maanantai 9. kesäkuuta 2014

Keltainen kuin kesäpäivä (haaste osa 1)


Alkuun muutama epämääräinen jorina aiheen vierestä...

Viime viikko mennä hujahti niin vauhdikkaasti, että enpä ole juurikaan kerinnyt ompelukoneen ääressä istuskella, saatikka sitten tietokoneella.
Ostettiin nimittäin uusi vanha asuntovaunu, jota ollaan pesty, puunattu ja tuunattu. Vielä siinä riittää pesua täksikin viikoksi, mutta onpahan sitten loppukuusta kiva lähteä reissuun puhtaalla vaunulla, että mukavaa hommaa jos ajatuksen siirtää tulevaan! Extrahommaa teetti myös meidän maapläntti kun eihän meidän pihassa alkuun ollut paikkaa asuntovaunulle. Mutta nytpä on ja tuolla se vaunu komiasti nököttää omalla uudella paikallaan! Sitten ollaan myös pitkästä aikaa urkalla nähty sukulaisia ja ystäviä, mikä sekin on ollut tosi mukavaa ja virkistävää. Aika hulina viikko, sanonpahan vaan, vaikkakin tosi mukava sellainen!


Jossakin välissä sain ommeltua aina muutaman saumankin ja lauantai-iltana, tai yötyöksihän se lopulta meni, sain ensimmäiset ompelukset haasteen tiimoilta valmiiksi.

Saanen siis esitellä tyttöjen kerrätyskankaiset kesäkoltut...Isompi neiti sai vanhasta pussilakanasta Mekkotehtaan Riinen kaavalla tehdyn kesämekon. Vuorina oleva samansävyinen pikkukukkakangas on myös vanhasta lakanasta ja kangasnapit on purettu jostakin (?) tai ainakin niissä oli langat ja pala kangasta kiinni! Tässä mekossa kaikki muu on kierrätettyä paitsi taskun koristeessa oleva pitsinpätkä.
Pienemmän mekko on samasta pussilakanasta tehty. Kaavakin on samasta kirjasta oleva Elina-mekko. Muokkasin pikkuisen kaavaa, pienentämällä kaula- ja käsiaukkoja ja lisäämällä helmaan rimpsun. Helmarimpsu on myös vanhasta lakanasta, mutta pikkukukkaisesta sellaisesta (samaa mitä Riinen vuorikangas). Kaularimpsuihin on hyödynnetty monta vuotta kaapissa lojunut keltapilkkuinen luikerokangaspalanen. Helman "kukkamerkki" on lasten pussilakana ompeluksesta ylijäänyt nauhanpätkä.

Nämä mekkoset suorastaan huusivat pikkuiset yksityiskohdat helmaan.

Elinan rimpsut ja Riinen hihat on rullapäärmätty. Minusta rullapäärmeellä saa kepeän tunnelman mekkoihin ja se sopii hyvin kevyisiin hellemekkoihin.


Nämä mekot oli pakko lähteä kuvaamaan läheiselle niitylle.Olen tosi tyytyväinen mekkoihin ja niin taisi olla tytötkin.
Näistä tuli IHANAT ja niin KESÄISET <3


Että tämmösiä tänne! 
Tulen kiertelemään kunnolla muidenkin tekeleitä heti kun tästä joutaa istahtamaan pidemmäksi toviksi koneen äärelle!

Jotakin pientä olisi tulossa vielä haasteen tiimoilta, että kaikki kiinnostuneet pysykäähän kuulolla..!!

23 kommenttia:

 1. Voih! Niin ihanat mekot! Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Itekkin tykkään noista tosi paljon!

   Poista
 2. Aivan ihanat mekot ja kuvat! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Mandariinimania! Kiva kun löysit tänne ja tervetuloa joukkoon mukaan :)

   Poista
 4. Mahtavat mekot, niin aurinkoiset ja iloiset. Ihanat kuvat ja runo sopivat mekkoihin, tulin todella hyvälle mielelle tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että joku tulee hyvälle mielelle postauksistani (kun monesti sitä miettii saako muut omista jutuista mitään!) :) Kiitos Hanna Mi mukasta kommentista!!

   Poista
 5. Tosi ihanat ja kesäiset mekot! Vanhat kankaat sopivat kyllä ihanasti näihin Mekkotehtaan mekkoihin. Suloisia ovat myös yksityiskohdat, mitä olet tehnyt. Ja nuo kuvat - nehän ovat kuin postikortteja, niin upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin vanhat kankaat sopivat Mekkotehtaan malleihin hyvin ja muutenkin vanhoista pehmenneistä lakanoista saa ihania, kevyitä kesämekkoja! Kiitos Krista!

   Poista
 6. Niin ihastuttavan kauniit mekot ja kauniit yksityiskohdat niissä. Minäkin tykkään hyödyntää rullapäärmettä. Se antaa niin kevyen ja ilmavan reunan. Onhan teillä ollut mukavia puuhia, asuntovaunujuttuja ja muuta kivaa :) Ihania kuvia olet kyllä ottanut tyttösistä kukkaniityllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Ihan huippu kun saatiin oma vaunu, kesäreissua odotellessa... :)

   Poista
 7. Aivan herkullisen kesäiset mekot! mistähän sitä saisi lisää tunteja vuorokauteen että saisi omillekin tyttösille kokeiltua nuita mekkotehtaan kaavoja? ;) meilläkin kun on tuota pihahommaa ja maalaushommaa ja jopa meille uusi asuntovaunukin komeilee pihassa ja sinnekin pitäisi joutaa vähän monenlaista laitteleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos keksit ratkaisun tuohon lisätuntiongelmaan niin tuu vinkkaa mullekin ;) Kyllä mä taas ajattelin, että miksen osaa aloittaa kesävaatteiden tekoa tarpeeksi ajoissa vaan aina osa jää viimetinkaan, kun kesällä sitä puuhaa riittää muutenkin :O Huippua, tekin ootte saanu "uuden" vaunun :)

   Poista
  2. Ai, niin ja kiitos kommentista!!

   Poista
 8. Suloiset mekot ja niin kauniit nuo kankaat! Ihania kuvia tyttösistä <3

  VastaaPoista
 9. Voi vitsit miten ihanan kesäiset kuvat ja miten pirteät mekot, tykkään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti Titta!! Itekkin tykkään noista mekoista!

   Poista
 10. Niin kauniit mekot ja suloiset tyttöset kukkaniityllä! :)

  VastaaPoista
 11. Huippuihanat mekot, niin kesäisen pirteät :)

  VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥