torstai 9. lokakuuta 2014

Huopakakkuja


Heissan pitkästä aikaa!
Minua ei olekkaan hetkeen täällä näkynyt. Viime päivät tai oikeastaan viikot ovat olleet niin täysiä, että en ole suunnilleen edes muistanut sanaa tietokone. Ja mitäköhän täällä huushollissa on puuhailtu..?

LASTENHUONEITA!!

Otettiin ja rykäistiin lastenkammarit valmiiksi. Aika ympäripyöreetä päivää sitä on joutunut tekemään ja täytyy sanoa, että olo on nyt väsynyt, mutta sitäkin ONNELLISEMPI!!
Jes, ei mennytkään jouluun niiden valmistus niin kuin olin varautunut :)

Lastenhuoneista laittelen postausta heti kun saan ne ruotuun.
Niin ja herkullista arvontaakin olisi luvassa lähiaikoina, että pysykäähän kuulolla!



Eilen meillä oli vielä sen sortin kaaos, että huh huijakkaa vaan!
Nyt täällä mahtuu jo kulkemaan ja niinpä päätin pitää huilipäivän ja tehdä postauksen pikku hiljaa valmistuneista huopakakuista. Muuten käsityö/askartelu rintamalla onkin ollut hiljaisempaa kuin huopatossutehtaalla konsanaan, mutta nyt ei ole vaan aika riittänyt...


Näiden (klik) enkunlakujen jälkeen idea huopakakuista jäi kytemään mielenpohjalle niin vahvana, että pakko oli melkein heti alkaa testaamaan ideaa käytännössä. Pikku hiljaa onkin sitten valmistunut kakkupala poikineen. 



Leivoin kuusi erilaista kakkupalasta. Palasista saa myös koottua kokonaisen kakun.
Kakkupalat on tehty liimaamalla eripaksuisia huopalevyjä päällekäin. Lopuksi liimasin ohuet huopapalat kakkupalojen reunoihin. Kakkupalojen päälle tein huovasta kermaruusuja, kirsikoita ja mustikoita. Muutaman mansikankin ompelin, vaikka näitä meiltä jo löytyykin. Paikallisesta kangaskaupasta kun löytyi juuri passelia valkopilkkuista "mansikkakangasta"! Lisäksi tein huovasta muutaman isomman kermaruusun (niitä ei näköjään näykkään kuvissa), jotka ajavat marenkien virkaa.

Koristeet ovat irtonaisia ja näiden idea onkin, että lapset saavat leikkiessä itse koristella omia kakkupalojaan mielensä mukaan.


Arvatkaa vaan rupesiko näitä tehdessä taas mielikuvitus laukkaamaan!?!
Huopa on ihan huippu materiaali. Helppo ja mukava työstää ja hyvin ovat huopajutut kestäneet leikeissäkin! Nyt suunnitelmissa olisi tehdä huovasta suolasia juttuja  lasten joulukalenteriin.

♥ ♥ 

Kuvasin kakunkoristeiden tekovaiheita ja laittelen ohjekuvat tännekin, jos vaikka joku innostuu kokeilemaan. Samalla ne jäävät itsellekin mustiin. Ja eipähän tarvi sitten alkaa uudelleen soveltamaan, jos joskus innostun tekemään näitä koristeita lisää.



Huopamarenkien ohjeen löysin jostakin (?) ulkomaiselta sivulta. Laittelen tänne omaankin blogiin ohjetta.
Kermaruusuja kakkujen päälle tein siis tuolla 6,5 sentin halkaisijalla. Marengit tein samalla tavalla, mutta ympyrän halkasija oli niissä 7,5 cm.


Seuraavan kerran jos teen kirsikoita kokeilen tehdä ne puuvillakankaalla. Huopa kun oli näihin himppasen liian paksua. Ohkasemmasta materiaalista saisi siis siistinpiä kirsikoita.


Mustikoista tuli vähän hassuja, näyttävät kyllä enemmän pensasmustikoilta mitä metsämustikoilta ;)


28 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja, on niin oikean näköisiä kakkujakin! :) Aivan ihanat ideat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Mira! Huovasta saa näköjään tehtyä yllättävän aitoja herkkupaloja!

      Poista
  2. Voi mitä ihanuuksia!! Aivan syötävän suloisia! <3 Kiva nähdä sitten kuvia teidän valmistuneista lastenhuoneista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Vähänkö nautin tästä kun lastenhuoneet on valmiita ja pääsen laittelemaan niitä :)

      Poista
  3. Ihan älyttömän hienoja ja herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista
  4. Voi ei miten ihania, niin herkullisen näköisiä. Aivan vesi tuli kielelle. :) Onpa kiva jäädä odottamaan lastenhuoneista kuvia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saga! Just tulin maalaamasta yhtä pientä pöytää, mikä tulee pikku tyttöjen huoneeseen... Mukavaa hommaa tämä sisustelu :)

      Poista
  5. Onnea lastenhuoneiden valmistumisen johdosta, varmasti ihana tunne! Kyllä on taas upeita leivonnaisia, sinulla ne onnistuu näköjään aina, oli materiaali mikä tahansa! Kiitos myös ohjeista, mietinkin jo että miten olit nuo kermaruusut saanut noin upean näköisiksi ;). Kuvistahan se sitten selvisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kyllä on aivan mahtava tunne kun vihdoin saatiin lastenhuoneet käyttöön :) Huovalla saa helposti aidon näköisiä herkkuja. Saa nähdä miten suolaisen puolen käy ;) Kiitti Krista!

      Poista
  6. Voi kerrassaa, miten makean suloisia! Ihania! Mistä olet ostanut eri vahvuisia huopalevyjä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Ostin aikoinaan Tiimarista paksumpia (3mm) ja sitten niitä perinteisempiä, ohkasia, huopalevyjä jemmaan. No, Tiimariahan ei enää ole, mutta Sinellissä olen nähnyt noita paksuja huopalevyjä. Ne on siellä vaan aika isoja (A3) ja hinnakkaita (oiskohan ollut 4,5e). Hanna Mi vinkkasi kerran minulle tämmöisestä sivusta: www.askartelukulma.fi , jossa myydään paksuja huopalevyjä. Hintakaan ei ole noissa paha.

      Poista
  7. Mahtavat herkut! Olet ihan mestari keksimään huovasta mitä ihanampia syötäviä! Onnittelut valmistuneista lastenhuoneista, siinä on ollut kyllä taatusti sellainen urakka ettei muuta tekemistä ole tarvinnut miettiä. Meilläkin olisi edessä pojan huoneen remppa, mutta se on vasta suunnitteluasteeella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanna Mi! Onhan noissa lastenhuoneissa hommaa ollut, mutta nyt on niin tyytyväinen olo kun on valmista :)

      Poista
  8. voi mahotonta miten herkullisen näköisiä,vievät kielen mennessään :)

    VastaaPoista
  9. Herkkua on siinä monenlaista... nam :) Onpa mahtavaa, että olette saaneet lastenluoneet valmiiksi. Tuntuu varmasti mukavalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se vaan kivaa kun yksi paikka on taas valmiina! Niin ja ennen kaikkea helpottavalta, nyt voikin ottaa loppuvuoden rennommin rempan osalta :) Kiitos sinullekin!

      Poista
  10. Ihan huikeita! Olet kyllä taitava ja aikaansaava :) Millä liimalla huopa tarttuu huopaan parhaiten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Minusta eri keeperillä saa kaikkein siistimpää ja kestävää jälkeä aikaiseksi. Molemmille puoliskoille vain reilusti liimaa, etenkin reunoilla ja nurkissa saa olla vähän liikaakin liimaa. Tulee vaan kestävämpi kun liima tursuilee vähän yli. Sormella voi levittää tursuilleen liiman "ulkopuolelle", jottei näkyviin jää liimaklönttejä. Niin ja sitten on tietty tärkeä antaa palaset kunnolla kuivua ja "kovettua" :)

      Poista
  11. Aivan ihania oot jaksanu värkätä! kyllähän ois tämänki talon tyttöset innossaan ku joku vihtis tuommosia niille leikkeihin tehä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Nanni! En tiedä minkä ikäisiä teidän tytöt ovat, mutta vähän isommat osaisivat varmasti tehdä omat kakkupalaset itsekkin :) Meillä 5 ja 3 vee liimailivat kakkupaloista ylijääviä pikkupaloja yhteen ihan mielissään. Tekivät kuulemma pikkukakkuja ja karkkeja :) Paksua huopaa 5 veenkin oli vielä vaikea leikata..

      Poista
  12. Aivan syötävän herkullisia kakkuja olet saanut aikaiseksi!

    VastaaPoista
  13. Voi söpöys sentään kuinka ihania oot näperrellyt! Ja kiitos ohjeista! Mulla on ollu ajatuksena joululahjaksi jotain vastaavia tehdä leikkeihin ja nyt tiedän minne palaan kun aloitan nitä tekemään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Enni! Noita on mukava näperrellä, varo vaan ettet jää koukkuun :) Kiva jos ohjeista on apua!

      Poista
  14. Voi ihanuus! Täytyy varmaan suunnata lähiaikoina askartelukauppaan.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Huomasin, että Eurokankaastakin löytyy nykyään paksumpaa huopaa metritavarana!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥