perjantai 5. syyskuuta 2014

Nukkevauvan ristiäiset


Meillä ollaan vietetty säännöllisin väliajoin nukkejen ristiäisiä keväisten pikkusiskon ristiäisten (klik) jälkeen. Säännöllisin väliajoin vanhin neiti on myös pyytänyt, että tekisin hänen vauvalleen ihan oikean kastemekon. Säännöllisin väliajoin on tullut vastailtua jotenkin tähän tapaan, että joo, teen joskus! Nyt se joskus vihdoin tuli, kun löysin nurkkia siivotessa samaisen neidin pari vauva-aikaista mekkoa, jotka olin silloin joskus ommellut ja jotka oli päätyneet esikoisen kasvettua niistä ulos laatikkoon nimeltä epämääräiset.

Ylpeä kummitäti pitämässä vauvaa sylissä :)

Pienellä vaivalla sain muutettua valkoisen liivimekon nuken kastemekoksi.
Ristiäisten kasteosuuden jälkeen, ainakin meillä, on ollut tapana vaihtaa vauvan kastemekko muuhun juhlavaatteeseen. Tokihan siis piti nukkevauvankin saada oma uusi juhlamekko ristiäsiä (ja muita juhlia) varten. Sen tuunasin neidin vanhasta ruusumekosta.


Näissä ristiäisissä vieraille tarjoiltiin virkattuja herkkuja, mitä on tullut pitkin kesää automatkoilla leivottua. 

Donitsien ohje löytyy Fannyn blogista (klik).


Teen kanssa herkuteltiin mansikka-ja suklaakuorrutteisia donitseja, muffinseja, erilaisia keksejä; ballerinoja, mansikka- ja vaniljadominoita sekä mansikka- ja suklaavohveleita.

Dominon ohje löytyy Prinsessajuttu-blogista (klik).
Muffinssin ohje on muokattu tästä ohjeesta (klik).
Vohvelit on omasta päästä tehty.


Niin ja tärkein meinasi unohtua, näissä ristiäisissä nukkevauva sai nimeksi Kukka Lotta :D

20 kommenttia:

  1. Voi suloista <3 Niin kauniin nimen nukke sai. Kastemekko ja juhlamekko ovat niin sieviä. Kyllä nuken nyt kelpaa. Aivan ihmettelen, että miten voi tehdä noin aidon ja herkullisen näköisiä herkkuja virkkaamalla. Olet kyllä todella taitava tekijä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli! Meillä nämä nukkejen ristiäiset on hauskoja kun melkein joka kerta nukke saa uuden nimen :) Ite olen ihastellut pitkän aikaa muiden virkkaamia herkkuja ja nyt sitten vihdoin sain ekat virkkuuherkut tehtyä. Oli muuten mukavia töitä kun valmistuivat suht nopsaan.

      Poista
  2. Oi mikä juhla ja herkkuja:).Kun meidän kolmonen syntyi, niin kaksi vanhimpaa leikki myös yhden kesän ristiäisiä, tein kans kastemekon nukelle silloin ja nykyään on nukkejen juhlamekkona, kun ei ristiäisiä ole nyt leikitty :) Silloin piti myös ommella pojan vaatteita nukelle, kun poika halusi, ettei aina ristitä vain tyttövauvanukkeja :D. Tulipahan hauskoja muistoja itsellekin tästä sinun postauksesta! Voi kun minäkin saisin aikaiseksi noita lankaherkkuja joskus, on ne niin kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Milloinkohan meidän poika keksii pyytää poikien vaatteita nukelle kun meidän poikanukkeparalla ei löydy juurikaan vaihtovaatetta. Mekkoja kyllä löytyy useampaa sorttia ;) Nuo virkatut herkut on kyllä kivoja. Kauan niitä tulikin ihasteltua muiden blogeissa, vaan nyt sain vihdoin aikaiseksi tarttua koukkuun...

      Poista
  3. Voi ihania pieniä<3 meilläkin on lapset monesti kyselleet nuken ristiäismekon perään, mutta kun millään ei aika riitä kaikkeen mitä pitäisi ja haluaisi tehdä, niimpä se mekko on vielä toistaiseksi tekemättä. Mutta tuo on kyllä niin suloinen luomus,että pitäisköhän mun nyt reipastua ja tuhlata kaapista se loppu kangaspala josta 7 vuotta sitten tein esikoiselle ristiäismekon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi varmaan itelläkin jäänyt ristiäismekko tekemättä, jos olisi alusta saaka pitänyt alkaa väsäämään. Tuunaamalla sai nopsaan valmista (vaikka meni mulla noissakin pari päivää kun en saanu rauhassa tehdä, mutta sellasta se väliin on ;) ). Tuttu tunne täälläkin ettei aika tahdo taas riittää tai sitten tälle(kin) syksylle on kasautunut liikaa tärkeämpää tekemistä. Sulla olisi siis kangaskin valmiina... Ei muutakun saksille töitä ;)

      Poista
  4. Voi, miten suloiset juhlat teillä on ollut! Ihania herkkuja olet myös virkkaillut :)

    VastaaPoista
  5. Kukka Lotta on hieno nimi :) Mistä nuo lapset keksiikään niin hienoja nimiä... meidän neiti 2v. on nimennyt omat nukkevauvansa myös ihan itse, yksi on Pähkinä-vauva ja toinen Helly-vauva :) Yksi nukke on nimeltään Hassu.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ainakaan mielikuvitusta puutu noissa lasten keksimissä nimissä, hauskoja :) Tuo ristiäisiä viettävä nukke kantoi alkuaan pitkään nimeä Pupu! Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  6. Ihan herkut tarjottavat ollut teillä ristiäisissä. Aivan vesi tulee kielelle. Ja nukkevauvakin niin juhlavissa tamineissa. Lapsille jää ihania muistoja tällaisista leikeistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Parasta noissa lankaherkuissa on, että samat herkut käyvät juhlista toiseen ja retkeltä retkelle :)

      Poista
  7. Upeaa! Ihanat mekot (meilläkin on sama tapa, eli kastemekko vaihdetaan muuhun asuun kastamisen jälkeen) ja nuo herkut <3. Kyllä kelpaa lasten näillä leikkiä.

    VastaaPoista
  8. Sä oot ihan mieletön! Siis niin hyvälle mielelle sai tämä postaus. Ihailen miten jaksat olla tekemässä lasten leikeistä todellisia. On virkattuja herkkuja, nukelle ristiäismekko ja toinenkin. Aivan upeaa. Arvostat lastesi leikkiä ja se näkyy. Hatunnosto sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitoksia Näppi! Täytyy kyllä rehellisyyden nimissä tunnustaa, että ristiäismekko olisi varmaan jäänyt tekemättä, jos alusta asti olisi pitänyt alkaa vääntämään. Tuunaamalla sai näppärästi muutettua vauvanmekon ristiäiskoltuksi. Lankaherkkujen tekemiseen jää melkein koukkuun, niitä on ollut hauska tehdä :)

      Poista
  9. Voi vitsit miten ihanat ristiäiset! Ja ihanat herkut, etenkin nuo vohvelit pistivät silmään, kun en ole koskaan nähnyt virkattuja vohveleita :D Ihania kuvia<3 Mukavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sanna! Idea vohveleihin tuli lapsilta, kun ne yksi päivä syödä mussuttivat niitä... Pakkohan sitä oli sitten niitäkin virkata :) Mukavaa viikoa myös sinulle!

      Poista
  10. Kauniit ristiäiset Kukka Lotalla ollut, ihania tarjottavia ja päivänsankarilla niin kaunista päällä :)

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥