maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pipoista pitsipaitaan...

ja vähän siltä väliltä.
Nyt tulee sekava postaus sitä ja tätä ja osa kuvistakin on niin harmaita
mutta koittakaa kestää ;)


Tytöllä oli tarvetta siistimpään pipoon, niinpä ompelin hänelle ruusukepipon. 
Ruusukepipo on paranneltu versio tästä piposta.
Napin tyttö valitsi pipoonsa itse :)


Tytön piposta tuli niin kiva, että minun piti tuunata oma peruspihapipo astetta paremmaksi.
Kyllä nyt kelpaa haravoida ja kyykkiä kukkapenkeissä!

Ja nyt me sitten voidaan samistella tytön kanssa :)


Samaisella tytöllä oli pää kasvanut talven aikana senverran paljon, että kaikki pihapipotkin kiristivät päätä. Niinpä tyttö sai vielä toisenkin pipon. 
Tämä on mallia hiippa. Taakse tein rypytyksen framilonnauhalla niin pipo asettuu paremmin päähän eikä nouse korkeuksiin. Edessä on piristeenä muutama iloisen värinen nappi.
Tästäkin tuli kiva.


Keskimmäisen neidinkin pää oli kasvanut sen verran, että hällekin piti surauttaa kevättakkiin sointuva pipo. Tähän virkkasin koristeeksi kukkasen.


 Vielä mahtui Kirpulle viime keväänä ompelemani takki. Kiitos käännettävien hihansuuresorien. Isommallekin tytölle mahtuu vielä tämän kevään tämä takki. Takeissa vaan on paksu fleecevuori, jotenka pitäisi pikkuhiljaa aloitella kevyempien kesätakkien ompelua. Ikinähän ei tiedä kuinka nopeasti ilmat tästä lämpenevät ja silloin fleecevuori saattaa olla vähän liikaa.


 Sitten tullaan osioon: siltä väliltä!

Poitsulle piti surauttaa ihan tavisyöppäri kun enää yksi ainut yöasu ylettyi peittämään nilkat ja ranteet.

  
Tässä yöppärissä ei nyt ole mitään suurempaa esiteltävää, paitsi, että tuosta edessä olevasta yksinkertaisesta piristeestä tuli aika hauska! Siinä siis yritin saada samalla kankaalla kuvion aikaiseksi kohdistamalla valkoiset raidat sinisien keskelle.

Tasaraidoilla saisi vielä veikeämmän näköisen kuvion aikaiseksi!


Sitten siirtykäämme tarkastelemaan uutukaista pitsipaitaani.

Tämä paita kuuluu sarjaan: tee ja suunnittele samalla.
Eli leikkasin perust-paidan palaset, lähdin ompelemaan ja ommellessa keksin leikata kaula-aukkoon vekin.
En halunnut paidasta liian huolitellun näköistä jotenka jätin kanttaukset raakareunaisiksi. Kokonaisuus jäi kuitenkin vähän pliisunnäköiseksi, jotenka laitoin vielä hihansuihin raakareinaiset tampit ja eteen väkersin kukkasen.


Joustopitsi on Eurokankaan palalaarista. Ei mikään älyttömän kaunis sellainen, mutta siihenhätään kun pitsiä lähdin metsästämään ei siellä muuta ollut, ei pakalla eikä laarissa. Tuo kangas siis lähti muutamalla eurolla mukaan ja siitä syntyi sitten tämä harjoituspaita. Lopputulos olisi voinut olla kivempikin (jos siis olisi löytynyt hienompi kangas ;) ja jos olisin sovittanut paitaa ennenkuin se oli valmis, kaula-aukko olisi nimittäin saanut olla himppasen avarampi!)!


Mutta tulipahan todettua, että voisihan sitä enemmänkin itselle ommella. Ei se nyt niin vaikeaa ole perusvaatetta itselle tehdä, vaikka niin vielä vähän aikaa sitten ajattelin. Seuraavaksi vaan voisin etsiä ihan kunnon kaavat ja suunnitella etukäten mitä alan tekemään!

Kaula-aukkoa koristavan kukkasen ohjeen löydät täältä.

Tämmöistä tällä kertaa.
Ensikerralla sitten jotakin pääsiäiseen liittyvää...

10 kommenttia:

  1. Sinä olet saanut paljon ommeltua :). Ihanat nuo ruusukepipot, kukahan tekisi meidänkin tytöille nättejä pipoja, kun tämä äiti ei saa niitä aikaiseksi ;). Nätti myös tuo sinisävyinen takki ja uusi pipo sopii sen kaveriksi täydellisesti. Herkän näköinen on tuo sinun pitsipaitasi, kivat yksityiskohdat myös siinä! Rohkeasti alat vain ompelemaan itsellesikin, tekemällä oppii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa se tästä lähtisi pikkuhiljaa, tämä itselle ompelu :) Hamassa nuoruudessa tulikin ommeltua itselle paljon; housuista paitoihin ja paidoista takkiin... mutta niin sitä vaan on tullut rimakauhua mitä aikuisten vaatteisiin tulee! On mukamas paljon helpompi tehdä lastenvaatteita :O
      Olisi mulla jo yksi uusi idea itselle, mutta sitä ennen tarvisi tehdä kevättakkeja ja käydä kirjastossa katsomassa löytyisikö sopivia kaavoja...

      Poista
  2. Kyllä on ihania ompeluksia. Pipot niin nättejä. Minun pitäisi kovasti uusia lasten pipoja. Sinun paitasi on herkän kaunis. On se niin kätevää kun tekee itselle, saa omannäköisen ja useimmiten hyvin pienellä rahalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huvittavaa kun tuossa pitsipaitaa tehdessä tuli jo uusi idea uutta paitaa varten mieleen. Parastahan tässä on se, että saa tehtyä just sellaisen mitä itse haluaa (mulla meinaa olla vaatekaupoilla ongelmana, että lähden etsimään aina jonkun tietynlaista, mutta harvoin mielikuvaa vastaavaa löytyy). Tässähän meinaa vallan innostua omien vaatteiden tekoon ;)

      Poista
  3. Aivan ihania ompeluksia! Ruusukepipot ovat upeita. Juuri tänään mietin, että minun pitäisi ommella tytölle ja itselleni tuon tyyliset pipot. Täältä voinkin tulla sitten katsomaan mallia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria ja ota ihmeessä ruusekepipoista mallia :) Itekkin tykkään noista tosi paljon ja just tuolla pitsillä tehtynä (tein syksyllä yhden pipon trikoo ruusekkeella).

      Poista
  4. Aivan ihania nuo pipot! Ja tuo sun paitakin tosi hieno! Voi ku osaiskin ommella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos T! Itekkin tykkään ihan älyttömästi noista pipoista!

      Poista
  5. minä en voi kun suu pyöreänä ihmetellä, että miten kerkeät lasten kans touhuta tämän kaiken? Onko teillä lapset kotona vai hoidossa? Niin unelmoin, että meilläkin olisi joskus seesteinen vaihe elämässä ja kerkeäsin opetella toteuttamaan itseäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meillä lapset on ihan tässä kotona, en raaskisi laittaa heitä hoitoon, kun en itekkään ole töissä :) Aika paljon pystyy touhuilemaan lastenkin kanssa, toki se on silloin paaaaljon hitaanpaa. Mulle käsillä tekeminen on iso voimavara, minkä avulla jaksan paremmin tätä arkista ahertamista.

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥