tiistai 2. syyskuuta 2014

Terkkuja Hangosta


Tämän vuoden viimeinen kesäreissu takana!
Vietimme perheen kanssa miehen kesäloman viimeiset päivät aivan suomen eteläisimmässä osassa.

Hangossa tuli (taas) ihasteltua upeita vanhoja puutaloja ja kauniita pitsihuviloita. Noilla tunnelmallisilla kujilla olisi tämä mamma viihtynyt vaikka kuinka pitkään ihastellen ja huokaillen.
En viitsinyt ihan hirveästi kuvata yksityisten ihmisten koteja ja varsinkaan niitä tänne nettiin laitella. 
Muutama kiva, pieni yksityiskohta pitää kuitenkin jakaa teidänkin kanssa.


Katsokaa vaikka, eikö olekkin herkullisia värejä ja ihania yksityiskohtia


Hangossa tuli myös nautittua loppukesän lämmöstä ja meren tuoksusta.


Käveltyä rakkauden polkua, omien rakkaiden kanssa!


Ihailtua auringon laskua ja kuunneltua meren salaperäistä kuiskailua.Tammisaaressa pyörähdimme muutaman (taas) tunnelmallisen kadun ja leikkipaikan verran.

Monenmoisia varoitusmerkkejä on tullut nähtyä, mutten vielä ikinä aikaisemmin ole törmännyt siilivaaraan!

Tuolla seudulla on myös monta ruukkia. Fiskarsin ruukilla vietimme yhden yön ja Billnäsin ruukin alueella kävimme vain autolla ajelemassa. Molemmissa paikoissa oli historia aivan käsin kosketeltavissa. Tunnelma oli jotenkin ihan pysähtynyt menneelle vuosisadalle. Kaikki rakennukset olivat vanhoissa asuissa, vaikka niissä asui väkeä ihan ympärivuotisesti. Entisten ruukinväen punamultaisten asuinrakennuksien pihoissa kasvoi hedelmäpuita ja vanhoja koivuja, tammia ja vaahteroita. Joki halkoi molempien ruukkien aluetta. Jyhkeät tiilirakennukset toivat särmikkyyttä pehmeille punamultatorpille ja isommille vanhoille puutaloille. Fiskarsin ruukilla oli myös upea kartano puistoineen ynnämuineen.


 Ai, että tykästyin näihin molempiin ruukkeihin! Jos olosuhteet olisivat olleet suotuisammat (lue: jos olisimme olleet reissussa miehen kanssa kahdestaan ;D ) olisimme kierrelleet, kaarrelleet ja ihastelleet moneen kertaan upeita rakennuksia ja nauttineet paikkojen miljööstä. Ehkäpä olisimme piipahtaneet jossakin paikan pikku putiikissa ja nauttineet pullat tunnelmallisen näköisessä kahvilassa Billnäsin ruukilla.Ennen kotiin paluuta kävimme vielä kurkkaamassa Raaseporin linnanrauniot. Harmiksemme emme päässet tutustumaan linnaan sisälle. Linna oli ollut viimeistä kertaa auki tälle kesää juuri edellisenä päivänä.
Niinpä me sitten kuljimme linnan pihalla ja söimme luumuja, mitä kasvoi linnaa ympäröivän metsän reunassa.

Ei siis yhtään hullumpi reissu!!

ps. Me ollaan vietetty täällä taas ristiäisiä, mutta siitä lisää sitten seuraavalla kerralla ;)

14 kommenttia:

 1. Kauniita maisemia teillä on ollut ihasteltavana. Olen kuullut muidenkin ihasteleva tuota Fiskarsin aluetta. Itse en ole siellä käynyt. Aivan ihania yksityiskohtia noissa puutaloissa. Monesti miettiikin, että kyllä ennen on ollutkin taitavia puuseppiä ja sinnikkäitä rakentajia. Ja kun kaikki on tehty niin itse ilman suurempia sähkölaitteita. Jänskä kuulla kenen ristiäisiä te olette siellä viettäneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hangonseudulta löytyy kyllä paljon katseltavaa. Otin muka matkalle virkkuutyönkin mukaan, mutta eipä sitä malttanut pitää silmiä sylissä kuin alku- ja loppumatkan :) Fiskarsin sanoin kuin Billnäsin alue oli aivan mahtavat. En ollut ennen käynyt kummassakaan, mutta voisin vaikka heti mennä sinne uudelleen! Sinnikkyyttä ja taitoa tuommoisten pitsihuviloiden rakentamisessa on tarvittukin. Nykypäivänä, vaikka on pelit ja vehkeet, tosi, tosi harva viitsii/osaa tuommoisia pikku yksityiskohtia nakertaa omaan taloonsa. Kiitos Kanneli :)

   Poista
 2. Ihania kuvia, oikein kylmät väreet meni täällä katsellessa, kyllä Suomesta vaan löytyy upeita paikkoja. Itse olen käynyt tuolla Fiskarsissa joskus 90-luvun lopussa eli hieman on vierähtänyt aikaa :). Vai ristiäisiä, sitten on varmaan ainakin tiedossa aivan suussa sulavien leivonnaisten ynnä muiden herkkujen kuvia :) Odotellaanpas mielenkiinnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että mitä enenpi harrastaa kotimaan matkailua sitä hienonpia paikkoja ja helmiä täältä löytää <3 Leivonnaisten kuvia olisi tulossa, mutta tuosta suussa sulavuudesta en menisi takuuseen... :D

   Poista
 3. Voi että ihanan näköisiä taloja! Ja kuvia muutenkin! Tuli aivan ikävä noita omiakin ikkunakoristeita ym, jospa nekin joskus olisi taas paikoillaan ;) Onhan meillä yläkerran ikkunoissa ja päädyissä, mutta just näkyvimmältä osalta vielä koristeet puuttuu, niin ei näytä talo yhtään itseltään vielä. On kyllä todella hienoja ja yksityiskohtaisia koristeita jaksettu entisvanhaan väsätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä ennen on jaksettu ja osattu! Harva jaksaa/viitsii/osaa tänäpäivänä tuommoisia koristeita väsätä! Vanhtat talot ovatkin oikeita helmiä muiden joukossa. Oispa kiva nähdä millainen teidän talo on ulkoapäin! Sisältä se ainakin on älyttömän kaunis <3

   Poista
 4. Vanhat puutalot on kauniita! Ihania kuvia olet ottanut matkalla. Huvitti tuo siilivaara -kyltti, se on ihan huippu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat talot ovat niin kauniita, helmiä! Tuo siilivaara oli ihan pakko kuvata, se oli niin hauska :) Kiitos sulle Mandariinimania!

   Poista
 5. Pala kaunista kotomaata. Nämä paikat haluan nähdä ensi kesänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla seutuvilla on paljon upeita paikkoja ihan pienellä säteellä, suosittelen! Lapsetkin viihtyivät, eikä varmaan vähiten sen takia, että sieltä löytyi myös monta mahtavaa ja siistiä leikkipaikka :)

   Poista
 6. Minullakin on ollut unelmana joskus käydä noissa paikoissa, sinun kauniit kuvasi eivät vähentäneet unelman tenhoa. En ole koskaan käynyt tuolla suunnalla Suomea. Upeita maisemia ja yksityiskohtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kesänä sitten suunnittelette reissua ihan suomen eteläisimpään kärkeen ;) ..No joo, mutta oikeasti voin kyllä suositella tuolla käymistä! Sieltä löytyy aivan mahtavia paikkoja!

   Poista
 7. Oi, miten ihanan näköinen reissu! Samoihin kohteisiin haluaisin minäkin joskus tutustua. Ei ole tuolla päin tullut koskaan käytyä. Ihana olisi päästä miehen kanssa kahdestaan tosiaan, niin eivät lapset pitkästyisi kaikesta kiertelystä ja rauhallisesta paikkojen ihastelusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla suunnalla on paljon katsomisen/käymisen arvoisia kohteita. Lasten kanssa kun reissaa pitää tuollaiset "ihastelu" kohteet kiertää suht nopsaa läpi, ainakin meillä tenavat ei jaksa seisoskella jokaisen talon luona minuuttitolkulla. Ja pikkuputiikit tämän sakin kanssa koituisi ihan katastroofiksi :D

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥