Aamukahvin kanssa tuli herkuteltua karpalo-vaniljapiirakalla.
Paitsi, että enhän minä edes juo kahvia vaan lipitän vettä silloin kun muut hörppivät kaffetta. Yhtäkaikki hyvältä se piiras vedenkin kanssa maistui: ihanan kipsakkaanmakealta (Lue: makean täytteen sisälle kätkeytyy kokonaisia karpaloita, jotka tuovat suupaloihin mukavaa kirpsakkuutta ;D ).
KARPALO-VANILJAPIIRAKKA
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 1/2 dl kauraryynejä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
karpaloita
(tai muita marjoja esim. vadelma sopii hyvin)
(tai muita marjoja esim. vadelma sopii hyvin)
1 rkl perunajauhoja
1 prk vaniljan makuista tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
1 dl maitoa
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Ripottele pohjalle marjat ja perunajauhot. Jos haluaa voi marjojen päälle ripotella sokeria.
Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle.
Paista 200 asteessa noin 35 min.
Itse laitoin vaniljatuorejuuston tilalta purkin maustamatonta tuorejuustoa, johon sekoitin 2 tl vaniljasokeria ja 1 rkl tavallista sokeria.
Meillä kun asustaa senverran allergista porukkaa, ettei vaniljatuorejuustoa parane laittaa piirakkaan (= lisäaineet vaivaavat). Onneksi kaupasta saa nykyään lisäaineetonta tuorejuustoa ja siihen kun lisää vähän sokereita niin aikas hyvää tulee :)
Ystävältä, viime torstaina, saadut tulppaanit jaksavat ilahduttaa vieläkin!!
Ovat kyllä kestäneet ihanan kauan!
Meillä kun asustaa senverran allergista porukkaa, ettei vaniljatuorejuustoa parane laittaa piirakkaan (= lisäaineet vaivaavat). Onneksi kaupasta saa nykyään lisäaineetonta tuorejuustoa ja siihen kun lisää vähän sokereita niin aikas hyvää tulee :)
Ystävältä, viime torstaina, saadut tulppaanit jaksavat ilahduttaa vieläkin!!
Ovat kyllä kestäneet ihanan kauan!
Voi herkku, miten hyvän näköinen piirakka ! Meilläkin olisi karpaloita pakkasessa. Ei ole tullutkaan koskaan kokeiltua leipomisessa niitä. Pitäisipä testata:) Karpalot ovatkin melkoisia terveyspommeja.
VastaaPoistaHyvin karpalot passaavat leipomiseen, vaikka ovatkin aika kirpeitä :) Mulla on tullut myös tehtyä niistä kiisseliä, karpalokiisseli kermavaahto nokarella on melkoista herkkua!
PoistaKuulostaapa ja näyttääkin niin herkulliselta.. Tätä täytyy kyllä kokeilla, kun karpaloitakin vielä löytyy. :)
VastaaPoistaKannattaa koettaa, on meinaan hyvää :)
Poista