perjantai 24. lokakuuta 2014

Kotileikkiä



Nyt tulee ensimmäinen kuvaerä isompien lasten huoneesta!

Isompaan lastenkammariin tuli hassu pieni nurkkaus, kun kylmä vintti avattiin asuinkäyttöön. Keittiön liesituulettimen putket menevät typerästi juuri tuon nurkkauksen kohdalta läpi katolle, jotenka tuonne ei saanut sänkyä laitettua, mitä alunperin olin suunnitellut. Mutta tuonne nurkkaukseen sai tehtyä oivallisen kotileikkipaikan lapsille. Oikeastaan nurkkaus on kuin tehty leikkikeittiölle ym. kotileikkitarvikkeille.




Aluksi leikkikeittiön viereen jäi tyhmän näköinen kolonen, johon suunniteltiin lasten kanssa jääkaappia (tai siis kaappia mihin saa kotileikkitavaroita). Sitten keksittiin kokeilla siihen pikkulipastoa ja sehän oli kuin tehty siihen. Sinne saa hyvin piilotettua nukenvaatteita ja astioita. Isoin tyttö ei meinaa vaan tyytyä lipastoratkaisuun alkuperäisen jääkaappi-idean jälkeen, että saa nähdä pitääkö sitä joskus alkaa jääkaappia nakertamaan ;)

Leikkikeittiön päälle tein hyllyn, mihin saa laitettua purkkeja ja purnukoita esille. Omaan keittiöön kun ei avohyllyjä saa laitettua niin pitää laittaa lasten keittiöön ;) Yhdelle seinälle pääsi pieni lasivitriini. Nyt siellä säilytetään niitä leikkiherkkuja, millä meidän 2 veekin voi leikkiä. Jouduin nimittäin siirtämään huopakakut ja -karkit kaapin päälle kun neiti niitä niin antaumuksella söi :/ Isommat saavat ne sieltä leikkeihinsä 2 veen ollessa päikkäreillä.



Ruokapöydän tuolit minun tekisi mieli suditella uuteen uskoon. Ne kun alkavat olla aika kulahtaneet ja niiden alkuperäiset värit näyttävät tunkkaiselta uutta lattiaa vasten. Mietinnässä vain on, että millä värillä maalaisin ne. Perusvalkoinen olisi turvallinen, mutta vähän tekisi mieli repäistä maalata ne vaikkapa kirkkaan punaisella.


Nukenkehto ei ole tainnut täällä blogissa ennen vilahtaakkaan. Sen olen tehnyt (niin kuin leikkikeittiön ja pöydänkin) silloin kun vanhin neiti oli pari vuotias. Petivaatteet on myös aikapäiviä sitten ommeltu ja silloin jaksoin jopa virkata nuken peittoon pitsireunuksen. Taitaisi jäädä  tänäpäivänä virkkaamatta... 


Pakko laittaa vielä kuvaa minun lapsuuden aikaisesta aarteesta eli vanhoista nukenvaunuistani  
Noilla tuli lykittyä lapsena omia nukkevauvoja ja nyt ne palvelevat vielä omilla lapsillani. Vähän niitä on jouduttu fiksaamaan aikojen saatossa, mutta onhan ne jo aika vanhat...

Nukenvaunukuvassa näkyy hyvin myös koko kotiliekkikomero,

Oli muuten pikkuisen haastavaa kuvata tuota pikku kopperoa. Ensinnäkin, kun se on niin matala ja toiseksi, kun se on niin älyttömän pimeä. Huoneen iso ikkuna on pohjoiseen päin, jotenka keltaisesta pallerosta ei ollut hyötyä, vaikka se toissapäivänä sattuikin paistamaan. Eikä valotilannetta auttanut yhtään sekään, että lastehuoneisiin ei olla saatu vielä sähköjä, paitsi yhteen pistorasiaan, johon laitoinkin remppavalon ja sitä apuna käyttäen sitten yritin ottaa näitä kuvia. Että sähköjä ja niitä lamppuja odotellessa toivottelen teille

HAUSKAA VIIKONLOPPUA!!

19 kommenttia:

  1. Niin hieno keittiö. Kelpaa tuolla pikkukokkien häärätä:)

    VastaaPoista
  2. No on kyllä suloinen pikkukeittiö ja nuo vaunut on ihanat.

    VastaaPoista
  3. Voi ihanuus! Oikea pikkukokkien unelmakeittiö!

    VastaaPoista
  4. Näyttää oikein kutsuvalta, melkein tekisi mieli itsekin tulla leikkimään sinne :) Punaiset tuolitkin kuulostaa minun korvaan oikein hyvältä! Sinä olet kyllä taitava puutöissä, minä en sais ikinä mitään tuollaisia aikaiseksi, kehtokin itse tehty, siis WAU!!! En rohkenisi edes yrittää. Kuvasi on muuten aivan ihana, melkein kadehdin tuota tukkaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehto olikin yllättävän hankala tehdä. Tai toisin sanoen en ole oikein sinut pistosahan kanssa. Mm. jalakset tuli leikattua vähän vinkuraan ja kehto ei keinu tasaisesti. No, nämä nyt taitaa olla taas niitä mitkä häiritsevät enemmän itseä mitä lapsia, mutta kuitenkin... Vihdoista sain vaihdettua astetta tuoreemman kuvan, vaikka on tämäkin parisen vuotta vanha. Sitä vaan ite viihtyy paremmin kameran takana, niin nämä omakuvat on harvinaisempia ;) Kiitos Krista!

      Poista
  5. Miten ihanat leikit tuolla saakaan pystyyn! Kerrassaan ihastuttava nurkkaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä uudelleenkin tulla tätä ihastelemaan. Sinä olet kyllä monitaituri.

      Poista
    2. Kiitos paljon Pikku Akka! Kaikkea tämä kotona olo teettääkin, että pitää olla kaikkea kokeilemassa ja testaamassa ;) Aika paljon sitä näköjään voi ja pystyy itse tekemään, jos vaan intoa ja aikaa löytyy.

      Poista
  6. Ihana, niin ihana! Sinä tosiaankin olet monitaitoinen. Ei ihme, että pienimmälle maistuvat tekemäsi leikkiherkut :). Punaiset tuolit kuulostavat minustakin hyvälle ajatukselle, erityisesti kun siellä on punaiset vaunutkin. Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Hanna Mi! Meidän 2 vee taitaa olla tällähetkellä kirjaimellisesti kaikkiruokainen. Toivottavasti ikä tekee tehtävänsä ja makuaisti jalostuisi enemmän tähän ruokapuoleen ;D

      Poista
  7. Täydellinen leikkihuone! Aivan ihanasti sisustettu ja täynnä tunnelmaa. Olet kyllä mestari noissa nikkarointijutuissa! :)

    VastaaPoista
  8. Söpö leikkinurkka. Kyllä tuolla leikit maistuvat, on niin kivan näköinen paikka lasten leikki tilaksi:-)

    VastaaPoista
  9. Aivan upea leikkikeittiönurkkaus! Tuo kyllä houkuttelee leikkimään. Ja vau tuota tekemääsi kehtoa, niin kaunis! :)

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥