tiistai 23. syyskuuta 2014

Kierrätettyä Marimekkoa


Tänä(kin) syksynä on ompeluispis ollut hukkateillä...
Kesän aikana kasvanut korjattavien vaatteiden pino tuntui syövän kaiken innon nostaa ompelukoneet esille. Olin näet päättänyt, etten aloita mitään uutta ennen kuin vanhat on korjattu. Päätös kuitenkin romuttui, ainakin osittain. Mitäs siitä, vaikka kesäkamppeiden korjaus vähän siirtyy, eihan niitä enää tarvitse. Enemmän käyttöä löytyy pitkähihaiselle mekolle.


Saksien uhriksi joutui mummon vanha Marimekon kolttu. Halusin jotakin simppeliä ja niinpä malliksi valikoitui Mekkotehtaan Alviina. Tällä kertaa tein ilman muokkauksia koolla 110/116. Tai jouduin kyllä kaventamaan mekon helmaa kun alkuperäinen mekko oli sen verta kapea. Noooh.. olisi kannattanut tehdä niin kuin aina olen tehnyt Mekkotehtaan mekot eli kokoa pienemmän leveydellä ja oikean koon pituudella. Mekosta tuli aivan liian leveä ja kaula-aukko on valtava!!


Ompelussa hyödynsin valmiin mekon etu- ja takaleikkaukset ja taskut. Taskut tuntuivta kutenkin häviävän helmaan, jotenkan virkkasin taskunsuihin pitsit. Toiseen taskuun päätyi vielä virkattu kukka. Vieläkin pohdin onko se hyvä vai huono. Tyttö pitää sitä hyvänä, joten siinä se edelleen on. Niskahalkioon virkkasin myös pitsin.

Vaikka mekon leveys ja kaula-aukon suuruus vähän harmittavatkin, niin muuten mekosta tuli ihan kiva, tuollainen syksyinen mekko!

Tulipa tässä kirjoitellessa mieleen, että miltäköhän virkattu pitsi näyttäisi kaula-aukossa. Pitääkin testata! Sillälailla saisin kaula-aukkoa himppasen pienemmäksi.


25 kommenttia:

  1. Mekko on ihana, jotenkin vanhanaikaisen näköinen, pitsit on kivat yksityiskohdat ja voisi sopia kaula-aukkoonkin kivasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Niina! Ajattelin testata pitsiä kaula-aukkoon heti kun mekko tulee pyykistä :)

      Poista
  2. IHANAT nuo pitsiset yksityiskohdat, ja tosi suloinen mekko ja tyttö tietenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Mustakin nuo pitsi on kivan näköiset. Tulee varmasti jatkossakin virkattua suoraan vaatteeseen, kun ei ollut edes erityisen kova homma.

      Poista
  3. Voi miten suloinen! Sekä tyttö, mekko että kuvat. Minustakin virkattu kukka ja pitsiset yksityiskohdat ovat mahtavat, toimisivat varmasti myös pääntiellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hanna Mi! Heti kun mekko tulee pyykistä, se pääsee jatkokäsittelyyn.. :)

      Poista
  4. Kaunis mekko ja niin ihanat kuvat. Syystunnelmaiset! Olet taitava kuvaaja. Millaisella kameralla sinä kuvaat?
    Pst! Piti käydä vielä pariin kohtaan kommentoimassa edellisessä postauksessa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia Pikku Akka! Mä kuvaan Canonin perusjärkkärillä (1100D). Huvittavaa, kun mies tuon aikanaan kotiin kiikutti, kun pokkarimme meni rikki ja minä silloin tuohtuneena, että mitä se nyt noin ison kameran meille toi ;D Mutta ihan on ollut kelpo kamera, eikä kokokaan ole haitannut piitkään aikaan :) Haaveissa olisi kiva osata joskus käyttää kaikkia hienoja säätöjä, mutta nyt tuntuu ettei aika riitä..

      Poista
    2. Mulla tuolla sama perusjärkkäri odottaa paketissa, kun sen kesällä ostin. En ole vain saanut opeteltua vielä, miten sitä käytetään. :)

      Poista
  5. Upea mekko ja niin kauniit nuo yksityiskohdat <3! Ps. Mie luen kaikki sun postaukset ja varsinkin se, jossa pohdit arjen touhuja aika vasta, herätti ajatuksia, mutten ehtiny sillon kommentoida... Mukava käydä lukemassa täällä kaikkia ihania postauksia <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Sari, mieltä lämmittävästä kommentista ♥ Ei sitä tarvikkaan aina kommentoida... Kiva kuitenkin tietää, että olet siellä ruudun takana :) Oot muuten ollu mielessä (mahtaakohan teillä olla jo pikkuruinen käärö siellä?) ♥

      Poista
  6. Onpa kaunis mekko. Pitsit ovat kivoja yksityiskohtia ja miksei kaula-aukonkin ympärillä. Noinkin tosi nätti. Kaunis sävy mekossa, mukavasti syksyinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Kaula-aukko sen verran avara, että meinaa valua kokoajan toiselle olkapäälle ja takaakin jää aluspaita hassusti näkyviin. Pitsi pienentäisi sitä himppasen. Muuten mekkosta tuli oikein kelpo mekko :)

      Poista
  7. Suloinen mekko! Kauniit, virkatut yksityiskohdat sopivat hyvin mekon henkeen. Mukava katsella taas taidokkaita valokuviasi! Vielä on löytynyt jostain päivänkakkarakin kuviin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Mandariinimania! Minustakin pitsit viimeistelevät mekon. Pellolla kasvaa kituutteli vielä muutamia sitkeitä kukkasia :)

      Poista
  8. Hurjan kaunis mekko! Virkatut yksityiskohdat sopivat just eikä melkein! :) Itsekin on ollut tarkoitus tehdä tytölle vähän tuon mallinen mekko talveksi, mutta saapa nähdä, onnistuuko. Jotenkin on ompeluinnostus hukassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Maria! Pitkähihaiset mekot on kätsyjä talveksi kun alle voi sujauttaa vielä ylimääräisen pitkän paidankin, jos oikein on viileää. Toivottavasti saat ompeluinnostuksesta otteen :)

      Poista
  9. Tosi ihana minunkin mielestäni tämä mekko, väri niin mukavan syksyinen ja pitsiset yksityiskohdat aivan huippuja, varsinkin tuolla takana tuo silmu tosi kekseliäs. Kuvat niin kauniita, tuo missä tyttö juoksee selkä meihin katsojiin päin ihan mun suosikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Krista! Mekko on ollut myös oikein mieluinen käyttäjälleen :)

      Poista
  10. Aivan ihana mekko! Väri on ihan täydellinen ja tässä on kyllä muutenkin kaikki kohdallaa minun makuuni. Ja mitkä kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! Minustakin mekon väri on ihana :)

      Poista
  11. Komppaan edellisiä: Tosi upea mekko! Tuo väri on mun lemppareita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Laura! Mekon väri ihastuttaa itseänikin!

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥