torstai 3. huhtikuuta 2014

Satumetsässä


Ohhoh, eilen laittelin postausta ja nyt olisi taas tulossa...

Tulipas tuossa taannoin puhuttua lapsille, että joku päivä voisi pitää taas retkipäivän. Se joku päivä sattui sitten eiliselle. Karpalopiirakkaaamukahvin jälkeen pakattiin lapset ja eväät autoon ja suunnattiin nokat kohti satumaisia maisemia.


Tämä pikkuisen metsätien varrella oleva lähde sitä ympäröivineen metsineen on kuin suoraan satukirjasta. Huonollakin mielikuvituksella pystyy kuvittelemaan sinne keijukaiset ja pienet metsänpeikot asumaan ja olemaan.

Puuvanhuksia, lahoja kantoja, sammalmättäitä ja itse lähde...
Satumaisen epätodellinen, ihana paikka!


Metsätietä kulkiessa ei edes heti hoksaa, millaiseen paikkaan on menossa.
Jos sattuu kurkistamaan olan yli huomaa puiden välissä pilkistävän jotakin turkoosia. Siellä puiden lomassa, pienessä notkelmassa se on, lähde! Tuo keijujen ja peikkojen tyyssija!


 Itselle luonnossa liikkuminen on ajatusten nollausta, hengähdystauko kiireen keskellä ja annettua aikaa lapsille. Voiko olla rentouttavampaa kuin istua kannonnokassa kuuma kaakaomuki ja eväsleipä kädessä. Luonnossa kuulee myös paremmin omat ajatukset, jotka tahtovat hukkua arjen kiireen keskellä.


Olen kuullut joidenkin väitävän ettei lapset viihdy luonnossa.
Meille ainakin viihtyvät. Ikinä ei ole tarvinnut kahtaa kertaa kysyä, että lähdetäänkö retkelle. Ja yllättävän hyvin he ovat jaksaneet kulkea metsissä. Parivuotiaskin jaksaa keposesti kulkea muutaman kilometrin matkan, jos matkaa tehdään lasten tahtiin.


Eväät tietenkin pitää aina ottaa mukaan, evästaukohan se on retkeilyn kohokohta niin isoille kuin pienillekkin :)


Tälläinen lehtivihreäkin tuli bongattua retkellä, jostakin mistälie puusta.
 Voiskohan tuota sanoa jo hiirenkorvaksi?!
Ainakin se on silmua isompi ja kovasti siitä tuli keväinen olo :)

Loppuun vielä muistutus:
Vielä olisi huomisiltaan asti aikaa osallistua arvontaan!!

18 kommenttia:

 1. Voi miten upea paikka, tuonne minäkin tahtoisin retkelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on upea paikka ja sinne kyllä menee mielellään kerta toisensa jälkeen!

   Poista
 2. On todellakin kauniin satumainen paikka. Olet saanut kuviin upeita sävyjä ja tunnelmaa. Retkeily luonnossa on todellakin lapsille annettua parasta laatuaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retkellä häviää se turha hössötys ja voi keskittyä vain yhdessä oloon.
   Ei löydy Suomesta varmaan kovin montaa paikkaa missä vesi välkkyy noin turkoosina. Minulle tulee aina tuolla mieleen Norjan lappi ja etelänmaat. Käytiin kerran siellä talvella kun oli reippaasti pakkasta, voisin melkein väittää, että silloin lähde oli kauneimmillaan; valkoista ja turkoosia!

   Poista
 3. On kyllä niin upea retkeilykohde, että tuonne lähtee varmasti mielellään niin aikuiset kuin lapsetkin. Meiltä lähti entisestä kodin pihasta kans kiva polku metsään ja kyllä sitä tuli käveltyä niin talvisin kuin kesäisin lähes päivittäin. Nytkin asutaan kyllä metsän lähellä, mutta jostain syystä ei metsäretkiä ole ihan niin ahkeraan enää harrastettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin hieno paikka! Me asutaan nyt pienehkön metsän reunassa ja näin keväisin ja syksyisin siellä tulee paljon kuljettua (kesällä siellä on tuhottomasti hyttysiä, että silloin se ei niin houkuttele ;) ). On se rikkaus kun saa asua lähellä metsää!

   Poista
 4. Vautsi! Todella mahtavan näkönen paikka! Aivan epätodellisen näkönen, niinkö tosiaan olis jostain sadusta. Varmaan mahtava paikka retkeillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva retkipaikka! Itekkin aina ihmettelen miten vesi voikin olla tuolla noin kauniin väristä. Ihana kun on tuollaisia paikkoja olemassa ja vielä automatkan päässä!

   Poista
 5. Aivan ihana retkipaikka:)! Meilläkin on pikkuväki jo kinunnut retkeilykauden aloitusta, pitänee tässä joku päivä lähteäkin. Meilleki koko perheelle metsä on tärkeä rauhoittumisen ja yhdessäolon paikka. Enkä ole ikinä huomannu, ettei lapset viihtyis, päin vastoin, luonnossa on niin paljon tutkimista ja touhua ja se laiskinkin pojankoltiainen on jaksanu metsäpolulla ihan toisin, kuin puistolenkillä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut niin kauniita päiviä, että ilmat ovat jo suorastaan huutaneet aloittamaan retkikautta :) Tykkään ite retkeillä näin keväisin (samoin kun syksyisin) kun ei ole vielä tukalan kuumaa, eikä hyttysiä! Keväällä on myös mukava seurata luonnon heräämistä ja etsiä lasten kanssa kevään merkkejä :)

   Poista
 6. Voi miten upeita kuvia! Todellinen satumetsä. Tuonne mäkin haluaisin samoilemaan lasten kans. Ite kuulen kans välillä sitä ettei lapset viihy metässä, mutta itellä sama kokemus että kyllä ne viihtyy kun ottaa evväät mukkaan. Sielä on nähtävää ja tutkittavaa, toki ite pittää tietää myös jotaki. Kotona voi tarkistella sitte niitä mitä ei muistanu. Rakastan luonnonrauhaa ja mehtää, haluan siirtää samat jutut omille lapsille myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sama, että viihdyn luonnossa ja haluan antaa myös sen mahdollisuuden lapsille. Ja on se kiva koko perheen yhteinen harrastuskin!

   Poista
 7. Uskomattoman kaunis paikka!!! Ihania kuvia olet saanut :)

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis paikka ja ihan kuin satumetsä niinkuin kirjoitit! Kauniin väristä on tuo vesikin! :) Itse tykkään tosipaljon luonnonhelmassa olemisesta, se rauhoittaa ja mieleen tulvii lapsuuden maisemat ja kuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kaunis paikka! Se on kyllä jännä miten luonnonhelmassa mieli lepää ja rauhoittuu! :)

   Poista
 9. Missä tämä ihana retkeilypaikka on ihan tarkalleen? Todellakin satumainen. Tuolla täytyy päästä käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitatko mulle s-postia (talotarinoi@gmail.com)... Laittelen sinne mieluumin ajo-ohjetta mitä tänne :)
   Tuo on kyllä tosi kaunis paikka!!

   Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥