hanna <3 Mestarista en tiedä, mutta sen tiedän, että leikkiruokien virkkaus on kamalan koukuttavaa puuhaa :) Valmista tulee suht nopsaa ja on ne aika söpösiä!

      Poista
  9. Voi miten ihania leikkiruokia <3 Kyllä tuollaisilla kelpaa leikkiä eikä yhtään haittaa vaikka jäisivät leikin jälkeen lattialle lojumaan :) niin sisustuksellisia! Sain viime viikolla anopilta lahjaksi kirjan, jossa on ohjeita jos jonkinlaisten virkattujen herkkujen tekemiseen. Katselinkin kirjaa jo sillä silmällä, että virkkaan lapsille pukinkonttiin muutamia kivoja juttuja :) saapa nähdä ehdinkö kuitenkaan. Sinulla tuntuu käyvän homma kuin homma ihan kädenkäänteessä, ihailen suuresti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Kaaru <3 Onhan nuo aika herkkuja :) Kirja kuullostaa huipulta, minkäniminen kirja on kyseessä? Vois itekkin kurkata sitä kirjastosta, kuullosti niin mielenkiintoiselta. Leikkiherkut valmistuu suht nopsaan, niin että hyvin kerkeet niitä virkkailla. jouluksi. Mutta varoitus, niiden tekemiseen saattaa jäädä koukkuun :)

      Poista
  10. Ihania! Ja minä en osaa ees virkata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suvi! En minäkään osannut vielä pari vuotta sitten. Silloin piti suunnilleen joka silmukkaan etsiä ohje, mutta nyt homma sujuu jo paremmin. Tosin joku himovirkkaaja saattais saada harmaita hiuksia mun omista sovelluksista :D

      Poista
  11. Niin suloisia herkkuja ja taidolla tehtyjä! Apua, en kehtaa edes sanoa milloin meidän ikkunat on pesty - ei kuulu lempihommiin ja siis tältä keväältä (? nythän on syksy :D) tekemättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Krista! Juu, ei kuulu ikkunanpesu munkaan lempparihommiin ;) Nytkin miehen siskon tytöt kävivät pesemässä suurimman osan ikkuinoistamme ja vähän noloa kun en meinannut saada edes niitä muutamia viimeisiä itse pestyä!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥