lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kurkistus makkariin (+haaste osa 3)Kierrätyshaasteen kolmas ja viimeinen osio liittyy niin meidän makkariin, että ajattelin laitella tänne makkarista muutaman muunkin kuin ompeluskuvan. Makkarissa sijaitsee minun ompelu- ja askartelusoppeni, missä näitä ompeluksia pääasiassa tulee tehtyä. Ompelunurkkaani pääset kurkistamaan tästä! Tuo puolisko makkarista on pysynyt samanlaisena sitten makkarin valmistumisen, mitä nyt sinne on ängetty väliaikaissijotukseen pienimpien vaatekaappi odottamaan lastenhuoneitten valmistumista. Niin ja taitaa tuo siisteys noissa kurkistuskuvissa olla liioiteltua! Ei minulla ainakaan pysy ompelupaikka pitkään järjestyksessä ;)

Sängylle tuli ommeltua kaksi uutta tyynynpäällistä kierrätyshengessä. Toinen on tehty vanhasta pitsilakanasta ja toinen vanhasta naisten paidasta. Pitsilakanatyynyliinaan ompelin solmimisnauhat pitämään "tyynynpujotusluukkua" kiinni ja samalla ne toimivat kivana koristeena. Paitatyynyliina oli huippunopea tehdä. Käänsin paidan nurinpäin, leikkasin neliön muotoon ja ompelin etu-ja takakappaleet toisiinsa. Tässä tyynynpäällisessä paidan napituslista toimii tyynynpujotusaukkona.
Yöpöydän virkaa toimittava tuoli on tämän talon peruja. Se löytyi puuvajasta lautojen, halkojen ja muiden poltettavien alta. Sen verran heiluvaa sorttia se on ettei siihen takamustansa uskalla laskea, mutta yöpöydäksi se vallan hyvin käy.

Minulla taitaa olla joku pitsivaihe menossa!
Pitsiliinat ovat palanneet pitkän tauon jälkeen pöydille, pitsisomisteiset tyynynpäälliset sängylle ja sohville, vaatteisiinkin on yhteen jos toiseen tarvinnut värkätä pieniä pitsisiä yksityiskohtia :)On muuten ollut hauska haaste tämä kierrätyshaaste! Ihan erilailla on alkanut mielikuvitus laukkaamaan kun on pitänyt keksiä kaikki materiaalit ompeluksiin kierrätysjutuista.
Itellä meinasi vaan aika loppua kesken kun tähän pariin viikkoon on mahtunut niin paljon kaikkea muutakin touhua mukaan, mutta sentään jotakin sain minäkin tehtyä :)
Ja varmasti näitä kierrätysjuttuja tulee tehtyä muulloinkin kun vaan nyt...

19 kommenttia:

 1. Todella kauniit tyynynpäälliset! Pidän teidän sisustuksestakin paljon, kaunista ja harmonista. Itselläkin on pitsivaihe menossa, lienee jokin yleismaailmallinen ilmiö :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna Mi! Voi ollakin, että pitsit on nyt se juttu :) Mulla tulee myös kesäisin herkemmin laiteltua kaikkea hempukkaa esille ;)

   Poista
 2. Kauniit tyynyt todellakin, pidän myös noista solmimisnauhoista, ennen vanhaan mummon kaikissa tyynyliinoissa oli nuo nauhat :) Tuoliin kiinnitin huomion heti, se on täynnä tunnelmaa. Kiva kuulla että viihdyit haasteen parissa, luulen että aika monella jäi ideoita toteuttamatta, joten kierrätysjuttuja nähdään varmaan kaikilla osallistujilla jonkin verran jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Solmimisnauhat antavat tyynyliinoille kivan vanhanaikaisen tunnelman! Jännä miten kierrätysideoita alkoi suorastaan pulppuamaan haasteen edetessä :) Ja muilta blokkareilta sai napattua paljon kivoja ideoita talteen! Kiitos sinulle!

   Poista
 3. Todella kauniit tyynynpäälliset :) Ihana idea hyödyntää pitsipaitaa, kätevää. Kauniita kuvia makkaristanne :)

  VastaaPoista
 4. Onpa somat ja romanttiset tyynynpäälliset. Ja kauniita kuvia. Olen samaa mieltä kanssasi, että Kristan kierrätyshaaste oli oikein mukava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Oli kyllä mielenkiintoista miettiä, että kaikki materiaalit ompeluksiin oli kierrätettyä! Mulla kun normaalisti tulee helposti oikastua (vaikka tekisinkin vanhasta uutta), esim. laitettua uutta kanttinauhaa :)

   Poista
 5. Kauniit tyynyt! Pitsit ovat täälläkin suuressa suosiossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia! Taitaa nuo pitsit olla tällähetkellä monella in :D

   Poista
 6. Kauniita kuvia! Ihania nuo pitsityynynliinat! :) Itsekin haluaisin tehdä jostakin vanhoista lakanoista tai vastaavista tyynynliinoja, mutta en koskaan löydä kirppareilta vanhoja lakanoita tai muita vastaavia kankaita. Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maria! Mulla sattui noiden lakanoiden kanssa hyvä tuuri kun niitä löytyi vähän ajan sisällä vaikka kuinka monta ja vielä ihan pikkurahalla. Metsästysonnea sinulle ja kivaa viikkoa!! :)

   Poista
 7. Kauniita juttuja sun blogi täynnä, täytyy jäädä seuraamaan ja tutkailla vanhatkin jutut vielä tarkemmin! :) Kristan kierrätyshaaste oli kyllä loistava, varmasti itellä vaan vielä enenevässä määrin tulee olemaan kierrätysmatskut käytössä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna S ja tervetuloa joukkoon mukaan :) Itekki mietin, että tuleekohan nyt kateltua aina poistoon joutuneita vaatteita ym. kierrätyssilmällä ;D Onhan kierrättäminen myös silkkaa rahansäästöä ja luontokin kiittää!

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥