tiistai 4. marraskuuta 2014

Lisää kuvia isompien lasten huoneesta



Nyt tulisi näytille muutama palanen lisää isompien lasten huoneesta. Mielellään ottaisin vähän laajenpaa kuvakulmaa kuville, mutta huoneen ollessa vielä enemmän ja vähemmän vaiheessa tyytykäämme vielä toistaiseksi suppeampaan kuvakulmaan :)

Meidän lapset rakastavat tällä hetkellä majaleikkeja ja suuri lattiatyyny on melkein yhtähyvä majanrakennustarvike kuin torkkupeitot. Lattiatyynyyn ompelin uuden lapsekkaamman tyynynpäällisen. Prinsessajuttu-blogista voittamani myyrä on tullut ihan pojan lemppariksi.





Tytön puolelta löytyy astetta hempeämpää väritystä. Vaaleanpunainen on edelleenkin kyseisen neitokaisen ykkösväri.  Kiva kuitenkin, että nykyään ei kammoksuta muita värejä niin kun vielä vuosi sitten.


Joskus pohdin täällä blogissa(kin) mitä teen pulpetille, maalatakko vai mitä. Monen harkinnan jälkeen pulpetti sai jäädä alkuperäiseen asuunsa, kauniin patinoituneeksi. Mies sitä vähän liimaili kasaan ja minä hioin pahiten kuluneet lakkaukset ja vetelin uuden lakan päälle. Nyt ei pitäisi takapuoleen jäädä tikkuja. Toiseen selkänojaan miehen pitäisi tehdä vielä uusi ylälista. Pulpetin kannen pahasti ruostuneet saranat heitin sitruunahappo-vesiliuokseen, jossa ruoste saikin kyytiä! Olisihan tuohon voinut ostaa upouudet saranat, mutta kun halusin koettaa tepsiikö sitruunahappo toisiaan ruosteeseen. Ikinähän näet ei tiedä mistä kaikista sitä ruostetta joutuu poistamaan ;)


Uuden uutukainen peruspertsavaatekomerokin piti käydä heti reijittämässä. Jotenkin sellainen lastulevyseinäinen kuutio ei istunut meidän lastenhuoneeseeen sitten ollenkaan. Miehen kanssa se sitten yksissätuumin tuunattiin paneeleilla ja kellarista löyteneellä koristelistan pätkällä.

Magneettitaulu (klik) pääsi vaatekomeron toiselle seinälle. Siihen kelpaa taas lasten laitella taidetta esille. Magneettitaulun viereiselle seinälle (kuvassa siis oikealle puolelle) pitäisi löytää lautashylly tai jokin muu hyllykkö mihin saisi kirjat ja kynät pienimpien kätösten ulottumattomiin. Hyllykkö tulisi siis pulpetin toisen reunan yläpuolelle.


Tässäkin huoneessa tykkään tosi paljon korkeasta, harjakorkeuteen, avatusta katosta ja kattopalkeista. Vaikka niistä onkin ärsyttävä pölyjä pyyhkiä. Onneksi avattiin tämäkin huone harjakorkeuteen asti. Tästä löydät vaihekuvia lastehuoneen rempasta. En malta olla kuitenkaan laittamatta tähän yhtä ennen kuvaa tuosta samasta kohdasta missä pulpetti on. Tuossa on kyllä lapset saaneet jo käydä repimässä tapettia, mutta kamala se oli silti vaikka tapetit oli vielä seinässä!


Aina rempasta puhuttaessa tulee sanottua "me tehtiin" ym. Todellisuudessahan mies meillä pääosiin tekee ja itse olen toiminut nykyään lähinnä oikeana kätenä kun sellaista tarvitaan. Niin ja maalarina. Silloin kun ostimme talon minulla tuli oltua enemmän remppahommissa mukana, mutta se olikin silloin vähän eri kun oli vain yksi lapsi. Nyt neljä pienen lapsen kanssa se ei olekkaan niin yksinkertaista irrottautua remppajuttuihin. Tosin välillä me on tehty miehen kanssa myös vaihtareita, että mies on ollut lasten kanssa ja minä olen käynyt jotakin pientä naputtelemassa. Kuitenkin koen, että itsekkin olen yhtälailla ollut rempassa mukana kun minulle on jäänyt sitten yksistään lasten- ja kodihoito. Niin, että kun kerran tämä on ollut ja on yhteinen projektimme ja molemmat hoidamme osamme niin silloinhan sitä kuuluu sanoa, että "me tehtiin", eikö!? :D

Mukavaa alkanutta marraskuuta sinulle, lukijani!!

Yritetään nauttia nästä hetkistä, vaikka ulkona onkin pimeää, koleaa ja märkää!
Itse piristin itseäni virittelemällä ekat paperitähdet ikkunoihin :)


ps. Käyhän osallistumassa arvontaan (klik), ken ei vielä ole käynyt!

pps. Katjan Kakarat-blogissa (klik) olisi kivoja koristetyynyjä tarjolla! Käyhän kurkkimassa :)

15 kommenttia:

  1. Yhesä se on tehty toki :) Ihania juttuja voih ja makia tuo pöllö tyyny! Varmasti ihana tuo kattokorkeus myös, jos vaan pystyy tekemään nii ei varmasti kaduta. Meillä on talo vielä ihan vaiheessa, asutaan miehen kotitalossa joka pitää rempata katosta lattiaan :) vähä ollaan eteistä raapastu ja kylppäri on tehty...Välillä ahistaa pikku hiljaa remppa mutta onhan se ihana ku saa uutta näinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harjakorkeuteen avatut katot tuovat valtavasti tilantuntua huoneisiin. Nyt kun on miettinyt, että ennen katto oli parrujen korkeudella niin tuntuu, että happi loppuu ;) Parasta tässä pikkuhiljaa rempassa on ollut just se, että on tuntunut ihan luksukselta jokainen uusi juttu mikä on valmistunut! Huh, teillä on sitten siellä kans melkoinen urakka edessä. Tsemppiä teidän prokkikseen! :)

      Poista
  2. Ilman muuta yhdessä tehtyä! Minäkin tykkään noista näkyvistä kattopalkeista. Meilläkin ne jätettiin näkyviin silloin seitsemän vuotta sitten, kun vintti remontoitiin. Rakennusmiehet ihmettelivät ratkaisua, kun halusin vielä, ettei niitä edes hiota, vaan jätetään ne ihan röpelöiselle raakalankulle, joka vaan maalattiin valkoiseksi. Olin tyytyväinen lopputulokseen ja kyllä raksamiehetkin itse yllättyivät positiivisesti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin just nuo palkkien röpelöisuudet tekevät niistä niin ihanat! Ne tuovat kaikkine rosoisuuksineen kivaa tunnelmaa huoneisiin :)

      Poista
  3. Ihanalle näyttää yhdessä remppaamanne koti! :) Pöllötyyny on aivan i-h-a-n-a !!! Rakastan pöllöjä :) Meillä on yläkertaan rakennettu lapsille lisätilaa, kattoparrut jätetty sielläkin näkyviin ja on kivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Mäkin tykkään pöllöistä ja noista kattoparruista :)

      Poista
  4. Ihania värikkäitä yksityiskohtia huone täynnä. Se oli kyllä kivaa aikaa tuo lasten huoneiden suunnittelu :). Pulpetti on ihana - olen joskus haaveillut sellaisesta, tosin ei meillä nyt kyllä tilaa sellaiselle olisi. Saahan sitä silti unelmoida :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tottahan sitä saa ja pitääkin antaa unelmien lentää :) Mäkin kerkesin pitkään haaveilla vanhasta pulpetista ja pari vuotta sitten meillä kävi hyvä säkä kun satuttiin saamaan kyseinen pulpetti. Olihan se vähän huonossa kunnossa, mutta pienellä fiksailulla siitä saatiin oikein hyvä kaluste lastenhuoneeseen.

      Poista
  5. Ihana Myyrä siellä <3
    Pulpetti on ihana ja koko huone oikein kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Mira! Myyrä on ollut oikein suosittu lasten leikeissä :)

      Poista
  6. Kaunis huone! Niin valoisa ja raikkaita värejä piristeenä. Pulpetti on kyllä tosi kaunis juuri tuollaisenaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! En raaskinut alkaa maalailemaan pulpettia, tuntuu, että se pääsee parhaiten esille juuri alkuperäisasussa :)

      Poista
  7. Ihana huone! Kauniita yksityiskohtia, pöllötyyny jäi mieleen nyt erityisesti. Pulpettiin sopii tuo alkuperäinen ilme. Minullakin odottaisi pesua ja hiomista vanha pulpetti. Se tosin taitaa olla ikuisuusprojekti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hanna Mi! Tuttu tunne täälläkin, jotkut jutut vaan meinaavat venyä ikuisuus (tai ainakin useamman vuoden) projekteiksi. Meidän pulpetti kerkesi majailla mm. kellarissa parisen vuotta ennen kuin saatiin se kunnostettua :)

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥