keskiviikko 20. elokuuta 2014

Englannin lakuja huovasta



Sateisen keskiviikko päivän kunniaksi tarjoilen täällä blogissani sinulle englannin lakuja!
Oleppa hyvä!


Fannyn blogissa (klik) törmäsin niin herkulliseen ideaan, ettei sitä voinut kertakaikkiaan ohittaa. Nimittäin virkattuihin englannin lakuihin! Minulla vaan ei tahdo niin pieniin piperryksiin kärsivällisyys riittää, joten pienen kelauksen jälkeen keksin näperrellä omat lakut huopalevyistä. Huopalevyjä sattui myös olemaan jemmassani juuri (tai ainakin melkein) oikeissä väreissäkin.


Käytin lakuihin paksua ja ohutta huopaa. Ohuista huovista saa rullaamalla helposti eri näköisiä lakuja. Kuutiolakujen kerrokset olen vain yksinkertaisesti liimannut yhteen Erikeeperillä. Paksu huopa on juuri oikean paksuista näihin karkkeihin. 

Sinisten karkkien kohdalla meinasi ideat loppua kesken (ja materiaali , kun jemmasta ei löytynyt kuin ohkasta huopaa). Yksi käsinommeltu koekarkki jäi ensimmäiseksi ja ainoaksi siniseksi karkiksi kun yhden tuommoisen aikana olisi saanut varmaan ainakin kymmenen lakua leikattua ja liimattua. Kätevimmin tuollaisia sinisiäkin tekisi varmaan paksusta huovasta.

Sinellissä ainakin myydään tätä paksumpaa huopaa, mutta ne ovat mielestäni tosi isoja levyjä. Jos joku tietää vinkata mistä saa ostettua A4 kokosia paksuja huopa-arkkeja niin otan vinkit ilolla vastaan!


Olen ihan ihastunut näihin huopa-askarteluihin, niistä kun saa helposti kaikkea kivaa tehtyä. Aikaisemmin olen askarrellut huovasta mm. näitä (klik) ja näitä (klik). Nytkin lakuja tehdessä putkahti mielen pohjalle muutama uusi idea muhimaan.


Näiden karamellien myötä säästän myös, toivottavasti, omat lapseni kamalalta pelinappulasoulta. Nimittäin, omassa lapsuudessa karkkikauppaleikkeihin piti tyhjentää aina ainakin puolet lautapelivaraston pelinappuloista karkkien virkaa toimittamaan :D 

Niin jos nyt ylipäätänsä raaskin antaa näitä leikkeihin, kun ne näyttävät niin hyviltä lasipurkissa keittiön hyllyllä!
No, ei vaineskaan leikkeihin nuo on tarkoitettu!

PS. Jos joku nyt innostuu englannin lakuja tehtailemaan, niin loppuun vielä pieni vinkki!
Nimittäin ohkasissa huopalevyissäkin on eroa. Kannattaa valita se kaikkein ohuin ja "joustavin". Minulla oli kahta laatua ja alla olevasta kuvasta näkee niiden ero. Ohuesta ja "joustavasta" saa tehtyä paljon siistimmän näköisiä karkkeja (oikean puoleiset lakut)!!


20 kommenttia:

  1. Nämä herkut ovatkin loistavia! Niin aidon näköisiä, että alkoi jo mieli tekemään englannin lakuja :). Paksuja huopalevyjä olen itse joskus saanut Askartelukulmasta (<- linkki). Onko tosin tuo 3mm riittävän paksua noihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän aidon näköisiä noista tulikin. Kiitos linkistä! Piti heti käydä tsiikaamassa, aika kiva värivalikoima tuolta löytyy. Omat huovat on 3-4 mm paksuja, että just passeleita olisivat! Kiitos sulle!

      Poista
  2. Nämä on kyllä aivan huippu herkullisen näköisiä! Ja varmasti tosi kivoja askarreltavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ookkin :) Ja kiva oli näperrellä vaihteeksi tämmöistä nopeatekoisia!

      Poista
  3. Voi että, taas niin hauskoja ja ihanaa lelurekvisiittaa olet tehnyt, olet kyllä ihan huippu taikomaan niin oikeita kuin leikkiherkkujakin :) Huopaan en osaa vinkkejä antaa, Sinellistä (ja Tiimarista) olen minäkin huovat tainnut aina ostaa. Meillä leikitään muuten napeilla ja helmillä karkkikauppaa, nuo olisivat kyllä paljon kätevämmät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kiitos Krista! Kyllä napit ja helmetkin kuullostavat hyviltä, mutta tietenkin niissä on se takaisin palautus (jos lainaavat äidin nappeja :) )!

      Poista
  4. Ai että kun on herkullisen näköisiä ja niin aitoja. Noitahan voisi vahingossa vähän maistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika herkkuja noista tulikin! Itseasiassa jätit muutaman karkin pöydälle ja mies luuli aluksi (kauempaa kun katsoi), että ne on oikeita karkkeja! Että aika katu-uskottavia on :D

      Poista
  5. Hahaa! Hauska idea! Minä sokerihiiri tarvitsisinkin tuollaisia purkkiin. Oikeat kun ei säily :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Juu, nää on kyllä hyviä kun säilyvyys on taattu! Siitä vaan askartelemaan... Kiitti Ansku!

      Poista
  6. Voi että, miten ovat aidon näköisiä! Niin hienoja! :) Itse en kyllä jaksaisi tuollaisia näpertää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria :) Nuo oli tosi nopsia tehdä, mutta onhan noissakin tietty oma näprääminen!

      Poista
  7. Ovatpa kyllä todella aidon näköisiä! Suloisia kalorittomia herkkuja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sanna! Yllättävän aidon näköisiä tuli :)

      Poista
  8. Nam! Herkullisen ja tosi aidon näköstä, ihana idea :)

    VastaaPoista
  9. Ja tulinpa kurkkimaan vielä tämänkin reseptin:) Tuli mieleen, että tuon sinisen karkin voisi päällystää kirjontaan tarkoitetuilla pienillä sinisillä siemenhelmillä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, silloin niistä tulisi ihan aidon näköisiä :) Riittäisköhän mun kärsivällisyys...

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥