maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kesän reissukausi avattu


Terkkuja Repovedeltä!

Käynnistettiin tämän kesän retkeily- ja reissukausi lähtemällä pienelle patikointireissulle Repoveden kansallispuistoon. Pikkuisen olikin jo ollut ikävä noita mahtavia maisemia, kun edellisestä käynnistä oli jo kulunut aikaa.

Me patikoitiin 5 kilometrin mittainen ketunlenkki, joka olikin juuri sopivan mittainen meille. Reitti kulkee sen verran vaihtelevassa maastossa ettei kukaan kerinnyt tylsistyä ja jopa kohta kolmevuotiaskin jaksoi kulkea koko matkan. Vähän mietittiin miehen kanssa, että onkohan 5 km liian pitkä matka lapsille, mutta kertaakaan ei kukaan lapsukaisista valittanut ettei enää jaksa kävellä. Päin vastoin, isoimmat alkoivat loppumetreillä kysellä, että mihin mennään seuraavaksi retkelle. Pienin viihtyi koko matkan mainiosti kantorinkassa.

Nyt vien teidätkin pienelle kuvamatkalle Repoveden upeisiin maisemiin.


Niin kuin tuossa yllä jo mainitsinkin reitti on tosi vaihteleva ja monenmoisia elämyksiä mahtui matkalle. Ensimmäisen puolikilometrisen jälkeen pääsee ylittämään kymmenen metrin korkeudella roikkuvan riippusillan. Onhan se joka kerta oma elämys kävellä heiluvaa siltaa pitkin, vaikka tälläisenä korkeanpaikankammoisena yrittääkin selvitä ylitykset aina mahdollisimman nopeasti ;)Seuraavan metsäetapin jälkeen pääsee kokeilemaan miten portaiden nousu onnistuu.
Nimittäin reitti kulkee tuon vasemman puoleisen kuvan korkean kallion, Katajavuoren, huipulle.
Kallio kohoaa melkein pystysuorana ylös, joten ilman rappusia sinne ei pääse. 
Huipulta avautuu henkeäsalpaavan upeat maisemat. 
Tuolla onkin kiva hetkenaikaa istahtaa ja huilata. Ja syödä vaikka vähän evästä.
Juuri edellisenä päivänä kaksi isointa lasta pyysivät, että lähdetään kesällä käymään eläintarhassa,
kun he haluaisivat nähdä käärmeen. Vähän ennen nuotiopaikkaa polulla lekottelikin rantakäärme ja kylläpä oli lapsista jännää nähdä käärme metsässä.Reitin varrella on kaksi nuotiopaikkaa.
Toinen on reitin puolessa välissä ja siellä me pysähdytiin eväitä syömään.
Pitsasta tulee muuten ihan älyttömän hyvää kun sen paistaa/lämmittää nuotiolla. Näin niinkuin vinkiksi :D


Yksi elämys oli se, kun vesi oli noussut tavallista korkeammalle ja polku oli kirjaimellisesti veden valtaama. Ei sentään tarvinnut kenkiä riisua ja kahlata jääkylmässä vedessä, vaan tuota puunrunkoa pitkin, kalliosta kiinnipitäen päästiin kuivalle maalle. Olihan se lapsista jännää ja vanhin sanoikin sen olleen kaikista paras juttu retkellä.


Tästä kuvasta näette vähän mittasuhteita kallioiden korkeudesta.
Polku kulki aivan rantaa pitkin.
Aivan reitin lopussa pääsimme leikkimään lauttureita kun ylitimme järven käsikäyttöisellä lossilla.


Mies kiskoi järven toisella puolen olevan lautan laituriin meidän muiden ihaillessa kesäistä järvenselkää. Rehkiminen jatkui, kun vielä piti koko perhe kiskoa vastarannalle. Oli kuulemma yllättävän raskasta hommaa. Minä puolestaan tyydyin pitämään jälkikasvun lautan sisällä. Vastarannalle päästyä ei matkaa parkkipaikalle ollutkaan enää kuin kivenheitto.

Oikein oli virkistävä pieni patikkareissu. Itse nautin tälläisillä retkillä eniten kiireettömästä yhdessäolosta. Kävellessä on hyvää aikaa höpötellä yhdessä ja ihastella ympärillä olevaa luontoa. Ja se hiljaisuus mikä metsässä on, on suorastaan terapeuttista. Yllättävää kyllä, harvoin lapsetkaan pitävät kauheaa möykkää metsässä tai sitten ne kovat äänet hukkuvat puiden syliin.


Ajatelkaa nyt on jo kesäkuu! Tottapuhuen minulla on kesäfiilis karkuteillä. Jotenkin tuntuu vielä ihan keväältä. Ehkäpä tämä johtuu yksinomaan ilmoista. Täällä on kyllä ollut ihan hienoja päiviä, mutta kamalan tuulisia ja viileitä. Ei taida olla vielä yhtään t-paitapäivää tänne meille yltänyt, jos nyt on muuallekkaan suomenmaahan. Onneksi kesä on vielä ihan alussa! Mekkokelejä odotellessa muistuttelen teitä vielä ARVONNASTA!!


16 kommenttia:

 1. Onpas todellakin upeat maisemat, vieras paikka minulle.Retkennekin kuulostaa niin mukavalta ja sopivan jännittävältä lapsille. Minun sieluani sykähdyttää upeista maisemista huolimatta tuo kuva, jossa teidän nelikko istuu nuotiopaikalla, ihana kuva ja ihan kuin meidän pesue - yksi velipoika kolmen siskon kanssa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä tosi mukava pieni reissunpoikanen! Juup, siellä se meidän vauhtinelikko istuskelee ja syö rusinoita <3 Huvittavaa miten meidän pienin takkutukkakin on aina muka niin messissä isompien jutuissa :)

   Poista
 2. Ihanalta kuulostaa retkenne. Upeita kuvia upeista maisemista! Kyllä se kesäkin vielä tulee ja mekkokelit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla on aivan mahtavat maisemat. Tuntuu ettei niitä edes oikein kunnolla saa filmattua. Mekkokelejä odotellessa :)

   Poista
 3. Onpa tosi upeat maisemat ja ihanan kuuloinen retki. Ja niin suloinen tuo kuva, jossa lapset istuvat penkillä vierekkäin :) Monesti ne metsäretket voittavat lasten mielestä huvipuistoreissutkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekkin ja mukava retki meillä olikin :) Se on kyllä niin kiva kun lapsetkin tykkäävät liikkua luonnossa ja suorastan rakastavat retkiä. Ruokakin maistuu ulkoilmassa paljon paremmalta, eikä siellä edes niin helposti iske kiukku :)

   Poista
 4. Kuulostaa ja näyttää ihanalta reissulta. Minulle tuntematon kohde, pistetään korvan taa. Huomenna meidän poppoo suuntaa Kolin kansallispuistoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein leppoisa reissu meillä olikin. Kannattaa ehdottomasti käydä, jos vaan mahdollista! Kolikin kuullostaa hyvältä. Ite en ole koskaan käynyt, mutta mahtavia kuvia sieltä olen kyllä nähnyt.

   Poista
 5. Voi kun teillä onkin ollut ihana reissu ja aivan mahtavat maisemat ympärillä. Olet kyllä taltioinnut kuviin upeasti luonnon kauneutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repovedellä on aivan mahtavat maisemat, oikein sielu lepää siellä :) Pitäisi oikeasti enemmän tehdä tuollaisia retkiä, kun niistä koko perhe tykkää.

   Poista
 6. Ihan tosi mahtavat maisemat. Itse en ole koskaan käynyt Repovedellä. Kyllä näköjään kannattaisi käydä. Retkeily on niin mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella siellä käymistä, jos vaan on mahdollisuus! Tuollakin reitillä on paljon ihasteltavaa ja koettavaa, vaikka on vaan 5 km pitkä.

   Poista
 7. Upeita kuvia! Teillä on ollut tosi kiva patikkaretki! Lapset varmasti muistavat tämän seikkailun pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon myös, että muistavat! Meillä lapset tykkäävät tosi paljon katsella vanhoja reissu- ja retkikuvia ja kuvien avullahan sitä itekkin muistaa enemmän asioita :)

   Poista
 8. Ihanasti olet taltioinut luonnon kauneuden kuviin! Upeat maisemat, en olekaan tuolla koskaan käynyt. Mukavaa, että lapset viihtyivät retkellä. Luonto tarjoaakin niin paljon ihmeteltävää ja ihasteltavaa.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Hanna! Kannattaa käydä, jos tuolla päin on liikennettä :) Olen kyllä tosi mielissään kun lapset viihtyvät luonnonhelmassa. Retkeily on niin mukava koko perheen harrastus.

  VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥