torstai 12. kesäkuuta 2014

Tyttösen maximekko (haaste osa 2)


Vanhin tyttö on pyytänyt jo pitkään itselle prinsessamekkoa, tarkoittaen siis mekkoa joka yltää nikkoihin asti. Tämä mekko oli kuulemma melkein prinsessamekko, muttei ihan! Oiskohan väri tehnyt mekosta prisessamaisen ;) Nyt kierrätyshaasteen loppupuolella hoksasin hyödyntää kirpparikasaan joutunutta tunikaani ihan "oikean" prinsessamekon tekoon.


Mekko on siis tuunattu vanhasta tunikastani lyhentämällä olkaimia ja kaventamalla koko mekkoa. Helmasta tuli juuri oikean mittainen, nilkkoihin asti yltävä, pelkkien olkainten lyhennyksellä. Lisäksi käänsin koko komeuden nurinperin eli alkuperäinen takapuoli on nyt mekon etupuolisko. Alkuperäisessä tunikassa oli edessä halkio mikä on nyt mekon takana. Halkioon ompelin vanhasta pitsinenäliinasta leikatun pitsinpätkän ja pari vanhaa pientä kangasnappia. Kangasnapit ovat saatuja, vanhoja, mutta käyttämättömiä nappeja (olivat vielä kiinni pahvinpalassa, tiedättekö sellaisessa vanhanaikaisessa!). Etumus sai koristuksen tästä mekosta ylijääneestä pitsinpalasta ja helmaan tein vielä nahkasta (nahkapalat saatuja) ja vanhan pitsinenäliinan pitsiosasta pienen merkin.

Onko muuten kellään kokemusta nahkan ja pesukoneen yhdistelmästä siis miten nahka käyttäytyy pesukoneessa? Minulla kun on noita nahkanpaloja jemmassa ja niistä saisi kivoja pikku yksityiskohtia vaatteisiin. 
Tämän mekon sydänmerkki saa toimia nyt koekaniinina...

Tässä näkyy vähän tuota halkion koristetta.

Molemmat olivat tyytyväisiä valmiiseen mekkoon, sekä tekijä, että saaja!

Vielä minulla olisi kaksi pienenpientä haasteompelusta esiteltävänä.
Ekaksi ajattelin laittaa kaikki samaan postaukseen, mutta postauksesta tuli sen verran sekava, että teen niistä kahdesta pikkuompeluksesta oman erillisen jutun...
 

16 kommenttia:

 1. Herkkä ja kaunis mekko. Ja hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 2. Oi, onpas tosi suloinen mekko!! Ihan parhaita tämmöiset kierrätysmeiningit, joissa vanha vaate herätetäänkin vielä henkiin jonkun muun ylle muokattuna :). Meilläkin tytöt aina toivoo pitkiä maahan asti ulottuvia mekkoja ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Pitäisi kyllä enemmänkin jaksaa tuunata vanhoja vaatteita... Jotenkin vaan se aloitus tuntuu itestä aina paljon työläämmältä mitä uuden tekeminen, vaikka valmistahan noista tuunauksista tulee nopsaan! Hauska, että teidänkin tytöt tykkäävät pitkistä mekoista :D

   Poista
 3. Onpa valloittava - ja ihana valkoinen väri! Valkoiset lastenvaatteet on ihania mun mielestä :) Nätti on henkarikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Valkoinen väri on ihana <3 Ja pitsiin yhdistettynä vielä ihananpi (mulla on ihme pitsivaihe menossa :) ) <3

   Poista
 4. Ihana mekko! Niin kauniita yksityiskohtia ja valkoinen väri on ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pizzicato! Tällä mekolla taidetaan juhlia tulevat pikkusiskon synttärit :)

   Poista
 5. Romanttinen ja niin sievä prinsessamekko! Pidän tällaisista vanhahtavista vaatteista lapsille (no, oikeastaan kaikki ovat kivoja :D). Olen minä pojan mokkanahkaiset tossut pessyt koneessa, aika koppuraksihan ne menevät. Ovat pehmenneet sitten käytössä. Nahka saattaa päästää väriä aika tavalla vesipesussa ja tosiaan menettää pehmeyttään aika roimasti. Mutta kokeilemallahan sen näkee :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös aika laaja makuhaitari mitä lasten vaatteisiin tulee; vanhahtavista joihinkin retroihin... :D Itekkin ajattelin, että nahka saattaa mennä koppuraksi, mutta tuota värinpäästö hommaa en hoksannut ottaa lukuun... Tarvii melkein ekaksi lilluttaa merkkikohtaa pesuvadissa ja katsoa kuinka käy! Näihin kierrätysvaatteisiin on hyvä koettaa kaikkea! Kiitos Hanna Mi!

   Poista
 6. Kaunis mekko tuli, niin romanttinen ja suloinen.

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis pitsisomisteinen mekko pienelle prinsessalle :)

  VastaaPoista
 8. Aivan älyttömän kaunis mekko:)! Ja taitavasti kierrätetty<3! Jotenkin kiehtova tämä kierrätys-aate kaikkinensa, tulee niin erilaista kuin uusista kankaista ommellut :). Semmosta jotaki tunnetta ehkä enemmän mukana... Kantaakohan se vaate muistoja edellisestä olomuodostaan mukana;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Minä just noita keltaisia mekkoja tehdessä ajattelin, että kierrätysmateriaalista tulee ihan erilaisia mitä uusista kankaista ommeltuja! Mutta mistä se sitten johtuu, siihen en keksinyt vastausta, mutta ehkä se on just tuota mitä sanoit, että niissä kulkee tunne mukana! Itelle kun kaikki vanhat jutut ja niiden tarinat on erityisen tärkeitä ;)

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥