torstai 19. kesäkuuta 2014

Juhannusmekko...


Tai sitten ei, jos ilmatieteen laitokseen on uskominen! Ja uskonhan minä, tuskinpa tuo ilma päivässä yhtäkkiä kohoaa hellelukemiin! No, joka tapauksessa tälläinen hellemekko tuli ommeltua itselle (jo toukokuussa) ja olenpa kerinnyt tätä käyttääkin silloin aikapäiviä sitten kun elohopea jaksoi vielä kivuta yli kahdenkympin. 

Eipä siis tullut tästä kankaasta itselle huivia vaan keksinkin kokeilla tehdä siitä itselleni kesämekon. Kangasta piti toki kipaista hakemassa Eurokankaasta lisää. Kaavaana mekossa on Burdasta (4/2014) löytynyt mekko/tunikakaava, jota kyllä aika paljon muokkasin. Hetken mietin teenkö mekosta maximittaisen, mutta sitten ajatus kukkapenkissä kyykkimisestä maximekossa tai lasten perässä ravaaminen (olisi kuitenkin pitänyt nostaa helmat ylös, että pystyy juosta :D) täyspitkässä koltussa nostatti niskavillat pystyyn. Ei, en sitten tehnyt vaikka kuinka ne ovat nyt muotia!!


En muista olenko ikinä maininnut yhdestä pikkuruisesta ongelmastani mikä tulee vaatteiden ompeluun?! Minulle ei ole nimittäin oikein avautunut nuo ompelutermistöt ja kirjoitetut teko-ohjeet. Tämä takki taitaa olla ensimmäinen (ja viimeinen) minkä olen ohjeen mukaan tehnyt ja sen jälkeen ompelukset ovatkin olleet enemmän ja vähemmän omaa sovellusta. Hyvin sitä on siti pärjännyt ilman ohjeita.

Tätä mekkoa yritin kyllä tehdä ohjeen mukaan, mutta hyvin laihoin tuloksin! En vaan saa tolkkua ohjeista! Mekko tästä kuitenkin tuli, vaikka eräät saattavat väittää tätä(kin) EerikanErikoiseksi ;D Nurjalta puolelta väittäisin tätä itsekkin Erikoiseksi, mutta onneksi yleisiin tapoihin ei kuulu kurkkia toisten vaatteiden nurjalle puolelle ja oikea puolisko kestää kyllä katseet! 


Kiitos kaikille edellisen postauksen kommentoijille!
Ajattelin laitella kokeeksi sanatunnistuksen päälle. 
Toivottavasti jaksatte ikävästä sanatunnistuksesta huolimatta jättää edelleenkin kommenttia!


 Nyt tämä huusholli hiljentyy Juhannuksen viettoon ja Juhannuksen jälkeen suuntaamme nenämme kohti suomineidon läntisintä osaa. Oooo, meri ja aurinko (toivottavasti näämme tätä jälkimmäistäkin) täältä tullaan!! Niin, että jos armaat lukijani näätte tälläistä heppua käyskentelemässä pesueineen länsirannikolla tulevana viikkona niin tulkaapa nykäisemään hihasta ;D
Ja minusta ei sitten taida vähään aikaan kuulua mitään kun edelleenkin omistan sellaisen puhelimen, jonka erikoisvarusteena löytyy vain herätyskello ja laskin! Ja lomallehan ei tietenkään läppäreitä raahata! Että kuullaanpa seuraavan kerran heinäkuun puolella!

Heipparallaa ja OIKEIN HYVÄÄ JUHANNUSTA kaikille lukijoille!!
Ja tervetuloa uudet lukijat joukkoon!! :)

20 kommenttia:

  1. Kesäisen näköinen mekko pitseineen. Olen samaa mieltä kun sinä, että vaatteen nurjalle puolelle ei kannata vilkuilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Juu, pääasia, että päällipuoli näyttää hyvältä ;)

      Poista
  2. Todella kaunis mekko ja kangas mitä sopivin mekkomalliin. Pitsisomisteet miehustassa ovat ihanat! Oikein hyvää juhannusta ja lomareissua teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! Tuo kangas on tosi laskeutuvaa, eikä värissäkään ole moittimista :) Toivottavasti sinullakin oli mukava juhannus!

      Poista
  3. Kaunis mekko, pitsisomisteineen. Ohjeet ovat kieltämättä monesti äärimmäisen sekavia, en juuri koskaan minäkään niitä seuraile. Pää vain menee sekaisin. Hauskaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla ettei muutkaan juurikaan seuraile ohjeita! Ja ei kait ompelussakaan ole vain yhtä oikeaa tapaa tehdä... Kiitos Hanna Mi!

      Poista
  4. Oletpa tehnyt kauniin mekon:) Näyttää niin kauniilta sinun päälläsi. Ihanat pitsiyksityiskohdat ja kaunis kangas, olet onnistunut täydellisesti. Eihän sitä ompelusten nurjalle puolelle tarvi kurkkia. Sehän on sama mitä siellä on :) Olisipa muuten tosi kiva törmätä sinuun :) Oikein mukavaa juhannuksen aikaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Yleensä tykkään, että nurjapuoliskokin on siisti, mutta jouduin muokkaamaan tätä mekkoa vielä tekovaiheessakin, enkä jaksanut olla kokoajan purkamassa, joten nurja puoli on mitä on... Pitää joskus mennä sieltä missä aita on matalin!
      Oishan se aika metka törmätä :) Pitää yrittää kulkea silmät auki, sitähän ei ikinä tiedä kuka sitä tulee vastaan ;)

      Poista
  5. Todella kaunis mekko, tuossa Burdassa on monta kokeilemisen arvoista kaavaa, minultakin lehti löytyy! Ihanaa lomaa ja juhannusta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Samaa mieltä olen, että tuosta lehdestä löyty useampi kiva kaava! Muutenkin yllätyin Burdan lehdistä positiivisesti (kun niitä kirjastossa selailin), lapsillekin niistä löyty tosi kivoja kaavoja ja yksi inkkariteltta jäi mieleen kummittelemaan :)

      Poista
  6. Ihana, oikea juhannusmekko kyllä! :) Näyttää kyllä niin hienosti tehdyltä, ettten usko ett on nurjalta puolelta sen huonompi. ;) Olispa mukavaa nähä, mutta en tiiä tunnistanko noiden kuvien perusteella vaikka näkiskin, kun ei nää kasvoja :) Melkeen harmittaa, etten itekkään vihti julkasta kasvokuvia itestä, ois niin kiva tavata muita bloggareita ja lukijoita, mutta mitenpä kukaan tunnistais kun ei laita niitä omia kuvia ;) Mukavaa juhannusta ja reissua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti T :) Joo, siinäpä se, takaraivokuvien perusteella on kyllä himppasen vaikea tunnistaa ihmisiä! Sen verta lahkeet tutisee jo kasvokuva-ajatuksesta, ei taida olla mulla ainakaan pokkaa ;) Lapsista tai oikeastaan niitten vaatteista saattaa joku tarkkasilmäinen tunnistaa!
      Mutta oishan se kyllä tosi mukava törmätä, näkis vähän kuka (/ketä) siellä blogin takana oikeastaan häärää :)

      Poista
  7. Tosi upea mekko, tykkään :)!
    Hyvää juhannusta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maarit :) Toivottavasti teilläkin oli mukava juhannus!

      Poista
  8. Ihana mekko, hyvältä näyttää, kesäiseltä!
    Mukavaa ja aurinkoista lomareissua! Olisipa kiva törmätä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pikku Akka ja tervetuloa lukijaksi!!
      Kiva olisi nähdä teitä lukijoita ja muita bloggareita eli silmät auki pitää kulkea ;)

      Poista
  9. Aivan ihana kaunis mekko:)! Olispa kyllä mukava törmätä ihan livenä<3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :) Samaa aattelin, että sua olisi hauska nähdä! Varmaan tunnistaisinkin sut ja teidän pienimmät ! Toivottavasti törmätään :)

      Poista
  10. mie eksyin uuvemman kerran blogiisi ja tuo sivussa oleva runo monta kertaa pysäytti...:) liityin lukijaksesi,minä,joka en osaa ommella enkä tykkää puutarha-töistä tms..Mutt tykkään lukea toisten blogeja ja aistia rivien välistä jotakin elämää suurempaa :D siellä meren rannnalla meki meinaan viikonloppu vietettiin:) ens kesänä pannaan bloggareiden tapaaminen pystyyn,ehottomasti!kerran oon semmosessa ollu ja mukavat muistot siitä jäi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista suvi ja tervetuloa lukijaksi <3 Jännä miten yksi mukava kommentti saattaa toimia aamun pelastuksena! Kiva saada lukijaksi tavallaan tuttuja (vaikkei olla kyllä varmaan ikinä nähty) :D Saria (yllä oleva kommentoija) satuin sattumalta näkemään, mutta on se niin säkää, että joku sattuu tulemaan vastaan niin, että treffin olisi kyllä ihan paikallaan! Ihan huippua olisi nähdä muita bloggareita ja lukijoita :D

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥