keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Orelma olkkarissa



Aamulla meillä tepasteli täällä pieni suloinen tyttönen upouudessa Orelma-mekossa



Pienimmälle muruselle tulee harvemmin ommeltua mitään. Ja syy siihen on yksinkertaisesti se, että kahden isosiskon vanhoja vaatteita löytyy meiltä yllinkyllin. Nyt ilmeni kuitenkin tarvetta paremmalle kesämekkoselle ja kaapista löytyi sopivasti palanen tämän takin ompelusta ylijäänyttä vuorikangasta. Tarkkasilmäiset huomaavat, että jouduin tekemään takakappaleen kahdesta osasta ja hihoissakin langansuunnat ei ihan täsmää. Mutta tälläisissä kuviokankaissa tuollaiset "pikkuseikat" eivät hyppää mielestäni kovin pahasti silmille. Ja jee, sainpahan taas yhden jämäpalan kangaskaapista pois pyörimästä.



Mekon kaava on taas, mistäkäs muusta kuin Mekkotehdas-kirjasta. Ja mallina otsikon mukaan Orelma. Ompelin etu- ja takakappaleeseen vuoren puuvillabatistista ja vuorin helma sai brodyyripitsin, kun sellaista sattui olemaan jemmassa. Pääntielle laitoin vielä rusetin koristeeksi. Itse tykkään lopputuloksesta paljon.



Huomaatteko muuten meidän uuden sohvan. Ostettiin se loppupeleissä Ikeasta. Ja näin reippaan kuukauden kokemuksella ollaan kyllä molemmat, sekä minä että toinen puoliskoni tykätty uudesta tulokkaasta. Ainut mikä minua mietitytti ostohetkellä oli sohvan vaalea väri, mutta onneksi päälliset on helppo poistaa pesua varten sitten kun on tarvis. 



Olen tässä viime aikoina huomannut haaveilevani sohvapöydästä ja tänä aamuna raahasin lasten leikkikeittiön ruokapöydän olomallin huoneeseen. Passaa muuten ihan kivasti sinne, tosin lapset eivät olleet kovin mielissään pöydän uudesta paikasta. Se saa nyt kuitenkin olla muutaman päivän olkkarissa niin näen toimiiko meillä edes sohvapöytä. Että jatkanko haaveilua vai heitänkö haaveen romukoppaan. Pienin oli tietenkin heti heittelemässä kynttilät nurkkaan, että ainakin toistaiseksi se saisi olla ihan paljaana, siis jos meille sohvapöytä tässä lähiaikoina hankitaan.

Nyt minua kiinnostaakin, että onko teillä muilla joilla on pieniä lapsia sohvapöytää? Saako se toimittaa rauhassa sohvanpöydän virkaa vai onko se kenties nappuloitten kiipeilypaikka?
Huomaatteko pienen epäröinninpoikasen sohvapöydän toimivuudesta :O


Puusohva on saanut jäädä ilman värikäsittelyä. Tykkään edelleen siitä ihan puunvärisenä ja olenkin miettinyt, että se taitaa toisaiseksi jäädän ihan puupinnalle. Saahan sen sitten helposti muun väriseksi, jos mieli muuttuu. Ja kun se ei edes vaadi sen kummempaa hiontaa niin käsittelyn voi tehdä vaikka talvipakkasilla.


Muistuttelen teitä vielä käynnissä olevasta arvonnasta (klik)!
Käykäähän osallistumassa!

33 kommenttia:

  1. Kaunista! Ja oikein sievä mekkonen tytöllä!
    Meillä ollut sohvapöytä nyt puolivuotta. Aluksi kukat ja kynttilät sai kyytiä mutta kun sitkeesti neuvoin ja kielsin ettei äitin tavaroihin saa koskea alkoi oppi mennä perille:) (toki meidän vauvat jo 2,5v)Sellaisen oon huomannu että aina kun vaihdan pöydälle uusia tavaroita niitä pitää räpeltää mutta kohta saavat taas olla rauhassa. Toki kukkamaljakot kaatuu silloin tällöin leikkien tiimellyksessä mutta sehän kuuluu elämään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän alle puolitoistavuotias ei vielä oikein usko kieltoja ;) Mutta koko ajanhan sekin pikkutirppana kasvaa. Sohvapöytä olisi kyllä vaihteeksi kiva tai ei meillä kyllä aikaisemmin ole sohvapöytää ollutkaan. Pitää koittaa ekaksi miten leikkikeittiön pöytä toimii :D Kiitos Miikku!

      Poista
  2. Tuo Orelma on niin kaunis mekkomalli ja tosi kivasta kuosista olet sen ommellut. Meillä ei sohvapöytää ole. Jos olisi, niin hyvin todennäköisesti se toimittaisi kiipeilytelineen virkaa.. :) Tuo lapsilta lainaamasi sohvapöydän korvike on oikein kaunis, kävisi hyvin sohvapöydästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Tuota mäkin pelkään, että se muuttuisi alta aikayksikön kiipeilytelineeksi ;) Mutta sitä en osaa sanoa oppisko nuo pienet villikot. Ainakin ne on aika (huom! aika) hyvin tajunneet ettei uuden sohvan selkänojilla pompita. Mä voisin oikeesti pöllästä tuon lasten pöydän olkkarri, itekkin nimittäin tykkään siitä! Siitä taitaisi vaan tulla sanomista :D

      Poista
  3. Ihana pikkunein ja mekko on ylisuloinen! Niin kaunis teidän olohuone ja tuo sohva on upea! Meillä on sohvapöytä ja aika hyvin saa olla rauhassa. Jos jotain uutta koristetta siihen laitan saattaa neiti olla ottamassa niitä jonku aikaa, mutta antaa olla kun uutuuden viehätys menee ohi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! Kuullostaa tutulta, että kaikkia uusia juttuja pitää käydä kokeilemassa. Meillä meinaan isompienkin pitää aina käydä ihmettelemässä uusia juttuja pöydällä/lipastojen päällä :D Saa nähdä miten meidän sohvapöytäkokeilun käy..

      Poista
  4. Voi miten ihanan mekon on pikkuprinsessa saanut. Kyllä kelpaa kesähelteillä tepastella <3 teillä on kyllä niin kauniisti sisustettu olohuone! minäkin olen sohvapöydästä haaveillut ja ompa meillä välillä tainnut sellainen ollakin, mutta tahtoo olla haitolla kun lapset juoksevat pitkin olohuonetta ;) voisikin taas vaihtelun vuoksi hakea lastenhuoneesta pikkupöydän hetkeksi olohuoneeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kauhean lupaavasti alkanut meidän sohvapöytäkokeilu... Illalla oli olkkaan raahattu leikkikeittiön tuolit ja nyt kun tulin aamulla alas niin isoimmat olivat tuoneet pöydän keittiöön ja söivät tyytyväisenä aamupalaa meidän sohvapöydällä (tai siis lasten leikkikeittiön pöydällä) :D Kiitos Nanni!

      Poista
  5. Ihana Orelma! Meillä on vähän sama "vika" että pienemmälle ei niinkään tule ommeltua. Tytöt ovat kuitenkin syntyneet eri vuoden aikoina, joten just kesävaate katsauksen yhteydessä totesin että jotain ihanaa hepenettä pitäisi ehtiä tehdä. Niin kauniin ja harmoonisen näköistä teillä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Meillä olisi kyllä mennyt vanhimman neidin kesäkuteet tälle pienimmälle, mutta olen laittanut kiertoon niistä ison osan ja ne loput on enemmänkin kotivaatetusta :D Mutta kivaa se on välillä tehdä jotakin pienenpääkin!

      Poista
  6. Voi, että minä niin haluaisin kans tehdä tuollaisia pikkumekkoja! Tokaluokkalainen kun ei niin paljon enää mekkoja pidä, oikeastaan juhlissa vain. Tosi kaunis mekko! Ja justiinsa hyvä, että saa aina silloin tällöin jonkun tilkun "tuhottua".

    Meillä on sohvapöytä ja taapero (1v 2kk). Pöydällä pidetään tällä hetkellä liinaa, jonka nostan lattialta noin 10 kertaa päivässä. :D Eli mitään särkyvämpää siinä ei voi pitää. Mutta tätä aikaa kestää vain hetken enää. Pullerojalkaa ei enää kovin montaa kuukautta kiinnosta sohvapöydän kukat ja asetelmat. Toivottavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan nuo pikkumekot ihan eritavalla suloisia mitä isommat <3 Meillä kuusivee rakastaa onneksi vielä mekkoja, mutta saa nähdä miten käy sitten eskarivuonna tai vuoden päästä kun kouluportti aukeaa...

      Meillä lapset oli raahanneet aamulla sohvapöytäkokelaan keittiöön ja söivät siinä mielissään aamupalaa kun tulin alakertaan. Eivät ole vissiin vielä sisäistäneet sohvapöydän tarkoitusta :D Äkkiä nuo lapset kasvavat ja oppivat, ainakin jälkikäteen katsottuna :)

      Poista
  7. Suloinen mekko ja tyttö <3 Teillä on kyllä kaunis koti! Sohvapöytä ja uusi sohva näyttävät oikein hyvältä. Meillä on kyllä sohvapöytä ollut lähes koko ajan, mutta ei siinä mitkään asetelmat pysy vieläkään :) Orelma on kaunis ja ajaton mekkomalli. Tässä mekossa on todella kaunis kangas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! Sohvaan ollaan oltu kyllä tyytyväisiä. Saa nähdä miten mun sohvapöytähaaveen käy... Mäkin kyllä vähän epäilen, että se saisi olla pitkään ihan kaljuna, jos siis meille joskus sellainen oikeasti tulee.

      Poista
  8. Kauniin mekon olet ommellut :) Tykkään kyllä tuosta Teidän puusohvasta, itse en myöskään käsittelisi sitä mitenkään, upea juuri noin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Mäkin tykkään puusohvasta hurjan paljon :)

      Poista
  9. Suloinen kangas tuossa mekossa, ihana! Meillä on välillä ollut sohvapöytä, tällä hetkellä ei ole. Riippuu oikeastaan enemmän järjestyksestä (sohvan paikasta) kuin lapsista onko sohvapöytää vai ei, tosin aika huonosti siinä mitään asetelmia sai olla silloin kun se oli ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sohvapöydät kun on just pikkulasten korkeudella niin epäilen itekkin ettei siinä tällä hetkellä oikein mikään pysyisi :D Vaikka tokihan nuo lapsukaiset kasvavat koko ajan ja järkeäkin tulee lisää! Kiitos Krista!

      Poista
  10. suloinen mekko <3 meillä ei oo sohva-pöytää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suvi! Saa nähdä miten mun haaven käy ;)

      Poista
  11. Onpa sievä mekko tyttösellä:-). Kaunista kankaasta olet sen tehnyt:-) . Meillä on reilun neljän vuoden ajan ollut sohvapöytä ja kyllä tykkään. Nuorin ei enää välitä koristeista mitä pöydän päällä on, mutta aiemmin joutui tyhjentämään pöytää tai jatkuvasti valvomaan esim. kynttilöitä. Äkkiä pienetkin siihen tottuu. Nyt tahtoo meiltä isommilta jäädä turhaa tavaraa pöydälle:-) .
    Näyttää kyllä kauniilta pöytä sohvien kanssa:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota en edes tullut vielä ajatelleeksi, että se saattaisi olla sellainen tavarankeräyspiste. Ainakin meillä tahtoo eteisen arkku ja keittiön puuhella kerätä posteja ym. tuiki tarpeellista tavaraa magneetin lailla puoleensa ;D Kiva kuulla, että teillä sohvapöytä on toiminut. Saa nähdä miten meillä käy. Ehkä se on myös omasta asenteesta kiinni ;) Kiitos Kanneli!

      Poista
  12. Niin kaunis mekko ja suloinen tyttö! <3 Minun on pitänyt jo viime keväästä lähtien ommella tytölle mekko tai useampikin, mutta enhän minä mitään ole ehtinyt. Olen ommellut sen verran vähän, että mekon ompelu vaatisi varmaan useamman päivän häiriötöntä ompeluaikaa ja sellaista ei ole täällä hetkeen näkynyt! :D Olen sitten tyytynyt tilailemaan netistä tytölle kesämekkoja, vaikka itse tehdyt olisi paljon kivempia.

    Meillä ei ole koskaan ollut sohvapöytää ihan vain siitä syystä, että sohvan etupuoli olohuoneessa on meidän ainut mahdollinen leikkitila eli sohvapöytä veisi tilaa leikiltä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Kaupoistakin kyllä löytyy aivan tosi nättejä ja suloisia mekkoja! Mullakin tulee ostettua kaupan mekkoja, varsinkin aleista löytää välillä tosi edukaasti ja sitten miettii jaksaako nähdä vaivaa ja ommella itse kun saa valmiin halvemmalla mitä ite tekisi :) Toisaaltaan ite ommellessa saa juuri sellaisen mitä haluaa ja valmis työ palkitsee aina! Onneksi teidän typykkä on vielä myös kauan mekkoiässä, niin etköhän säkin kerkiä jonkun mekkosen ompelemaan, jos vaan innostusta vielä löytyy :)

      Poista
  13. Super-suloinen mekko ja niin hellyttävä tyttönen <3! Kauniilta näyttää teidän olohuoneessa, sohva on ihana. Meillä sohvapöytä oli vierashuoneessa pahimman kiipeily-ajan, nyt se on kyllä olohuoneessa. Mutta kummasti siihen kasaantuu vinot pinot kirjoja, leluja ja kaikkea muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hanna Mi! Kiva lukea teidän lukijoiden kokemuksia sohvapöytien toimivuudesta :) Saapa nähdä miten meidän kokeilun käy...

      Poista
  14. Soma mekko ja tosi suloinen pikkuneiti. Nuo kielot ja lemmikit on lasipurkissa syötävän söpöt. Pitää tässä itsekin lähteä koiran ja murun kanssa iltalenkille ja kieloja keräämään. Lemmikkejä meillä kasvaakin omasta takaa tässä mökin pihalla. Ehtoista lauantai-iltaa ja kesäistä sunnuntaita sinne valkoiseen taloon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja tervetuloa lukijaksi :) Tämä kesäkuu on hienoa aikaa, kun pöytien kaunistuksetkin voi hakea omalta pihalta tai lenkkipolu varrelta. Leppoisaa viikonlopun jatkoa myös sinulle!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥